SDA-All about

Post Reply
akcid

#11876 Re: SDA-All about

Post by akcid »

udrch wrote:ružno izgleda kad se pročita, ali ovi ljudi iz Konjević polja su od njega tražili grede da ojačaju šatore koji popuštaju zbog kiše tih zadnjih dana..
ali i vi to znate, nego nećete da propustite priliku..
E jebajiga sad, ljudi iz Konjević Polja tražili drvene grede od člana Predsjedništva BiH i visokopozicioniranog SDA-ovca, grede koje koštaju 200-300 KM, koje su mogli dobiti od prvog taksiste koji je tuda prolazio :-)

Ponekad priznaj SDA licemjerstvo i smrad koji iza i ispred sebe nosi Bakir i klika mu :oops:
ultima_palabra

#11877 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

udrch wrote:ružno izgleda kad se pročita, ali ovi ljudi iz Konjević polja su od njega tražili grede da ojačaju šatore koji popuštaju zbog kiše tih zadnjih dana..
Nisu bitne grede, nego simbolika... savršeno oslikana slika SDA vladavine.
Innovation

#11878 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

akcid wrote: E jebajiga sad, ljudi iz Konjević Polja tražili drvene grede od člana Predsjedništva BiH i visokopozicioniranog SDA-ovca, grede koje koštaju 200-300 KM, koje su mogli dobiti od prvog taksiste koji je tuda prolazio :-)
Prije deset dana ja sipam plin na Promingu iza RTV doma kad dolazi taxi izlazi vozač i govori sipaj za petaka i nasu mu pumpadžija :shock: plati čovjek i ode.
:mrgreen:
Alfons Kauders

#11879 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
Nisu bitne grede, nego simbolika... savršeno oslikana slika SDA vladavine.
skoro ko parmak po silajdzicevoj glavi... :D
udrch

#11880 Re: SDA-All about

Post by udrch »

i ja sam se nasmijao kad sam pročitao naslov, ali ljudima su trebale, otiđite do šatora i vidjećete da su već iskorištene..a nasmijah se i kad sam pročitao da bi im to neki sarajevski taksista donirao..
VjecitiStudent

#11881 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:i ja sam se nasmijao kad sam pročitao naslov, ali ljudima su trebale, otiđite do šatora i vidjećete da su već iskorištene..a nasmijah se i kad sam pročitao da bi im to neki sarajevski taksista donirao..
Bravo!
Koja ljudina od Predsjednika!
Šta je sljedeće, ponudiće im da prenoće u halal Audiju, sa uključenom masažom u sjedištima?
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#11882 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

udrch wrote:i ja sam se nasmijao kad sam pročitao naslov, ali ljudima su trebale, otiđite do šatora i vidjećete da su već iskorištene..a nasmijah se i kad sam pročitao da bi im to neki sarajevski taksista donirao..

Sreća pa nije bilo interneta u ratu,svaki dan bi bile vijesti kako je SDA donirala grede za rov tom i tom odjeljenju,
tog voda,te čete,tog bataljona,te brigade,korpusa...... :lol: :lol: :lol:

Pa one deke konjare,ikar,cigare u kutiji od sapuna..... :oops: Šta reći?Allah ih nagradio za tu dobrotu.(Što bi moj
rahmetli ratni drug rekao:"Allah ih nagradio....kombinovanim udarom,moždanim i srčanim!" :izet: )

Kad čovjek pročita koliko su ove Baketove grede stamene i dobre,dođe mu da ode i zalegne zajedno sa ovim ljudima
iz Konjević Polja. :-)
Last edited by prljavi Hare on 20/10/2013 19:42, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11883 Re: SDA-All about

Post by pici »

a šHa oČekivat od plemenitog trezorašHa...ovo s gredama je FUJ, Bolesno, Degutantno itd itd...šHa njegovi puleni iz stranke koji su u skupštini RŠ rade po ovom pitanju...broje novce od donacija za povratniČke kuĆe il se raduju vraĆanjem plaĆa na nivo od prošle godine...200 metara od ovog pljačKaša LEŽE DJECA POD ŠATORIMA ...a ONO našHlo donirat grede umjesto da se angažuje na oČitoj diskriminaCiji te djece i njiHoviH roditelja...
VjecitiStudent

