Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
zigson
#12151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nemojte samo editovati postove za par dana kad se ovo sve zavrsi 
- skupljac_zeljeza
#12152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jači su od Amerike...džaba je.

-
sajber87
#12153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mlate praznu slamu a herr schmidt jednim potezom pera ima pravo da mijenja entitetske ustave, samo tisu da se nesjeti 
- video
- No Mind
#12155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mene vala nije sramota sto sam pratio, nit se osjecam glup. Sto vama to toliko smeta, mislim i Viskovic se isto bio upalio na to kao i vi
-
zigson
- SaraFina
#12157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Novinar kliksa ga devastirao.
Naime, naš reporter je pitao Dodika da li se plaši da bi EUFOR mogao asistirati bh. policijskim agencijama prilikom njegovog hapšenja.
Dodik je pokušao izbjeći pitanje, uvredljivo poručivši našem reporteru da je neinformisan o tome kakve nadležnosti EUFOR ima prema mandatu.
Na odgovor našeg reportera da je EUFOR i ranije asistirao policijskim agencijama u BiH, navodeći slučaj hapšenja u Gornjoj Maoči, Dodik je totalno izgubio pribranost.
"Mi ćemo još malo biti Al-Kaida, je li?", upitao je vidno nervozni Dodik.
Nakon toga je napustio govornicu i nije više primao pitanja.
-
L u c i f e r
#12158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dječak sa šibicama
#12159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I to sto on ima pravo i moc, a ne koristi je, takodje nesto govori.
Nije Schmidt kao persona, jedna licnost, bitan. Vec instituacija koju predstavlja, i koja je formirana od onih koji su jedini bitni. Sve sto Schmidt radi, radi po diktatu izvana.
- SaraFina
#12160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Ateista
#12161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kao sto sam vec pisao, SIPA i sudska policija ce vjerovatno krenuti da ga uhapse a MUP RS-a im nece dati da prodju i ovi ce se mirno vratiti.dek wrote: ↑12/03/2025 13:31 Generalno, mislim da je sve neizvjedno.
Pozitivne stvari:
- Tužilaštvo ipak djeluje
- MZ ujedinjena u osudi
- Nema podršku opozicije
- Nema podršku Hrvata (doduše ni neku otvorenu osudu), uglavnom iskulirali ga
- Srbi ne napuštaju institucije, iskulirali ga svi
- Narod tamo mi ne djeluje baš da je spreman ginuti za njega, i ovaj zadnji skup mu nije bio nešto
- Vučić ima ogromne probleme kući
Negativne stvari:
- Mislim da neće biti hapšenja već će se ići na neko iznurivanje i izolaciju tri krmka
- Za to vrijeme on će dodatno radikalizirati stvari i provoditi svoje planove na kiprizaciji
- Niko ne može predvijeti hoće li eskalirati u neke veće incidente
- MZ opet nekako preblaga, osim deklarativne podrške ništa konkretno. Povećanje snaga EUFORa je za qurac ako će samo stajati kao pasivni posmatrači
Ali opet kažem, sve je neizvjesno,
Onda ce iduci put sudska policija doci u pratnji EUFOR-a koji bi morao reagovati upravo u takvim situacijama.
Dakle, nece EUFOR sam ici da hapsi nikoga, ali ako neko bude ometao institucije drzave i fizicki ih sprijecio da obave svoj posao prijetnjom oruzjem, onda moraju reagovati, opet ne da oni hapse vec samo kao pratnja i asistencija, i tada se MUP RS-a mora povuci, nisu tolike budale.
Naravno, kada EUFOR krene, Mile i co ce biti u helikopteru za Srbiju.
- shbc
#12162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro je pitanje. Ko li izdaje Interpolovu potjernicu? Hmmm
- GandalfSivi
#12163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gledao press konferenciju Mehmedagica na N1, gluho bilo sta je ono? Lik fulio i loptu i fudbal…
- skupljac_zeljeza
#12164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Najprije će ovo odraditi oni sa krpama na licu i pancirima.
SIPA će uhapsiti predsjednika RS Milorada Dodika, premijera RS Radovana Viškovića i predsjednika Narodne skupštine RS-a Nenada Stevandića. Tačnije, pripadnici SIPA će asistirati Sudskoj policiji prilikom privođenja na saslušanje spoemnutog trojca.
Ovu informaciju je za Oslobođenje potvrdio direktor SIPA-e Darko Ćulum.
Naime, kada smo mu postavili pitanje u vezi sa hapšenjem spomenutog trojca iz vrha vlasti RS-a, preciznije o asistiranju Sudskoj policiji pri privođenju na saslušanje dobili smo kratak, ali vrlo jasan odgovor: DA.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... m-1027518/
-
Dilibus
#12165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mozda bi najbezbolnije bilo u gluho doba u gacama da ga priveduskupljac_zeljeza wrote: ↑12/03/2025 13:41 Najprije će ovo odraditi oni sa krpama na licu i pancirima.
SIPA će uhapsiti predsjednika RS Milorada Dodika, premijera RS Radovana Viškovića i predsjednika Narodne skupštine RS-a Nenada Stevandića. Tačnije, pripadnici SIPA će asistirati Sudskoj policiji prilikom privođenja na saslušanje spoemnutog trojca.
Naime, kada smo mu postavili pitanje u vezi sa hapšenjem spomenutog trojca iz vrha vlasti RS-a, preciznije o asistiranju Sudskoj policiji pri privođenju na saslušanje dobili smo kratak, ali vrlo jasan odgovor: DA.
