Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
-
kerima1
#1176 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ti filozofi koje spominjes su bili genijalci ne racunaju se oni sa svijetom iz tog doba.zlokruhovic je u pravu da se svijest ljudi od prije i danasnjeg covjeka uveliko razlikuju,zahvaljujuci svim pomagalima koje imamo.
- zlokruhovic
#1177 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Hvala Kerimo , samo to moraš reći i za Muhameda,Hrista,Mojsija,...i ostalu ekipu za koju vernici govore da su po svim pitanjima veličanstveni i neupitni.kerima1 wrote:Ti filozofi koje spominjes su bili genijalci ne racunaju se oni sa svijetom iz tog doba.zlokruhovic je u pravu da se svijest ljudi od prije i danasnjeg covjeka uveliko razlikuju,zahvaljujuci svim pomagalima koje imamo.
-
kerima1
#1178 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Drugo su bili oni,kao prvo odabranici od Boga cinili su cuda Bozijom dozvolom,plus ljudi genijalci koji su imali vizije.meni to nista nije cudno niit nevjerovatno za poslanike jer genijalaca je uvijek bilo i ima ih i danas primjer autisticni ljudi pa mogu sto ne mogu drugi.zlokruhovic wrote:Hvala Kerimo , samo to moraš reći i za Muhameda,Hrista,Mojsija,...i ostalu ekipu za koju vernici govore da su po svim pitanjima veličanstveni i neupitni.kerima1 wrote:Ti filozofi koje spominjes su bili genijalci ne racunaju se oni sa svijetom iz tog doba.zlokruhovic je u pravu da se svijest ljudi od prije i danasnjeg covjeka uveliko razlikuju,zahvaljujuci svim pomagalima koje imamo.
poslaniic nisu neupitni zato sto su oni takvi sami od sebe,nego Bozije davanje da bi se mogli suociti sa narodom kome su poslani,a svi su bili slani najgorim narodima.
- zlokruhovic
#1179 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
A kad smo kod zdravog razuma i kako Aristotel nije mpgao imati sti zdravi razum kao mi danas , kako te tvoj zdrav razum ne ponuka da pomisliš da su Muhamed,Isus,...obični lažovi i manipulatori , jer tvoj zdrav razum takođe provali mnoge lažne proroke,iscelitelje,vračare,...?!kerima1 wrote:Drugo su bili oni,kao prvo odabranici od Boga cinili su cuda Bozijom dozvolom,plus ljudi genijalci koji su imali vizije.meni to nista nije cudno niit nevjerovatno za poslanike jer genijalaca je uvijek bilo i ima ih i danas primjer autisticni ljudi pa mogu sto ne mogu drugi.zlokruhovic wrote:Hvala Kerimo , samo to moraš reći i za Muhameda,Hrista,Mojsija,...i ostalu ekipu za koju vernici govore da su po svim pitanjima veličanstveni i neupitni.kerima1 wrote:Ti filozofi koje spominjes su bili genijalci ne racunaju se oni sa svijetom iz tog doba.zlokruhovic je u pravu da se svijest ljudi od prije i danasnjeg covjeka uveliko razlikuju,zahvaljujuci svim pomagalima koje imamo.
poslaniic nisu neupitni zato sto su oni takvi sami od sebe,nego Bozije davanje da bi se mogli suociti sa narodom kome su poslani,a svi su bili slani najgorim narodima.
Ne možeš razumna biti selektivno , već spram svim slučajevima moraš imati isti razumski odnos.
-
Edouard
#1180 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
[quote]Tako je , moj zdrav razum je jači nego Aristotelov , ali ne zato što sam pametniji[/quote][/b] ...zlokruhovic wrote:Tako je , moj zdrav razum je jači nego Aristotelov , ali ne zato što sam pametniji već zato što živim 2500 godina kasnije gde imam priliku biti izložen znanju koje Aristotel nije imao.Edouard wrote: Zlokruhoviću, sve više se zapetljavaš, srljaš.
Hoćeš reći, zapravo po tvome tako i ispada, da tvoj zdrav razum daleko prevazilazi onaj Aristotelov, Platonov, Sokratov...
Daj saberi se malo.
Tako je i Muhamed ponukan iskustvom i učenjem imajući oko sebe hrišćane i Jevreje zdravorazumski zaključio da je bolje praviti religiju koja je logičnija nego hrišćanstvo npr.