#11884 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Samo se vi smijte, za sto godina će kila ove Bakirove halal grede vrijediti ko kila zlata.
udrch

#11885 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Bakir donirao grede, a šta ćemo mi svi ostali učiniti, uključujući još dva člana presjedništva, desetinu premijera i stotine ministara, hiljade poslanika i vijećnika, te 2,3 miliona građana koji su protiv očite diskriminacije..
nećemo ništa, ovi ljudi neće uspjeti u svom naumu, Konjević polje je ionako primjer za diskriminaciju, Fatina crkva je još uvijek u njenoj avliji, a i ova škola je jedina osmogodišnja škola u PC koju pohađaju samo Bošnjaci, a u kojoj Bošnjacima predaju isključivo Srbi..ovako će i ostati..
pojedinci će smišljati viceve i dosjetke da bi ispali pametni..
smiješno je što je Bake donirao grede, nije smiješno što presjednik SO Bratunac Adil Osmanović Taran, inače SDP-ovac zdušno podržava ovu diskriminaciju u školi koja se nalazi preko puta njegove kućerine napravljene od donacija, a nije smiješno ni što je SDP ministar rezantno odbio mogućnost da ova djeca nastave da pohađaju školu na prostoru TK..
VjecitiStudent

#11886 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:Bakir donirao grede, a šta ćemo mi svi ostali učiniti, uključujući još dva člana presjedništva, desetinu premijera i stotine ministara, hiljade poslanika i vijećnika, te 2,3 miliona građana koji su protiv očite diskriminacije..
nećemo ništa, ovi ljudi neće uspjeti u svom naumu, Konjević polje je ionako primjer za diskriminaciju, Fatina crkva je još uvijek u njenoj avliji, a i ova škola je jedina osmogodišnja škola u PC koju pohađaju samo Bošnjaci, ali i jedina u kojoj Bošnjacima predaju isključivo Srbi..ovako će i ostati..
smiješno je što je Bake donirao grede, nije smiješno što presjednik SO Bratunac Adil Osmanović Taran, inače SDP-ovac zdušno podržava ovu dkriminaciju u školi koja se nalazi preko puta njegove kućerine napravljene od donacija, a nije smiješno ni što je SDP ministar rezantno odbio mogućnost da ova djeca nastave da pohađaju školu na prostoru TK..
Gdje su, šta danas rade ljudi kojima je 2008. bio (dobro plaćeni) posao da spriječe usvajanje diskriminacijskog Zakona o obrazovanju u skupštini RS-a.
Bezbeli se spremaju za sljedeći mandat?
udrch

#11887 Re: SDA-All about

Post by udrch »

prije svega ti si donio mišljenje o tom zakonu na osnovu pretpostavke..nisi nam još dokazao šta se stvarno desilo, aveć nekoliko puta se pozivaš na taj zakon..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11888 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image
Senad Bratić
Poslanik

Odbor:

Odbor za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje
Odbor za zaštitu prava izbjeglica, raseljenih lica i povratnika

konkretno šHa je ovaj SDAovac uradiJo...Hvala.

Klub poslanika Socijaldemokratske partije BiH - Stranke demokratske akcije
PREDSJEDNIK
Slobodan Popović
SDP BiH
ČLANOVI
Senad Bratić
SDA
Behzad Čirkin
SDP BiH
Ramiz Salkić
SDA
Amir Zahirović
SDP BiH
:kontrabas:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#11889 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

udrch wrote:Bakir donirao grede, a šta ćemo mi svi ostali učiniti, uključujući još dva člana presjedništva, desetinu premijera i stotine ministara, hiljade poslanika i vijećnika, te 2,3 miliona građana koji su protiv očite diskriminacije..
nećemo ništa, ovi ljudi neće uspjeti u svom naumu, Konjević polje je ionako primjer za diskriminaciju, Fatina crkva je još uvijek u njenoj avliji, a i ova škola je jedina osmogodišnja škola u PC koju pohađaju samo Bošnjaci, ali i jedina u kojoj Bošnjacima predaju isključivo Srbi..ovako će i ostati..
smiješno je što je Bake donirao grede, nije smiješno što presjednik SO Bratunac Adil Osmanović Taran, inače SDP-ovac zdušno podržava ovu dkriminaciju u školi koja se nalazi preko puta njegove kućerine napravljene od donacija, a nije smiješno ni što je SDP ministar rezantno odbio mogućnost da ova djeca nastave da pohađaju školu na prostoru TK..

