Novi Izborni zakon BiH
- Haris.ba
#12226 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zar nije lakse zelene, crvene i plave licne karte?
Jest da bi daltonista uzivao.
Jest da bi daltonista uzivao.
-
palermo
#12227 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ni blizu toga da je u pravudr_Evil wrote: ↑07/04/2022 09:59Bloo wrote: ↑06/04/2022 22:31
Lider SDA Bakir Izetbegović kazao je: Mi muslimani smo svi braća i rođaci; Islamski svijet se još nije digao, ali ako zatreba i oni će biti uz nas
![]()
Čim glavni u Bošnjaka prestane izjednačavati to dvoje i koristiti kako mu šta zatreba (a Dodo ovo voli <3). Necemo komentarisati mitomaniju u odlomku (Covke likes this od stoljeca sedmog).
Upravu si ti @Bloo , samo sto Bakir ne predstavlja Bosnjake, vise predstavlja onaj bosnjacki otpad, zato who gives a damn sta kaze taj ratni zlocinac i ratni tajkun.
Ali treba ovakve stvari boldirati sto cesce, ovim sta podrzavaju jedinu pravu stranku u bosnjaka.
- dr_Evil
#12228 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne da je upravu, nego je ubola srz problema. Ako se sjetimo rahmetli Tunje i predavanja, pa covjek je fino govorio da ni rahmetlija Alija(otac nacije kako mu tepate) nije razumio zasto se mora vratiti staro ime Bosnjaci, nego je uvijek pricao o muslimanima kao elementu. A da ne kazem koliko je razumio Bosnu.
Sad malo Bake preuzeo gradjanske ideologije, a sam sebi ne zna razgraniciti da Bosnjaci mogu biti i ateisti, i zidovi, i katolici. Nek fino se obuce u rejsa, svakako mu je nadredjeni, pa nek onda prica sta muslimani trebaju i znaju.
-
Novak20
#12229 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja budala hadezeovaca.HD_2015 wrote: ↑07/04/2022 09:49 Ne može HDZ više čekati IZ. Nastavljaju dalje sa planom pravljenja trećeg entiteta:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-pre ... /220407024
HDZ predložio zakon kojim bi se i u ličnu kartu upisivala pripadnost konstitutivnom narodu
I što ako se Hrvatima izjasni 200 -300 tisuća Bošnjaka ?
Ovako je to kada narod živi u nekom svom oblaku bez političkog pluralizma i smislene konkurencuje.
- dr_Evil
#12230 Re: Novi Izborni zakon BiH
U svakom se slucaju uviejk mozes izjasniti kao Hrvat, mislim da ti niko ne brani. Samo putovnicu ne mozes sale dobiti, tu vec trebas malo vise da podmazesNovak20 wrote: ↑07/04/2022 11:07Ja budala hadezeovaca.HD_2015 wrote: ↑07/04/2022 09:49 Ne može HDZ više čekati IZ. Nastavljaju dalje sa planom pravljenja trećeg entiteta:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-pre ... /220407024
I što ako se Hrvatima izjasni 200 -300 tisuća Bošnjaka ?![]()
Ovako je to kada narod živi u nekom svom oblaku bez političkog pluralizma i smislene konkurencuje.
-
palermo
#12231 Re: Novi Izborni zakon BiH
prvo citat koji je dala apsolutno ne odgovara onome što pokušava reći. To se zapravo zove pokušaj manipulacije. U čijoj je pozadini neizrečena misao, kako možete tražiti da vas drugi priznaju kada ni sami ne znate što ste. A šta je daljnja implikacija sam prosudi...dr_Evil wrote: ↑07/04/2022 11:05Ne da je upravu, nego je ubola srz problema. Ako se sjetimo rahmetli Tunje i predavanja, pa covjek je fino govorio da ni rahmetlija Alija(otac nacije kako mu tepate) nije razumio zasto se mora vratiti staro ime Bosnjaci, nego je uvijek pricao o muslimanima kao elementu. A da ne kazem koliko je razumio Bosnu.
Sad malo Bake preuzeo gradjanske ideologije, a sam sebi ne zna razgraniciti da Bosnjaci mogu biti i ateisti, i zidovi, i katolici. Nek fino se obuce u rejsa, svakako mu je nadredjeni, pa nek onda prica sta muslimani trebaju i znaju.
