BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Frankyee

#1176 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Frankyee »

Ridjobrki wrote:
Frankyee wrote:
Mozda treba igrati sa dva spica, odbrana je inace losa pa primamo gol sigurno, ovako sa dva spica mozda uspijemo i dati neki gol i drzati prikljucak.

Da li Pjanic moze igrati kao zadji vezni da pomogne odbranu, nesto kao Rahimic??
Pjanić ne može to odigrati, on je 100% ofanzivni veznjak, a za ovo sa dva špica bih se složio i mislim da će tako i biti: klasični 3-5-2 sa nekim iskusnijim igračem kao liberom (možda Muratovićem, sjetimo se da je i Barba to znao odigrati iako je po vokaciji bio napadač...).
Meni se cini da je nasa odbrana toliko slaba pa po meni bi trebalo igrati cvrst 4-4-2 onako kao engleske ekipe to odrade. Ne poznajem Belgiju ali koliko citam/vidim ovde ima tu dosta dobrih igraca i sasvim su solidni pa nama treba 4 u zadnjem redu.

U sredini , Misimovic, i Salihovic su dovoljno jaki da prenesu loptu u napad.

ali pitanje je koja 4 igraca postaviti u odbranu
zalizani

#1177 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

Zlatan Bajramović opet van stroja

Zlatan Bajramović zaista nema sreće! Nakon što je prošle sedmice zbog problema sa palcem desne noge napustio pripreme Eintracht Frankfurta u Portugalu, našeg internacionalca zadesio je novi peh.
Istegao bedrani mišić

Već na prvom treningu nakon povratka na teren, poslije sedmodnevne pauze, Bajramović je povrijedio butni mišić i zbog toga je bio primoran da u četvrtak napusti trening „orlova“. Prema pisanju njemačkih medija, Bajramović je glasno psovajući, bacio kapu na pod i vidno iznerviran napustio teren.

Odmah nakon toga Thomas Kuhn, klupski fizioterapeut stavio mu je zavoj na bedrani mišić.

„Na sreću, riječ je samo o istegnuću bedranog mišića“, rekao je Friedhelm Funkel, trener Eintracht Frankfurta.

Neizvjesno hoće li biti spreman za start proljetnog dijela Bundeslige

Ipak, i Funkelu je jasno da je za Bajramovića mnogo veća prijetnja palac desne noge zbog kojeg je dva puta podvrgnut operativnom zahvatu, a uz to je isto toliko puta prolongirao povratak na teren. Prvi put je povratak prolongirao prije Božića, a pripreme u Portugalu napustio je 13. januara, kada je na istom palcu osjetio nesnosive bolove.

Njemački mediji špekulišu da će Bajramović propustiti start proljetnog dijela Bundeslige, a nije naglašeno kada se ponovo očekuje njegov povratak na teren. Naš internacionalac van terena je više od godinu dana, a posljednju utakmicu odigrao je 15. decembra 2007. godine i to u dresu Schalkea protiv Nurnberga.
jbt stvarno se čovjeku podrepilo :-x
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1178 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Dado dijasporitus »

zalizani wrote:

Zlatan Bajramović zaista nema sreće! Nakon što je prošle sedmice zbog problema sa palcem desne noge napustio pripreme Eintracht Frankfurta u Portugalu, našeg internacionalca zadesio je novi peh.
Istegao bedrani mišić

Već na prvom treningu nakon povratka na teren, poslije sedmodnevne pauze, Bajramović je povrijedio butni mišić i zbog toga je bio primoran da u četvrtak napusti trening „orlova“. Prema pisanju njemačkih medija, Bajramović je glasno psovajući, bacio kapu na pod i vidno iznerviran napustio teren.

Odmah nakon toga Thomas Kuhn, klupski fizioterapeut stavio mu je zavoj na bedrani mišić.

„Na sreću, riječ je samo o istegnuću bedranog mišića“, rekao je Friedhelm Funkel, trener Eintracht Frankfurta.

Ipak, i Funkelu je jasno da je za Bajramovića mnogo veća prijetnja palac desne noge zbog kojeg je dva puta podvrgnut operativnom zahvatu, a uz to je isto toliko puta prolongirao povratak na teren. Prvi put je povratak prolongirao prije Božića, a pripreme u Portugalu napustio je 13. januara, kada je na istom palcu osjetio nesnosive bolove.

