Lutrija BiH - PREVARA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fortaleza

#1201 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by fortaleza »

dino2dy wrote: Samo su mediji iz agresorskih zemalja objavili da je bila "prevara". Zasto li? Valjda zato sto vole da se balije zavade tj. da ih zavade cetnicki i ustaski elementi na ovom forumu.

Umjesto, smrt fasizmu... glupi bosnjaci mars u picku materinu !
Ne ide više na patriotizam i nacionalizam... ;-)

U petak gledam bingo po prvi put... vidjeti ćemo hoće li biti još izvučenih brojeva, a da ne prikazuju na bubnju izvlačenje... Ako se ovo redovito događalo, a nitko prije nije reagirao onda smo stvarno zaslužili "ovakvu" lutriju. :-)
fortaleza

#1202 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by fortaleza »

quarterback wrote:Ima li sta novo, da nije ko usput skontao i nesto oko area 51 ?
Area 3 :mrgreen:
fortaleza

#1203 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by fortaleza »

sokkia wrote:lutrija BH nema srce
lutrija BH ima dvije trice :lol: :lol: :lol:
Lutrija BiH ima <3
tag33

#1204 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by tag33 »

Danas opet kolona ispred lutrije da se kupi listic :D
mudrolog

#1205 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by mudrolog »

tag33 wrote:Danas opet kolona ispred lutrije da se kupi listic :D
A vidio sam i ja danas.. :|
Katastrofa.. :run:
poznanik

#1206 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by poznanik »

Razlog je medijska blokada. Informacija o Lutrijinoj "trici" nije mogla otići u javnost, jer najgledaniji i najčitaniji mediji u BiH je nisu objavili.

No, ne treba se pretjerano puno brinuti o tome, sve ima svoj kraj, pa i ova farsa ;-)
mahalas505

#1207 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by mahalas505 »

respo wrote:
pretresnov wrote:
Njima uopšte nije problem što je 3 smetala nekoj drugoj kuglici da bude (pošteno) izvučena.

Koji odron od ljudi.
pa to uopste i nije problem
jedini problem u emisiji je sto komisija nije uopste reagovala niti je reagovala na kraju emisije

to je li trica smetala nekoj ili nije isto moze reci dobitnik da nije trice bilo moj broj (biraj broj od izvucene trice do jack pota) ne bi izasao itd
Kako nije problem sto 3 nije odstranjena iz bubnja?
Prvo kazes nije problem, pa onda u slijedecoj recenici da se ne zna da li je ta kuglica smetala ostalim. Mozda malo kontradiktorno? Valjda "nije" i "ne znam" imaju drugacije znacenje. Naravno da je ta kuglica uticala na to onima koji su eventualno dobili nesto i onima koji nisu nista dobili. I to je samo po sebi dovoljno da se kolo proglasi neregularnim.
mudrolog wrote:
A vidio sam i ja danas.. :|
Katastrofa.. :run:
Igre na srecu, da se ne lazemo, je prodavanje "magle". Da bi se to prodalo, mora se dosta uloziti u marketing. I na osnovu toga da je samo nekoliko medija, bilo pisanih ili elektronskih medija, objavilo ovo u vezi binga govori da se u marketing ulazu veliki novci. Ja tu ne vidim nista lose, i s aspekta lutrije, mislim da su ispravno procijenili situaciju i jednostavno ignorisanjem sta se desilo postigli vise nego da su reagovali i ponistili neregularno kolo. Ovi redovi su najbolji dokaz toga. Ovdje mogu jos dodati mentalitet i trenutni socijalni moment.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1208 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by PipiDugaDevetka »

Televizija je takva da čim uključiš tv. aparat - isključiš pamet!
strong69

#1209 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by strong69 »

I na kraju... Pojeo vuk magarca i idemo dalje. Poslije Torabija i Lutrija bi i dokaza kakav je narod.
respo

#1210 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

mahalas505 wrote:
respo wrote:
pretresnov wrote:
Njima uopšte nije problem što je 3 smetala nekoj drugoj kuglici da bude (pošteno) izvučena.

