U ovoj etapi nije uopste neka carolija pogoditi 10 igraca naseg tima. Zna se ko su nam najbolji igraci. Sam je i Pape rekao, znate 10 igraca, uvijek je pitanje za jednog. Tu postavu bih i ja igrao. Pogotovo Mujdza koji se odlicno pokazao protiv Latvije i Grcke. Ako budemo dobro vodili, sto je vrlo moguce, ubacit ce Hajrovica umjesto Ibisevica da ih ovaj mali jos izmori.solo2 wrote:Zeleni“ su igrali u sastavu: Begović, Mujdža, Bičakčić, Spahić, Lulić, Pjanić, Medunjanin, Salihović, Misimović, Ibišević i Džeko.
Evo poslusao me Pape izgleda (osim sto umjesto Zukanovica igra Salihovic) - ko se sjeca formacije koju sam napravio prije mjesec ili vise:
----------------Begovic------------
Mujdza-Bicakcic-Spahic-Salihovic
------------Medunjanin-------------
----Pjanic----Misimovic---Lulic---
--------Ibisevic----Dzeko----------
![]()
BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- noiserr
#1226 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
-
NeenaSa
#1227 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Protivnik stvoren za podcijeniti, ... nadam se, ... nije.

-
solo2
#1228 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ma pregazit cemo ih ko plitak potok..i nema euforije - rijesiti ovo profesionalno - rutinski
- DonV
#1229 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
nadžak wrote:Potpisudrch wrote:nedao Bog da nas ovaj Hašim sjebe u bilo kojoj od ove dvije utakmice..
ko bi živio od ovog mu polubrata Dona..
Bravo, isti ste.
Ja sam se po tom pitanju izjasnio.
- nKrkan
#1230 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ako budemo igrali ko Bayern svejedno ko će na DM
-
Nuken
#1231 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Samo ozbiljan pristup i ishod se već zna
Polako ali sigurno koračamo ka Brazilu
Btw. Hamšik će igrati,ali ima blažu povredu,sad pročitah na duplom forumu.
A i ne znam zašto toliki strah od reprezentacije koja je "izgubila" skoro sve šanse za Brazil.Ako ih uzmemo u Zenici za njih je tada 100% gotovo.
Polako ali sigurno koračamo ka Brazilu
A i ne znam zašto toliki strah od reprezentacije koja je "izgubila" skoro sve šanse za Brazil.Ako ih uzmemo u Zenici za njih je tada 100% gotovo.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1232 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
jel zna neko ima li i ako ima kada je tacno sutra trening u hrasnici 
- DonV
#1233 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Davno sam to znao.Nuken wrote:Samo ozbiljan pristup i ishod se već zna![]()
Polako ali sigurno koračamo ka Brazilu![]()
Postby DonV on 04/09/2013 14:16
Imam info da Hamsik nije spreman tj. da je dosao lakse povr. misicne ali njegov nastup nije upitan barem za sada.
Breznanik njihov sadasnji prvi lijevi bek definitivno otpao za Zenicu pa ce igrat Dušan Švento igrac Red Bull Salzburga.
- nadžak
#1234 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ih, drug, pa nemoj mi kvarit lijepo mišljenje o Biščanima, ja tamo živio prelijepu godinu dana i ti sad nama ovo-ono...DonV wrote:nadžak wrote:Potpisudrch wrote:nedao Bog da nas ovaj Hašim sjebe u bilo kojoj od ove dvije utakmice..
ko bi živio od ovog mu polubrata Dona..
Bravo, isti ste.![]()
Ja sam se po tom pitanju izjasnio.
Haj ti dođi kod mene u Zenicu kad se bude igralo akoBogda u Petak da mi sjednemo i da te ovako svi đematile sa foruma iskritikujemo što ti onaj Hamšo zakaza, a poslije pobjede da idemo slavit u grad. Imaš đe i nočit pa ujutro furaj kući u krajinu...
- DonV
#1235 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Nemaju oni sta da izgube protiv nas samo mogu da dobiju.
I vjerujem i kad bi samo jedan bod izvukli protiv nas da bi isti pristup imali u Grckoj.
I vjerujem i kad bi samo jedan bod izvukli protiv nas da bi isti pristup imali u Grckoj.