Njemački mediji špekulišu da će Bajramović propustiti start proljetnog dijela Bundeslige, a nije naglašeno kada se ponovo očekuje njegov povratak na teren. Naš internacionalac van terena je više od godinu dana, a posljednju utakmicu odigrao je 15. decembra 2007. godine i to u dresu Schalkea protiv Nurnberga.
Nista strasno. Ovakva povreda se zacijeli za manje od mjesec dana a istegao je sigurno sto nije igrao skoro godinu dana na se prerano preangazirao. Vaznije je da zacijeli palac.
bijelo_dugme

#1179 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

zalizani wrote:

Istegao bedrani mišić

Nevjerujem da ce se ikad vratiti :(
Ridjobrki

#1180 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

Velika je šteta ovo sa Bajramovićem... :sad: Koliko god Ibišević bio na cijeni i imao sjajnu sezonu, za našu reprezentaciju su veći problem ovaj zadnji vezni i ona odbrana od njegove ozljede. Svaka čast Ibiševiću, odličan je igrač i nek se što brže, bolje i potpunije oporavi na radost svih nas i nek nas njegovi golovi u Bundesligi opet počnu radovati, ali njegov učinak u reprezentaciji nije toliki da bismo očajavali. Meni je žao zbog njega što se povrijedio, zbog lova na zlatnu kopačku i zbog njegove super sezone u TSGH1899, a ne zbog reprezentacije i kvalifikacija.

U reprezentaciji će sad biti možda i lakše neke stvari posložiti, koliko god se to moglo pogrešno shvatiti. Recimo, javnost bi očekivala da Ibišević mora igrati i u startu je selektor primoran da desetoricu ljudi prilagođava jednom. Zamisli ostaviti ga na klupi pa izgubiti utakmicu... Pa Ćiru bi razapelo! Sad je jasno da će Muslimović i Džeko igrati (bilo skupa bilo naizmjenice) i bar u napadu nema dileme.

@FrankyeeTa 4-4-2 je daleko rizičnija od 3-5-2 koja je stara ziheraška formacija. Kod 4-4-2 iako su nominalno četvorica u odbrani od one dvojice bočnih se uvijek očekuje priključenje napadu tako da ako nije perfektno uigrana i ako igrači nisu spremni ta je formacija opasna jer lako puca po bokovima (sjetimo se kako smo primili onaj gol od Danaca kad nam je Jorgensen probio desni bok...). Za to moraš imati dva para brzih, spremnih i uigranih igrača na bokovima koji će se lako dopunjavati i zatvarati. Mi to u ovom momentu nemamo ni na lijevoj ni na desnoj i pitanje je jesmo li ikad imali, osim možda jedno vrijeme kad su desnu stranu držali Bešlija i Salihamidžić. (lijeva strana je uvijek bila problem - i kad smo imali Musića u najboljim danima nismo imali nikog da igra sa njim)

S druge strane, u 3-5-2 ona trojica su pravi stoperi/čuvari (ili su dvojica stopera i jedan "leteći"-libero) i za to imamo "štofa" među ovim igračima koje imamo i koji su spremni.

Ja vidim postavu igre protiv Belgijanaca u sistemu 3-5-2 ili 3-6-1 i to zbog:

1. Imamo s čim to odigrati:

a) Izbor u odbrani je sužen a za ovo nam trebaju tri prava odbrambena igrača ili čak samo dva (!!!) ako se bude igralo sa liberom. Znači da Spahić to može izvući sa Radeljićem/Nadarevićem/Mravcem. Libera može odigrati i neko ko nije odbrambeni igrač, ali je svestran, profesionalan, požrtvovan i inteligentan igrač. Nekad je to sjajno Barba znao odigrati a od ovih sadašnjih meni se nameće Muratović koji je dosad pokazao sve ove osobine. Stvarno me je impresionirao u zadnjih nekoliko utakmica, a čudio sam se isprva zašto ga se zove...
b) Sredina nam je najjači i najraznovrsniji dio ekipe. Prema naprijed imamo Misketa koji je takva desetka da nijednoj reprezentaciji na svijetu bolja ne treba. Na bokovima imamo lijevo Salihovića i desno Pjanića: sjajni bočni igrači po svim mjerilima! Probojni, brzi, inteligentni, sjajnog pasa, jaki 1-1 a hoće se i vratiti i pomoći odbrani. Rahimić je dobar defanzivni vezni koji uredno odradi svoj posao ali mu fali partner!!! Od njega ne treba očekivati da prenosi loptu i veže igru jer nije to takav igrač. On radi prljave poslove za dobrobit ostatka ekipe i ako ga se oslobodi razmišljanja i tehnike biće super, svakako nam odbrana treba malo pomoći sa sredine. Kad bi jednog malo mirnijeg i kreativnijeg sparili sa Rahimićem iza linije Salihović-Misimović-Pjanić to bilo nešto sjajno (ja bih na to natjerao Ibričića: dovoljno je dobar i pametan da organizira igru a dovoljno glup i bezobrazan da tuče policajce po Sanskom Mostu).
c) U napadu imamo Džeku i Muslimovića što bi trebalo biti dovoljno za ovaj dvomeč sa Belgijom. Pozvati na klupu Čustovića i Štilića nek se nađu pri ruci i to je to.

2. 3-5-2 odgovara igračima:

Dosta ih igra u ligama i ekipama kojima ovo nije strano, pogotovo našim "Nijemcima" koji čine najveći dio ekipe. Takođe, lakše je uigrati i odigrati i pouzdanije je jer nosi manje rizika i manje pritiska.

3. 3-5-2 odgovara treneru:

Ćirina filozofija se uvijek zasnivala na dugom držanju lopte ("Sine, kad imaš loptu možda nećeš dati gol ali ga sigurno nećeš primiti"), a fora na koju je uzimao protivnika je pressing u prvih 20-ak minuta igre bez obzira na teren i protivnika. Na taj recept je i došao do trećeg mjesta u Francuskoj: trokut u sredini Asanović-Boban-Prosinečki je mogao držati loptu do besvijesti, na bokovima bili Jarni i Stanić a pozadi Bilić, Štimac i Šimić. 3-5-2 k'o bombona. :)

Šta vi kažete?
shalla

#1181 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by shalla »

Mene brine to što Spahić još nema kluba, vjerovatno samo individualno trenira...
jeza u ledja

#1182 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

Mudro zboris Ridjobrki. :thumbup:
Zwanziger

#1183 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Zwanziger »

shaqqa wrote:Mene brine to što Spahić još nema kluba, vjerovatno samo individualno trenira...
Pa zar nije u Panathinaikosu?
RoTTeN TM87

#1184 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by RoTTeN TM87 »

shaqqa wrote:Mene brine to što Spahić još nema kluba, vjerovatno samo individualno trenira...
jos uvijek je u Lokomotivu, trazi novi klub, ali trenira i dalje sa ostatkom tima
RoTTeN TM87

#1185 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by RoTTeN TM87 »

Majjah wrote:Nesto me sad zainteresovalo, zna li ko kakva je situacija sa ovim ,,naturaliziranim'' Bosancima? Tu prije svega mislim na Dialibu koji eno igra u prvoj postavi Murcie, ono je velika steta ako je ta repku igrao samo da bi se prodao! Znam da za sad imamo i previse napadaca i da su svi u odlicnoj formi, ali na Ibisevicu mozemo vidjeti kako se to preko noci promijeni :(
A evo sad gledam i za onog Nathana Elingtona koji se sam nudi jer je ozenio neku nasu, ljetos je biolo pravo aktuelno njegovo debitiranje za reprezentaciju, vise ga niko ne spominje?? Trenutno igra u Derby Countyu u 1. engleskoj ligi (ispod Premier lige)i prvi je strijelac ekipe sa 9 pogodaka. :)

Dialiba mora neke papire jos izvaditi da bi mogao igrati za repku,a za tog Ellingtona sumnjam da ima mjesta u repki pored Vede, Zlatana,Edina itd; da je barem odbrambeni igrac :P
nihoniho

#1186 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by nihoniho »

@ridjobrki
formacija 3 5 2 mora ima ti dva brza i sposobna bocna igraca , a mi ih nemamo, inace trpi ili napad ili odbrana. bojim se da ce, protiv jakih ekipa , to doci do izrazaja. salihovic je u toj formaciji bio beskorisan u napadu sto se prortiv spanije i turske osjetilo
Ridjobrki