Ovo treba staviti na podforum "Ateizam mudre misli.."
Kažu, pametnome dosta.
-
kerima1
#1181 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ja sam izdvojila genijalce kao st su Sokrat,Aristotel i takvi i bili su genije svog doba pametniji od nas vecine sada,jer gdje su sada onako veliki mudraci,filozofi,mi smo ti mudraci preko google masine vecinaA kad smo kod zdravog razuma i kako Aristotel nije mpgao imati sti zdravi razum kao mi danas , kako te tvoj zdrav razum ne ponuka da pomisliš da su Muhamed,Isus,...obični lažovi i manipulatori , jer tvoj zdrav razum takođe provali mnoge lažne proroke,iscelitelje,vračare,...?!
Ne možeš razumna biti selektivno , već spram svim slučajevima moraš imati isti razumski odnos.
mislim da su i poslanici bili genijalci i veliki vizionari plus mi vjernici vjerujemo u objavu koja im poslana.
- zlokruhovic
#1182 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Poslanici,proroci,..i slični manipulatori nisu nikakvi genijalci osim što su bili genijalni za manipulaciju naosnovu nedokazanog.kerima1 wrote:Ja sam izdvojila genijalce kao st su Sokrat,Aristotel i takvi i bili su genije svog doba pametniji od nas vecine sada,jer gdje su sada onako veliki mudraci,filozofi,mi smo ti mudraci preko google masine vecinaA kad smo kod zdravog razuma i kako Aristotel nije mpgao imati sti zdravi razum kao mi danas , kako te tvoj zdrav razum ne ponuka da pomisliš da su Muhamed,Isus,...obični lažovi i manipulatori , jer tvoj zdrav razum takođe provali mnoge lažne proroke,iscelitelje,vračare,...?!
Ne možeš razumna biti selektivno , već spram svim slučajevima moraš imati isti razumski odnos.![]()
mislim da su i poslanici bili genijalci i veliki vizionari plus mi vjernici vjerujemo u objavu koja im poslana.
I samo jedna obična stranica bilo kojeg Aristotelovog dela ili bilo kojeg antičkog filozofa(tipa Marko Aurelije) je vrednija nego svi tzv.sveti spisi sa svim njihovim vekovnim naglabanjima oko tih stihova i stihića koja su ostavili da bi ljudima zarobili um i slobodu.
Biblija i kuran su tako nezanimljivi i prosti da su neizmerno dosadni.
-
kerima1
#1183 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
To je tvoja procjena i vidjenja tih ljudi,ali razumi da ima ljudi koji postuju te ljude tj Muhameda i Isa,Musa itd.Isto kao sto svi ljudi postuju koji razumiju te ucene filozofe,zamisli da sad neko od vjernika pocne tako kao ti huliti te filozofe ti bi prvi rekao jeste glupi i nazadni ljudi proveli zivot da sta ostave covjecanstvu,a vi tako.tako i mi smatramo poslanike da su utrosili sve od sebe za covjecanstvo.
- apsidejzi
#1184 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
[/quote]Edouard wrote:[/b] ...[/size]zlokruhovic wrote:[quote]Tako je , moj zdrav razum je jači nego Aristotelov , ali ne zato što sam pametniji
Ovo treba staviti na podforum "Ateizam mudre misli.."
Kažu, pametnome dosta.
- Towelie
#1185 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Tako je , moj zdrav razum je jači nego Aristotelov , ali ne zato što sam pametniji
I posle se cudis sto necu da diskutujem s tobom.
- drug_profi
#1186 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Uvijek se prica zavrsi tako sto vi hipnotisani izvadite iz konteksta neciju recenicu, i onda na to lijepite smajlice.
Normalno da pametna vidi da logickoj argumenataciji tu nema mjesta i odustane.
Normalno da pametna vidi da logickoj argumenataciji tu nema mjesta i odustane.
- zlokruhovic
#1187 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nesretnici izvukli iz konteksta moje reči pa sad svršavaju , al' to kukavci jedino i mogu.
Rekao sam(puna rečenica):
Pročitajte ostatak rečenice ako hoćete pa onda nešto recite , jadnici jadni!!Tako je , moj zdrav razum je jači nego Aristotelov , ali ne zato što sam pametniji već zato što živim 2500 godina kasnije gde imam priliku biti izložen znanju koje Aristotel nije imao.
