Bauk bošnjačkog nacionalizma

Locked
Connaisseur Karlin

#1201 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Connaisseur Karlin »

General War wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
General War wrote:
Ljiljani mogu, grb kotromanica ne, kao simbol jednog naroda...posebno uz argumentaciju, kako eto niko ga nece
Bosanci su jedina grupa,a koja iz povijenig cinjneica moze legalno uzeti sve simbole jer se predstavljau kulturu i traidiciju svih naroda na jednoj teritoriji :-D

Vi iz etnickih grupa ste se odrekli vlastitog povijesnog nasljedja :D sad politicki prezentirate i prakticirate krnjavu etnicku povijest :D
Najsmjesniji ste mi kad se pogubite i ne znate sta uopste hocete, tj zastupate :lol:
MuDib je postavio obrazlozenje :thumbup:
MuaDib wrote:
piupiu

#1202 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by piupiu »

Banksy wrote:
piupiu wrote:
Sve +1 :thumbup:

+ Za strpljenje i trud :thumbup:
Sad nas sve zajedno ima dvije. :lol: :kiss:
Connaisseur Karlin

#1203 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

piupiu wrote:
Banksy wrote:
piupiu wrote:
Sve +1 :thumbup:

+ Za strpljenje i trud :thumbup:
Sad nas sve zajedno ima dvije. :lol: :kiss:
a sad otovrite temu i recite sto zelite, i postavite video od MuaDib :)

imate moju podrsku :thumbup:
ušće

#1204 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by ušće »

ušće wrote:Pošto niko od takozvanih Bosanaca nema dovoljno muda da odgovori ono što sam i pitao ,već raznim teorijama samo pokušavaju osporiti Bošnjacima ime ,kulturu ,naslijeđe ,opstanak
prvi put cujem da Bosanci svojim teorijama osporavaju Bosnjacima njihov etnicki idnetet :D :-) :lol:

Boanci jednsotavno ne zele da tri etnicke grupe svojom politikom istvroemeno stete svojoj etnickoj grupi i drugim grupama, a trentna etnicka politka u BiH je takva, a tako se ne nitko od vas ne bori za drzavi BiH !
Bosanci bar ovi ovdje koji sebe kao takve prikazuju jedino žele držati predavanja ko su Bošnjaci i šta trebaju raditi a za ostale dvije grupe uglavnom ili ik boli kita ili pokušavaju odobriti ono što čine ...Uz obavezno podcrtavanje da to oni već odavno rade da su to oni već davno riješili ...ali što to sad treba Bošnjacima kad im je najljepše bilo kad su bili Muslimani ,a još bolje muslimani ... :mrgreen:
piupiu

#1205 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by piupiu »

Što bi otvarali temu? Ovdje nas je šest puta nas pitalo ko su ti Bosanci i šta oni hoće, pa ja odgovorih. Nemam želju da stvaram ili propovijedam neki bosanski politički program na forumu. Iskreno, ovaj Proglas koji je postavio MuaDib mi je malo :roll:, ne palim se na velike riječi... 'junaštvo', 'vodimo borbu protkanu sevdalinkom i uklesanu u kamenu stećaka', 'ubacimo u plodnu zemlju sjeme Tvrtkovih ljiljana'... nemam pojma šta to treba da znači, samo mi zvuči vrlo patetično i romantičarski... dakle, proglas o nečemu, ali ne znamo konkretno čemu. Ali, ako ništa, ljudi su bar nešto napisali, okupili se, pročitali, snimili. :thumbup:
Connaisseur Karlin

#1206 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

ušće wrote:
ušće wrote:Pošto niko od takozvanih Bosanaca nema dovoljno muda da odgovori ono što sam i pitao ,već raznim teorijama samo pokušavaju osporiti Bošnjacima ime ,kulturu ,naslijeđe ,opstanak
prvi put cujem da Bosanci svojim teorijama osporavaju Bosnjacima njihov etnicki idnetet :D :-) :lol:

Boanci jednsotavno ne zele da tri etnicke grupe svojom politikom istvroemeno stete svojoj etnickoj grupi i drugim grupama, a trentna etnicka politka u BiH je takva, a tako se ne nitko od vas ne bori za drzavi BiH !
Bosanci bar ovi ovdje koji sebe kao takve prikazuju jedino žele držati predavanja ko su Bošnjaci i šta trebaju raditi a za ostale dvije grupe uglavnom ili ik boli kita ili pokušavaju odobriti ono što čine ...Uz obavezno podcrtavanje da to oni već odavno rade da su to oni već davno riješili ...ali što to sad treba Bošnjacima kad im je najljepše bilo kad su bili Muslimani ,a još bolje muslimani ... :mrgreen:
Bosanci u onom videu drze predavanje Bosnjacima Hrvatima i Srbima iz BiH , da li si ti pogledao video :)
Bloo
Globalna šefica

