Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Qler
#12126 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hajde da je to neka nova tehnologija, nesto novo... nego to se koristi vec desetinama godina i ovi krenetni opet nabiju odmah uz šine i bit će vidi, već puk'o asfalt... hajde ponovo rekonstrukcija... jos 600k...
- mayab
#12127 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
nemaju oni sta poklanjati, to su SVAKAKO NAŠE PARE, NEGO ČIJE BI BILE??!!
Bagra lopovska
- insaneinthebrain
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Qler
#12130 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ima 2cm... ja kad sam prvi put obratio paznju u Zagrebu što se ne čuju tramvaji toliko vidio sam da imaju jos jednu "šinu" pored šine od gume, da vidiš razlike jarane... nebo i zemlja...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12131 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako ce biti dobro kad se prodje prva pokraj avaza, sad puko pogled od El Tarika do Importanea 
- vjeshalica
- JavierBosnia
#12133 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Mene vise zanima kako ce se uredjivati centralni pojas koji je sada trava vidim na pocetku S krivine da je jedan dobar dio stavljen cini mi se pijesak samo. Nadam se samo do nastavka rekonstrukcije
- Qler
#12134 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Dobro, ti znaš...
-
neki
- P308
#12136 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da hoce i ona nabacana mini "brda" od zemlje izmedju stubova duz cijele trase ukinuti, ako znate na sta mislimJavierBosnia wrote: ↑09/11/2020 19:26 Mene vise zanima kako ce se uredjivati centralni pojas koji je sada trava vidim na pocetku S krivine da je jedan dobar dio stavljen cini mi se pijesak samo. Nadam se samo do nastavka rekonstrukcije
Valjda bi bio red da kompletan zeleni pojas urede u sklopu projekta. I novi ivicnjaci bi cak bili pozeljni.
-
mistek
#12137 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa najjeftinija opcija je trava, ali je sve to bezvrijedno ako niko ne benda 2% prelaske pješaka gdje se kome ćejfne i dok oni prosjaci hodaju tuda ko sumanuti, dok se sa stanica baca sve i svašta prema šinama (i ne čisti). Onda dobiješ blato i ne može ružnije.
Meni čak ona opcija sa šljunkom ili šta je već ne izgleda loše, pa makar da se negdje postavi kao pilot projekat. Mada, trava fakat čini sliku puno boljom.
Meni čak ona opcija sa šljunkom ili šta je već ne izgleda loše, pa makar da se negdje postavi kao pilot projekat. Mada, trava fakat čini sliku puno boljom.
- P308
- bitanga_sa_otesa
#12139 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ovo nazalost mozemo samo sanjati...
- Logovan
#12140 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kada vidim ovakve slike kontam da su ljudi sa neke druge planete, nema šanse da su sa ove.
A vidi nas, jad i čemer.
- JavierBosnia
#12141 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma nije ovo ni nedostizno tako, nova trava, ponegdje neki boric, zbun, i slicno da se uredi. Ne razumijem se puno u hortikulturu al dalo bi se srediti
Sad koliko bi to ostalo od onih sto pretrcavaju, od ulicnih prosjaka, migranata i sl
Sad koliko bi to ostalo od onih sto pretrcavaju, od ulicnih prosjaka, migranata i sl
-
veliki_ah
#12142 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nije ovo nista tesko napraviti ni odrzavati. Treba samo malo volje i kreativnosti. Prosle godine su mijenjali busenje izmedju alte i parlamenta i za sada to izgleda ok.
Sljunak duz cijele pruge ce postati obicna prasina i smece, pogotovo u ljetnim mjesecima. Cudi me da se bar ekolozi ne pobune sad pred izbore.
Sljunak duz cijele pruge ce postati obicna prasina i smece, pogotovo u ljetnim mjesecima. Cudi me da se bar ekolozi ne pobune sad pred izbore.
- JavierBosnia
#12143 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Ima tu potencijala pogotovo sto navodno idu dosta duge ograde oko stanica kada ih naprave
-
mistek
#12144 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma ovo nije sekunde teško postići. Pa prije 4 sedmice ja prekopao bašču, negdje 50-ak kvadrata, posađena trava, eno ga sad izgleda već fantastično, a nikakve pameti i održavanja, posuli sjeme i čekali da izraste
Fazon su oni što pretrčavaju plus bacanje smeća, ali za prve treba da brine policija (da se samo 10 dana posade na neke ovako lokacije i kažnjavaju, vidjeli bi efekte), a za drugo Rad ili ko već s redvnim čišćenjem (ili Park ili Gras, ne znam čije je to
). Ovo na slici između Pofalića i Socijalnog je fin primjer, jer nema ondje ko da pretrčava, dosta fino sređeno i baš lijepo izgleda.