Drugo, meni je vrlo jasno da je i rahmetli Aliji Izetbegoviću islam bio pokretački motiv za bavljenje politikom, ali i pored toga imao je hrabrosti da odstupi od toga i krene putem jasnog i potpunog profiliranja bošnjačke nacije. Taj proces još uvijek nije dovršen, i osporavanja su i dalje brojna i česta.
O Bakiru zaista ne bih, skrenućemo u dnevnu politiku, a to nije nikad dobar teren za raspravu (osim ako nisi stranački čovjek). Inače, što se tiče uplitanja religije ( u ovom slučaju islama) u svakodnevne živote, na tragu sam onoga što je humljanin napisao u prvom dijelu svoga posta (doduše, malo previše ogorčeno i malo previše subjektivno, ali ne i sasvim netačno)
- dr_Evil
#12232 Re: Novi Izborni zakon BiH
Razumijem ja njezinu implikaciju, ali je nazalost tacna. Mora se razgraniciti ime Bosnjak od islama, a na kraju najvise od pan-islamizma. To ne mogu ljudi koji su preko noci odlucili da su ovo ili ono. To sto je islam bio pokretacki motiv ALiji ili vec kome nas je kasnije mnogo kostalo, nazalost. Zato neko pomaknu Pozderce, a dovede Izetbegovice.palermo wrote: ↑07/04/2022 11:15
prvo citat koji je dala apsolutno ne odgovara onome što pokušava reći. To se zapravo zove pokušaj manipulacije. U čijoj je pozadini neizrečena misao, kako možete tražiti da vas drugi priznaju kada ni sami ne znate što ste. A šta je daljnja implikacija sam prosudi...
Drugo, meni je vrlo jasno da je i rahmetli Aliji Izetbegoviću islam bio pokretački motiv za bavljenje politikom, ali i pored toga imao je hrabrosti da odstupi od toga i krene putem jasnog i potpunog profiliranja bošnjačke nacije. Taj proces još uvijek nije dovršen, i osporavanja su i dalje brojna i česta.
O Bakiru zaista ne bih, skrenućemo u dnevnu politiku, a to nije nikad dobar teren za raspravu (osim ako nisi stranački čovjek). Inače, što se tiče uplitanja religije ( u ovom slučaju islama) u svakodnevne živote, na tragu sam onoga što je humljanin napisao u prvom dijelu svoga posta (doduše, malo previše ogorčeno i malo previše subjektivno, ali ne i sasvim netačno)

Covjece na temi smo izbornog zakona, kakav ce biti i ko vodi pregovore. O cemu da raspravljamo nego o politici, na temi online klix pricamo o necemu drugom.
Mi bi sada trebali biti u fazi smanjivanja etnickog predznaka i izgradnje nacionalne drzave svih gradjana BiH, gdje bi drzavljanstvo bilo jednako naciolanosti, a taj koji pregovara o izbornom zakonu govori "mi muslimani".
Mada da dodam u ovom odgovoru Orbanu moze kud i kamo proci, jer je prozvao muslimane, ali onda se trebao ograditi i razgraniciti vjeru i etniju. Odgovor je trebao biti kud i kamo jaci.
Last edited by dr_Evil on 07/04/2022 11:25, edited 2 times in total.
-
boshniak
#12233 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sta je sljedece. Odvojene glasacke kabine za bosnjake i hrvate.
- kokakolas
#12234 Re: Novi Izborni zakon BiH
Posljednji ocajnicki fastisticki trzaji pred kolapsom na izborima 
-
palermo
#12235 Re: Novi Izborni zakon BiH
Mlad si, pa ti mogu oprostiti ovakvo upadanje u velikosrpske šeme. Kao što je citiranje ovoga teksta.dr_Evil wrote: ↑07/04/2022 11:20Razumijem ja njezinu implikaciju, ali je nazalost tacna. Mora se razgraniciti ime Bosnjak od islama, a na kraju najvise od pan-islamizma. To ne mogu ljudi koji su preko noci odlucili da su ovo ili ono. To sto je islam bio pokretacki motiv ALiji ili vec kome nas je kasnije mnogo kostalo, nazalost. Zato neko pomaknu Pozderce, a dovede Izetbegovice.palermo wrote: ↑07/04/2022 11:15
prvo citat koji je dala apsolutno ne odgovara onome što pokušava reći. To se zapravo zove pokušaj manipulacije. U čijoj je pozadini neizrečena misao, kako možete tražiti da vas drugi priznaju kada ni sami ne znate što ste. A šta je daljnja implikacija sam prosudi...
