Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
palermo

#12201 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

Bloo wrote: 06/04/2022 22:31
palermo wrote: 06/04/2022 22:02 i da, kao što reče kolega tandmand, Bošnjaci a ne muslimani....
Lider SDA Bakir Izetbegović kazao je: Mi muslimani smo svi braća i rođaci; Islamski svijet se još nije digao, ali ako zatreba i oni će biti uz nas
:mrgreen:
“Dakle, mi muslimani vjerujemo da svi potičemo od jednog para i da smo, ustvari, svi braća i rođaci. Znamo za Kur’anski ajet koji kaže da nema prednost Arap nad nearapom, te da Bog ljude dijeli po bogobojaznosti i koliko se bore za one vrijednosti koje nam je Bog propisao. Za nas muslimane je svaki nacionalizam, naročito rasizam, jedna strana stvar i ne možemo je razumjeti. Za nas je nejasan taj sistem vrijednosti koje Orban zagovara, taj neki evropski nacionalizam. Bošnjaci su evropski narod. Kako reče jedan seljak – mi smo stojnici od vajkada, mi se, ustvari, ne sjećamo našeg dolaska, mi smo tu, jedan od starijih naroda. Bosna i Hercegovina je jedna od najstarijih država u Evropi, dok su Mađari došli sa Urala, iz Azije. Ali, nevažno, na kraju smo svi ravnopravni i jednaki ljudi. Orban i ljudi oko njega zaboravljaju da evropske civilizacije i kulture ne bi bilo bez komponente koju su unijeli muslimani. U svemu, u nauci, kulturi, renesansi, astronomiji, medicini”, rekao je Izetbegović.

Čim glavni u Bošnjaka prestane izjednačavati to dvoje i koristiti kako mu šta zatreba (a Dodo ovo voli <3). Necemo komentarisati mitomaniju u odlomku (Covke likes this od stoljeca sedmog).
Off topic smo, zaista.

Inace to sto si napisala je bezveze ( da ne kazem drugu rijec) a primjer koji si uzela nikako ne potkrepljuje tvoju tezu.

Al kao sro rekoh, off topic smo.
Bloo
Globalna šefica

#12202 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bloo »

palermo wrote: 06/04/2022 22:46 Inace to sto si napisala je bezveze ( da ne kazem drugu rijec) a primjer koji si uzela nikako ne potkrepljuje tvoju tezu.
Privij clansku na bolno mjesto. :mrgreen:
skafiskafsnjak

#12203 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

palermo wrote: 06/04/2022 22:02 i da, kao što reče kolega tandmand, Bošnjaci a ne muslimani....
Lider SDA Bakir Izetbegović kazao je: Mi muslimani smo svi braća i rođaci; Islamski svijet se još nije digao, ali ako zatreba i oni će biti uz nas
“Dakle, mi muslimani vjerujemo da svi potičemo od jednog para i da smo, ustvari, svi braća i rođaci. Znamo za Kur’anski ajet koji kaže da nema prednost Arap nad nearapom, te da Bog ljude dijeli po bogobojaznosti i koliko se bore za one vrijednosti koje nam je Bog propisao. Za nas muslimane je svaki nacionalizam, naročito rasizam, jedna strana stvar i ne možemo je razumjeti. Za nas je nejasan taj sistem vrijednosti koje Orban zagovara, taj neki evropski nacionalizam. Bošnjaci su evropski narod. Kako reče jedan seljak – mi smo stojnici od vajkada, mi se, ustvari, ne sjećamo našeg dolaska, mi smo tu, jedan od starijih naroda. Bosna i Hercegovina je jedna od najstarijih država u Evropi, dok su Mađari došli sa Urala, iz Azije. Ali, nevažno, na kraju smo svi ravnopravni i jednaki ljudi. Orban i ljudi oko njega zaboravljaju da evropske civilizacije i kulture ne bi bilo bez komponente koju su unijeli muslimani. U svemu, u nauci, kulturi, renesansi, astronomiji, medicini”, rekao je Izetbegović.

