mijesas drustvo i muskarce.
odnosno izmedju toga dvoga stavljas znak jednakosti kojemu tu nije mjesto.
vrlo je uproscena slika koju slikas iz svojih predrasuda.
Nisu predrasude, sadasnje socijalne norme su kreirali bas muskarci.
zena se lijepo/pristojno obuce kao i muskarac ili svaka osoba koja drzi do sebe kad izlazi iz kuce. to se valjda ponese od pelena - da se po kuci ne hoda u onome u cemu ides vani, da ces se razlicito obuci kad ides na piknik ili u pozoriste, i sl. individualne interpretacije su pozeljne i dokazuju zrelost i neopterecenost drustvenim normama odnosno time ko ce sta reci.
A zasto je ovo ovako? Zasto se zene lepo oblace kad hoce ici na neki drustveni dogadjaj, na mesto gde ce ih videti i oceniti drugi ljudi? Ako se zaista oblace samo zbog sebe, onda bi i kucna varijanta bila slicna onoj za neku gala-vecer jer, pobogu, zena zeli da je lepa sama sebi cak i kad je niko ne gleda. Praksa pokazuje da to nije tako, i ti si gore se slozila s tim. Ja tebe pitam opet zasto je ta drustvena konvencija takva kakva jeste?
tvoje vulgarno svodjenje ovog kompleksnog pitanja (izmedju ostalog individualiteta) na svidjanje ili kako si ti to rekao - skocka se za grad da je vide, oznacava plitkost onoga koji dotjeranu zenu vidi kroz tu vizuru, kao i one koja se zaista dotjeruje za muske oci. sto ne mozes pripisati svim zenama a to cinis, a gdje upadas u vlastitu zamku generalizacije izazvane kako rekoh - predrasudama.
Sad i ti ko Karlinka pravis strawman. Evo sta sam napisao u vezi toga ponovo
Kako sam i napisao,
nije zenama to glavna svrha, ali isto tako se ne moze iskljuciti i taj aspekt. To je kao ona prica da se zena lepo oblaci zbog sebe, sto naravno nije istina. Ona se skocka za grad da je vide ili muskarci ili druge zene, dok kad je sama kuci ne nosi stikle i skine brus, i onako cupava sedi u pidzami i jede Nutellu velikom kasikom.

Iz podebljanog dela se lako razume nijansirani stav da se zene ne oblace iskljucivo zbog muskaraca, ali i da se isto tako ne oblace iskljucivo zbog sebe. Radi se o vise uticaja pri odabiru.