Covjece na temi smo izbornog zakona, kakav ce biti i ko vodi pregovore. O cemu da raspravljamo nego o politici, na temi online klix pricamo o necemu drugom.
Mi bi sada trebali biti u fazi smanjivanja etnickog predznaka i izgradnje nacionalne drzave svih gradjana BiH, gdje bi drzavljanstvo bilo jednako naciolanosti, a taj koji pregovara o izbornom zakonu govori "mi muslimani".
Što se tiče Bakira, ja bih isto bio mnogo sretniji da mi imamo osobu koja može pregovarati i u ime pro BiH Hrvata i pro BIH Srba, ali i Bošnjaka vjerski i
nevjerski orijentiranih.....nažalost još uvijek je nemamo, odnosno nije se isprofilirala. Niti je ima na vidiku.
Što se tiče toga mi muslimani, Bakir zaista ima pravo da kaže mi muslimani, jer on jeste praktični vjernik muslman. I ne vidim ništa loše u tome. A tekst koji je naša cijenjena moderatorica citirala je nastao kao odgovor cijenjenom gospodinu Orbanu koji je eksplicite rekao da ne vidi kako 2 miliona muslimana (dakle, ne Bošnjaka) nego muslimana pripadaju evropskom civilizacijskom krugu. I odgovor Bakira Izetbegovića je (u citiranom tekstu) sasvim odgovarajući. I ni na koji način ne dovodi u pitanje Bošnjaštvo kao nacionalnu odrednicu.
- dr_Evil
#12236 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nema tu nista velikosprsko, samo govori o karakteru covjeka. Mogli su se i nasi svi tako pisati, pa nije niko.
Mislis nesto kao Ivo Komsic, Miro Lazovic, Stjepan Kljujic... Da vidimo:palermo wrote: ↑07/04/2022 11:30 Što se tiče Bakira, ja bih isto bio mnogo sretniji da mi imamo osobu koja može pregovarati i u ime pro BiH Hrvata i pro BIH Srba, ali i Bošnjaka vjerski i
nevjerski orijentiranih.....nažalost još uvijek je nemamo, odnosno nije se isprofilirala. Niti je ima na vidiku.
Da vidimo sta taj Stjepan kaze:
tvrdi da ga je smijenilo “Sarajevo, a ne Zagreb”.
“Kad su mene trovali 2. februara 1992. godine na sastanku u Širokom Brijegu, u jednoj od prostorija tog hotela ‘Royal’ bio je Mate Boban sa Rusmirom Mahmutćehajićem. Poslao ga je Alija Izetbegović da dogovore saradnju mimo mene. U krajnjoj liniji, političko Sarajevo je razorilo BiH, a Mate Boban i Radovan Karažić su mali fašisti koji su platili danak svom neumijeću, odnosno zlu koje su činili”, navodi Kljujić.
Danas se mnogi pitaju za što su glasali, za što su se borili? Za što su se borili i politički djelovali Stjepan Šiber, Jerko Doko, Jure Pelivan, Stjepan Kljujić, Dragan Vikić, za što se borio sarajevski HVO (Hrvatsko vijeće obrane)", pita Stjepan Kljujić, optužujući bošnjačko političko vodstvo za izdaju BiH.
Velikosrpske zamke su svukuda oko nas, neke malo vise neke malo manje prikrivene.
-
palermo
#12237 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zagušit ćemo temu, a već smo otišli u dobar off topic. Zato, samo dvije rečenice. Oko onog izjašnjavanja, jednostavno ne znaš kako je to bilo, niti su te očito učili.dr_Evil wrote: ↑07/04/2022 11:40Nema tu nista velikosprsko, samo govori o karakteru covjeka. Mogli su se i nasi svi tako pisati, pa nije niko.
Mislis nesto kao Ivo Komsic, Miro Lazovic, Stjepan Kljujic... Da vidimo:palermo wrote: ↑07/04/2022 11:30 Što se tiče Bakira, ja bih isto bio mnogo sretniji da mi imamo osobu koja može pregovarati i u ime pro BiH Hrvata i pro BIH Srba, ali i Bošnjaka vjerski i
Da vidimo sta taj Stjepan kaze:tvrdi da ga je smijenilo “Sarajevo, a ne Zagreb”.
