To je extra i još gore jer se radi o osobi kojoj nije prvi gaf kada spominje muslimane Bošnjake.HelaS wrote: ↑18/08/2024 15:22A znači, zato je sva buka po Marićki i NS, osude islamofobije i sl. Zbog pogrešnog imena Reisa? Da je napisano Kavazović umjesto Cerić, bilo bi sve ok?skupljac_zeljeza wrote: ↑18/08/2024 15:18Ma meni samo čudna njena (ne)informisanost kao i njene stranke da ne znaju da Cerić nije evo već 12 godina reis. Napadoše čovjeka na bi gajri hak.
Naša stranka
- skupljac_zeljeza
#1176 Re: Naša stranka
- Ironmen
#1177 Re: Naša stranka
Sabine Cudicke, Ivane Maricke, Forte i ostali iz NS moraju svatiti da nece dobiti nikada glas od hrvata i srba u BiH nego samo od bosnjaka koje u ove 2 godine na razno razne nacine ismijavaju i vrijedjaju da bi se dodvorili nekome trecem, zbogo ovakvih postupaka ce dobro nastradati na sledecim izborima i otici na smetliste politicke istorije iako su na pocetku nudili neku svjezinu i alternativu protiv bloka nacionalistickih stranaka u BIH, jako tuzno i zalosno ali to je realnost.
- Ludzak
#1178 Re: Naša stranka
Da se Bošnjaci bune protiv korupce u svojoj Federaciji, kao što se bune za Reisa, Federacija bi bila Danska.
-
Karikaturist
#1179 Re: Naša stranka
Ova Maricka nesto petljala sa Covicem, sisala mu macora ili tako nesto?
U principu iskakale su mi njeni neki intervijui nekad - pretakanje iz supljrg u prazno puna Bosna takvih.
U principu iskakale su mi njeni neki intervijui nekad - pretakanje iz supljrg u prazno puna Bosna takvih.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#1180 Re: Naša stranka
Ti si svjesna da dove nisu kao naruždbe za hranu?HelaS wrote: ↑18/08/2024 15:04Od tvoje pjene i kiseline iz usta prema NS ne može se čestito ni rečenica napisatilast mohicans wrote: ↑18/08/2024 14:21 ...kako to samoproglašena analitičarka, u prijevodu ohrndana i neinteligentna guska, uvijek nađe za shodno da se šprda, karikira, prosipa sarkazam i ironiju samo sa pripadnicima islama. Neka prošeta do srpskih i hrvatskih vukojebina i prospe im malo multikulti sranja koja njena stranka nudi, a onda glasa sa Marina crnolistaša, glasa za popunjavanje ustavnog suda po zelji HDZ i svega ostalog. Trebala je otići na katoličku misu pa poslušati komu se pripadnici te konfesije mole šta sve traze u svojim molitvama. Islamofobiju kojom NS frca ne umiju ni prikriti. Samozaljubljena stranka sa minornim izbornim rezultatom. Bome bi oktobar mogao biti bolno otreznjene za cijelu trojku jer su svi nabrali aferima.![]()
Vidi, ne bih ja ovdje sada skretao temu "Kišne dove" na Marićku i NS. Lijepo piše da je Reis Kavazović posredstvom Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ preporučio, njegovom instrukcijom, da svi hatibi u petak poslije džuma namaza prouče Kišnu dovu, zbog ove dugotrajne suše i štete zbog nje. E tu ja vidim problem, vjerovatno ga je svjestan i Reis: U petak naveče i tokom subote, sutradan, kiša je padala u samo nekoliko gradova i sela BiH. To znači da, ili svi hatibi nisu proučili Kišnu dovu, ili da je džematlije nisu ponavljali, ili možda čak i da je ne znaju. To je sada veliki interni problem IZ, moguća nedisciplina ili neznanje vjernika. Tema za unutrašnju kontrolu jer smo svi s olakšanjem očekivali du Dovu nadajući se kiši, a ona izostala u većini krajeva BiH.