Smiješno je @udrch odmah prebacivati priču na ove psihopate iz SDP,uskoro će izbori pa ćeš vidjeti kako
će ta gamad proći na njima.
Kao neko drugi pristaje na diskriminaciju,a Bake i Suljo brane interese Bošnjaka u šumskoj? :? :shock: :lol: :lol:

Nije smiješno što je Bakir donirao grede,već odvratno.Za koji su klinac oni izabrani ako sada građani(kako ti sugerišeš)
treba da idu i brane interese nane Fate,Bošnjaka iz Bratunca ili Konjević polja?Onog momenta kada recimo ja budem morao da im branim interese,značiće da smo već u dubokom sranju i da već odavno zviždi i fijuče oko glave.

Ali nema veze,legendarno je čitati kako neko pokušava odbraniti neodbranjivo. :roll:

P.S.Gori sam ja što se upuštam u raspravu.Bakir je car,Suljo isto,nije ni Budnjo loš......
VjecitiStudent

#11890 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:prije svega ti si donio mišljenje o tom zakonu na osnovu pretpostavke..nisi nam još dokazao šta se stvarno desilo, aveć nekoliko puta se pozivaš na taj zakon..
Odluka usvojena 2002. , na koju se povratnici pozivaju, je bila privremena, njene odredbe su trebale biti vremenom ugrađene u entitetske zakone.
Međutim u zakonu o obrazovanju RS-a usvojenom 2008. godine nema ni slova o 'nacionalnoj grupi predmeta' za povratnike ili ostale konstitutivne narode.
udrch

#11891 Re: SDA-All about

Post by udrch »

prljavi Hare wrote:

Smiješno je @udrch odmah prebacivati priču na ove psihopate iz SDP,uskoro će izbori pa ćeš vidjeti kako
će ta gamad proći na njima.
Kao neko drugi pristaje na diskriminaciju,a Bake i Suljo brane interese Bošnjaka u šumskoj? :? :shock: :lol: :lol:

Nije smiješno što je Bakir donirao grede,već odvratno.Za koji su klinac oni izabrani ako sada građani(kako ti sugerišeš)
treba da idu i brane interese nane Fate,Bošnjaka iz Bratunca ili Konjević polja?Onog momenta kada recimo ja budem morao da im branim interese,značiće da smo već u dubokom sranju i da već odavno zviždi i fijuče oko glave.

Ali nema veze,legendarno je čitati kako neko pokušava odbraniti neodbranjivo. :roll:

P.S.Gori sam ja što se upuštam u raspravu.Bakir je car,Suljo isto,nije ni Budnjo loš......
ja ne branim ništa, samo sam konstatovao nešto što znam..a znam da su ljudi pod šatorom od Bakira tražili grede za šatore i mjesto gdje se mogu okupati i eventualno prenoćiti..
obezbjedio im je i jedno i drugo, ali svi spominju ove grede..
rekao sam da je i meni smiješno bilo dokle smo spali..
ali ne vidim razlog zašto se tri stranice tome smijemo..odavno je vrijeme da interese nane Fate braniš ti, ja i ostali obični ljudi..mi smo odavno u dubokom sranju, samo što smo se navikli..i nije nam to prvi put..
evo na temi o Aliji neki koji ovdje diskutuju bez ikakvog ustručavanja kažu da se rat mogao izbjeći sve do onog dana kada je Alija "namjerno" sletio četnicima u ruke, znači 2. maja..pazi druže, i ja koji sam iz Podrinja, a i ti koji si iz Posavine dobro znamo kakva su se već sranja desila u aprilu, ali valjda to ipak znači da nam nije bilo došlo do guše, iako sam ja već bio protjeran skoro mjesec dana, promjenio nekoliko izbjegličkih lokacija, preživio brojna avionska bombardovanja, granatiranja i zločine..
normalno da mnogima ne odgovara prebacivanje loptice na SDP-ovce, ali ovaj problem bi bio riješen da Taran već skoro 10 godina ne vodi tu izdajničku igru..on sa svojim jednim mandatom, a ranije dva je dozvolio ovu jebadu u vrijeme kada ste vi bili veliki poštovaoci te stranke..ovi lokalni problemi se rješavaju na lokalnom nivou i dosad su mogli biti riješeni..
a ovaj TK ministar im je izbio i posljednji adut rekavši da neće prihvatiti djecu u TK..a koliko znam ti si ga doveo na vlast u tom kantonu..
zašto je samo Konjević polje problem?
udrch

