IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

Doktor29

#1226 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

nepristrasna wrote:dajte kakav SDA... stranka u kojoj su jos samo pristalice dede i nane, koji su zatupljeni rahmetli Alijinim idejama, a sada sinom Alije, Bakirom.. to je prava nacionalisticka stranka koja narodu prosipa ideje o vjeri... a lopov do lopova, sta je sa Bakriom i Budnjom i hotelcicima... BBI centrom... covjek je preko nasih ledja zauzeo pola Sarajeva... a vi i dalje glasajte za njih da uzmu i nasu dushu

Ti si stvarno neki nepristrasan klon :-) , nevjerovatna je doza vase drskosti i navalentnosti sa otvaranjem bezbroj profila kojima pokusavate nemetnuti Avazovstinu na svaki moguci topic, vise se ne zna ni koga napadate, ni sta branite samo nek se pise.
Doktor29

#1227 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

LAXX wrote:
nepristrasna wrote:dajte kakav SDA... stranka u kojoj su jos samo pristalice dede i nane, koji su zatupljeni rahmetli Alijinim idejama, a sada sinom Alije, Bakirom.. to je prava nacionalisticka stranka koja narodu prosipa ideje o vjeri... a lopov do lopova, sta je sa Bakriom i Budnjom i hotelcicima... BBI centrom... covjek je preko nasih ledja zauzeo pola Sarajeva... a vi i dalje glasajte za njih da uzmu i nasu dushu
bolji kometar odavno niko nije dao za sda ,,,zar vjera i lopovluk idu skupa ,,kod njih izgleda moze pola sarajeva uzeli bakir budnjo selimovici itd pa naravno da im je slogan SNAGA ako misle na sebe ali tu snage nema za nas obicne građane zato iskoristimo oruzje 7,10,2012 da nebi zapali pod ruku lopova naredne 4 godine.

idu po selima djele krave telad i sl da glasaju nepismeni seljaci za njih ,,hiihhihihi

Kao da si ga sam ti pisao :lol: :lol: :lol: :lol:
iPod

#1228 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by iPod »

Kad bi covjek vjerovao Avazu i SBB-u, mislio bi da je SBB širom skupova u BiH skupio više od 10 miliona pristalica, sramota.

Izađimo na izbore i recimo bagri iz SBB-a odlučno NE!
nepristrasna

#1229 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by nepristrasna »

Doktor29 wrote:

Ti si stvarno neki nepristrasan klon :-) , nevjerovatna je doza vase drskosti i navalentnosti sa otvaranjem bezbroj profila kojima pokusavate nemetnuti Avazovstinu na svaki moguci topic, vise se ne zna ni koga napadate, ni sta branite samo nek se pise.

sto se tice mog nicka, nije napravljen za ovu temu o izborima...
nisam SBB, niti avazov covjek,

a sto se tice SDA, prosli njih slogan za Bakira je bio NAROD ZNA, a ja dopisujem, KRAO BABO, A SAD JA

i moj izbor je SDP, ako vec hoces da znas
dingosp0

#1230 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by dingosp0 »

FOČANSKI PROPISI wrote:
dingosp0 wrote:Gojak Eniz BNS
nacelink za novi grad

BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAH

nemam komentara...
znao sam da je ova BNS ubleha velika, al sad ..... :D
Eto ti si dobar?
ne znas covjek sigurno, lik je totalno nesposoban za zivot a ne da bude nacelnik...
pravi prozore lik, alkoholcar, obicni ublehas ...
ne mogu da vjerujem da takva osoba moze uopste biti kanidat za bilo koju funkciu u vladi

a ti ovdje lupas ko maksim po diviziji tako da si neozbiljan skroz
Mr. Brightside

#1231 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Mr. Brightside »

nepristrasna wrote: KRAO BABO, A SAD JA

dobro začinjena ironija :D
Doktor29

#1232 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

nepristrasna wrote:
Doktor29 wrote:

sto se tice mog nicka, nije napravljen za ovu temu o izborima...
nisam SBB, niti avazov covjek,

a sto se tice SDA, prosli njih slogan za Bakira je bio NAROD ZNA, a ja dopisujem, KRAO BABO, A SAD JA