-
solo2
#1236 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
sve stoji samo sto je i nama ovo zvrsnica - i mi idemo na sve ili nista i nema vise kalkulacijaDonV wrote:Nemaju oni sta da izgube protiv nas samo mogu da dobiju.
bitno je da smo spremni, uigrani, imamo motiv, igramo kod kuce i to je to
- emigrazione
#1237 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Sejo vise nije onaj stari, jednostavno je spor, a oni u napadu imaju brze igrace. Od dva beka jedan ce morati spartati od gola do gola( naravno, ako uzmes u obzir da cemo mi, vjerovatno, biti ti koji ce napadati a oni pucati kontre), mislim da Sejo to vise ne moze, ali je jos uvijek moze kvalitetno zavrnuti da rijesi utakmicu. Odbrana ce biti kljuc svega u ovoj utakmici, isto tako protiv amerikanaca se vidjelo sta znaci Rahimic u nasoj ekipi i koliko je bitan, kvalitetno podvaljena lopta izmedju dva stopera Altidoru je bila ko baklava. Iskreno samo me to brine, a ne hocemo li ga zabiti ili nesolo2 wrote:Niposto! (nadam se da si gledao utakmicu Juventus-Lazio u subotu) tu bi Zukanovic legao pravo ali je Salihovic bolji kao lijevi bek nego Lulic mada mi ono njihovo sudaranje smeta kao i vecini vas...emigrazione wrote:Treba zamijeniti Lulica i Salihovica----------------Begovic------------
Mujdza-Bicakcic-Spahic-Salihovic
------------Medunjanin-------------
----Pjanic----Misimovic---Lulic---
--------Ibisevic----Dzeko----------
-
solo2
#1238 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Niposto! (nadam se da si gledao utakmicu Juventus-Lazio u subotu) tu bi Zukanovic legao pravo ali je Salihovic bolji kao lijevi bek nego Lulic mada mi ono njihovo sudaranje smeta kao i vecini vas...[/quote]
Sejo vise nije onaj stari, jednostavno je spor, a oni u napadu imaju brze igrace. Od dva beka jedan ce morati spartati od gola do gola( naravno, ako uzmes u obzir da cemo mi, vjerovatno, biti ti koji ce napadati a oni pucati kontre), mislim da Sejo to vise ne moze, ali je jos uvijek moze kvalitetno zavrnuti da rijesi utakmicu. Odbrana ce biti kljuc svega u ovoj utakmici, isto tako protiv amerikanaca se vidjelo sta znaci Rahimic u nasoj ekipi i koliko je bitan, kvalitetno podvaljena lopta izmedju dva stopera Altidoru je bila ko baklava. Iskreno samo me to brine, a ne hocemo li ga zabiti ili ne[/quote]
Ne znam.. mozda si u pravu.. samo znam da je Lulic za 3 od 4 gola protiv Juventusa kriv - u odbrani je blago receno ocajan u napadu i nekako jer se bolje zna kretati..uglavnom sigurno je da igraju njih dvojica pa sad'..
Sejo vise nije onaj stari, jednostavno je spor, a oni u napadu imaju brze igrace. Od dva beka jedan ce morati spartati od gola do gola( naravno, ako uzmes u obzir da cemo mi, vjerovatno, biti ti koji ce napadati a oni pucati kontre), mislim da Sejo to vise ne moze, ali je jos uvijek moze kvalitetno zavrnuti da rijesi utakmicu. Odbrana ce biti kljuc svega u ovoj utakmici, isto tako protiv amerikanaca se vidjelo sta znaci Rahimic u nasoj ekipi i koliko je bitan, kvalitetno podvaljena lopta izmedju dva stopera Altidoru je bila ko baklava. Iskreno samo me to brine, a ne hocemo li ga zabiti ili ne[/quote]
Ne znam.. mozda si u pravu.. samo znam da je Lulic za 3 od 4 gola protiv Juventusa kriv - u odbrani je blago receno ocajan u napadu i nekako jer se bolje zna kretati..uglavnom sigurno je da igraju njih dvojica pa sad'..
-
Korisničkoime
#1239 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Blago rečeno svako ko razmišlja o Medunjaninu kao def.veznom + Pjanić i Misimović zajedno u ekipi potajno ili podsvijesno navija za Slovačku.
Medunjani apsolutno nema nikakvih def.kvaliteta jedini gori od njega u def.su upravo Pjanić i Misimović. Mislim da je to noćna mora za našu odbranu prije svega jer se uvijek nađe "pismeni sportski novinar" Havaza ili nekog kvazi sportskog portala da kritikuje odbranu ne uzimajući u obzir da def.sredina terena nije postojala.
Medunjani apsolutno nema nikakvih def.kvaliteta jedini gori od njega u def.su upravo Pjanić i Misimović. Mislim da je to noćna mora za našu odbranu prije svega jer se uvijek nađe "pismeni sportski novinar" Havaza ili nekog kvazi sportskog portala da kritikuje odbranu ne uzimajući u obzir da def.sredina terena nije postojala.