Koji odron od ljudi.
jedini problem u emisiji je sto komisija nije uopste reagovala niti je reagovala na kraju emisije

to je li trica smetala nekoj ili nije isto moze reci dobitnik da nije trice bilo moj broj (biraj broj od izvucene trice do jack pota) ne bi izasao itd
Kako nije problem sto 3 nije odstranjena iz bubnja?
Prvo kazes nije problem, pa onda u slijedecoj recenici da se ne zna da li je ta kuglica smetala ostalim. Mozda malo kontradiktorno? Valjda "nije" i "ne znam" imaju drugacije znacenje. Naravno da je ta kuglica uticala na to onima koji su eventualno dobili nesto i onima koji nisu nista dobili. I to je samo po sebi dovoljno da se kolo proglasi neregularnim.
koji ti dio nije jasan procitaj sta sam napisao
nije problem sto je loptica kao smetala drugim lopticama rekao sam razlog sto
i drugi neko ko je dobio moze reci da nije bilo trice ne bi izasao broj 90 49 itd koji su brojevi vec izasli

problem je jedini u komisiji koja nije radila svoj posao ma kakav pravilnik bio
mahalas505

#1211 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by mahalas505 »

respo wrote:
mahalas505 wrote:Kako nije problem sto 3 nije odstranjena iz bubnja?
koji ti dio nije jasan procitaj sta sam napisao
nije problem sto je loptica kao smetala drugim lopticama rekao sam razlog sto
i drugi neko ko je dobio moze reci da nije bilo trice ne bi izasao broj 90 49 itd koji su brojevi vec izasli

problem je jedini u komisiji koja nije radila svoj posao ma kakav pravilnik bio
Gdje si ti napisao razlog zbog cega ova famozna 3 nije direktno uticala na daljkni tok izvlacenja? Ako mozes samo da to podebaljas, naglasis?
Zar ja ne napisah u predhodnom postu da takodjer onaj koji je sta eventualno dobio da se moze reci da je to bilo neregularno? Pa samo potvrdjujes neregularnost.

I nije samo vise pitanje komsije, kako ti potenciras. Komisija je imala sansu u toku emisije da reaguje, a nije. Kako vrijeme odmice odgovornost se pomice ka vrhu menadzmenta.
starii

#1212 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by starii »

igral ko sutra TV Bingo :D ?
respo

#1213 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

pa citas li ti sta pisem uopste

problem je u komisiji sto nije reagovala nikako

sve poslije emisije odnos lutrije prema medijima izvjestaji oko ovoga itd je sasvim druga prica
to sto su nesposobni kukavice da izadju i da se izjasne da objave sve kako je bilo sta je razlog itd je prica za sebe
to se moze desiti i u slucaju drugih nekih gresaka nepravilnosti malverzacija
kao sto sam ranije ovdje rekao o menadzmentu lutrije bi se skroz drugacije moglo pricati na drugoj temi
je li kradu jeli varaju itd
ako kradu i varaju moje misljenje je da pojedinci kradu i varaju na tenderima daleko od bilo kakvih igraca jer im nije to u interesu bas iz ovih razloga
tendere i te stvari niko ne prati niti je na tv-u kao bingo itd itd

ovdje se prica konkretno o bingu i jedina greska je komisije sto nije nikako reagovala
branimir stulic

#1214 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by branimir stulic »

Nije problem kradja LUtrije BiH jer u ovoj zemlji općenito svi kradu. Problem je sto su svi mediji (svaka cast za dva-tri portala) postali saucesnici te kradje.... i sto su svi ti mediji pokazali u kakvom smeću živimo... Bez obzira - tzv. spski - hrvatski - bosnjacki. Svi su sutjeli - i bljes-ak.info, i ne.avisne.com, i ovaj klix... Ali ne....Hrabrost je pokazati "live" prenos smrti sarajevskog sportiste, krv, djeciju cipelicu i torbak na Stupu, da li je Dodik imao rijetku stolicu, a ovo???? Ovo nije nikakva vijest.
Sramota.
Na žalost, ovo sto nam se desava svi smo zaslužili. A sta nas tek ceka?
karanana

#1215 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by karanana »

starii wrote:igral ko sutra TV Bingo :D ?
igracu ja. a inace ne pamtim kad sam igro zadnji put. ustvari, za novu 2011. godinu sam zadnji uplatio kad je ono bio 3 miliona jackpot i kad ga je dobila misteriozna baba iz neke tuzlanske brvnare.
vjerovatno ce broj uplata biti nesto manji a izbacice jackpot da vrate raji povjerenje. i veoma je moguce da ce taj jack pot dobiti zaista postojeca zivuca osoba, pravi igrac a ne neki nepostojeci igraci ili ljudi povezani s lutrijom.
respo

#1216 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

zar taj jp u tuzli nije dobio neki koji vec ima firmu?
karanana

#1217 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by karanana »

eto ja sam cuo da je u pitanju bila siromasna bakica/nanica

ma moja teorija je da nije niko.
mahalas505

#1218 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by mahalas505 »

E malo da analiziramo tvoju izjavu, posto je izgleda doslo do nesporazuma:
respo wrote:
pretresnov wrote:

Koji odron od ljudi.
Ovo je prvi dio gdje se odgovara da nije problem sto je 3 ostala u bubnju. Onda se pitam zasto nije problem? Mozda hoces da kazes da je toliko ocito da to nije ni problem.
respo wrote: to je li trica smetala nekoj ili nije isto moze reci dobitnik da nije trice bilo moj broj (biraj broj od izvucene trice do jack pota) ne bi izasao itd
Sta se onda htjelo ovdje reci? Zar ova recenica ne potvrduje to da je doslo do nepravilnosti i da se treba ponisiti citavo kolo?
kojeime

#1219 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by kojeime »

"eto ja sam cuo da je u pitanju bila siromasna bakica/nanica

ma moja teorija je da nije niko."