“Kad su mene trovali 2. februara 1992. godine na sastanku u Širokom Brijegu, u jednoj od prostorija tog hotela ‘Royal’ bio je Mate Boban sa Rusmirom Mahmutćehajićem. Poslao ga je Alija Izetbegović da dogovore saradnju mimo mene. U krajnjoj liniji, političko Sarajevo je razorilo BiH, a Mate Boban i Radovan Karažić su mali fašisti koji su platili danak svom neumijeću, odnosno zlu koje su činili”, navodi Kljujić.Danas se mnogi pitaju za što su glasali, za što su se borili? Za što su se borili i politički djelovali Stjepan Šiber, Jerko Doko, Jure Pelivan, Stjepan Kljujić, Dragan Vikić, za što se borio sarajevski HVO (Hrvatsko vijeće obrane)", pita Stjepan Kljujić, optužujući bošnjačko političko vodstvo za izdaju BiH.
Velikosrpske zamke su svukuda oko nas, neke malo vise neke malo manje prikrivene.
I druga rečenica, nije mi jasno čemu služi ovaj citat Stjepana Kljujića. Al ne moraš odgovarati, rekoh u debelom smo off-u
-
pemanapemani
#12238 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kada se pristalo na "pojam" entitetsko državljanstvo i kada su na popisu stanovništva izjednačeni pojmovi etnija i nacija, bilo mi je jasno da je bosanskohercegovačka nacija umrla.
Evo i kolega @palermo navodi bošnjačku naciju i kako proces formiranja iste još nije gotov.
Iskreno, meni je samo žao ljudi koji su poginuli misleći da brane jedinstvenu multietničku (ne multinacionalnu) BiH, a najviše mi je žao mojih rođaka koji su izgubili živote, a koji su bili etnički/narodni Hrvati i veliki nacionalni Bosanci.
Ma jebo ti ovo sve.
Izvinjenje na off topicu.
Evo i kolega @palermo navodi bošnjačku naciju i kako proces formiranja iste još nije gotov.
Iskreno, meni je samo žao ljudi koji su poginuli misleći da brane jedinstvenu multietničku (ne multinacionalnu) BiH, a najviše mi je žao mojih rođaka koji su izgubili živote, a koji su bili etnički/narodni Hrvati i veliki nacionalni Bosanci.
Ma jebo ti ovo sve.
- dr_Evil
#12239 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kad sve saberes, komplet historiju, nikad vise napretka kao sto je bilo u Jugi. Neko nas je katapultirao 150 godina u nazad u feudalno drustvo.
Sta je tu je, sad nam se valja bavit politicarima tipa Dragan, Bakir i Dodik. Mi se koljemo dok njihove age i gazde milijarde zgrcu.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#12240 Re: Novi Izborni zakon BiH
To je zapravo samo povratak na fabričke postavke.dr_Evil wrote: ↑07/04/2022 12:33Kad sve saberes, komplet historiju, nikad vise napretka kao sto je bilo u Jugi. Neko nas je katapultirao 150 godina u nazad u feudalno drustvo.
Sta je tu je, sad nam se valja bavit politicarima tipa Dragan, Bakir i Dodik. Mi se koljemo dok njihove age i gazde milijarde zgrcu.
Kada je Jugoslavija otišla, Bosna je se vratila na onaj jad i bijedu koju je Tito ovdje zatekao.
- dr_Evil
-
palermo
#12242 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kao prvo, bošnjačka nacija nije u suprotnosti sa jedinstvenom multietničkom Bosnom i Hercegovinom ( a nije ni srpska ni hrvatska). Kao drugo, kada kažem nije završen proce, onda prevashodno mislim da je još uvijek u toku proces osporavnja bošnjačke nacije, kako od strane druigh tako i od strane onih koji još uvijek žive neko prošlo vrijeme. Onog trenutka kada bošnjačka nacija postane apsolutna datost moći ćemo reći da je taj proces konačnog oblikovanja blizu kraja.pemanapemani wrote: ↑07/04/2022 12:15 Kada se pristalo na "pojam" entitetsko državljanstvo i kada su na popisu stanovništva izjednačeni pojmovi etnija i nacija, bilo mi je jasno da je bosanskohercegovačka nacija umrla.
Ma jebo ti ovo sve.
