Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#11676 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

palermo wrote: 07/04/2020 11:17
plain vanilla wrote: 07/04/2020 11:06
palermo wrote: 07/04/2020 10:15
fascinatna je kolicina licemjerstva naseg covjeka. Ovdje se od zdravstvenih radnika trazi da budu heroji i improviziraju sa zastitnim odijelima i istovremeno se potpisuju peticije za pustanje vani djece ispod 18 godina.
ti si garant zdravstveni radnik :?
nisam ali sam blzu zdravstvenih radnika pa recimo da mogu sve izbliza posmatrati.
Nego ne slazes se sa mnom ?
ne slazem
ja nisam za to da djeca i penzioneri idu van, ali jesam da se lijece zarazeni ljudi
a ne da ih se pusti da umiru, pa se onda ogradjuje nekakvim algoritmima
ako neces da radis i rizikujes ok
daj otkaz i idi kuci

sta kazu ti tvoji zdravstveni radnici o ljudima sto danima leze kod kuce i samo ih saltaju da zovu tamo i ovamo?
dječak sa šibicama

#11677 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Oni su jos uvrijedjeni :lol:

budite sretni pa je ovaj narod sludjen, iole normalniji narod bi vam vec bio pod prozorima sa vilama i bakljama
pepeljara

#11678 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pepeljara »

Da priupitam, mozda sam propustio sta, a pratim redovno, jel iko igdje vidio/procitao, ili se ukazao ministar zdravstva FBIH i KS ?

Ja se sjecam samo one afere sto je od para za prevenciju korone htjeo da potrosi pare na sluzbeno auto.

Zar ne bi trebali da budu na frontu ?
Ja iskreno ne znam ni kako ti ljudi izgledaju...

Welkam to Baznia.

p.s. kad malo bolje skontam ikog iz vlasti, poglavare stranaka sto su konstatno bili prisutni prije korone :D
last mohicans

#11679 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Interesuje me gdje onaj vođa strajkača Edo, nesto se ne oglašava, miš poltronski, eto makar da urgira da se obezbijedi oprema, ako je nema. Dok se skidala sestorka, nije silazio sa ekrana. Svi sindikati produzena ruka vlasti.
zposao

#11680 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

Meni se čini da se ovi naši iz FBiH kriju iza rezultata RS-a.

Jeste Banja Luka najveće žarište, ali oni najviše i testiraju i liječe. Pogledajte samo ove brojeve.

Po klixovoj statistici ukupan trenutni ukupan broj
-zaraženih 740
-izliječenih 68
-umrlih 32

Danas Šeranić dao svježe podatke za RS:
-zaraženih 346
-izliječenih 56
-umrlih 11

Dobijemo za Federaciju BiH ove brojke:
-zaraženih je trenutno 394
-izliječenih 12
-umrlih 21

Ljudi stanje je po ovim brojevima gore nego što se piše. U Federaciji je duplo veći broj umrlih od izliječenih. Srbi su izgleda puno disciplinovaniji i agilniji u ovom problemu.

Ovo nije normalno šta nam rade. Jesu li normalni ovi ljudi u federaciji. Ili je to plan da se što manje testira a da ljudi umiru po kucama i ambulantnim kolima?
dječak sa šibicama

#11681 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Ja sam primjetio da u RS umiru uglavnom stariji ljudi, kod Sebije prosjek godina umrlih oko 50 rekao bih.

Do sada evo imamo tri skandalozna slucaja u Sarajevu, ako ne i cetvrti ne znam jer se skriva ocito.
Veigar

#11682 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Veigar »

Opet dežurna paničarska ekipa djeluje. Dete momci malo ohanite ba.
last mohicans

#11683 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

zposao wrote: 07/04/2020 11:31 Meni se čini da se ovi naši iz FBiH kriju iza rezultata RS-a.

Jeste Banja Luka najveće žarište, ali oni najviše i testiraju i liječe. Pogledajte samo ove brojeve.

-zaraženih 740
-izliječenih 68
-umrlih 32

-zaraženih 346
-izliječenih 56
-umrlih 11

-izliječenih 12
-umrlih 21

Ljudi stanje je po ovim brojevima gore nego što se piše. U Federaciji je duplo veći broj umrlih od izliječenih. Srbi su izgleda puno disciplinovaniji i agilniji u ovom problemu.