-
solo2
#1240 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Sejo vise nije onaj stari, jednostavno je spor, a oni u napadu imaju brze igrace. Od dva beka jedan ce morati spartati od gola do gola( naravno, ako uzmes u obzir da cemo mi, vjerovatno, biti ti koji ce napadati a oni pucati kontre), mislim da Sejo to vise ne moze, ali je jos uvijek moze kvalitetno zavrnuti da rijesi utakmicu. Odbrana ce biti kljuc svega u ovoj utakmici, isto tako protiv amerikanaca se vidjelo sta znaci Rahimic u nasoj ekipi i koliko je bitan, kvalitetno podvaljena lopta izmedju dva stopera Altidoru je bila ko baklava. Iskreno samo me to brine, a ne hocemo li ga zabiti ili ne[/quote]solo2 wrote:Niposto! (nadam se da si gledao utakmicu Juventus-Lazio u subotu) tu bi Zukanovic legao pravo ali je Salihovic bolji kao lijevi bek nego Lulic mada mi ono njihovo sudaranje smeta kao i vecini vas...
Ne znam.. mozda si u pravu.. samo znam da je Lulic za 3 od 4 gola protiv Juventusa kriv - u odbrani je blago receno ocajan u napadu i nekako jer se bolje zna kretati..ja bih seju zatvorio do centra i to je to a lulicu dao slobodu naprijed
uglavnom sigurno je da igraju njih dvojica pa sad'..[/quote]
-
solo2
#1241 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ja prenosim ono sto sam procitao da su u jednoj ekipi igrali ti fudbaleri (Medunjanin) tj. vidio (trening - snimak)- isto tako imas snimak kad Baljic govori Osimu (danas na treningu) "igracemo ofanzivno".Korisničkoime wrote:Blago rečeno svako ko razmišlja o Medunjaninu kao def.veznom + Pjanić i Misimović zajedno u ekipi potajno ili podsvijesno navija za Slovačku.
Eh sad' zasto? Zato jer nemamo defanzivnog veznog - Rahimic nemoze a Zahirovic nezna, Salihovic jos manje. Pjanic i Medunjanin zbog tehnike mogu jako dobro iznijeti loptu naprijed i unaprijediti igru ofanzivno - naravno uz pomoc Misimovica i Lulica (Salihovica) i Mujdze. Defanzivno to definitivno moze da nas kosta.. jer su navedeni tanki u defanzivnoj igri.. ali mi na zalost boljih nemamo. Mislim da ce Pape ovdje igrati rusilacki, na tehniku i na brzo vodstvo.. kasnije ko zna
-
palermo
#1242 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Pa dobro, možda Pape računa da im je napad slabiji dio tima, i da je najvažnije uzeti loptu......a uvijek postoji i postojat će neki rizik.....solo2 wrote:Ja prenosim ono sto sam procitao da su u jednoj ekipi igrali ti fudbaleri (Medunjanin) tj. vidio (trening - snimak)- isto tako imas snimak kad Baljic govori Osimu (danas na treningu) "igracemo ofanzivno".Korisničkoime wrote:Blago rečeno svako ko razmišlja o Medunjaninu kao def.veznom + Pjanić i Misimović zajedno u ekipi potajno ili podsvijesno navija za Slovačku.
Eh sad' zasto? Zato jer nemamo defanzivnog veznog - Rahimic nemoze a Zahirovic nezna, Salihovic jos manje. Pjanic i Medunjanin zbog tehnike mogu jako dobro iznijeti loptu naprijed i unaprijediti igru ofanzivno - naravno uz pomoc Misimovica i Lulica (Salihovica) i Mujdze. Defanzivno to definitivno moze da nas kosta.. jer su navedeni tanki u defanzivnoj igri.. ali mi na zalost boljih nemamo. Mislim da ce Pape ovdje igrati rusilacki, na tehniku i na brzo vodstvo.. kasnije ko zna
Ja se izjasnih, najradije bih, uz sve mane, vidio Zahirovića....al možda ima i logike sa medom, činjenica je da kadgodMedo igra dajenama igra tečnija
-
ZAUHAR
#1243 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ide li ko u Slovacku? 
- cyprus
#1244 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moram se ne složitomega369 wrote:nesto se ne sjecam da smo neku utakmicu ovoliko optimisticno najavljivali, pogotovo ovako presudnu.
na dobro i na hajr
-
Korisničkoime
#1245 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ne zvuči mi kao Sušić kojeg smo do sada vidjeli on nikad nije išao "grlom u jagode". Barem do sada je njegov moto bio oprez pogotovo u važnim utakmicama. Mi i ovako igramo ofanzivno i kad imamo Rahimića ili Zahirovića u ekipi budući da nam je sredina sastavljena od Pjanića (lažnog desnog krila) Misimovića koji su u biti obojica kreatori igre oni tipovi igrača koji u def.dijelu ne doprinose nikako, mi takvih imamo dvojicu skupa u prvih 11 te Lulića kojem također def.nije jača strana. S toga budući da imamo veliki ofanzivni potencijal u navedenoj trojici mi već igramo prilično ofanzivno.solo2 wrote:Ja prenosim ono sto sam procitao da su u jednoj ekipi igrali ti fudbaleri (Medunjanin) tj. vidio (trening - snimak)- isto tako imas snimak kad Baljic govori Osimu (danas na treningu) "igracemo ofanzivno".Korisničkoime wrote:Blago rečeno svako ko razmišlja o Medunjaninu kao def.veznom + Pjanić i Misimović zajedno u ekipi potajno ili podsvijesno navija za Slovačku.