Tako je i Muhamed ponukan iskustvom i učenjem imajući oko sebe hrišćane i Jevreje zdravorazumski zaključio da je bolje praviti religiju koja je logičnija nego hrišćanstvo npr.
- Towelie
#1188 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Muhammed saws je bio izlozen apsolutnom znanju, onom koje dolazi od Apsoluta. Moze covek ziveti i u godini 100 000, njegovo znanje se ne meri sa bozanskim nadahnucem.
-
Edouard
#1189 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
I ti junače misliš da ovaj drugi dio išta mijenja besmislenost onog tvog prvog dijela?zlokruhovic wrote:Nesretnici izvukli iz konteksta moje reči pa sad svršavaju , al' to kukavci jedino i mogu.
Pročitajte ostatak rečenice ako hoćete pa onda nešto recite , jadnici jadni!!Tako je , moj zdrav razum je jači nego Aristotelov , ali ne zato što sam pametniji već zato što živim 2500 godina kasnije gde imam priliku biti izložen znanju koje Aristotel nije imao.
Uopće nimalo. Ta besmislenost ostaje potpuno ista, nimalo se ne mijenja i ako se navede čitava rečenica.
- zlokruhovic
#1190 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ajd objasni onda u čemu je konkretno problem??Edouard wrote:I ti junače misliš da ovaj drugi dio išta mijenja besmislenost onog tvog prvog dijela?zlokruhovic wrote:Nesretnici izvukli iz konteksta moje reči pa sad svršavaju , al' to kukavci jedino i mogu.
Uopće nimalo. Ta besmislenost ostaje potpuno ista, nimalo se ne mijenja i ako se navede čitava rečenica.
Nemaj tako sa mnom razgovarati jer mi ide na živce , kad me pljuješ onda objasni zašto to činiš.
-
Edouard
#1191 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ajd objasni onda u čemu je konkretno problem??zlokruhovic wrote:I ti junače misliš da ovaj drugi dio išta mijenja besmislenost onog tvog prvog dijela?zlokruhovic wrote:Nesretnici izvukli iz konteksta moje reči pa sad svršavaju , al' to kukavci jedino i mogu.
Nemaj tako sa mnom razgovarati jer mi ide na živce , kad me pljuješ onda objasni zašto to činiš.
Nitko tebe ne pljuje, sam si se doveo u tu situaciju. Govorio sam ti i ranije da se upetljavaš, da srljaš, ali ti si po običaju ne samo tvrdoglav. I za forum moraš imati živce.
Iznosiš apsurdne tvrdnje; pa onaj tko ima jači zdrav razum, naravno da je i pametniji, bez obzira na ostatak rečenice koji pokušava nešto objasniti, ali ništa bitno ne mijenja.
Ili se još uvijek ne slažeš s time?
- zlokruhovic
#1192 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jel ti to mene zahebavaš?? , mani me fora i forica , nisam ja klinac niti sam s'tobom ovce čuvao.Edouard wrote: Nitko tebe ne pljuje, sam si se doveo u tu situaciju. Govorio sam ti i ranije da se upetljavaš, da srljaš, ali ti si po običaju ne samo tvrdoglav. I za forum moraš imati živce.
Iznosiš apsurdne tvrdnje; pa onaj tko ima jači zdrav razum, naravno da je i pametniji, bez obzira na ostatak rečenice koji pokušava nešto objasniti, ali ništa bitno ne mijenja.
Aj pročitaj još jednom šta sam napisao!!!!!!!!
I ovo je zadnji put da ću ti išta odgovoriti ako još jednom na ovaj način sa mnom budeš ovako komunicirao , jer ti si ili glup ili si lud ili me kako rekoh već , zajebavaš.
-
Bodkin
#1193 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
a cime se mjeri? i sta je apsolutno znanje? jel mogao putovati kroz vrijeme? jel mogao postaviti teoriju relativiteta? ko odredjuje nivo tog njegovog znanja?Towelie wrote:Muhammed saws je bio izlozen apsolutnom znanju, onom koje dolazi od Apsoluta. Moze covek ziveti i u godini 100 000, njegovo znanje se ne meri sa bozanskim nadahnucem.