Ovo nije normalno šta nam rade. Jesu li normalni ovi ljudi u federaciji. Ili je to plan da se što manje testira a da ljudi umiru po kucama i ambulantnim kolima?
Vrlo moguce da je tako. U RS je lakse, sa jedne vrhovne instance se spusta dolje, nema deset kantona,desetine domova zdravlja sa razlicitim političkim partijama na čelu, idiota koji misle da su Bogom dani. Misliš da onaj klošar u Mostaru nesto sluša vrh FBiH, vjerovatno samo kad mu se treba dostaviti neophodna oprema. Organizacija razbacana, nekordinirana i dobijes veci broj umrlih na isti broj zarazenih.
Hajlac

#11684 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hajlac »

Maharadza wrote: 07/04/2020 01:05
Nivelacija wrote: 07/04/2020 00:51
Maharadza wrote: 07/04/2020 00:35 Ja da sam na mjestu raje iz nicaZe, tražio bih nakon ovoga svega opći bojkot plaćanja poreza i svega što puni džepove ovoj bagri na vlasti. Imate savršeno dovoljno razloga...
Bhrt i ftv šute po naredbi, samo izvjeste kada neko iz Zenice pozove na neposluh i neplaćanje RTV takse.
I mi uvijek mislili da je agresija bila najgore što nam se dogodilo, a zapravo su to ovi munafici i trezoraši koji su nakon iste došli na vlast, hem protjerali više naroda od svih agresora zajedno hem i ovo nesretnika što je ostalo sada UBIJAJU SVJESNO, SAMO NEKA JE NJIMA DOBRO tj. samo neka preživi što više poltrona ispranih mozgova da što lakše iduće izbore dobiju i postanu svrha sami sebi a dok paglu dijaspora i dalje šalje milijarde godišnje! :run:
Nisu druze nakon vec I PRIJE RATA!

Pa je'l se rahmetli Alija odmah pri osnivanju sto stranke sto raznih odbora, u ilegali okupljanih grupica za odbranu od predstojece agresije i drzavnog udara itd. a sve dok ljudi okupljeni oko Sefera Halilovica nisu doveli SPOSOBNE umjesto tih "ahbaba", okupljao mahom svoje kucne prijatelje, i prijatelje prijatelja, po rodbinskim vezama, ko je s njim lezao u zatvoru, ko ga je posjecivao i slicno :run:
Znaci za povratiti.

+ Vrlo brzo su on i njegova klika ahbaba ilegalno izgurali ostale legalno izabrane clanove Predsjednistva RBiH, zaobilazili pri donosenju odluka itd.

Samo se sjetimo raznih "logisticara" poput mafije porodice Čengića(danas je de franko en de jure on glavni u IZ a ne Kavazovic!!!), koji su vec od 1992-e poceli LICNO BOGACENJE preko sverca, pljackanja (skladista) privrednih giganata i trgovina po Sarajevu, preko zagrebacke ambasade i ispostave IZ itd.
Da ne spominjem Cacu, Juku...

To do dana danasljeg traje - "najeklaktniji" primjer je izbor odnosno plansko uzdizanje od strane familije Čaušesku ratnog profitera sa hrasnicke strane tunela - đenerala Prevljaka...

Davno je to prije 1995-e pocelo!

Sta smo posijali, to cemo i poznjeti.
Last edited by Hajlac on 07/04/2020 11:53, edited 4 times in total.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#11685 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Slo Burner »

last mohicans wrote: 07/04/2020 11:40
zposao wrote: 07/04/2020 11:31 Meni se čini da se ovi naši iz FBiH kriju iza rezultata RS-a.

-zaraženih 740
-izliječenih 68
-umrlih 32

-zaraženih 346
-izliječenih 56
-umrlih 11

-izliječenih 12
-umrlih 21

Vrlo moguce da je tako. U RS je lakse, sa jedne vrhovne instance se spusta dolje, nema deset kantona,desetine domova zdravlja sa razlicitim političkim partijama na čelu, idiota koji misle da su Bogom dani. Misliš da onaj klošar u Mostaru nesto sluša vrh FBiH, vjerovatno samo kad mu se treba dostaviti neophodna oprema. Organizacija razbacana, nekordinirana i dobijes veci broj umrlih na isti broj zarazenih.
Ne radi se o Mostaru, doktor je umro u Sarajevu, druge dvije zrtve nisu dobile adekvatnu pomoć. To sve na 5 KM od centrale SDA.
Nije Dodik i Čović kriv, vas u Sarajevu Sebija i Bakir ubijaju, nema tu nista nejasno
dječak sa šibicama

#11686 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Sumnjam da su sverceri i ratni/poratni profiteri u RS gurnuti u zatvor a na odgovornim funkcijama su kao strucnjaci... i kod njih je slicno ko i kod nas, ali ocito je kod nas gore jer nam je zdravstvo unisteno. Bar ako govorimo o KS, ne znam za ostatak Federacije.