Čim glavni u Bošnjaka prestane izjednačavati to dvoje i koristiti kako mu šta zatreba (a Dodo ovo voli <3). Necemo komentarisati mitomaniju u odlomku (Covke likes this od stoljeca sedmog).
Pa sta je problem sto govori da smo muslimani?
Pored toga smo i Bosnjaci... A kada Dodick kaze muslimani, zna se na sta misli i sta zeli postici... Ne trebamo se glupi praviti. Pokusavanje da se svedemo samo na vjersku odrednicu....
Bloo
Globalna šefica

#12204 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 06/04/2022 22:50 Pa sta je problem sto govori da smo muslimani?
Pored toga smo i Bosnjaci... A kada Dodick kaze muslimani, zna se na sta misli i sta zeli postici... Ne trebamo se glupi praviti. Pokusavanje da se svedemo samo na vjersku odrednicu....
Nadi nam svima neku drugu temu na kojoj mozemo ovo razglabati kako te glavni u Bosnjaka svodi na vjersku dorednicu i kako ne citas sta pise. :mrgreen:
skafiskafsnjak

#12205 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Bloo wrote: 06/04/2022 22:51
skafiskafsnjak wrote: 06/04/2022 22:50 Pa sta je problem sto govori da smo muslimani?
Nadi nam svima neku drugu temu na kojoj mozemo ovo razglabati kako te glavni u Bosnjaka svodi na vjersku dorednicu i kako ne citas sta pise. :mrgreen:
Ne svodi. To radi glavni u Srba.
palermo

#12206 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

Bloo wrote: 06/04/2022 22:49
palermo wrote: 06/04/2022 22:46 Inace to sto si napisala je bezveze ( da ne kazem drugu rijec) a primjer koji si uzela nikako ne potkrepljuje tvoju tezu.
Postena osoba koja obavlja duznost moderatorice bi sada sebi dala ban od 15 dana.

AL kao sto narod kaze, sto jw dozvoljeno caru( tj. carici) nije i govedaru ( tj meni i jos moru forumasa). That' s life, davno sam naucio na to.

Ocekujem uskoro da se stane u odbranu Dodika i njegove upotrebe rijeci musliman.....mislim zasto on to ne bi imao pravo uvesti u javni diskurs kada se ovdje otvoreno kaze da u tome nema nista lose. A bogami nije ni posteno prema Dodiku.
Bangalore_

#12207 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bangalore_ »

Predsjednica Glavnog odbora Naše stranke Sabina Ćudić boravi danas u Berlinu, gdje je sa zastupnicima Bundestaga Adisom Ahmetovićem i Borisom Mijatovićem, te specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom govorila o posljedicama rata u Ukrajini na region i BiH.
Ćudić je u svom obraćanju oštro kritikovala pristup Evropske unije pregovorima o Izbornom zakonu i zagovaranju neevropskih rješenja, kao dijelu strategije podilaženja etnonacionalistima.
“Ako Evropska unija nije u stanju povući crvenu liniju Miloradu Dodiku koji predstavlja sigurnosnu prijetnju ne samo za BiH, već i za čitav region; ako Evropa nije u stanju reći ne daljnjoj etnifikaciji BiH kroz Izborni zakon, onda je iluzorno govoriti o političkom, ekonomskom, vojnom i sigurnosnom odgovoru Evrope Putinu", rekla je Ćudić.
"Ako Evropa toleriše Orbanove ucjene, a u korist Dodika; ako nekolicina Putinovih privjesaka unutar Evrope drži čitavu Evropu u šaci, onda je legitimno postaviti pitanje šta je Evropa i gdje su njene granice, šta su njene vrijednosti? Pozivam vas da zajedno pronađemo liberalnu kičmu Evrope i Zapadnog Balkana te otvorimo novo evropsko poglavlje BiH", istakla je Ćudić.
Oštro i precizno :thumbup:
Za razliku od Izdajbegovića koji nudi lopatama, a Vojvoda hoće samo pun kamion, pa da se onda izdaja prošverca ispod stola kao neka pobjeda "jer eto HDZ je odustao od 20%".

Ovdje je jasno rećeno da ni minimum koji eventualno zamišljaju kao polaznu taćka to nije niti će da bude. Samo dodatna Evropizacija društvenog uređenja dolazi u obzir jer je sve več toliko loše da nema ni smisla ni pameti opet gurati nakaradu.