- zlokruhovic
#1194 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Bio je kažu izložen apsolutnim znanjem iz embriologije i evolucije sigurno , ali verovatno i još nečim.Bodkin wrote:a cime se mjeri? i sta je apsolutno znanje? jel mogao putovati kroz vrijeme? jel mogao postaviti teoriju relativiteta? ko odredjuje nivo tog njegovog znanja?Towelie wrote:Muhammed saws je bio izlozen apsolutnom znanju, onom koje dolazi od Apsoluta. Moze covek ziveti i u godini 100 000, njegovo znanje se ne meri sa bozanskim nadahnucem.
Dok ovim boldovanim može biti ipak izložen samo Jevrejin , tako da otpada priča da je Muhamed bio izložen celom apsolutnom znanju od strane Apsoluta.
-
Edouard
#1195 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ovo je stil komunikacije samozvanih humanista.zlokruhovic wrote:Jel ti to mene zahebavaš?? , mani me fora i forica , nisam ja klinac niti sam s'tobom ovce čuvao.Edouard wrote: Nitko tebe ne pljuje, sam si se doveo u tu situaciju. Govorio sam ti i ranije da se upetljavaš, da srljaš, ali ti si po običaju ne samo tvrdoglav. I za forum moraš imati živce.
Aj pročitaj još jednom šta sam napisao!!!!!!!!
I ovo je zadnji put da ću ti išta odgovoriti ako još jednom na ovaj način sa mnom budeš ovako komunicirao , jer ti si ili glup ili si lud ili me kako rekoh već , zajebavaš.
- drug_profi
#1196 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma humaniji smo od religioznih trolova, kako god okrenes.
-
Edouard
#1197 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jesi li i ti izložen silnom znanju kao što to Zlokruhović kaže za sebe?drugi profil wrote:Ma humaniji smo od religioznih trolova, kako god okrenes.
-
5 0 5
#1198 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
pa znas sta. ti vec danima provociras jako niskim i dosta plitkim smicalicama. a drugo je to sto si toliko neobrazovan, da je te bolno i za citati. ako si ga uspio isprovocirati, mozda si to mozes zapisati kao zivotni uspjeh, sto jeste jako lijepo, sto bi se reklo, bas si fino odgojen, u dobroti i vjeri. sve razmisljam, inspiraisan tvojom dobrotom, odgojem, a pogotovo produhovljenosti, da i ja prihvatim neku pustinjsku knjigu kao zivotni vodic. imas li neku za preporuciti, da i ja postanem tako dobar covjek kao sto si ti.Edouard wrote: Ovo je stil komunikacije samozvanih humanista.
no, kolega je svakako kriv sto se i upusta u raspravu sa ne bas bistrim momkom. znas ono, ko s djecom lijeze...
- zlokruhovic
#1199 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Znaš šta su zapravo verski trolovi po netu?!drugi profil wrote:Ma humaniji smo od religioznih trolova, kako god okrenes.
Pa to su oni likovi kao kad pušač hoće prestati pušiti pa gricka neke semenke i žvaće neka čuda , e tako ovi današnji vernici u nedostatku kamenovanja,spaljivanja i odsecanja ruku onih koji su protiv njihovog boga moraju trolovati po svemrežju da ne bi prsli totalno.
- zlokruhovic
#1200 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jesam kriv sam , jer nisam zlopamtilo kao vernici505sCrtom wrote:pa znas sta. ti vec danima provociras jako niskim i dosta plitkim smicalicama. a drugo je to sto si toliko neobrazovan, da je te bolno i za citati. ako si ga uspio isprovocirati, mozda si to mozes zapisati kao zivotni uspjeh, sto jeste jako lijepo, sto bi se reklo, bas si fino odgojen, u dobroti i vjeri. sve razmisljam, inspiraisan tvojom dobrotom, odgojem, a pogotovo produhovljenosti, da i ja prihvatim neku pustinjsku knjigu kao zivotni vodic. imas li neku za preporuciti, da i ja postanem tako dobar covjek kao sto si ti.Edouard wrote: Ovo je stil komunikacije samozvanih humanista.![]()
no, kolega je svakako kriv sto se i upusta u raspravu sa ne bas bistrim momkom. znas ono, ko s djecom lijeze...
Sve je OK , već je zaboravljen i imam nauk za ubuduće.