Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
animus

#11826 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animus »

Treba sada biti hladne glave. Puno ih lovi u mutnom. Za obdukciju znam da lazu jer su oni uvijek imali opremu. Samo sada seru a cilj im je da izbjegnu obdukciju i tako pomognu kolegama u pravnom postupku. Tuzilastvo da hoce da se oglasi i da naredi provjeru postojanja opreme bi sve riješilo.
Drugo ovo sto Marjanovic kaze da ne treva davati testove kantinima koji nemaju opremu za testiranje je na nivou osnovne skole. Pa jasno je svakom ko je i.alo pratio da testovi idu samo u tri centra koji su ovlasteni za testiranje.
Elenu ne volim ali u ovom sistemu koji kritikujemo ne vidim problem u njoj bar trenutno. Primarna zdr. zastita nam ne funkcionise. Nece ljudi da izadju da nas testiraju. To je u biti problem. Nabijem na kurac one njihove telefone. Meni da zatreba pozvao bi ih jednom ili dva puta i nakon toga u auto i pravo u DZ. Kasljao bi koliko mogu pa da vidim sta bi uradili. Zajebi njihove savjete. Ako nece brijeg Muhamedu .....
A ima i opcija sa autom na Kosevo i kroz kapiju.
Nije mi jasno sto se i ovaj dr zahebavao sa telefonom. Ako si lose brate ides direkt po pomoc. Kurac ce te puatiti da hodas okolo i zarazis druge.
dječak sa šibicama

#11827 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Ne znam kakva je Ismetova uloga u onom cuvenom poduhvatu sarajevskih ortopeda, sjetite se Sarafixa koji je u svjetskim okvirima bio hvaljen izum nasih ljekara ortopeda i masinaca, koji je dobio zlatne medalje u Briselu i Zenevi... i sta imamo danas.

Tragedija.
cvrčak_na_hedonizmu

#11829 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

dječak sa šibicama wrote: 07/04/2020 16:14 Ne znam kakva je Ismetova uloga u onom cuvenom poduhvatu sarajevskih ortopeda, sjetite se Sarafixa koji je u svjetskim okvirima bio hvaljen izum nasih ljekara ortopeda i masinaca, koji je dobio zlatne medalje u Briselu i Zenevi... i sta imamo danas.

Tragedija.
Djozic, Basic i Raib su "izmislili" te fiksatore, ako me sjecanje ne vara. Mene je krpio Djozic uz asiatenciju Nakasa koji je hodao po salama i gledao trebal' kome pomoci :) vrhunski posao uradili, ko nov sam :D danasnji debili bi me ubili il ne bi ni lijecili, opasno bilo, jebiga :skoljka:

Ismetov stari je lezao sa Alijom, nije mu pomoglo kao sto vidimo.
JThomas

#11830 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

nema obdukcije, nema uzroka, nema dokaza, nema ni djela. otvoreno - zatvoreno, neće do suda ni doći. a i zbog čega, radi zlonamjerne krvožedne mase nabijati pritisak i rušiti ugled herojima u bijelom :thumbup:
tandmand

#11831 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

pici wrote: 07/04/2020 15:25
mali_balon wrote: 07/04/2020 15:23 Aplaudira li se jos uvijek tim sarlatanima
sad mnogi udaraju kasikama od lonac... tugo moja nasta smo spali jebem ti NACI partije... sve su pozobali ko termiti i skakavci...
Bio je i SDP na vlasti, Nikšić i njegov brat, Bijedić, Damir Hadžić, nikakve razlike osim što nisu imali dovoljno vremena da u dubinu i u širinu puste korijenje kao nacionalne stranke. Ovdje je problem mentaliteta. Da li su ovdje Germani, druga priča bi se pričala. Oni su jednako organizovani i odgovorni, bez obzira da li su na vlasti nazi, SPD, CDU ili ekolozi.
neko_sa_strane

#11832 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Prolazim Vilsonovim šetalištem. Ljudi sjede na klupama jedni do drugih bez distance, u parku na Grbavici i rijetko ko ima masku uključujući roditelje s malom djecom.
pinkman

#11833 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinkman »

neko_sa_strane wrote: 07/04/2020 16:27 Prolazim Vilsonovim šetalištem. Ljudi sjede na klupama jedni do drugih bez distance, u parku na Grbavici i rijetko ko ima masku uključujući roditelje s malom djecom.
Nije li tvoja duznost kao savjesnog gradjanina da navedeno ponasanje prijavis policiji?
neko_sa_strane

#11834 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Da prijavim svakoga ko sjedi, hoda i trči bez ikakve zaštitne opreme?
Nivelacija