Ne treba sad okrivljavati Marićku i NS zbog izostanka kiše![]()
![]()
- dembele
#1181 Re: Naša stranka
Ova Ivana kao i Dževdo Galijašević, sve goli samoproglašeni analitičari i eksperti za razne stvari.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1182 Re: Naša stranka
ne bune se Bošnjaci već se bune ovi koji od toga žive, a čisto da se popuni ova avgustovska politička praznina pred izbore
normalan svijet se isto zajebava s ovim
evo neko veče sretnem komšiju iz mahale, on pošao u džamiju...vičem mu de nemojte tamo zabušavati, jes čuo šta je reis reko?
Čoek se normalno smije i viče ne sekiraj se...pojačat ćemo da bude kiše i za tebe
fino se nasmijasmo, a da niko nikome nije šta zahatario
a već je druga stvar kod ljudi koji žive od politike...oni moraju dobro paziti šta će i kada javno reći, a i kad izlete u nečemu, moraju jednako prema svima ili im je bolje da šute...u ovom slučaju i ovom sranačkom poklopcu za sve i svašta, a i Našoj sranci je bilo bolje da su šutili
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#1183 Re: Naša stranka
Tebi je jasno da se to radi u svim religijama?tramvajtrojka wrote: ↑18/08/2024 14:05Sprdnju prave sami muslimani na svoj nacin ovo je nivo ala torabi da se moli za kisu i to od strane osobe koja bi trebala biti najrazumnija u bošnjačkom korpusu, al sta ces očekivati na kraju od osobe kojoj je Fadil neduzno bicePrpa.ba wrote: ↑18/08/2024 13:50Te sprdancije na racun muslimana podijeli sa Ivanom kada se sretnete na svetoj misi, sigurno cete se dobro zabaviti.tramvajtrojka wrote: ↑18/08/2024 13:45 Sta je rekla a da je pogresno i sprdnja sa muslimanima, sam cin reisa je sprdnja sam po sebi da se moli za kišu, sta je sljedeće molba da fiskalna godina islamske zajednice bude plodonosna, da Emma Stone vcrs proseta crvenim tepihom, da meni prodje danasnji tiket iz premiera itd itd.![]()
Uopšte me ne interesuje šta ti kao ateista, Hrvat, katolik ili šta već znaš o islamu, ali se ne petljaj u ono što rade muslimani.
Isto tako, ni malo prosječnog čovjeka ne interesuje šta govori ta osoba, ali, ako ulazi u kontroverznu temu, mora biti spremna da ima i osoba koje će je zato kritikovati.
I tako je svugdje u svijetu.
Mogu i ja okrenuti cijelu priču pa reći da i gospođa Marić ima milion drugih stvari da kritikuje od rada Islamske zajednice, nek počne sa (ne)radom Naše stranke ili trojke.
-
El_comadante
#1184 Re: Naša stranka
E vidiš muslimani vjeruju da kod teških situacija i iskušenja treba proučiti dovu. Kao što je Evo problem suše pa dova za kišu. Dova može a i nemora biti uslišana. Kao recimo meteorolozi najavljuju kišu ali nemora značiti da će je biti. Marićka se ismijava sa nečim vjerovanjem. Ona misli da je to glupo ali ne možeš vrijeđati vjernike kojima to nije glupo.HelaS wrote: ↑18/08/2024 15:04Od tvoje pjene i kiseline iz usta prema NS ne može se čestito ni rečenica napisatilast mohicans wrote: ↑18/08/2024 14:21 ...kako to samoproglašena analitičarka, u prijevodu ohrndana i neinteligentna guska, uvijek nađe za shodno da se šprda, karikira, prosipa sarkazam i ironiju samo sa pripadnicima islama. Neka prošeta do srpskih i hrvatskih vukojebina i prospe im malo multikulti sranja koja njena stranka nudi, a onda glasa sa Marina crnolistaša, glasa za popunjavanje ustavnog suda po zelji HDZ i svega ostalog. Trebala je otići na katoličku misu pa poslušati komu se pripadnici te konfesije mole šta sve traze u svojim molitvama. Islamofobiju kojom NS frca ne umiju ni prikriti. Samozaljubljena stranka sa minornim izbornim rezultatom. Bome bi oktobar mogao biti bolno otreznjene za cijelu trojku jer su svi nabrali aferima.![]()
Vidi, ne bih ja ovdje sada skretao temu "Kišne dove" na Marićku i NS. Lijepo piše da je Reis Kavazović posredstvom Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ preporučio, njegovom instrukcijom, da svi hatibi u petak poslije džuma namaza prouče Kišnu dovu, zbog ove dugotrajne suše i štete zbog nje. E tu ja vidim problem, vjerovatno ga je svjestan i Reis: U petak naveče i tokom subote, sutradan, kiša je padala u samo nekoliko gradova i sela BiH. To znači da, ili svi hatibi nisu proučili Kišnu dovu, ili da je džematlije nisu ponavljali, ili možda čak i da je ne znaju. To je sada veliki interni problem IZ, moguća nedisciplina ili neznanje vjernika. Tema za unutrašnju kontrolu jer smo svi s olakšanjem očekivali du Dovu nadajući se kiši, a ona izostala u većini krajeva BiH.