A što se tiče tvojih rođaka, žao mi je svakog izgubljenog života u jedom nametnutom ratu, al eto, ako je za utjehu (a pitanje je,kad su u pitanju životi najbližih, ima li ikada utjehe) onda makar to da jesu bili na strani pravde i dobra. A mi već znamo da odgovor na pitanje Branka Miljkovića " da li će sloboda umjeti da pjeva kao što su sužnji pjevali o njoj" jeste negativan. Al to je valjda tako, svugdje, ne samo kod nas.
I na kraju bosnaskohercegovačka nacija, mnogi procesi su započeti, neki traju, možda smo mi tek na početku istinskog formiranja bosanskohercegovačke nacije.....al, moram ipak reći, jedan od uvjeta da taj proces uopće teče je da očuvamo Bosnu i Hercegovinu kao državu.
-
pemanapemani
#12243 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ako imamo bošnjačku, srpsku i hrvatsku naciju umjesto naroda, onda tu nikako nema mjesta bosanskohercegovačkoj naciji.palermo wrote: ↑07/04/2022 12:41Kao prvo, bošnjačka nacija nije u suprotnosti sa jedinstvenom multietničkom Bosnom i Hercegovinom ( a nije ni srpska ni hrvatska). Kao drugo, kada kažem nije završen proce, onda prevashodno mislim da je još uvijek u toku proces osporavnja bošnjačke nacije, kako od strane druigh tako i od strane onih koji još uvijek žive neko prošlo vrijeme. Onog trenutka kada bošnjačka nacija postane apsolutna datost moći ćemo reći da je taj proces konačnog oblikovanja blizu kraja.pemanapemani wrote: ↑07/04/2022 12:15 Kada se pristalo na "pojam" entitetsko državljanstvo i kada su na popisu stanovništva izjednačeni pojmovi etnija i nacija, bilo mi je jasno da je bosanskohercegovačka nacija umrla.
Ma jebo ti ovo sve.
A što se tiče tvojih rođaka, žao mi je svakog izgubljenog života u jedom nametnutom ratu, al eto, ako je za utjehu (a pitanje je,kad su u pitanju životi najbližih, ima li ikada utjehe) onda makar to da jesu bili na strani pravde i dobra. A mi već znamo da odgovor na pitanje Branka Miljkovića " da li će sloboda umjeti da pjeva kao što su sužnji pjevali o njoj" jeste negativan. Al to je valjda tako, svugdje, ne samo kod nas.
I na kraju bosnaskohercegovačka nacija, mnogi procesi su započeti, neki traju, možda smo mi tek na početku istinskog formiranja bosanskohercegovačke nacije.....al, moram ipak reći, jedan od uvjeta da taj proces uopće teče je da očuvamo Bosnu i Hercegovinu kao državu.
Znam, sad će neko odgovoriti da su nacija i narod isto, kako to nema veze, folovi golovi, ali u zemlji sa tri nacije i nakaradnim entitetskim državljanstvom definitivno nema mjesta bosanskohercegovačkoj naciji koja bi okupila sve stanovnike kojima je BiH jedina domovina.
Čini mi se da se preko pojmova bošnjačka, hrvatska i srpska nacija u BiH nekako želi apsorbirati apsurdni naziv "konstitutivni", a da nikog nije briga kako će se to reflektirati na suverenost Bosne i Hercegovine.
Bojim se da će sutra biti - imamo tri nacije koje žive na homogenim područjima. Nacije imaju pravo na svoju nacionalnu državu... i dalje znamo šta slijedi.
Ali eto, radite šta hoćete, ja sam svakako Bosanac tj. ostali u Bosni i Hercegovini državi tri nacije od kojih se nijedna ne zove po imenu države.
Državotvorno, nema dalje.
- Grean
#12244 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nas u sedmom razredu u toj Titovoj pitali da se izjasnimo nacionalno, pred cijelim razredom za omladinsku knjizicu. Sjecam se jos uvijek nelagode pojedinaca jer je bila mahalska skola pa nije bilo lako reci Srbin ili Hrvat.dr_Evil wrote: ↑07/04/2022 12:33Kad sve saberes, komplet historiju, nikad vise napretka kao sto je bilo u Jugi. Neko nas je katapultirao 150 godina u nazad u feudalno drustvo.
Dakle ne pretjerujte.