#11835 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

UNESCO donirao 72 tableta za učenike u Kantonu Sarajevo

Je li moze neko reci ljudima van BiH i svim donatorima da je kanton Sarajevo najbogatiji kanton i da ima koeficijent 2, da jedno dijete vrijedi kao dva u Zenici ili Tuzli pri raspodjeli sredstava, da treba pomoci ugrozenijim područjima poput Krajine i Gorazda, Posavine kojima je pomoc zaista potrebna. Zar je tolika pohlepa za svim donacijama i sredstvima u Sarajevu?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11836 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

neko_sa_strane wrote: 07/04/2020 16:40 Da prijavim svakoga ko sjedi, hoda i trči bez ikakve zaštitne opreme?
da... takva je naredba, sad je do tebe hoces li ti nosat masku ko cuko brnjicu i rukavice a drugi ti se smijati iza ledja i saputat vid ovog hajvana... sacekas ako nema policije ili dodju i ne uruce istima, prijavis i njih... u sveCkoj sam pao na dupe kad sam vidio kako se prijavljuje i za najmanju sitnicu... jaran moj zike parkiro u zabrani ko samo pet minuta da ode do hotela i uzme papire, vozacku, licnu, jebiga zaboravio i vrati se vec mu naljepljena kazna od 500 kruna... sjebo se de zovi nekog da vidi mozeli se srediti tamo vamo prodje sat nije ni vidio vec mu druga naljepljena od 1500 kruna... pa se zajebaji...
AmirBaa

#11837 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

neko_sa_strane wrote: 07/04/2020 16:27 Prolazim Vilsonovim šetalištem. Ljudi sjede na klupama jedni do drugih bez distance, u parku na Grbavici i rijetko ko ima masku uključujući roditelje s malom djecom.
E ne znam. Ovih dana sam svaki dan po jedan krug na vilsu isao, i 90% ljudi je hodalo sa maskama. A ako sjedi dvoje na klupi, ne znam sta ti je tu cudno, i ja sjednem sa vlastitom zenom na klupu :lol:
emmir1

#11838 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Kada sve sumiramo mjere i odluke kriznog štaba nisu loše.

No oni koji su zaduženi za provedbu su očajni.

Narod 90 posto poštuje, 10 posto ih boli kita.

Policija se samo vozika u autima i tu i tamo kaznu napiše.
Izletiśta i šetališta krcata.

Zdravstvo na terenu kao raštiman orkestar, doktori i sestre odbijaju da pruže pomoć pacijentima.

To policija treba sve da hapsi
AmirBaa

#11839 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

https://avaz.ba/vijesti/bih/560964/dodi ... u-svedskoj
Hoce i on kao Vucic tvrditi da su bolje reagovali od vecine europskih zemalja :lol: :lol:
JThomas

#11840 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/radonci ... /200407135

ko je eventualno pao s marsa, da pročita ovo bez ikakve pozadine - realno, sve stoji i dobro zvuči. a onda se sjetiš da je on i u federaciji i u kantonu sarajevo ključni faktor vlasti neprekidno od 2015. godine. u kantonu je jedini fiksan kroz tri različite koalicije.
banjaluka078
Moderator

#11841 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

Zar smiju mala djeca van i to na takvo mjesto da ih policija može vidjeti? Rodica neki dan izvela kćerkicu, poslije tri sedmice, dijete prolupalo i ova rizikovala, pa malo na klupu iza zgarde. Nigdje nikoga oko njih, one s maskama. I komšije im pozovu policiju, 300 KM kazne.
Haris.ba

#11842 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Haris.ba »

Kaze trazice da se oduzimaju licence za rad....

Ljekarske komore su nadlezne za ljekarske licence.

Ko ima uticajaja na ljekarsku komoru KS? :D
pici

#11843 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Haris.ba wrote: 07/04/2020 17:44 Kaze trazice da se oduzimaju licence za rad....

Image
dječak sa šibicama

#11844 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

AQI index trenutno je 7... ko da smo na planini

nema ni trecina vozila kao obicno, vjerovatno i manje, ne lozi se, jeste li primjetili kako je manje zagadjenje, da i sunce manje przi... ne sjecam se dana kao danasnjeg, u Sarajevu vec godinama cim sunce grane ono przi, pece, ubija, od marta do novembra

ovakvo cisto prijatno umjereno toplo aprilsko sunce nisam dozivio valjda 20 godina
Kamper

#11845 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kamper »

pici wrote: 07/04/2020 17:49
Haris.ba wrote: 07/04/2020 17:44 Kaze trazice da se oduzimaju licence za rad....