Da ja dobijem Jack pot strogo bih insistirao i u Lutriji i bilo gdje drugo da se taj podatak nigdje ne objavi. Ma i da dobijem Bingo 37+ to bih uradio, a kamo li Jack pot. Vjerujem da bi i ti. Ne cudi me sto dobitnici Jack pota ne zele da se to zna, pa tako ni ja ni ti ne mozemo znati da li je dobitak stvaro osvojen i ko ga je osvojio. Dake, ne znaci da Jack pot nije osvojen regularno, samo dobitnik to krije.

Sa druge strane, ovom trojkom Lutrija daje razloga za opravdanu sumnju da je sasvim moguce da je sve prevara i laz.
respo

#1220 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

mahalas505 wrote:E malo da analiziramo tvoju izjavu, posto je izgleda doslo do nesporazuma:
respo wrote:
pretresnov wrote:

Koji odron od ljudi.
Ovo je prvi dio gdje se odgovara da nije problem sto je 3 ostala u bubnju. Onda se pitam zasto nije problem? Mozda hoces da kazes da je toliko ocito da to nije ni problem.
respo wrote: to je li trica smetala nekoj ili nije isto moze reci dobitnik da nije trice bilo moj broj (biraj broj od izvucene trice do jack pota) ne bi izasao itd
Sta se onda htjelo ovdje reci? Zar ova recenica ne potvrduje to da je doslo do nepravilnosti i da se treba ponisiti citavo kolo?
hoces da crtam? ok crtat cu

jedini problem je sto komisija nije reagovala odmah nakon sto se to desilo ili na kraju emisije da se objasni

ovo sve ostalo je posljedica toga
i nije greska to ako su vec oni ostali nijemi
to sto je kuglica "sprijecila" neku drugu je sve u domenu sbb kbb i tu nema nikakvih problema
ti nisi dobio ja dobio
ako priznaju da je kuglica 3 smetala onda se ja bunim ako nije smetala ti se bunis i s tim idemo u krug

jasnije?
kojeime

#1221 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by kojeime »

" respo je napisao/la:to je li trica smetala nekoj ili nije isto moze reci dobitnik da nije trice bilo moj broj (biraj broj od izvucene trice do jack pota) ne bi izasao itd

Mahalas 55: Sta se onda htjelo ovdje reci? Zar ova recenica ne potvrduje to da je doslo do nepravilnosti i da se treba ponisiti citavo kolo?"

Zamisli da si ti dobio taj Bbingo 37+ u tom kolu. Znaci kada je kuglica sa brojem 3 vracena u bubanj uticala je na druge kuglice da izlaze iz bubnja u takvom redoslijedu da ti osvojis Bingo. Da je kuglica broj 3 izvadjena iz bubnja, ti ne bi dobio taj Bingo jer bi nakon broja 3 izlazile druge kuglice od onih koje su izlazile poslije vracanje broja 3 u bubanj. Ako bi se kolo ponistilo ti bi vjerovatno stao bez dobitka. U tom slucaju bi to bilo neposteno prema tebi jer nisi ti kriv za to sta se desilo.

Znaci ponistavanjem kola kaznice se dobitnici (bingo 37+, desteraca i peteraca) koji nisu krivi za gresku.

To se htjelo reci.
respo

#1222 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

kojeime wrote:"eto ja sam cuo da je u pitanju bila siromasna bakica/nanica

ma moja teorija je da nije niko."

Da ja dobijem Jack pot strogo bih insistirao i u Lutriji i bilo gdje drugo da se taj podatak nigdje ne objavi. Ma i da dobijem Bingo 37+ to bih uradio, a kamo li Jack pot. Vjerujem da bi i ti. Ne cudi me sto dobitnici Jack pota ne zele da se to zna, pa tako ni ja ni ti ne mozemo znati da li je dobitak stvaro osvojen i ko ga je osvojio. Dake, ne znaci da Jack pot nije osvojen regularno, samo dobitnik to krije.