Šteta samo što nije i hinjavu Hrvatsku spomenula koja vrši čistu sabotažu a onda se nudi kao neki tobože dobrosusjed i partner za "nalaženje kompromisa".
Bloo
Globalna šefica

#12208 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bloo »

palermo wrote: 06/04/2022 23:06
Bloo wrote: 06/04/2022 22:49

Postena osoba koja obavlja duznost moderatorice bi sada sebi dala ban od 15 dana.

AL kao sto narod kaze, sto jw dozvoljeno caru( tj. carici) nije i govedaru ( tj meni i jos moru forumasa). That' s life, davno sam naucio na to.

Ocekujem uskoro da se stane u odbranu Dodika i njegove upotrebe rijeci musliman.....mislim zasto on to ne bi imao pravo uvesti u javni diskurs kada se ovdje otvoreno kaze da u tome nema nista lose. A bogami nije ni posteno prema Dodiku.
I feel like Bakir I. :bih:
dr_Evil

#12209 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

Humljanin wrote: 06/04/2022 19:59

Kako možeš lagati ljude da u Mostaru ne možeš učiti u školi na svome jeziku?
Čuj "škole okupirane od HVO-a" :pisnuo:
To je ta nadaleko poznata multikultura :thumbup:
Evo prelistao sve moja svjedocanstva iz osnovne, pardon uvjernja, na svakom pise hrvatski jezik - odlican 5. E hajd sad ti meni reci sto ne pise nigdje bosanski jezik - odlican 5?

Ko ovdje laze onda?

Kako da ih nazovem nego okupirane? Sta ima u njima bosansko-hercegovacko? Napravi zajednicki plan i program, stavi grb BiH iznad table, pardon ploce. Nazovi ih prema zasluznim gradjanima Mostara, makar oni bili i hrvatske etnije, ali nek su mostarci, pa onda reci hajde da gradimo zajednicki zivot. Uzeo skolu, izbacio predratne nastavnike, uveo plan i program Hrvatske, stavio sahovnicu i kaze evo ga nije okupirana.
Imaš li podatak koliko djece uči na hrvatskom jeziku na istočnoj strani Mostara?

Nemam taj podatak, znam da kad sam posao u srednju od svakog je od nas trazeno da se izjasnimo koji je maternji jezik i tako je upisivano u svjedocanstvo.

Kad sam ispricao to kolegi koji je ostao u srednjoj po hrvatskom planu nasmijao se, da on nije dobio tu opciju ;)

Broj katolicke djece na "istocnoj" strani Mostara je vjerujem mizeran, povratak je bio zanemariv. Sto zbog ekonomske razlike u gradu iza rata, sto zbog vlaznih snova o etnicki cistim teritorijama, a vjerujem jedan dio i zaista zbog straha da se nije vratio.
I šta je problem sa Sveučilištem i hrvatskim jezikom? Evo ja sam išao na Univerzitet, i vidi čuda, nisam imao priliku učiti na hrvatskom jeziku nego sam se morao prilagoditi jer mi nitko nije ugađao. Čak je bilo nekih koji su me poprijeko gledali, ali nije to ni bitno s obzirom u kakvoj državi živimo :)
Prvo, lazes da nisi imao priliku ili jednostavno ti je tako grah pao. Ja sam isao na univerzitet i dolazili su profesori sa sveuclistia i predavali na hrvatskom, osim ako je tisuca i tjedan odjednom postala rijec na bosanskom. Na Univerzitetu i predavaci i studenti imaju pravo da koriste sva tri sluzbena jezika po statutu.

Da dodam, ne kazem ja da ce te iko oboriti na sveucilistu ako pricas bosanski, samo kazem da zakonski nemas to pravo!.

Problem je taj, sto moras zakonski dozvoliti studentu i profesoru da koristi jedan od tri sluzbena jezika tvoje domovine BiH. Inace se to zove diskriminacija. Cak je i Dodik bio dovoljno pametan da je napisao da Univerzitet u Banja Luci koristi tri sluzbena jezika!