Image
:lol:
Pici legedno. :)
pici

#11846 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

dječak sa šibicama wrote: 07/04/2020 17:52 AQI index trenutno je 7... ko da smo na planini

nema ni trecina vozila kao obicno, vjerovatno i manje, ne lozi se, jeste li primjetili kako je manje zagadjenje, da i sunce manje przi... ne sjecam se dana kao danasnjeg, u Sarajevu vec godinama cim sunce grane ono przi, pece, ubija, od marta do novembra

ovakvo cisto prijatno umjereno toplo aprilsko sunce nisam dozivio valjda 20 godina
mogu ti rec da je i sex bolji :thumbup:
JThomas

#11847 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

licemjerje je žestoko. ona jeste zajahala zadnje 4 godine k'o da je rodeo, i bez sumnje jeste apsolutni vladar zdravstva danas. ali ako se gleda dalje u prošlost, minuli rad, nakupljena vlast i moć - na integralne procese je on imao puno više uticaja, i prije formalnog ulaska u politiku. apsolutno neizostavan činilac i nosilac degradacije kompletnog društva.
zposao

#11848 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

banjaluka078 wrote: 07/04/2020 17:40
Zar smiju mala djeca van i to na takvo mjesto da ih policija može vidjeti? Rodica neki dan izvela kćerkicu, poslije tri sedmice, dijete prolupalo i ova rizikovala, pa malo na klupu iza zgarde. Nigdje nikoga oko njih, one s maskama. I komšije im pozovu policiju, 300 KM kazne.
To je bolesno. Ali stvarno bolesno.
Ja aam prvi za stroge mjere da se suzbije širenje virusa, ali to je bolesno.

Kera možeš izvesti jednim dnevno da proseta oko zgrade, a dijete (ili više njih malodobnih) čovjek ne smije izvesti iz stana vec 3 hefte. To nije normalno nikako. Imaju li pameti ovi ljudi na vlasti.

Ista stvar sa penzionerima. Ko da su zamorci. Hajde mogu shvatiti preporuke da se manje krece, ali onda izdaju zabranu izlaska za starije od 65 i nakon par sedmica dadne im da do podne smiju izaci obaviti nabavku. To su tolike guzve penzionera pred bankama i prodavnicama da nije normalno. Isti im kjurac , je ki bolje pustiti ljude da normalno zive uz fizičku distancu nego ih drzati zaključane ko stoju i onda ih natjerati sve da u par sati obave sve što trebaju za narednih par sedmica.

Zar je ker vrijedniji od čovjeka postao? Više imamo osjecaja za životinju nego za dijete?
Banksy

#11849 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

Broj umrlih prema broju zaraženih,
Smrtnost,

Hrvatska 1,4%

Srbija 2,4%

BiH 4,3%

(mostar 4,8%, tuzla 1,3%, sarajevo 7,5%)

K.Sarajevo 7,5%, najviše u regiji.

Dr. Nakaš za Oslobođenje: Broj umrlih ne ide u prilog kvaliteta njege i brige za zdravlje stanovništva

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... tva-546541

Dr. Stevanović: Poslije 37 poziva na kraju sam dobio odgovor - ostanite kući

http://ba.n1info.com/Vijesti/a423117/Dr ... -kuci.html

TheRealist

#11850 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

JThomas wrote: 07/04/2020 17:32 https://www.klix.ba/vijesti/bih/radonci ... /200407135

ko je eventualno pao s marsa, da pročita ovo bez ikakve pozadine - realno, sve stoji i dobro zvuči. a onda se sjetiš da je on i u federaciji i u kantonu sarajevo ključni faktor vlasti neprekidno od 2015. godine. u kantonu je jedini fiksan kroz tri različite koalicije.
Ovo što govori Radončić je glupost. Osoblje ima pravo na strah prilikom posjete pacijentu, i ne mora izaći na teren, ako nema adekvatnu zaštitnu opremu (i tu ne mislim na "hazard suits" i ko to traži, neka se sam povuče, ali osnovna oprema mora postojati).

Nama u rizik posla spadaju neke stvari, ali rizik mora biti kontrolisan.

Ja znam da oni govore da su obezbijedili opremu, ali isto tako znam da je dosta mojih kolega samo pokupovalo nešto opreme. Zašto bi kupovali, ako imaju sve.

Davanje antibiotske terapije, bez pregleda pacijenta nema nikakvog opravdanja, ali izlazak na teren se može odbiti, ako nema odgovarajuće opreme.

Jasno je da je zakazala organizacija PZZ, ali na to trebaju dati odgovore nadležni, jer kod nas su apsolutno isti problemi od početka samog. S tim, da se mora reći da nije tačno da se pacijenti uopšte ne pregledaju, jer dolaze pacijenti svaki dan od strane PZZ-a sa sumnjom na COVID (samo naravno da se o tome ne piše, jer i ne treba).

Ovdje bi stvari počele funkcionisati kada bi se prestala svaka situacija koristiti za skupljanje političkih poena. Ja kako vidim, svako malo neko novi ispliva sa intervjuom, a nijedan od tih nikakve veze nema sa liječenjem ovih pacijenata.
Last edited by TheRealist on 07/04/2020 18:02, edited 1 time in total.
Locked