![]()
-
El_comadante
#1185 Re: Naša stranka
Sloboda govora ide do granice gdje nikoga ne vrijeđa na vjerskoj, rasnoj ili nacionalnoj osnovi. Šta se ona kao nemuslimanka ima petljati u vjerska pitanja muslimana?JoseMujica wrote: ↑18/08/2024 15:49ne bune se Bošnjaci već se bune ovi koji od toga žive, a čisto da se popuni ova avgustovska politička praznina pred izbore
evo neko veče sretnem komšiju iz mahale, on pošao u džamiju...vičem mu de nemojte tamo zabušavati, jes čuo šta je reis reko?
Čoek se normalno smije i viče ne sekiraj se...pojačat ćemo da bude kiše i za tebe
a već je druga stvar kod ljudi koji žive od politike...oni moraju dobro paziti šta će i kada javno reći, a i kad izlete u nečemu, moraju jednako prema svima ili im je bolje da šute...u ovom slučaju i ovom sranačkom poklopcu za sve i svašta, a i Našoj sranci je bilo bolje da su šutili
-
HelaS
#1186 Re: Naša stranka
Sve znam.... I sam sam bio ponio litar Pivarine vode, nekad u Zetru, isto tada bila slična preporukaEl_comadante wrote: ↑18/08/2024 15:51E vidiš muslimani vjeruju da kod teških situacija i iskušenja treba proučiti dovu. Kao što je Evo problem suše pa dova za kišu. Dova može a i nemora biti uslišana. Kao recimo meteorolozi najavljuju kišu ali nemora značiti da će je biti. Marićka se ismijava sa nečim vjerovanjem. Ona misli da je to glupo ali ne možeš vrijeđati vjernike kojima to nije glupo.HelaS wrote: ↑18/08/2024 15:04Od tvoje pjene i kiseline iz usta prema NS ne može se čestito ni rečenica napisatilast mohicans wrote: ↑18/08/2024 14:21 ...kako to samoproglašena analitičarka, u prijevodu ohrndana i neinteligentna guska, uvijek nađe za shodno da se šprda, karikira, prosipa sarkazam i ironiju samo sa pripadnicima islama. Neka prošeta do srpskih i hrvatskih vukojebina i prospe im malo multikulti sranja koja njena stranka nudi, a onda glasa sa Marina crnolistaša, glasa za popunjavanje ustavnog suda po zelji HDZ i svega ostalog. Trebala je otići na katoličku misu pa poslušati komu se pripadnici te konfesije mole šta sve traze u svojim molitvama. Islamofobiju kojom NS frca ne umiju ni prikriti. Samozaljubljena stranka sa minornim izbornim rezultatom. Bome bi oktobar mogao biti bolno otreznjene za cijelu trojku jer su svi nabrali aferima.![]()
![]()
- dembele
#1187 Re: Naša stranka
Marićka kao i Bake, čim otvore usta izreknu neku megalomansku glupost, čiji je krajnji domet da naprave samo štetu u vlastitom dvorištu. I jedno i drugo bi najviše uradili za vlastite stranke kada bi samo šutili.
-
HelaS
#1188 Re: Naša stranka
Nastojimo li biti moderno društvo sa pravima ljudi da misle i govore što misle, i da, što nam se ne sviđa u njihovom govoru, da ne slušamo, ili bismo da zabranjujemo, diskreditiramo i spaljujemo po lomačama...
- Prpa.ba
#1189 Re: Naša stranka
Hajmo testirati to moderno drustvo, mozemo i na forumu.