Da ne pričam sad o tome kako bi se svaki petak oko podne nastava na fakultetu prilagođavala džumi namazu. A i inače na pauzama bi kolege odlazile sa pojedinim asistentima i profesorima u džamiju u krugu Univerziteta. Te kolege bi imale najsvježije informacije šta će biti na ispitima. Pa sam par puta nehotice svjedočio svađama kolega koji ne idu u džamiju sa ovima koji idu u džamiju jer je protekcija bila preočita.

Nećemo sad ulaziti u tu temu šta će džamija uopće u krugu univerziteta i kakva bi medijska graka bila da na Sveučilištu u krugu postoji crkva u koji na pauzu idu profesori i studenti i gdje se dogovaraju ispiti....to nek ostane tema za sljedecu emisiju :wink:
Ja sam 100% protiv toga da se bilo kome daje pravo da ide na dzumu ili ostale vjerske aktivnosti za vrijeme nastave. ALi istovremeno mogu da upitam sta bi se desilo da je nedjelja radni dan, pa da neko mora na misu? Za Bozic i Uskrs sve skole po hrvatskom planu i programu su zatvorene, i trebaju biti, red je da se gleda po vecini nastavnog osoblja i djece.. ali to ti daje smjer kako bi bilo za vrijeme mise.

Katedrala i crkva su max 10. minuta hoda od sveucilista. Ona dzamija u Sjevernom veze nema sa Univerzitetom, niti ju je Univerzitet izgradio.

Ne znam u kakvu si ti vukohehinu od faxa isao, ali kod nas niko nikome nije davao ispite. Redovno smo ispijali kafe sa profesorima u boxerskom, kad bi usli na fax bilo je ne poznajemo se, za svaki ispit su svi morali zuljeve na dupetu da dobiju. Pozudano znam da kolege koje su bili clanovi HDZ-a na ekonomiji su takodjer bili jako bliski sa profesorima.

To ne govori nista o vjeri, religiji i jel SVE ili UNI nego na kakve grane je spalo obrazovanje u BiH.

I ti sad meni tu dođeš prosipati šuplju kako se u školama "okupiranim od ARBiH" uči na hrvatskom jeziku bez ikakve diskriminacije, a u školama "okupiranim od HVO-a" ne smije učiti ni na jednom osim na hrvatskom jeziku. :-)

Smanji malo jarane, ne moraš baš tako ofiran biti u svojoj mržnji da toliko lažeš.
Ja sam rekao istinu, jednostavno ne mozes. Jedino ako se sta promijenil zadnjih 4-5 godina pa nisam u toku.

Humljanin wrote: 06/04/2022 19:59 Btw, imam susjeda u zgradi (btw u zgradi je za vrijeme rata bilo skoro pola muslimana), doselio prije nekoliko godina, sva mu djeca odrasla tu, ali svu djecu svako jutro šalje u školu na istočnu stranu mostara. Toliko o inkulziji i druženju. Ne bi da su škole po hrvatskom planu i programu etnički čiste? :-) a istina je da je za vrijeme mog školovanja, od osnovne pa nadalje u svakom mom razredu "u HVO školama" bilo minimalno 20% djece muslimana.
Ja koliko znam Hrvati se na istočnoj obali mostara mogu prebrojati na prste ruke. Tako da nema etnički čistijih škola od "ARBiH škola" u Mostaru :thumbup:

A ti sad nastavi lagati ljude po forumu
Apsolutno ti vjerujem da imas susjeda u zgradi muslimana (koji je bio tu citav rat, pa doseliko prije nekoliko godina!?, a onda mu djeca odrasla tu). Onda se zapitaj kako bi tebi bilo da te naziva bosnjackim katolikom.

I nije nikakvo cudo da neko salje dijete na istocnu stranu Mostara u skolu jer:

1. Nema pravo na nacionalnu grupu predmeta
2. Ne uci se nastava prema vazecem federalnom(pazi FEDERALNOM) planu i programu, nego prema programu komsijske drzave
3. Sanse da ce fasovati degenek kada krene u srednju su vise od 80%, jer svi su fasovali, pa sto ne bi i on. U osnovnoj vecinom nema tih problema jer je gradska raja, u srednjoj nastane mjesano okruzenje krkana, te djece koja nisu iz tvog kvarta.
4. Ne zeli da mu dijete ima pritisak drustva da mora stati na tribinu Zrinjskog, citaj svako 3 bosnjacko dijete koje pohadja skolu po hrvatskom.
5. Ne zeli da mu dijete se osjeca drugacije i da se stidi reci svoje ime.

