Ja Sam Odavle wrote:
Asad se drzi samo zahvaljujuci teskom bombardovanju kojim kaznjava stanovnistvo Sirije sto zive na pogresnom mjestu. "Pola zemlje" je sravnio sa zemljom jer nije imao njihovu podrsku. Na toj "polovici" ne zivi vise oko 2,000,000 bivsih stanovnika, nego zivotare po izbjeglistvu.
To tebi kao smeta što Assad koristi teško naoružanje i avijaciju a ne smeta ti savezništvo FSA sa izraelom i USA koji su na iračke gradove sasuli milione tona bombi, uranijuma bijelog fosfora itd? Joj kako ste licemjerni to je za ne povjerovat.
Ne smeta ti ni kada FSA kukavički i krajnje podmuklo prokrijumčari kamion exploziva pa ga aktivira u samom centru grada bez ikakvog upozorenje za stanovništvo! Assad prije bombardovanja iz aviona pospe letke kojima upozori stanovništvo kada će izvesti napad. Misliš da su malo koristi teroristi iz FSA imali od toga? Šta misliš koliko bi života po BiH gradovima bilo spašeno da su četnici upozoravali narod prije bombardovanja?!
Ja Sam Odavle wrote:Ali je zato imao zdusnu podrsku Rusije, Irana i Hezbolaha, pa je nekako do sada prezivio.
Od Irana i Rusije je imao političku podršku. Sada u zadnje vrijeme rusi su mu doturili nešto savremenijeg PVO naoružanja i nekakve protu-brodske rakete, samo toliko da ih JewSa ili USA nebi zahebavali.
Ja Sam Odavle wrote:Za razliku od 100,000 sugradjana koje je hladno pobio.
Ako je Assad sam pobio 100.000 ,koliki je onda ukupan broj poginulih od početka krize u Siriji?