#1187 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

nihoniho wrote:@ridjobrki
formacija 3 5 2 mora ima ti dva brza i sposobna bocna igraca , a mi ih nemamo, inace trpi ili napad ili odbrana. bojim se da ce, protiv jakih ekipa , to doci do izrazaja. salihovic je u toj formaciji bio beskorisan u napadu sto se prortiv spanije i turske osjetilo

U pravu si, s tim što ja mislim da to Salihović i Pjanić mogu odigrati bez problema ako to trener poslaže kako treba. Ja inače ne volim gledati 3-5-2 ali dosta smo igrali za raju (sjetimo se kod Miše Smajlovića kako smo igrali lijepo i gubili...) sad treba seljački mudro ovaj dvomeč odraditi i izbaciti Belgijance iz trke. Istina je da 3-5-2 traži takva dva igrača kakve ti navodiš, ali 4-4-2 ili 4-5-1 traže takva četiri i to ne samo četiri pojedinca nego dva para takvih igrača koji su uz to i uigrani... (plus što to troši igrače pa ti najčešće treba još po jedan za zamjenu...)

Čovječe da su bolja vremena pa da to drže Papac-Salihović i Salihamidžić-Pjanić... :sad:
Ohran

#1188 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ohran »

Ridjobrki wrote:Velika je šteta ovo sa Bajramovićem... :sad: Koliko god Ibišević bio na cijeni i imao sjajnu sezonu, za našu reprezentaciju su veći problem ovaj zadnji vezni i ona odbrana od njegove ozljede. Svaka čast Ibiševiću, odličan je igrač i nek se što brže, bolje i potpunije oporavi na radost svih nas i nek nas njegovi golovi u Bundesligi opet počnu radovati, ali njegov učinak u reprezentaciji nije toliki da bismo očajavali. Meni je žao zbog njega što se povrijedio, zbog lova na zlatnu kopačku i zbog njegove super sezone u TSGH1899, a ne zbog reprezentacije i kvalifikacija.

U reprezentaciji će sad biti možda i lakše neke stvari posložiti, koliko god se to moglo pogrešno shvatiti. Recimo, javnost bi očekivala da Ibišević mora igrati i u startu je selektor primoran da desetoricu ljudi prilagođava jednom. Zamisli ostaviti ga na klupi pa izgubiti utakmicu... Pa Ćiru bi razapelo! Sad je jasno da će Muslimović i Džeko igrati (bilo skupa bilo naizmjenice) i bar u napadu nema dileme.

@FrankyeeTa 4-4-2 je daleko rizičnija od 3-5-2 koja je stara ziheraška formacija. Kod 4-4-2 iako su nominalno četvorica u odbrani od one dvojice bočnih se uvijek očekuje priključenje napadu tako da ako nije perfektno uigrana i ako igrači nisu spremni ta je formacija opasna jer lako puca po bokovima (sjetimo se kako smo primili onaj gol od Danaca kad nam je Jorgensen probio desni bok...). Za to moraš imati dva para brzih, spremnih i uigranih igrača na bokovima koji će se lako dopunjavati i zatvarati. Mi to u ovom momentu nemamo ni na lijevoj ni na desnoj i pitanje je jesmo li ikad imali, osim možda jedno vrijeme kad su desnu stranu držali Bešlija i Salihamidžić. (lijeva strana je uvijek bila problem - i kad smo imali Musića u najboljim danima nismo imali nikog da igra sa njim)

S druge strane, u 3-5-2 ona trojica su pravi stoperi/čuvari (ili su dvojica stopera i jedan "leteći"-libero) i za to imamo "štofa" među ovim igračima koje imamo i koji su spremni.