Ja cu poganim jezikom Maricki i Melanki obraditi npr. katolike na identican nacin, a neka moderacija pokaze moderna shvatanja jednako kako ih pokazuje kad se zbijaju sale na racun muslimana.
Jel moze?
Ja cu poganim jezikom Maricki i Melanki obraditi npr. katolike na identican nacin, a neka moderacija pokaze moderna shvatanja jednako kako ih pokazuje kad se zbijaju sale na racun muslimana.
Jel moze?
- dembele
#1190 Re: Naša stranka
Moderno društvo ne podrazumijeva da možeš sada nekoga vrijeđati na vjerskoj, nacionalnoj ili rasnoj osnovi što ova Ivana upravo radi. Naš problem i jeste što se sve trpa u koš slobode govora. Prije par godina ona nesretnica koja sada živi u Škotskoj iz čista mira hidžab usporedila sa dildom i kada je dobila kritike onda ide kmečanje epskih razmjera, sloboda govora i slična sranja i uživo kmeči na bastionu srpskog šovinizma-RTRS.
- JoseMujica
#1191 Re: Naša stranka
svakom insanu svašta pane na pamet, a oholi glupani imaju tendenciju da te misli i realizujuEl_comadante wrote: ↑18/08/2024 15:54Sloboda govora ide do granice gdje nikoga ne vrijeđa na vjerskoj, rasnoj ili nacionalnoj osnovi. Šta se ona kao nemuslimanka ima petljati u vjerska pitanja muslimana?JoseMujica wrote: ↑18/08/2024 15:49ne bune se Bošnjaci već se bune ovi koji od toga žive, a čisto da se popuni ova avgustovska politička praznina pred izbore
Oholost i egoizam su sante leda ovog političkog Titanika
- tramvajtrojka
#1192 Re: Naša stranka
jedno je prpa ispoljavanje vjerske mržnje, a sasvim drugo komentarisanje izjave vjerskog poglavara ipak zivimo u drzavi u kojoj je to dozvoljeno
- tramvajtrojka
#1193 Re: Naša stranka
dembele wrote: ↑18/08/2024 16:10Moderno društvo ne podrazumijeva da možeš sada nekoga vrijeđati na vjerskoj, nacionalnoj ili rasnoj osnovi što ova Ivana upravo radi. Naš problem i jeste što se sve trpa u koš slobode govora. Prije par godina ona nesretnica koja sada živi u Škotskoj iz čista mira hidžab usporedila sa dildom i kada je dobila kritike onda ide kmečanje epskih razmjera, sloboda govora i slična sranja i uživo kmeči na bastionu srpskog šovinizma-RTRS.

Gdje ti vidis ovdje u njezinom komentaru vrijeđanje na vjerskoj i nacionalnoj razini
- JoseMujica
#1194 Re: Naša stranka
tačnotramvajtrojka wrote: ↑18/08/2024 16:11jedno je prpa ispoljavanje vjerske mržnje, a sasvim drugo komentarisanje izjave vjerskog poglavara ipak zivimo u drzavi u kojoj je to dozvoljeno
al hajde sad pojasni što je onda problem kada se i njene riječi komentarišu?
-
HelaS
#1195 Re: Naša stranka
Za uvrede na vjerskoj, nacionalnoj i sličnoj osnovi mora biti takva definicija, neko opće prihvačeno pravilo, pisano i nepisano. Ne možeš ti uzeti pravo i tumačiti uvredu prema svojim osjećajima, prema sebi ili svojim. U komentaru Ivane Marić za "Kišnu dovu" ja nisam uočio nikakvo vrijeđanje. Ako ga je neko shvatio uvredljivim, to je njegova lična percepcija. Ivana Marić je obrazovana žena i ne vjerujem da bi sebi ikad dozvolila ispad i komentar uvredljiv bilo kome. S druge strane, evo i na ovoj temi i na pdf. Politika, bezbroj je gnusnih, ali ono teško primitivnih komentara, sve duboko uvredljivih na račun Ivane Marić i njene "Kišne dove"dembele wrote: ↑18/08/2024 16:10Moderno društvo ne podrazumijeva da možeš sada nekoga vrijeđati na vjerskoj, nacionalnoj ili rasnoj osnovi što ova Ivana upravo radi. Naš problem i jeste što se sve trpa u koš slobode govora. Prije par godina ona nesretnica koja sada živi u Škotskoj iz čista mira hidžab usporedila sa dildom i kada je dobila kritike onda ide kmečanje epskih razmjera, sloboda govora i slična sranja i uživo kmeči na bastionu srpskog šovinizma-RTRS.