-
palermo
#12246 Re: Novi Izborni zakon BiH
ma sve je to meni ok, ne bih ja imao ništa protiv toga da to jeste tako.....al nije, niti će biti sve dotle dok Bosna i Hercegovina ne bude ostavljena na miru da gradi i sebe i svoj potpuni identitet....tako da, bez Bosne i Hercegovine sva ta priča je uzalud, ......i osnovni zadatak ove genarcije je očuvati Bosnu i Hercegovinu ( u njenim priznatim granicama) i njenu supstancu ( a to znači ljude sa svojim različitim tradicijama, običajima i vjerovanjima), a na slijedećim generacijama je da nastave procese o kojima ti pričaš (govorim o bosanskohercegovačkoj naciji)pemanapemani wrote: ↑07/04/2022 13:00Ako imamo bošnjačku, srpsku i hrvatsku naciju umjesto naroda, onda tu nikako nema mjesta bosanskohercegovačkoj naciji.palermo wrote: ↑07/04/2022 12:41
Kao prvo, bošnjačka nacija nije u suprotnosti sa jedinstvenom multietničkom Bosnom i Hercegovinom ( a nije ni srpska ni hrvatska). Kao drugo, kada kažem nije završen proce, onda prevashodno mislim da je još uvijek u toku proces osporavnja bošnjačke nacije, kako od strane druigh tako i od strane onih koji još uvijek žive neko prošlo vrijeme. Onog trenutka kada bošnjačka nacija postane apsolutna datost moći ćemo reći da je taj proces konačnog oblikovanja blizu kraja.
Znam, sad će neko odgovoriti da su nacija i narod isto, kako to nema veze, folovi golovi, ali u zemlji sa tri nacije i nakaradnim entitetskim državljanstvom definitivno nema mjesta bosanskohercegovačkoj naciji koja bi okupila sve stanovnike kojima je BiH jedina domovina.
Čini mi se da se preko pojmova bošnjačka, hrvatska i srpska nacija u BiH nekako želi apsorbirati apsurdni naziv "konstitutivni", a da nikog nije briga kako će se to reflektirati na suverenost Bosne i Hercegovine.
Bojim se da će sutra biti - imamo tri nacije koje žive na homogenim područjima. Nacije imaju pravo na svoju nacionalnu državu... i dalje znamo šta slijedi.
Ali eto, radite šta hoćete, ja sam svakako Bosanac tj. ostali u Bosni i Hercegovini državi tri nacije od kojih se nijedna ne zove po imenu države.
Državotvorno, nema dalje.![]()
- dr_Evil
#12247 Re: Novi Izborni zakon BiH
E sad zamisli razred od 32 ucenika, i nas dvojicu Bosnjaka kako se tako izjasnjavamo pred 30 Hrvata. Okaci macku o rep tvoju nelagodu, tebe niko ne bi izmlatio poslije skole zbog toga. Kod mene se niko u familiji nije tako izjasnjavao, a svi su u partizanima bili.Grean wrote: ↑07/04/2022 13:23Nas u sedmom razredu u toj Titovoj pitali da se izjasnimo nacionalno, pred cijelim razredom za omladinsku knjizicu. Sjecam se jos uvijek nelagode pojedinaca jer je bila mahalska skola pa nije bilo lako reci Srbin ili Hrvat.dr_Evil wrote: ↑07/04/2022 12:33
Kad sve saberes, komplet historiju, nikad vise napretka kao sto je bilo u Jugi. Neko nas je katapultirao 150 godina u nazad u feudalno drustvo.
Dakle ne pretjerujte.
Svi jasno i glasno kazu da je 10puta lakse bilo dobiti posao kao Srbin iz Nevesinja, nego Neopredijeljen ili Musliman iz Mostara, ali su se opet tako izjasnjavali, i bili u partiji, i u nekom trenutku istjerani iz iste, pa vraceni opet.
Ovdje se samo radilo o tome da neko zelio neke povlastice za sebe, ili se zaista tako osjecao. Nije to nikakav problem.
- Haris.ba
#12248 Re: Novi Izborni zakon BiH
Eto ne mora se navesti nacionalnost u licnoj, samo dati mogucnost biranja boje licne - uvesti zelenu, crvenu, plavu i bijelu licnu kartu.
Jednu boju moras izabrati.
Jednu boju moras izabrati.
- Grean
- Roccohljup
#12250 Re: Novi Izborni zakon BiH
ma dosta više podjela i brojanja krvnih zrnca i to jos u dokumentima
Bolje da stave adresu u ličnu da se ne moramo sa cipsom zahebavati