Ja vidim postavu igre protiv Belgijanaca u sistemu 3-5-2 ili 3-6-1 i to zbog:

1. Imamo s čim to odigrati:

a) Izbor u odbrani je sužen a za ovo nam trebaju tri prava odbrambena igrača ili čak samo dva (!!!) ako se bude igralo sa liberom. Znači da Spahić to može izvući sa Radeljićem/Nadarevićem/Mravcem. Libera može odigrati i neko ko nije odbrambeni igrač, ali je svestran, profesionalan, požrtvovan i inteligentan igrač. Nekad je to sjajno Barba znao odigrati a od ovih sadašnjih meni se nameće Muratović koji je dosad pokazao sve ove osobine. Stvarno me je impresionirao u zadnjih nekoliko utakmica, a čudio sam se isprva zašto ga se zove...
b) Sredina nam je najjači i najraznovrsniji dio ekipe. Prema naprijed imamo Misketa koji je takva desetka da nijednoj reprezentaciji na svijetu bolja ne treba. Na bokovima imamo lijevo Salihovića i desno Pjanića: sjajni bočni igrači po svim mjerilima! Probojni, brzi, inteligentni, sjajnog pasa, jaki 1-1 a hoće se i vratiti i pomoći odbrani. Rahimić je dobar defanzivni vezni koji uredno odradi svoj posao ali mu fali partner!!! Od njega ne treba očekivati da prenosi loptu i veže igru jer nije to takav igrač. On radi prljave poslove za dobrobit ostatka ekipe i ako ga se oslobodi razmišljanja i tehnike biće super, svakako nam odbrana treba malo pomoći sa sredine. Kad bi jednog malo mirnijeg i kreativnijeg sparili sa Rahimićem iza linije Salihović-Misimović-Pjanić to bilo nešto sjajno (ja bih na to natjerao Ibričića: dovoljno je dobar i pametan da organizira igru a dovoljno glup i bezobrazan da tuče policajce po Sanskom Mostu).
c) U napadu imamo Džeku i Muslimovića što bi trebalo biti dovoljno za ovaj dvomeč sa Belgijom. Pozvati na klupu Čustovića i Štilića nek se nađu pri ruci i to je to.

2. 3-5-2 odgovara igračima:

Dosta ih igra u ligama i ekipama kojima ovo nije strano, pogotovo našim "Nijemcima" koji čine najveći dio ekipe. Takođe, lakše je uigrati i odigrati i pouzdanije je jer nosi manje rizika i manje pritiska.

3. 3-5-2 odgovara treneru:

Ćirina filozofija se uvijek zasnivala na dugom držanju lopte ("Sine, kad imaš loptu možda nećeš dati gol ali ga sigurno nećeš primiti"), a fora na koju je uzimao protivnika je pressing u prvih 20-ak minuta igre bez obzira na teren i protivnika. Na taj recept je i došao do trećeg mjesta u Francuskoj: trokut u sredini Asanović-Boban-Prosinečki je mogao držati loptu do besvijesti, na bokovima bili Jarni i Stanić a pozadi Bilić, Štimac i Šimić. 3-5-2 k'o bombona. :)

Sta vi kazete

Ja kazem da si dosta dobro to analizirao, s'tim da bi ja ipak malo izmjenio. Rahimicu bi pridodao Damjanovica, a umjesto Pjanica bi ubacio Muratovica. Pjanic je tek poceo da ulazi u igru posle povrede i rano bi bilo gurnuti ga od pocetka protiv Belgije u Belgiji. Muratovi i Salihovic bi imali i odbrambene zadatke (narocito Muratovic) a Damjanovic ili Rahimic bi po potrebi pomagali da se zaustave proboji po bokovima na sto ce Belgijanci sigurno ici. Salihovicu dati vise prostore nego u dosadasnjim utakmicima, njegov zadnji pas moze u svakom momentu da izbaci same Dzeke ili Muslimovica. O Misimovicu ne treba puno trositi rijeci, uz Salihovica i Dzeku najbolji nas igrac. Ibricic moze dosta dobro odigrati na vise pozicija i on i Pjanic bi bili glavni aduti ako krene po zlu.
cyprus

#1189 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by cyprus »

Čujem Muslimović i Jahić se umalo pobili na utakmici gradskog derbija u Solunu, dobili obojica žute kartone :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1190 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Admir_1984 »

cyprus wrote:Čujem Muslimović i Jahić se umalo pobili na utakmici gradskog derbija u Solunu, dobili obojica žute kartone :D
Moraju se i bosanci uklopiti u cjelokupnu atmosferu kakva je vladala na stadionu i kakva oduvijek vlada izmedju ta dva kluba :D
klixober

#1191 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Blackburn move for Wolfsburg striker Edin Dzeko
26.01.09 | tribalfootball.com
Blackburn Rovers are keen on striker Edin Dzeko.

