prljavi Hare wrote:udrch wrote:Bakir donirao grede, a šta ćemo mi svi ostali učiniti, uključujući još dva člana presjedništva, desetinu premijera i stotine ministara, hiljade poslanika i vijećnika, te 2,3 miliona građana koji su protiv očite diskriminacije..
nećemo ništa, ovi ljudi neće uspjeti u svom naumu, Konjević polje je ionako primjer za diskriminaciju, Fatina crkva je još uvijek u njenoj avliji, a i ova škola je jedina osmogodišnja škola u PC koju pohađaju samo Bošnjaci, ali i jedina u kojoj Bošnjacima predaju isključivo Srbi..ovako će i ostati..
pojedinci će smišljati viceve i dosjetke da bi ispali pametni..
smiješno je što je Bake donirao grede, nije smiješno što presjednik SO Bratunac Adil Osmanović Taran, inače SDP-ovac zdušno podržava ovu dkriminaciju u školi koja se nalazi preko puta njegove kućerine napravljene od donacija, a nije smiješno ni što je SDP ministar rezantno odbio mogućnost da ova djeca nastave da pohađaju školu na prostoru TK..
Smiješno je @udrch odmah prebacivati priču na ove psihopate iz SDP,uskoro će izbori pa ćeš vidjeti kako
će ta gamad proći na njima.
Kao neko drugi pristaje na diskriminaciju,a Bake i Suljo brane interese Bošnjaka u šumskoj?
Nije smiješno što je Bakir donirao grede,već odvratno.Za koji su klinac oni izabrani ako sada građani(kako ti sugerišeš)
treba da idu i brane interese nane Fate,Bošnjaka iz Bratunca ili Konjević polja?Onog momenta kada recimo ja budem morao da im branim interese,značiće da smo već u dubokom sranju i da već odavno zviždi i fijuče oko glave.
Ali nema veze,legendarno je čitati kako neko pokušava odbraniti neodbranjivo.
P.S.Gori sam ja što se upuštam u raspravu.Bakir je car,Suljo isto,nije ni Budnjo loš......
ja ne branim ništa, samo sam konstatovao nešto što znam..a znam da su ljudi pod šatorom od Bakira tražili grede za šatore i mjesto gdje se mogu okupati i eventualno prenoćiti..
obezbjedio im je i jedno i drugo, ali svi spominju ove grede..
rekao sam da je i meni smiješno bilo dokle smo spali..
ali ne vidim razlog zašto se tri stranice tome smijemo..odavno je vrijeme da interese nane Fate braniš ti, ja i ostali obični ljudi..mi smo odavno u dubokom sranju, samo što smo se navikli..i nije nam to prvi put..
evo na temi o Aliji neki koji ovdje diskutuju bez ikakvog ustručavanja kažu da se rat mogao izbjeći sve do onog dana kada je Alija "namjerno" sletio četnicima u ruke, znači 2. maja..pazi druže, i ja koji sam iz Podrinja, a i ti koji si iz Posavine dobro znamo kakva su se već sranja desila u aprilu, ali valjda to ipak znači da nam nije bilo došlo do guše, iako sam ja već bio protjeran skoro mjesec dana, promjenio nekoliko izbjegličkih lokacija, preživio brojna avionska bombardovanja, granatiranja i zločine..
normalno da mnogima ne odgovara prebacivanje loptice na SDP-ovce, ali ovaj problem bi bio riješen da Taran već skoro 10 godina ne vodi tu izdajničku igru..on sa svojim jednim mandatom, a ranije dva je dozvolio ovu jebadu u vrijeme kada ste vi bili veliki poštovaoci te stranke..ovi lokalni problemi se rješavaju na lokalnom nivou i dosad su mogli biti riješeni..
a ovaj TK ministar im je izbio i posljednji adut rekavši da neće prihvatiti djecu u TK..a koliko znam ti si ga doveo na vlast u tom kantonu..
zašto je samo Konjević polje problem?