Zbog ovih 5 razloga, i jos 55 koje mogu napisati ako pozelis, nahijem na neku stvar sve one koji ne zele da djecu odgajaju u zajednickim skolama, ne dvije pod istim krovom nego mjesanim razredima. I nahijem na neku stvar sve one koji ne mogu da se dogovore oko zajednickog plana i programa.

E sad da ti kazem za to 20%, posto sam ja bio jedan od tih 20%, jedan od 20% (a nije 20- prije 10%, obicno bi nas strpali sve u isti razred) cija je familija ostala tu. Nismo mi ostali tu zato sto je neko bio fin, nego uprkos tome. Makar 5 puta su nam dolazili razni tipovi iza rata, davali nam kuce po Zaliku, Brankovcu i tome slicno da zamijenimo za stan, nikada nam na pamet nije palo, pa ni onaj Bajram 97-8 kad su 10-orica sa puskama dosla na vrata da nas izbace. Da, u miru.

Cesto isticete koliko se Bosnjaka vratilo, a koliko Hrvata. A onda vrati se u 95-6-u pa se sjeti ko se zalagao za cjelovit grad, a ko za podjele. I ima li to veze kakve slucajno?
HD_2015

#12210 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by HD_2015 »

Ne može HDZ više čekati IZ. Nastavljaju dalje sa planom pravljenja trećeg entiteta:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-pre ... /220407024
HDZ predložio zakon kojim bi se i u ličnu kartu upisivala pripadnost konstitutivnom narodu
skafiskafsnjak

#12211 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Sto su stali 95, sad nastavljaju...obje strane :roll:
dr_Evil

#12212 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

Upravu si ti @Bloo , samo sto Bakir ne predstavlja Bosnjake, vise predstavlja onaj bosnjacki otpad, zato who gives a damn sta kaze taj ratni zlocinac i ratni tajkun.

Ali treba ovakve stvari boldirati sto cesce, ovim sta podrzavaju jedinu pravu stranku u bosnjaka.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#12213 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

skafiskafsnjak wrote: 07/04/2022 09:53 Sto su stali 95, sad nastavljaju...obje strane :roll:
Pa im ti dadni pravo da dalje blokiraju.

Kad bi prošlo ovo što traže od Bakira i ekipe, za par godina bi tražili da ne-katolici nose bijele trake. I ovo ne koristim kao hiperbolu.
duh_sa_sjekirom

#12214 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

95. su stali jer nisu imali pouzdanog saradnika sa bošnjačke strane.
Sad imaju...
:D
PreWiBa

#12215 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

namiami wrote: 07/04/2022 10:04 Mogu mi ga glabati, onaj ko ga predlaze, ali bi ga glabao i svaki slubzenik koji me upita da se izjasnim da me pritefteri u ličnoj. Mamicu vam nacionalisticku. Dok ljudi upisuju krvnu grupu, ili ostale zdravestvene informacije, vi upisujete boju krvnih zrnaca, koja je kod svih ista.

Imam posebnu poruku i za one koji ovo podržavaju :izet:
Trebaju se onda svi izjasniti kao Hrvati.