#1207 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

piupiu wrote: uklesanu u kamenu stećaka', 'ubacimo u plodnu zemlju sjeme Tvrtkovih ljiljana'... nemam pojma šta to treba da znači, samo mi zvuči vrlo patetično i romantičarski... dakle, proglas o nečemu, ali ne znamo konkretno čemu. Ali, ako ništa, ljudi su bar nešto napisali, okupili se, pročitali, snimili. :thumbup:
Da, potrebno je nesto konkretnije i pragmaticnije. Romantiziranje proslosti kreira tlapnje o velicini, te skrece fokus sa buducnosti na proslost.
Ali opet, ljudi zele bajke i poklice, da bi bili nadahnuti.
Connaisseur Karlin

#1208 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

piupiu wrote:

Što bi otvarali temu? Ovdje nas je šest puta nas pitalo ko su ti Bosanci i šta oni hoće, pa ja odgovorih. Nemam želju da stvaram ili propovijedam neki bosanski politički program na forumu. Iskreno, ovaj Proglas koji je postavio MuaDib mi je malo :roll:, ne palim se na velike riječi... 'junaštvo', 'vodimo borbu protkanu sevdalinkom i uklesanu u kamenu stećaka', 'ubacimo u plodnu zemlju sjeme Tvrtkovih ljiljana'... nemam pojma šta to treba da znači, samo mi zvuči vrlo patetično i romantičarski... dakle, proglas o nečemu, ali ne znamo konkretno čemu. Ali, ako ništa, ljudi su bar nešto napisali, okupili se, pročitali, snimili. :thumbup:
razumijem , sve si odlicno obrazlozila :thumbup: ali nije lose da Bosanci na foumu pocnu pisati :)

video je upravo dokaz da postoji zellja, ali da li postoje konkretni potezi realizacije bosanstva , to vecina populacije ne zna :)
Connaisseur Karlin

#1209 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Bloo wrote: Da, potrebno je nesto konkretnije i pragmaticnije. Romantiziranje proslosti kreira tlapnje o velicini, te skrece fokus sa buducnosti na proslost.
pa otovrite temu
Bloo
Globalna šefica

#1210 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

Bloo wrote: Da, potrebno je nesto konkretnije i pragmaticnije. Romantiziranje proslosti kreira tlapnje o velicini, te skrece fokus sa buducnosti na proslost.
pa otovrite temu
Da izlazemo politicki plan i program?
ušće

#1211 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by ušće »

ušće wrote:

Bosanci u onom videu drze predavanje Bosnjacima Hrvatima i Srbima iz BiH , da li si ti pogledao video :)
Ne pada mi na pamet da gledam nešto od onog ko nikada nije napisao post a da u njemu nije provukao bar malo mržnje prema Bošnjacima :lol:
Ja sam uvijek iskren pa evo još jedno bezobrazno pitanje...Ja naime poznajem dosta onih koji se izjašnjavaju kao Bosanci i svako od njih ima sa jedne ili druge strane potomke Bošnjake...ali ne poznajem ni jednog koji ima samo predke iz druga dva naroda ...što li bogati ...možda vi poznajete nekog iz ove druge grupe :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#1212 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Bloo wrote:
pa otovrite temu
haZNADAR i ostali Bosanjci su rekli da ne znaju sto je vasa ideja Bosanstva , ali opet nisu imali problem da vas analizirjau i optuze milionn puta , jeste malo kontradiktorna situacija :lol:
piupiu

#1213 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by piupiu »

ušće wrote:Ja naime poznajem dosta onih koji se izjašnjavaju kao Bosanci i svako od njih ima sa jedne ili druge strane potomke Bošnjake...ali ne poznajem ni jednog koji ima samo predke iz druga dva naroda ...što li bogati ...možda vi poznajete nekog iz ove druge grupe :mrgreen:
Ne kontam? Ili misliš na pretke u oba slučaja? Ja poznajem više njih i svi su Sarajlije, možda to nešto govori o Sarajevu.
General War