The VfL Wolfsburg forward has already turned down an offer from Portsmouth, but Rovers boss Sam Allardyce is now keen after being priced out of a deal for Red Bull Salzburg striker Marc Janko.

Wolfsburg coach Felix Magath has urged Dzeko to forget a move to England this month.

http://www.tribalfootball.com/blackburn ... eko-224417
Ridjobrki

#1192 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

Ohran wrote:
Ja kazem da si dosta dobro to analizirao, s'tim da bi ja ipak malo izmjenio. Rahimicu bi pridodao Damjanovica, a umjesto Pjanica bi ubacio Muratovica. Pjanic je tek poceo da ulazi u igru posle povrede i rano bi bilo gurnuti ga od pocetka protiv Belgije u Belgiji. Muratovi i Salihovic bi imali i odbrambene zadatke (narocito Muratovic) a Damjanovic ili Rahimic bi po potrebi pomagali da se zaustave proboji po bokovima na sto ce Belgijanci sigurno ici. Salihovicu dati vise prostore nego u dosadasnjim utakmicima, njegov zadnji pas moze u svakom momentu da izbaci same Dzeke ili Muslimovica. O Misimovicu ne treba puno trositi rijeci, uz Salihovica i Dzeku najbolji nas igrac. Ibricic moze dosta dobro odigrati na vise pozicija i on i Pjanic bi bili glavni aduti ako krene po zlu.

Nije loše... Damjanović bi mogao ovo fino popuniti. Što se Pjanića i uvođenja nakon oporavka tiče ja računam sa tim da do tekme ima još dva mjeseca tako da to ne bi trebao biti neki problem. On je brži od Muratovića i bolji je u 1-1, što bi moglo valjati. Problem je prenos lopte i tranzicija igre gdje je Rahimić, koliko god bio koristan u odbrani, praktično neupotrebljiv. To se vidjelo protiv npr Španjolaca: u većini situacija kad bi se mogla razviti dobra kontra lopte su odlazile "u bunar" - odbranimo se mi, otmamo loptu i onda ne znamo sa njom ništa napraviti... Možda povući Misketa i njega dodati Rahimiću a ispred njih staviti Ibričića ili Štilića ili jednog od napadača povući na desetku?

U svakom slučaju ja ne mislim kako je ovo sa odbranom nešto tragično, može se tu skrpiti jedna solidna zadnja linija sa trojicom (sa ili bez libera) igrača, npr. Spahić-Nadarević-Mirvić/Mravac. Ono u šta sam definitivno siguran je da je u ovakvim uslovima i sa ovim igračkim kadrom igra sa četvoricom u liniji čisto samoubistvo. Ne volim 3-5-2 i za mene je, kao i za većinu ljubitelja savremenog nogometa, ta formacija prevaziđena, dosadna, "seljačka" ali ako ćemo pošteno najkorisnija je i najmanje zahtjevna. 3-6-1 bi isto bilo super, za čas se pređe u 5-4-1 u odbrani ili 3-4-3 u napadu, ali opet to traži četvoricu dobrih po bokovima...

Tako ja to nešto kontam... :)
and

#1193 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

ridjobrki,
ima li gdje za ćustovića mjesta?
Ridjobrki

#1194 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

and wrote:ridjobrki,

Šta ja znam, ne određujem ja to :lol:

Ja 'nako nešto malo kontam o mogućem sastavu i baš me zanima kako će to ispasti na kraju. Volio bih da se više raje uključi u priču na ovaj način da malo razbacimo kombinatoriku. Taj Čustović je napadač i ima mjesta sigurno: klupa ima jedno tri metra pa ne bi trebalo biti guranja na njoj. :D :D :D

Čovjek igra i daje golove u Belgiji, među najboljim je strijelcima lige (10 golova, dijeli treće mjesto na listi strijelaca) ali je istina da je belgijska liga izgubila na kvaliteti - trenutno je 15. na UEFA-inoj listi. Ne želim umanjiti njegov učinak ali sigurno je da Ibišević, Džeko i Muslimović moraju imati prednost u odnosu na njega. Sad kad je Ibišević out vjerovatno će biti prva rezerva kad je napad u pitanju.