Sa druge strane, ovom trojkom Lutrija daje razloga za opravdanu sumnju da je sasvim moguce da je sve prevara i laz.
sasvim logicno razmisljanje sta treba citava drzava da zna da ja imam 3 miliona :-)
prvo sto bi se ekspresnom brzinom broj rodjaka koje nikad nisam imao niti znao za njih povecao za 1000%
drugo sto bi rizik da me neku upuca premlati i sl povecao za isti postotak

capljina tuzla i cazin svi ti koji su dobili cuo sam da je jedino ovaj iz capljine kao neki prosjecan covjek obiteljski a ova dvojica da imaju firme svoje koliko je tacno ne znam
mahalas505

#1223 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by mahalas505 »

kojeime wrote:Zamisli da si ti dobio taj Bbingo 37+ u tom kolu. Znaci kada je kuglica sa brojem 3 vracena u bubanj uticala je na druge kuglice da izlaze iz bubnja u takvom redoslijedu da ti osvojis Bingo. Da je kuglica broj 3 izvadjena iz bubnja, ti ne bi dobio taj Bingo jer bi nakon broja 3 izlazile druge kuglice od onih koje su izlazile poslije vracanje broja 3 u bubanj. Ako bi se kolo ponistilo ti bi vjerovatno stao bez dobitka. U tom slucaju bi to bilo neposteno prema tebi jer nisi ti kriv za to sta se desilo.

Znaci ponistavanjem kola kaznice se dobitnici (bingo 37+, desteraca i peteraca) koji nisu krivi za gresku.

To se htjelo reci.
Tacno nisu ti dobitnici krivi sto se desila greska, ali to ne moze osporiti da je ta 3 uticala direktno na regularnost. I samim ne djelovanjem lutrija je otvorila mnoge sumnje, i svi koji su ucestovali u tom kolu imaju pravo na tuzbu. Ukoliko bi doslo do ponistenja kola samo bi oni sto su dobili imali pravo na tuzbu. Mozemo li vidjeti razliku u broju ostecenih ovdje u dva navedena slucaja?
respo wrote: ako priznaju da je kuglica 3 smetala onda se ja bunim ako nije smetala ti se bunis i s tim idemo u krug
jasnije?
I ovo samo po sebi nije problem to sto ljudi pocinju da preispitivaju koji brojevi su mogli biti ? To je normalno?! :-) Sta je cilj direktno prenosa izvlacenja? Transparetnost mozda?
kojeime

#1224 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by kojeime »

"Sta je cilj direktno prenosa izvlacenja? Transparetnost mozda?"

Marketing u formi (kamufliran) zabavniog programa za cijelju porodicu kojim Lutrija zeli reci da nije samo jos jedna kockarnica vec firma koja njeguje porodicne vrijednosti i koja novac igraca ulaze i u humanitarne svrhe. Pa time privlaci uplate i ostvaruje profit. Transparentnost je tu nebitna.
respo

#1225 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

mahalas505 wrote:
kojeime wrote:Zamisli da si ti dobio taj Bbingo 37+ u tom kolu. Znaci kada je kuglica sa brojem 3 vracena u bubanj uticala je na druge kuglice da izlaze iz bubnja u takvom redoslijedu da ti osvojis Bingo. Da je kuglica broj 3 izvadjena iz bubnja, ti ne bi dobio taj Bingo jer bi nakon broja 3 izlazile druge kuglice od onih koje su izlazile poslije vracanje broja 3 u bubanj. Ako bi se kolo ponistilo ti bi vjerovatno stao bez dobitka. U tom slucaju bi to bilo neposteno prema tebi jer nisi ti kriv za to sta se desilo.

To se htjelo reci.
Tacno nisu ti dobitnici krivi sto se desila greska, ali to ne moze osporiti da je ta 3 uticala direktno na regularnost. I samim ne djelovanjem lutrija je otvorila mnoge sumnje, i svi koji su ucestovali u tom kolu imaju pravo na tuzbu. Ukoliko bi doslo do ponistenja kola samo bi oni sto su dobili imali pravo na tuzbu. Mozemo li vidjeti razliku u broju ostecenih ovdje u dva navedena slucaja?
respo wrote: ako priznaju da je kuglica 3 smetala onda se ja bunim ako nije smetala ti se bunis i s tim idemo u krug
jasnije?
I ovo samo po sebi nije problem to sto ljudi pocinju da preispitivaju koji brojevi su mogli biti ? To je normalno?! :-) Sta je cilj direktno prenosa izvlacenja? Transparetnost mozda?
pa sta je dovelo do toga da loptica s brojem 3 smeta ili pomaze brojevima koji su ostali u bubnju?
reakcija komisije tj njihova nikakva reakcija i to je taj problem
sve ostalo se moze spekulisati sta da je ovako onako
a prica poslije emisije je prica za sebe od strane lutrije medija itd
Post Reply