Inače, konkretno na temu, čija je nadležnost Drinska i ko je ondje investitor? Ko god je, nadam se da jutro neće dočekati, ma koliko to oštro bilo. Hajde što je kriminal kako rade i koliko otežu, a onda završe jebenih 400 metara i ide slikanje i objave "šta smo uradili", da više ne znaš ni ko je. Hajde što su raskopali oko svih mogućih šahtova i očito misle samo zakrpiti, a ne uraditi do kraja. Hajde što su digli 30% ceste oko zelenog mosta, pa moraš voziti na dva nivoa, po dvije različite površine. Hajde što ovo traje već punih 5 sedmica i što sam u tom periodu prošao 50 puta i 2 puta vidio radnike. Ali, večeras potpuni haos. Jedna traka (ona gdje je izrovljeno pa se vozi na dva nivoa) u neka doba ima neku rupčagu i ne može se voziti njome. Međutim, o tome nema nikakve jebene oznake, nikakvog znaka, upozorenja, a kamol da neko reguliše saobraćaj tu (semafor bi bio logičan). Krenem u 19h ka Ilidži, kontam najprije ću tuda (iz Pofalića), nema veze što je izrovljeno, ko će se spuštati na glavnu. Kako je dakle samo jedna traka (na nekoj dužini od 10m) prohodna, auta iz oba smjera u njoj i kolaps. Jebenih pola sata tako dok su raja iz auta pokušavala regulisati situaciju, moleći ljude da se vraćaju u rikverc, obostrano, a auta pristižu li pristižu. Bilo je preko 50 iz oba pravca na kraju. Pa ono je za zatvora majke mi. Priznajem da sam ja glup što sam uopšte pomislio da mogu tuda, ali ima li IKAKVOG obavještenja, išta da me upozori na ono sranje.
Inače, konkretno na temu, čija je nadležnost Drinska i ko je ondje investitor? Ko god je, nadam se da jutro neće dočekati, ma koliko to oštro bilo. Hajde što je kriminal kako rade i koliko otežu, a onda završe jebenih 400 metara i ide slikanje i objave "šta smo uradili", da više ne znaš ni ko je. Hajde što su raskopali oko svih mogućih šahtova i očito misle samo zakrpiti, a ne uraditi do kraja. Hajde što su digli 30% ceste oko zelenog mosta, pa moraš voziti na dva nivoa, po dvije različite površine. Hajde što ovo traje već punih 5 sedmica i što sam u tom periodu prošao 50 puta i 2 puta vidio radnike. Ali, večeras potpuni haos. Jedna traka (ona gdje je izrovljeno pa se vozi na dva nivoa) u neka doba ima neku rupčagu i ne može se voziti njome. Međutim, o tome nema nikakve jebene oznake, nikakvog znaka, upozorenja, a kamol da neko reguliše saobraćaj tu (semafor bi bio logičan). Krenem u 19h ka Ilidži, kontam najprije ću tuda (iz Pofalića), nema veze što je izrovljeno, ko će se spuštati na glavnu. Kako je dakle samo jedna traka (na nekoj dužini od 10m) prohodna, auta iz oba smjera u njoj i kolaps. Jebenih pola sata tako dok su raja iz auta pokušavala regulisati situaciju, moleći ljude da se vraćaju u rikverc, obostrano, a auta pristižu li pristižu. Bilo je preko 50 iz oba pravca na kraju. Pa ono je za zatvora majke mi. Priznajem da sam ja glup što sam uopšte pomislio da mogu tuda, ali ima li IKAKVOG obavještenja, išta da me upozori na ono sranje.
- Logovan
#12145 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa i nije teško, ali ne održava se kod nas. Naši ljudi prelaze preko trave, a smeća i opušaka na sve strane. Džaba sav trud oko zelenila.JavierBosnia wrote: ↑09/11/2020 23:56 Ma nije ovo ni nedostizno tako, nova trava, ponegdje neki boric, zbun, i slicno da se uredi. Ne razumijem se puno u hortikulturu al dalo bi se srediti
- thekupus
#12146 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bude u jednom periodu nakon proljetnog pospremanja cijeli tramvajski pojas kao bombona, tj. ono s obje strane šina, za što je zadužen RAD. Za same šine je zadužen GRAS, i to katastrofa izgleda.
I ljeti se to zadnjih godina baš solidno održava, kosi, i dodaju nove sadnice.
Jebiga, zimi sve užasno izgleda, a pogotovo u rano proljeće, kad se nakon zadnjeg otapanja snijega otkrije smeće koje 3 mjeseca seljačine bacaju iz auta.
I ljeti se to zadnjih godina baš solidno održava, kosi, i dodaju nove sadnice.
Jebiga, zimi sve užasno izgleda, a pogotovo u rano proljeće, kad se nakon zadnjeg otapanja snijega otkrije smeće koje 3 mjeseca seljačine bacaju iz auta.
- golfiista
- vjeshalica
#12148 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo neces nikad vidjeti kod nas jer ce papci kopitima to da isceprkaju i utabaju i da naprave štalu
Bio je pokusaj na stupu da se napravi ogradica ziva ali su babuni to utabali i tu je vazda blato,valjda im godi kad upadne noga,podsjeca ih na rodno mjesto
Bio je pokusaj na stupu da se napravi ogradica ziva ali su babuni to utabali i tu je vazda blato,valjda im godi kad upadne noga,podsjeca ih na rodno mjesto
- bitanga_sa_otesa
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#12150 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
vjeshalica wrote: ↑10/11/2020 20:19 Ovo neces nikad vidjeti kod nas jer ce papci kopitima to da isceprkaju i utabaju i da naprave štalu