Na svakom koraku dolazi do izrazaja tvoja kreativnost :-) :-)
nepristrasna

#1233 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by nepristrasna »

hajde , vidjecemo sve kako ce biti, SDA su dani odbrojani...
dingosp0

#1234 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by dingosp0 »

jucer sam bas bio u jednoj fabrici tamo kod zice, i zao mi je sto nisam ponjeo aparat da slikam tu fabriku. Nekad 2000 ljudi tu radilo, SDA i kompanija prodala fabriku za marku i certifikate. Kad udjes u fabriku pa vidis sta je tu nekad bilo a sta je danas, samo da places... a ovce opet glasaju za SDA.... yebo ti nas...
theTruePath

#1235 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by theTruePath »

nepristrasna wrote:hajde , vidjecemo sve kako ce biti, SDA su dani odbrojani...
I SDP-u su bogami,ako ne i brze :lol:
Čovjek

#1236 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

Sa predizbornog skupa SDA na Dobrinji
Image
drndalo

#1237 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by drndalo »

Pa ova plava bi iz ovog ugla mogla proci na mojoj listi... Da se pokrenemo zajedno... :D
juzna_strana

#1238 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by juzna_strana »

vemus wrote:Je li tacno da je Suman, osim sto je nasljednik kriminaliziranog Hadzica koji je iz opstine Novi Grad izasao bogatiji za nekoliko miliona maraka od reketa i mita, poprilicno nepismen i sirov covjek?

Zna li ga iko licno?
Poznajem ga duze vremena i mogu reci da je ok momak,kao i njegov buraz.
Nije sirov i nepismen sigurno.
Nedavno smo se vidjeli,djeluje mi da se nije promijenio i da je na zemlji.
Koliko bi pozicija nacelnika mogla uticati na njega tesko je predvidjeti,vjerovatno poprilicno.
Mene je iznenadio izborom vozaca jer se nije druzio s likovima koji imaju kriminalnu proslost.
Čovjek

#1239 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

Image
Med i Mlijeko

#1240 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Med i Mlijeko »

Zaista bih voljela da shvatim ove podrske stranci koja nas je unistila... Ali ne mogu, jednostavno mislim da podrsku ne zasluzuju kandidati stranke koja nas je dovela u ovu situaciju... Misleci na SDA.
Akibh

#1241 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Akibh »

nepristrasna wrote:hajde , vidjecemo sve kako ce biti, SDA su dani odbrojani...
Pazi da se ne iznenadis... :wink:
Čovjek

#1242 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

Med i Mlijeko wrote:Zaista bih voljela da shvatim ove podrske stranci koja nas je unistila... Ali ne mogu, jednostavno mislim da podrsku ne zasluzuju kandidati stranke koja nas je dovela u ovu situaciju... Misleci na SDA.
Zaista bih ja volio da shvatim one koji podržavaju Komuniste koji se međusobno optužuju, ne znaju da li su vjernici ili su ateisti i koji kažu da im je važnija partija od države.

Zaista bih volio da razumijem podršku privatnim strankama...

Zaista bih volio da razumijem podršku strančicama koje niču kao pečurke.

Nedo Bog da je bilo 198 stranaka 1990. godine, nebi ova Zemlja nikad postala nezavisna i međunarodno priznata.

U ostalom, dođite i poslušajte najkvalitetnijeg kandidata za Načelnika Općine Novi Grad, svi ostali kandidati uz dužno poštovanje prema njihovim naobrazbama i iskustvu, nisu Semiru ni do koljena, jer su ne pripremljeni, površni i nadasve nezainteresovani. To svako ko je realan vidi. Slušaj Glavu!
Image
Last edited by Čovjek on 03/10/2012 14:49, edited 2 times in total.
drndalo

#1243 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by drndalo »

Čovjek wrote: Zaista bih ja volio da shvatim one koji podržavaju Komuniste koji se međusobno optužuju, ne znaju da li su vjernici ili su ateisti i koji kažu da im je važnija partija od države.