Trening ne mora ništa da znači. Međutim da imamo glavobolju s tim def.veznim to stoji i imat ćemo je očigledno još dugo vremena. Po meni će početi Rahimić do neke 60 minute zatim će ga pojačati Zahirović a onda ga zamijeniti Medunjanin s tim da će jedan napadač izaći iz igre. Ovo ako bude praćeno po nas povoljnim rezultatom znači vodstvom bi moglo da prođe sasvim ok. Problem je ako mi do te neke 60 minute kada Rahimić više ne bude mogao nismo ostvarili za nas povoljan rezultat a Sušić mora ubaciti Zahirovića koji sam bez pomoći Medunjanina ne zna iznijeti loptu ni 5 metara te s toga mora ubaciti i Medunjanina samim tim stvoriti srednji red od 5 igrača a izvaditi jednog od napadača. Koliko smo efikasni sa jednim napadačom vidili smo u prošlim kvalifikacijama.
Sušić će ići na provjereno i uigrano bez nekih većih iznenađenja čak i da su svi zdravi i da se otvaraju neke kombinatorike oko mjesta def.veznog i lijevog beka Sušić u ovako važnoj utakmici ne bi ulazi u bilo kakve eksperimente. Kombinacije postoje ali se nisu probale prije sada je za iste svakako prekasno.
- noiserr
#1246 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Zar nije Lazio igrao sa igracem manje?solo2 wrote: Ne znam.. mozda si u pravu.. samo znam da je Lulic za 3 od 4 gola protiv Juventusa kriv - u odbrani je blago receno ocajan u napadu i nekako jer se bolje zna kretati..ja bih seju zatvorio do centra i to je to a lulicu dao slobodu naprijed
uglavnom sigurno je da igraju njih dvojica pa sad'..
Ja nevidim kako je tu Lulic kriv i za jedan gol. Mozda cetvrti, ali tu je vec bez igraca bio i sve je bilo izgubljeno.
- Infaze Studio
#1247 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Cini mi se da Turska nije medju tim ekipama.. Mozda I grijesim...jeza u ledja wrote:Mene par stvari ohrabruje.
Prvo, sve ekipe srednje jacine smo u dva meca bar jednom pobjedili u zadnja 3 kvalifikaciona ciklusa (Grcka, Rumunija, Turska, Belgija, pa eto i Bjelorusija, Albanija). Sve te ekipe smo dobili bar u Zenici. Samo u dva meca nismo mogli pobjediti Portugal, Spaniju i Francusku.
Drugo, kao nastavak ovog prvog, mi imamo dvije mec lopte sa Slovacima. U Zilini (ili gdje vec) ce nam biti jednako lako/tesko kao i u Zenici, tako da i ako kiksamo u Ze, imamo jos jednu mec loptu u SK.
Trece, Slovacka nije ekipa koja zna da se brani. Ovdje se prica o Skrtelu, ali mi imamo Dzeku koji je veca klasa od njega, plus Ibisevica, plus jos gomilu potencijalnih strijelaca. Pa mi smo Grckoj dali 3 gola. Stoga, uopste ne brine hocemo li mi njima dati gol. Da ne govorim da se oni nece braniti kao Latvija, jer moraju nesto napraviti da bi ostali u igri.
Mislim da je jedini nacin da Slovaci nesto naprave u Zenici da se desi da imaju srece. Znaci mi cemo imati posjed lopte, i mi cemo imati vise udaraca prema golu. Ali da se takve sretne okolnosti dese dva puta za redom....cisto sumnjam.
- Infaze Studio
#1248 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
MA vrijedjaju coJeka. Ovo je prikladnije:DonV wrote:Da mi je znati sta je pisac zelio reci..
Kakva je ovo slika![]()
a sportski pdf.
- Point.
#1249 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Kako bolan Lulic kriv, Lulic nije ni igrao beka protiv Juventusa.solo2 wrote: Ne znam.. mozda si u pravu.. samo znam da je Lulic za 3 od 4 gola protiv Juventusa kriv - u odbrani je blago receno ocajan u napadu i nekako jer se bolje zna kretati..uglavnom sigurno je da igraju njih dvojica pa sad'..
- jeza u ledja
#1250 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ne grijesis, ja sam se zajebo. Samo mi u glavi onaj Salihovicev go.Infaze Studio wrote: Cini mi se da Turska nije medju tim ekipama.. Mozda I grijesim...