O čemu pričamo
-
El_comadante
#1196 Re: Naša stranka
Dova je dio vjere, a Zetra i Torabi nemaju veze sa vjerom.HelaS wrote: ↑18/08/2024 15:54Sve znam.... I sam sam bio ponio litar Pivarine vode, nekad u Zetru, isto tada bila slična preporukaEl_comadante wrote: ↑18/08/2024 15:51E vidiš muslimani vjeruju da kod teških situacija i iskušenja treba proučiti dovu. Kao što je Evo problem suše pa dova za kišu. Dova može a i nemora biti uslišana. Kao recimo meteorolozi najavljuju kišu ali nemora značiti da će je biti. Marićka se ismijava sa nečim vjerovanjem. Ona misli da je to glupo ali ne možeš vrijeđati vjernike kojima to nije glupo.HelaS wrote: ↑18/08/2024 15:04
Od tvoje pjene i kiseline iz usta prema NS ne može se čestito ni rečenica napisati![]()
![]()
- tramvajtrojka
#1197 Re: Naša stranka
pa mogu se komentarisati naravno al kao sto sam vidis da je se proglasava islamofobom, da je vrijedjala na vjerskoj i nacionalnoj osnovi onda vidiš ovu moju sliku iznad i sta je fkt napisala i onda se upitaš sta je toliko pogresno napisala da prima ovolike uvrede, jer otvori sve portale i njihove objave vijesti na društvenim mrežama, 95% bosnjaka je vise ismijalo ovu stvar gore nego IvanaJoseMujica wrote: ↑18/08/2024 16:15tačnotramvajtrojka wrote: ↑18/08/2024 16:11jedno je prpa ispoljavanje vjerske mržnje, a sasvim drugo komentarisanje izjave vjerskog poglavara ipak zivimo u drzavi u kojoj je to dozvoljeno
- relativno84
#1198 Re: Naša stranka
Reci jos i da je Basic krenuo s tobom.
Pustite ljude da se mole, bar to nikome nije napravilo stetu."Ja nisam Kardinal nego običan franjevac i svećenik koji čvrsto vjeruje da iskrene molitve u velikim potrebama, koje su molitve za druge, a ne samo za sebe, Bog itekako uslišava. Stoga molimo zajedno već sada molitvu za kišu", dodaje Bašić
-
El_comadante
#1199 Re: Naša stranka
Šta je uvreda? To što ja vjerujem da je dova dio vjere i da se može doviti, ali ona do banalizuje. Kakve veze imaju klimatske promjene sa vjerom i dovom? Nikakve.tramvajtrojka wrote: ↑18/08/2024 16:19pa mogu se komentarisati naravno al kao sto sam vidis da je se proglasava islamofobom, da je vrijedjala na vjerskoj i nacionalnoj osnovi onda vidiš ovu moju sliku iznad i sta je fkt napisala i onda se upitaš sta je toliko pogresno napisala da prima ovolike uvrede, jer otvori sve portale i njihove objave vijesti na društvenim mrežama, 95% bosnjaka je vise ismijalo ovu stvar gore nego IvanaJoseMujica wrote: ↑18/08/2024 16:15tačnotramvajtrojka wrote: ↑18/08/2024 16:11
jedno je prpa ispoljavanje vjerske mržnje, a sasvim drugo komentarisanje izjave vjerskog poglavara ipak zivimo u drzavi u kojoj je to dozvoljeno
-
El_comadante
#1200 Re: Naša stranka
Evo hoče li smijeli Marić na ovo šta napisati objaviti?relativno84 wrote: ↑18/08/2024 16:19Reci jos i da je Basic krenuo s tobom.
![]()
Pustite ljude da se mole, bar to nikome nije napravilo stetu."Ja nisam Kardinal nego običan franjevac i svećenik koji čvrsto vjeruje da iskrene molitve u velikim potrebama, koje su molitve za druge, a ne samo za sebe, Bog itekako uslišava. Stoga molimo zajedno već sada molitvu za kišu", dodaje Bašić