Cekaj, jel' se ti zjbvs, ili si ozbiljan ? Pa gdje ih (sa SKJ knjizicama) ima vise nego kod vas...? Samo sto su ko lubenice, izvana zeleni, unutra crveni... :lol: Inace, cesto ste se borili za jacanje Drzave na ustrb Stranke... :lol: :lol:

Vasa stranka je Drustvena ? Ili je d.j.l. ???

SBBKBB 1990 da je bilo drugacije, nikada necemo saznati, iako dobro znamo da ste otpor organizovali ko ni sebi, ni svome...
Med i Mlijeko

#1244 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Med i Mlijeko »

Čovjek wrote:
Med i Mlijeko wrote:Zaista bih voljela da shvatim ove podrske stranci koja nas je unistila... Ali ne mogu, jednostavno mislim da podrsku ne zasluzuju kandidati stranke koja nas je dovela u ovu situaciju... Misleci na SDA.
Zaista bih ja volio da shvatim one koji podržavaju Komuniste koji se međusobno optužuju, ne znaju da li su vjernici ili su ateisti i koji kažu da im je važnija partija od države.

Zaista bih volio da razumijem podršku strančicama koje niču kao pečurke.

Nedo Bog da je bilo 198 stranaka 1990. godine, nebi ova Zemlja nikad postala nezavisna i međunarodno priznata.

U ostalom, dođite i poslušajte najkvalitetnijeg kandidata za Načelnika Općine Novi Grad, svi ostali kandidati uz dužno poštovanje prema njihovim naobrazbama i iskustvu, nisu Semiru ni do koljena, jer su ne pripremljeni, površni i nadasve nezainteresovani. To svako ko je realan vidi. Slušaj Glavu!
Image
Nemoj se ti vracati u 1990. god tada smo stvarno vjerovali u Aliju ali sad nakon 17 godina vrijeme je za promjenu. Da je najkvalitetniji-nije nego je samo jos jedan pijun u zacaranom krugu Bakira i Sulejmana.
Čovjek

#1245 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

Med i Mlijeko wrote:Nemoj se ti vracati u 1990. god tada smo stvarno vjerovali u Aliju ali sad nakon 17 godina vrijeme je za promjenu. Da je najkvalitetniji-nije nego je samo jos jedan pijun u zacaranom krugu Bakira i Sulejmana.
Najkvalitetniji je bez dileme, to i ti znaš, ali iz tebe progovara Fahro ili Lagumdžija, a ne ti lično. Udahni duboko dvatri puta, opusti se i poslušaj debatu:
http://www.youtube.com/watch?v=9a1bBeQL ... r_embedded
Ocijeni realno, ko ima najkonkretniju priču, ko je najbolje pripremljen?

Samo bih izdvojio Kravićev komentar na situaciju u Dobroševićima, kaže da se iznenadio kada je došao na skup u Dobroševićima i vidio da vatrogasci dolaze da crpaju vodu. To ti je dokaz, da je Kravić totalno nezainteresiran i da uopšte nije pripremljen da krene u neke projekte za napredak, jer da bi to pokrenuo, mora znati sa kojim se problemima susreću građani.

Ostali kandidati su smiješni, a posebno Šuman koji je tu došao da se svađa. Svi kandidati su poslije emisije otišli na kafu zajedno, a jedini Šuman je pobjegao kao hinja bez pozdrava. A kada su dolazili Šuman izljubio Semira kao brata rođenog.

Zaista baš sam detaljno pratio šta govore, i stvarno Semir ih je nadvisio u svim segmentima, od poznavanja problematike u Općini, do ponuđenih konkretnih rješenja.