#1214 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Bloo wrote:
pa otovrite temu
haZNADAR i ostali Bosanjci su rekli da ne znaju sto je vasa ideja Bosanstva , ali opet nisu imali problem da vas analizirjau i optuze milionn puta , jeste malo kontradiktorna situacija :lol:
Kad se neko pravi mutav, djaba je...posebno nacional-romanticarima crtati.
piupiu

#1215 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by piupiu »

Bloo wrote:
piupiu wrote: uklesanu u kamenu stećaka', 'ubacimo u plodnu zemlju sjeme Tvrtkovih ljiljana'... nemam pojma šta to treba da znači, samo mi zvuči vrlo patetično i romantičarski... dakle, proglas o nečemu, ali ne znamo konkretno čemu. Ali, ako ništa, ljudi su bar nešto napisali, okupili se, pročitali, snimili. :thumbup:
Da, potrebno je nesto konkretnije i pragmaticnije. Romantiziranje proslosti kreira tlapnje o velicini, te skrece fokus sa buducnosti na proslost.
Da, naš narod još ćapće na romantičarsko-lirsko-epskoj sisi i nije razvio naviku racionalnog planiranja i artikulisanja budućnosti. Mene to 'ubacivanje sjemena Tvrtkovih ljiljana u plodnu zemlju' baca u očaj. A plan je lako i napisati i artikulisati, ali ga je teško sprovesti u djelo. Puno kasni.
ušće

#1216 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by ušće »

piupiu wrote:
ušće wrote:Ja naime poznajem dosta onih koji se izjašnjavaju kao Bosanci i svako od njih ima sa jedne ili druge strane potomke Bošnjake...ali ne poznajem ni jednog koji ima samo predke iz druga dva naroda ...što li bogati ...možda vi poznajete nekog iz ove druge grupe :mrgreen:
Ne kontam? Ili misliš na pretke u oba slučaja? Ja poznajem više njih i svi su Sarajlije, možda to nešto govori o Sarajevu.
Ama pročitaj kako hoćeš :lol: samo odgovori .Google tipkovnica ponekad izbaci svoje a meni mrsko ispravljati...Veliš Sarajlije :lol: :lol: :lol:
piupiu

#1217 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by piupiu »

ušće wrote:Veliš Sarajlije :lol: :lol: :lol:
Jah, šta je smiješno? Svi su iz Sarajeva, ako se nisam dobro izrazila.
Bloo
Globalna šefica

#1218 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

piupiu wrote:
Bloo wrote:
Da, naš narod još ćapće na romantičarsko-lirsko-epskoj sisi i nije razvio naviku racionalnog planiranja i artikulisanja budućnosti. Mene to 'ubacivanje sjemena Tvrtkovih ljiljana u plodnu zemlju' baca u očaj. A plan je lako i napisati i artikulisati, ali ga je teško sprovesti u djelo. Puno kasni.
Ne treba nam novi Ljudevit Gaj vec pragmaticar
piupiu

#1219 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by piupiu »

Bloo wrote:Ne treba nam novi Ljudevit Gaj vec pragmaticar
Pa to. Aaaa, sad nas je već tri. :D :lol: :kiss:
Bloo
Globalna šefica

#1220 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

piupiu wrote:
Mozda ipak da.osnujemo stranku?
Tri gradska oca :lol:
Ja sam ovaj u sredini
Image
Last edited by Bloo on 08/02/2018 23:04, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#1221 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

piupiu wrote:
tri bosanske pragramaticarke :thumbup:

gdje je tema , zar to nije prgmatican pristup :thumbup:
General War

#1222 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Bloo wrote:
piupiu wrote:
Ja sam ovaj u sredini
Image
:D

Image
Connaisseur Karlin

#1223 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Bloo wrote:
Ja sam ovaj u sredini
Image
znaci tvoja poanta je: pisi propalo :) piupiu rece da je kasno :)
ušće

#1224 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by ušće »

piupiu wrote:
ušće wrote:Veliš Sarajlije :lol: :lol: :lol:
Jah, šta je smiješno? Svi su iz Sarajeva, ako se nisam dobro izrazila.
Oprosti šalio sam se ....ali zaista ja ne poznajem nikog ko je recimo Bosanac a da su mu sa ženske i muške strane samo Srbi ili Hrvati ...one koje ja poznajem imaju Bošnjačke krvi ili su barem bračno vezani sa Bošnjacima...pazi ja to poštujem jer su mi i djeca izmiješana doduše ne sa Balkanoidnim osobama :mrgreen:
hAZNADAR

#1225 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by hAZNADAR »

Image
Locked