Putovnica plus glasaš opet za Komšića.
PreWiBa

#12216 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

duh_sa_sjekirom wrote: 07/04/2022 10:07 95. su stali jer nisu imali pouzdanog saradnika sa bošnjačke strane.
Sad imaju...
Imali su, imaju i kako izgleda, imat će.
duh_sa_sjekirom

#12217 Re: Novi Izborni zakon BiH

sehohari wrote: 07/04/2022 10:08
duh_sa_sjekirom wrote: 07/04/2022 10:07 95. su stali jer nisu imali pouzdanog saradnika sa bošnjačke strane.
Sad imaju...
Imali su, imaju i kako izgleda, imat će.
Rekoh da tada taj savezik nije bio pouzdan: svježe ratne rane...
Danas je već drugačije...
Zajedno do etničke podjele...konačno
dr_Evil

#12218 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

namiami wrote: 07/04/2022 10:04 Mogu mi ga glabati, onaj ko ga predlaze, ali bi ga glabao i svaki slubzenik koji me upita da se izjasnim da me pritefteri u ličnoj. Mamicu vam nacionalisticku. Dok ljudi upisuju krvnu grupu, ili ostale zdravestvene informacije, vi upisujete boju krvnih zrnaca, koja je kod svih ista.

Ja koliko se sjecam trenutno moras da se izjasnis o entitetskom drzavljanstvu, kad moram reci FBiH zaplace mi se. Nemam razloga da ne vjerujem da ce i ovo proci, s vremenom.
Bloo
Globalna šefica

#12219 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bloo »

dr_Evil wrote: 07/04/2022 10:28

Ja koliko se sjecam trenutno moras da se izjasnis o entitetskom drzavljanstvu, kad moram reci FBiH zaplace mi se. Nemam razloga da ne vjerujem da ce i ovo proci, s vremenom.
Zar nam nije etnicitet odmah po rodenju upisan?
Na ovim rodnim listovima poslije rata?
duh_sa_sjekirom

#12220 Re: Novi Izborni zakon BiH

Nacionalnost se upisuje u rodni list, jer mora biti negdje upisana.
Znači, od sad pa nadalje i ubuduće, na glasanje sa rodnim listom
Europski, nema šta
babanovac

#12221 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by babanovac »

duh_sa_sjekirom wrote: 07/04/2022 10:40 Nacionalnost se upisuje u rodni list, jer mora biti negdje upisana.
Znači, od sad pa nadalje i ubuduće, na glasanje sa rodnim listom
Europski, nema šta
Koje budale... Mogu i ime , prezime, bracnog druga spromijenit u rodnom listu, da ne mogu entlicitet, kao li vec ... Dragane, promijeni nas 50000 entlicitet, opet si majoriziran.
dr_Evil

#12222 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

Bloo wrote: 07/04/2022 10:33
dr_Evil wrote: 07/04/2022 10:28

Zar nam nije etnicitet odmah po rodenju upisan?
Na ovim rodnim listovima poslije rata?
Naravno da je upisan. Drzavljanstvo i nacionalnost. Razlika je samo sto sada u drzavljansto upisujes FBIH/BIH, a ne samo BIH kao prije. Ovaj dodatak za licne karte ce biti nadopuna, jer je to ipak dokument kojim dokazujes identitet, vjerovatno za neke buduce crvene i zelene glasacke kutije.

Meni vise smeta ovo FBiH, mada je tu najvise popustio lagOmdzija, citaj el-baketov pulen.
duh_sa_sjekirom

#12223 Re: Novi Izborni zakon BiH

dr_Evil wrote: 07/04/2022 10:50 Naravno da je upisan. Drzavljanstvo i nacionalnost. Razlika je samo sto sada u drzavljansto upisujes FBIH/BIH, a ne samo BIH kao prije. Ovaj dodatak za licne karte ce biti nadopuna, jer je to ipak dokument kojim dokazujes identitet, vjerovatno za neke buduce crvene i zelene glasacke kutije.

Meni vise smeta ovo FBiH, mada je tu najvise popustio lagOmdzija, citaj el-baketov pulen.
Slava Zlatku!
:izet:
dr_Evil

#12224 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dr_Evil »

duh_sa_sjekirom wrote: 07/04/2022 10:52 Slava Zlatku!
:izet:
Grobar socijalizma za BiH. Od njega i od Milanovica se socijaldemokratija nece oporaviti buducih 50 godina.
mishic

#12225 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by mishic »

Ništa je to, ne razumijem čemu se čudite?

Prijedlog Čovića i Lovrinovića ići će dotle da će tražiti da se i na čelo svake osobe ugravira nacionalnost kao na registarskim tablicama.

E tada će se izdaleka znati ko je legitiman. Ibermenš!
Post Reply