- skupljac_zeljeza
#12166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Interpolove potjernice u Bosni i Hercegovini izdaju nadležne institucije, poput Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ili pravosudnih organa, u saradnji s Međunarodnom kriminalističko-policijskom organizacijom (Interpol).
-
Vjecita_zavrzlama
#12167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slabo im ide, citaj kommentare na fb… kaki stvari stoje sda 2026 vlast moze zaboravitiPeacean wrote: ↑12/03/2025 13:34Znaju da narod ima kratko pamćenje pa pokušavaju sebi poene da nakupemade_in_sarajevo wrote: ↑12/03/2025 13:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-nem ... /250312090
ozbiljno su se ovo usudili izjaviti? oni iz sda nakon 20 godina vlasti sa dodikom izjave da se neko povlaci ispred njega, da ga neko finansira, da mu daje sve u ruke, oni koji su stvorili taj sistem podjela."Ne smije biti daljeg povlačenja niti ustupaka prema Dodiku, jer su nas oni doveli u ovo stanje. Nije smjela međunarodna zajednica, predvođena državama svjedocima Dejtona i OHR-om svojim nečinjenjem, a često i ustupcima, ohrabrivati Dodika. Nije se smjelo bh. pravosuđe povlačiti pred njim i tolerisati neustavne referendume, napade na ustavni poredak i kriminal. Nije smjela Trojka varati i sebe i narod tvrdnjama da se 'Dodik promijenio', nije mu smjela prepustiti kompletan sigurnosni sektor, niti ga finansijski jačati", navode iz SDA.
de ovi sto brane sda po forumu, recite svojim pametnije im da sute samo, dzaba se guraju gdje im nije mjesto i HVALA SVIM BOGOVIMA SVIJETA jer ce u historiji biti upisano da je za vrijeme trojke dodik zavrsio karijeru. dzaba se guraju da su nesto kao bitni, osim sto se brukaju standardno
- No Mind
#12168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
zigson
#12169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Oni ti ne spavaju, a ne vjerujem ni da se kupaju, pogotovo stevandic tako da tesko u gacama da ce ih uhvatitiDilibus wrote: ↑12/03/2025 13:43Mozda bi najbezbolnije bilo u gluho doba u gacama da ga priveduskupljac_zeljeza wrote: ↑12/03/2025 13:41 Najprije će ovo odraditi oni sa krpama na licu i pancirima.
- madesa
#12170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
koliko god je nemam vas optimizam ovoliki da je dodik gotov
- skupljac_zeljeza
#12171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A kontam na koga se izgalami.
Dodik novinaru Oslobođenja: Dosta mi je što te vidim ovdje
-
splinter
#12172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Na odgovor našeg reportera da je EUFOR i ranije asistirao policijskim agencijama u BiH, navodeći slučaj hapšenja u Gornjoj Maoči, Dodik je totalno izgubio pribranost.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-p ... /250312094
Ni u ovim teškim trenucima, precednik nije izgubio smirenost i osjećaj za pravdu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-p ... /250312094
Ni u ovim teškim trenucima, precednik nije izgubio smirenost i osjećaj za pravdu
-
dek
#12173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidjećemo, možda.Ateista wrote: ↑12/03/2025 13:38Kao sto sam vec pisao, SIPA i sudska policija ce vjerovatno krenuti da ga uhapse a MUP RS-a im nece dati da prodju i ovi ce se mirno vratiti.dek wrote: ↑12/03/2025 13:31 Generalno, mislim da je sve neizvjedno.
Pozitivne stvari:
- MZ ujedinjena u osudi
- Nema podršku opozicije
- Narod tamo mi ne djeluje baš da je spreman ginuti za njega, i ovaj zadnji skup mu nije bio nešto
Negativne stvari:
- Mislim da neće biti hapšenja već će se ići na neko iznurivanje i izolaciju tri krmka
- Za to vrijeme on će dodatno radikalizirati stvari i provoditi svoje planove na kiprizaciji
- MZ opet nekako preblaga, osim deklarativne podrške ništa konkretno. Povećanje snaga EUFORa je za qurac ako će samo stajati kao pasivni posmatrači
Onda ce iduci put sudska policija doci u pratnji EUFOR-a koji bi morao reagovati upravo u takvim situacijama.
Dakle, nece EUFOR sam ici da hapsi nikoga, ali ako neko bude ometao institucije drzave i fizicki ih sprijecio da obave svoj posao prijetnjom oruzjem, onda moraju reagovati, opet ne da oni hapse vec samo kao pratnja i asistencija, i tada se MUP RS-a mora povuci, nisu tolike budale.
EUFOR-u slabo vjerujem.
-
zigson
#12174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne vjeruje ni eufor tebi, ne brinidek wrote: ↑12/03/2025 13:49Vidjećemo, možda.Ateista wrote: ↑12/03/2025 13:38Kao sto sam vec pisao, SIPA i sudska policija ce vjerovatno krenuti da ga uhapse a MUP RS-a im nece dati da prodju i ovi ce se mirno vratiti.dek wrote: ↑12/03/2025 13:31 Generalno, mislim da je sve neizvjedno.
Pozitivne stvari:
- MZ ujedinjena u osudi
- Nema podršku opozicije
Negativne stvari:
EUFOR-u slabo vjerujem.
-
NediM17
#12175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovu "Hrvaticu" Anju dodati na listu.