#11892 Re: SDA-All about

Post by udrch »

VjecitiStudent wrote:
udrch wrote:prije svega ti si donio mišljenje o tom zakonu na osnovu pretpostavke..nisi nam još dokazao šta se stvarno desilo, aveć nekoliko puta se pozivaš na taj zakon..
Odluka usvojena 2002. , na koju se povratnici pozivaju, je bila privremena, njene odredbe su trebale biti vremenom ugrađene u entitetske zakone.
Međutim u zakonu o obrazovanju RS-a usvojenom 2008. godine nema ni slova o 'nacionalnoj grupi predmeta' za povratnike ili ostale konstitutivne narode.
oni na to imaju pravo prema Ustavu:
Srbi, Bošnjaci i Hrvati, kao konstitutivni narodi, Ostali i graĎani,
ravnopravno i bez diskriminacije učestvuju u vršenju vlasti u Republici Srpskoj.
Sluţbeni jezici Republike Srpske su: jezik srpskog naroda, jezik bošnjačkog
naroda i jezik hrvatskog naroda. Sluţbena pisma su ćirilica i latinica.
po kojoj osnovi je jezik koji izučavaju isključivo djeca Bošnjaci srpski?
Styling

#11893 Re: SDA-All about

Post by Styling »

nećemo ništa, ovi ljudi neće uspjeti u svom naumu, Konjević polje je ionako primjer za diskriminaciju, Fatina crkva je još uvijek u njenoj avliji, a i ova škola je jedina osmogodišnja škola u PC koju pohađaju samo Bošnjaci, a u kojoj Bošnjacima predaju isključivo Srbi..ovako će i ostati..
smiješno je što je Bake donirao grede, nije smiješno što presjednik SO Bratunac Adil Osmanović Taran, inače SDP-ovac zdušno podržava ovu diskriminaciju u školi koja se nalazi preko puta njegove kućerine napravljene od donacija, a nije smiješno ni što je SDP ministar rezantno odbio mogućnost da ova djeca nastave da pohađaju školu na prostoru TK..
A, sta uopste moze iko od nas uciniti? Federalni ministar i Vlada nemaju jurisdikciju nad Konjevic Poljem. Mogu samo apelovati i nadati se da ce Incko nesto rijesiti, ako bude voljan.
I ja bih da sam na mjestu SDP ministra odbila opciju da djeca idu u Tuzlu jer bi to bila linija manjeg otpora i time bi RS istjerao svoje.
Mozda bismo mogli organizovati neku privremenu skolu djeci ovdje dok se ne vrate kuci. Ili da idemo u Banja Luku i protestvovati pred zgradom Vlade.
Styling

#11894 Re: SDA-All about

Post by Styling »

udrch wrote: po kojoj osnovi je jezik koji izučavaju isključivo djeca Bošnjaci srpski?
Vjerovatno po tome sto im bosanski predaje profa iz Srbije na ekavici.
VjecitiStudent

#11895 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:
VjecitiStudent wrote:
oni na to imaju pravo prema Ustavu:
Srbi, Bošnjaci i Hrvati, kao konstitutivni narodi, Ostali i graĎani,
ravnopravno i bez diskriminacije učestvuju u vršenju vlasti u Republici Srpskoj.
Sluţbeni jezici Republike Srpske su: jezik srpskog naroda, jezik bošnjačkog
naroda i jezik hrvatskog naroda. Sluţbena pisma su ćirilica i latinica.
po kojoj osnovi je jezik koji izučavaju isključivo djeca Bošnjaci srpski?
Nije dovoljno da nešto postoji u Ustavu, principi iz Ustava moraju biti prevedeni na svaki usvojeni zakon. Dok se zakon iz nekog razloga ne proglasi neustavnim, odredbe zakona su važeće.

Jednostavno, odredbe iz privremene odluke (nažalost, nema je na internetu) koje su definisale način izvođenja nastave iz 'nacionalne grupe predmeta' su trebale biti pretočene u zakon o osnovnom obrazovanju RS-a, što bi vjerovatno riješilo većinu problema koji postoje u školi u Konjević polju.