Ti možeš pričati šta hoćeš ali ako si i malo realnih pogleda uvjeren sam da duboko u tebi nešto govori: "Semir je najbolji kandidat." ;-)
novi.dan.nova.nafaka

#1246 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Čovjek wrote:
Med i Mlijeko wrote:Nemoj se ti vracati u 1990. god tada smo stvarno vjerovali u Aliju ali sad nakon 17 godina vrijeme je za promjenu. Da je najkvalitetniji-nije nego je samo jos jedan pijun u zacaranom krugu Bakira i Sulejmana.
Najkvalitetniji je bez dileme, to i ti znaš, ali iz tebe progovara Fahro ili Lagumdžija, a ne ti lično. Udahni duboko dvatri puta, opusti se i poslušaj debatu:

Samo bih izdvojio Kravićev komentar na situaciju u Dobroševićima, kaže da se iznenadio kada je došao na skup u Dobroševićima i vidio da vatrogasci dolaze da crpaju vodu. To ti je dokaz, da je Kravić totalno nezainteresiran i da uopšte nije pripremljen da krene u neke projekte za napredak, jer da bi to pokrenuo, mora znati sa kojim se problemima susreću građani.

Ostali kandidati su smiješni, a posebno Šuman koji je tu došao da se svađa. Svi kandidati su poslije emisije otišli na kafu zajedno, a jedini Šuman je pobjegao kao hinja bez pozdrava. A kada su dolazili Šuman izljubio Semira kao brata rođenog.

Zaista baš sam detaljno pratio šta govore, i stvarno Semir ih je nadvisio u svim segmentima, od poznavanja problematike u Općini, do ponuđenih konkretnih rješenja.

Ti možeš pričati šta hoćeš ali ako si i malo realnih pogleda uvjeren sam da duboko u tebi nešto govori: "Semir je najbolji kandidat." ;-)
Baš tako. Čak i najzagriženiji simpatizeri drugih stranaka ne smiju da kritikuju svoje kandidate, već Semira, jer su svjesni koliko su lošiji od njega...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sbih-pod ... /121003066
SBiH podržao Semira Efendića, kandidata SDA
Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) podržala je danas kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Semira Efendića za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.
Med i Mlijeko

#1247 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Med i Mlijeko »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Čovjek wrote:

Baš tako. Čak i najzagriženiji simpatizeri drugih stranaka ne smiju da kritikuju svoje kandidate, već Semira, jer su svjesni koliko su lošiji od njega...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sbih-pod ... /121003066
SBiH podržao Semira Efendića, kandidata SDA
Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) podržala je danas kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Semira Efendića za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.

Pa naravno da ce podrzati Semira jer je SBiH samo novo pokrice za SDA jer ako niste upuceni sve plakate i svu kampanju SBiH-a finansira SDA.
Čovjek

#1248 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

Med i Mlijeko wrote:Pa naravno da ce podrzati Semira jer je SBiH samo novo pokrice za SDA jer ako niste upuceni sve plakate i svu kampanju SBiH-a finansira SDA.
Ja sam mislio da diskutujem sa ozbiljnim forumašem. Zaista sam se razočarao. Ko je ozbiljan, razumjeće.
Med i Mlijeko

#1249 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Med i Mlijeko »

Čovjek wrote:
Med i Mlijeko wrote:Pa naravno da ce podrzati Semira jer je SBiH samo novo pokrice za SDA jer ako niste upuceni sve plakate i svu kampanju SBiH-a finansira SDA.
Ja sam mislio da diskutujem sa ozbiljnim forumašem. Zaista sam se razočarao. Ko je ozbiljan, razumjeće.
Istog sam misljenja kao i ti, ali vidim da ti je SDA popio mozak pa ne gledas na stvari realno i kako jesu, nego i dalje hoces da bude 540 hiljada nezaposlenih, 50 % siromasnih i korumpiranosti bez kraja.
Bosnjak333

#1250 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Med i Mlijeko wrote:
Čovjek wrote:
Istog sam misljenja kao i ti, ali vidim da ti je SDA popio mozak pa ne gledas na stvari realno i kako jesu, nego i dalje hoces da bude 540 hiljada nezaposlenih, 50 % siromasnih i korumpiranosti bez kraja.
Otkako su SDP i SBB na vlasti daleko nam je bolje.Bivsi giganti ponovo rade punom parom,nema strajkova,zivotni standard raste,nezaposlenost svakim danom pada za 1 %...
Post Reply