Ono što ja ne mogu nikako shvatiti je nepozivanje Štilića. To je fakat van pameti i ne može se nikako ni objasniti a kamoli opravdati.
bijelo_dugme

#1195 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Ridjobrki wrote:

Ja 'nako nešto malo kontam o mogućem sastavu i baš me zanima kako će to ispasti na kraju. Volio bih da se više raje uključi u priču na ovaj način da malo razbacimo kombinatoriku. Taj Čustović je napadač i ima mjesta sigurno: klupa ima jedno tri metra pa ne bi trebalo biti guranja na njoj. :D :D :D

Čovjek igra i daje golove u Belgiji, među najboljim je strijelcima lige (10 golova, dijeli treće mjesto na listi strijelaca) ali je istina da je belgijska liga izgubila na kvaliteti - trenutno je 15. na UEFA-inoj listi. Ne želim umanjiti njegov učinak ali sigurno je da Ibišević, Džeko i Muslimović moraju imati prednost u odnosu na njega. Sad kad je Ibišević out vjerovatno će biti prva rezerva kad je napad u pitanju.

Ono što ja ne mogu nikako shvatiti je nepozivanje Štilića. To je fakat van pameti i ne može se nikako ni objasniti a kamoli opravdati.
Ako igramo sa dva spica, inace je Muslimovic prva rezerva...
and

#1196 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

bijelo_dugme wrote:
Ridjobrki wrote:

u svakom slučaju mislim da bi trebalo igrati sa 2 špica i mislim da bi ćustović trebao igrati u kombinaciji sa džekom.
belgijska liga možda jeste izgubila na kvaliteti,ali nije bolja ni grčka.neki dan sam gledao aris-paok,nešto u rangu naše premier lige.
štilića treba obavezno zvati i momak bi morao imati mjesta u prvih 11.
sajosarajlija

#1197 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by sajosarajlija »

kao da zaboravljate da je vedo rezerva muslimoviću u reprezentaciji i realno i jest zlatan bolji napadač za našu repku
Frankyee

#1198 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Frankyee »

and wrote:
bijelo_dugme wrote:

u svakom slučaju mislim da bi trebalo igrati sa 2 špica i mislim da bi ćustović trebao igrati u kombinaciji sa džekom.
belgijska liga možda jeste izgubila na kvaliteti,ali nije bolja ni grčka.neki dan sam gledao aris-paok,nešto u rangu naše premier lige.
štilića treba obavezno zvati i momak bi morao imati mjesta u prvih 11.

Zbog cega Stilic nije pozvan da li neko zna sta je Ciro reko o tome?

Ja isto mislim da Muslimovic nekako dobro odigra za BH i ja njega uzimam za prvog napadaca ali svakako mislim da treba igrati sa dva igraca u spicu. Sto ce tice formacije treba uigravati 4-4-2 jer ako zelimo da napredujemo to je neminovno. Imamo jak napad i odlicnu sredinu. Misimovic i Salihovic to nose bez problema znaci sredinu mozemo sastaviti sa 4 covjeka i to de bude bar jednako dobra kao Belgija.

Posto je odbrana nasa najlosija tacka tu se mora ici na 4 covjeka, iako je realno nedostatak igraca koji to mogu uraditi jer za tu odbranu treba uigrana linija.

ono sto sam siguran je da je 5 ljudi u sredini nepotrebno gubljene jednog igraca u trenutku kad je odbrana suplja. Ja prihvatam 5 ljudi u odbrani jedino ako se igra 4-5-1, sto je isto moguca opcija za nas tim.

Mozda 4-5-1 otvaranje protiv Belgije i nije tako losa ideja. U tom slucaju drzati Muslimovica duboko naprijed da drzi zadnji red Belgije u pripravnosti. Salihovic i Misimovic modu sa dugim loptama da uposle Zlaju a Zlaja zna da iskoristi svoje sanse. Treba nam jedan brz u sredini da se ukljuci u napad i to je to. Dzeko bi isto mogao da odigra umjesto Zlaje ovu istu kombinaciju.

Ali i dalje problem sa odbranom i zadnja 4 :x :x :x :x :x
Ridjobrki

#1199 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

Damjanović potpisao za Kaiserslautern na dvije i po godine - do ljeta 2011.
cyprus

#1200 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by cyprus »

Ridjobrki wrote:Damjanović potpisao za Kaiserslautern na dvije i po godine - do ljeta 2011.
Svaka čast :thumbup:
Locked