Bošnjački predstavnici u skupštini rs-a su 2008. propustili taj zakon bez ikakvog pozivanja na neustavnost, vitalni nacionalni interes, ...
udrch

#11896 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Styling wrote:
A, sta uopste moze iko od nas uciniti? Federalni ministar i Vlada nemaju jurisdikciju nad Konjevic Poljem. Mogu samo apelovati i nadati se da ce Incko nesto rijesiti, ako bude voljan.
I ja bih da sam na mjestu SDP ministra odbila opciju da djeca idu u Tuzlu jer bi to bila linija manjeg otpora i time bi RS istjerao svoje.
Mozda bismo mogli organizovati neku privremenu skolu djeci ovdje dok se ne vrate kuci. Ili da idemo u Banja Luku i protestvovati pred zgradom Vlade.
Incko ovo neće riješiti, neće su uopšte miješati..PC će istjerati svoje, jer je Taran dozvolio da svi konkursi prođu ovako kako su prošli..djeci treba dozvoliti da idu u Sapnu u školu i da se ova škola zatvori, te da postojeći školski kadar dobije otkaz kao tehnološki višak..sljedeće godine izabrati multietnični školski odbor koji odgovara nacionalnoj strukturi..zatim u skladu sa faktičkim stanjem upisane djece izabrati i uposlenike škole..
inače, sve je ovo osveta četnika iz Kravice odakle dolazi i direktor i svi članovi školskog odbora, te većina uposlenika..
ali da može drugačije pokazuje Srebrenica, Potočari, Križevići, Cerska, Kamenica, Janja, Kozluk i mnoga druga mjesta..
Konjević polje je sa najčistijom situacijom, a sa najgorim rješenjima..
udrch

#11897 Re: SDA-All about

Post by udrch »

VjecitiStudent wrote:Nije dovoljno da nešto postoji u Ustavu, principi iz Ustava moraju biti prevedeni na svaki usvojeni zakon. Dok se zakon iz nekog razloga ne proglasi neustavnim, odredbe zakona su važeće.

Jednostavno, odredbe iz privremene odluke (nažalost, nema je na internetu) koje su definisale način izvođenja nastave iz 'nacionalne grupe predmeta' su trebale biti pretočene u zakon o osnovnom obrazovanju RS-a, što bi vjerovatno riješilo većinu problema koji postoje u školi u Konjević polju.

Bošnjački predstavnici u skupštini rs-a su 2008. propustili taj zakon bez ikakvog pozivanja na neustavnost, vitalni nacionalni interes, ...
jel ti to stavljaš Zakon iznad Ustava?
i nisi odgovorio na najvažnije pitanje..po kojoj osnovi onda isključivo bošnjačka djeca uče srpski jezik, ako to nije jezik kojim oni govore?
VjecitiStudent

#11898 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:
VjecitiStudent wrote:Nije dovoljno da nešto postoji u Ustavu, principi iz Ustava moraju biti prevedeni na svaki usvojeni zakon. Dok se zakon iz nekog razloga ne proglasi neustavnim, odredbe zakona su važeće.

jel ti to stavljaš Zakon iznad Ustava?
i nisi odgovorio na najvažnije pitanje..po kojoj osnovi onda isključivo bošnjačka djeca uče srpski jezik, ako to nije jezik kojim oni govore?
Jedino Ustavni sud BiH može neki zakon proglasiti neustavnim. Do tada, nakon usvajanja u odgovarajućem zakonodavnom tijelu, zakon je važeći.
Koliko znam, do dana današnjeg, apelacija povodom zakona o osnovnom obrazovanju NIJE upućena Ustavnom sudu BiH.
Ali se zato dijele grede šakom i kapom ...
udrch

#11899 Re: SDA-All about

Post by udrch »

ok, ali po kojem osnovu djeca u Konjević polju izučavaju srpski jezik?
Skijaš

#11900 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

udrch wrote:ok, ali po kojem osnovu djeca u Konjević polju izučavaju srpski jezik?
Ne mislim da kolega podržava diskriminaciju, nego ti govori da SDA kadrove boli uho za tom djecom jer ako na raspolaganju imaš mehanizme koje ima SDA a pred ljude izađeš samo sa gredama, onda ne možemo govoriti o nekoj stvarnoj želji da im se pomogne.
Post Reply