Ovo nije nikakva panika niti hir, ovo je cinjenica sa kojom zivimo, nas je sada vise strah Sebijinih klosara nego same bolesti. Bolest mozda i prezivis, ali Sebijinu ekipu tesko.

Ako to nije skandalozno, ne znam sta je.
Prpa.ba

#11687 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Prpa.ba »

dječak sa šibicama wrote: 07/04/2020 11:34 Ja sam primjetio da u RS umiru uglavnom stariji ljudi, kod Sebije prosjek godina umrlih oko 50 rekao bih.

Do sada evo imamo tri skandalozna slucaja u Sarajevu, ako ne i cetvrti ne znam jer se skriva ocito.
Pa evo vec su nam objasnili, nisu se cuvali i algoritmom je utvrdjeno da ih ni zdravstveni sistem ne treba cuvati.

Kao onomad za djevojcicu, kaze sultanija, ja pitala ljekare, niko nije htio da je lijeci.

Tada zabrinuti pozivaju institucije da zastite ljekare.

Ni sad zabrinuti ne pozivaju da ljekari rade svoj posao, sada pozivaju institucije da strozije kaznjavaju setace.
dječak sa šibicama

#11688 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Da stvar bude gora, Domove zdravlja vode Hadzibajricevi i SDP kadrovi, ako je vjerovati portalima jer ovdje stranke jedna sa druge/na drugu prebacuiju odgovornost.

Znaci, udruzeni stranacki poduhvat.
zomri

#11689 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zomri »

Od cijele države samo u Kantonu Sarajevo imamo da ljudi umiru po ambulantnim kolima i čekaonicama.
manuchao91

#11690 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by manuchao91 »

66 zarazenih danas a ni podne nije nesto mi cudno ovo
jucer 18 prekjucer isto malo ja kontam opada kod nas kadda danas...
demagog

#11691 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by demagog »

Ja sam izvan BiH i gledam sve to na internetu i televiziji. Mogu reci da, u medijskom smislu RS ostavlja bolji utisak i da djeluju organizovanije i profesionalnije od Federacije.

Napominjem da govorim samo o medijskom utisku, ne znam kako je u praksi i sta stvarno ima iza fasade.
dječak sa šibicama

#11692 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Nisu svi "danasnji", RS je testirala uzorke skupljene za vikend. Navodno. I imaju preko 40.
zposao

#11693 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

Veigar wrote: 07/04/2020 11:39 Opet dežurna paničarska ekipa djeluje. Dete momci malo ohanite ba.
Ma ja, treba malo popravit reputaciju Sebiji.
SituVacija je pod kontrolom!

To što u FBiH imamo duplo više umrlih od izliječenih ništa ne znači. Jel tako?
To što ljudi umiru bez ikakvog medicinsmog tretmana po haustorima, čekaonicama i kućama isto bezze paničarenje.

Jadni normalni obični građani sa vama.
palermo

#11694 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

@plain vanila

Ovo je epidemija. A epidemija ne poznaje pojedinca nego brojke. Epidemiologija je prevashodno matematika.
Naravno da je rahmetli doktor zrtva sistema, kao i
zena u Hrasnici ali nazalost nece biti posljednja. I kada sve se zavrsi sve ce se ovo podvesti pod kolateral. I matematika ce odrediti ko je bio uspjesan a ko nije. Sve zrtve ce biti kolateral. Nazalost.
A sto se tice lijecenja, eno je mostarska Covid bonica puna, svaki se dan traze nove prostorije gdje ce se smjestati pacijenti. Eno, procitala si i pismo doktora Stevanovica....covjek lijepo kaze, pokazuju se greske sistema, u hodu ih treba ispravljati i ispravljat ce se
A sto se tice lijecenja trebali bi da smo vec naucili da nema lijeka za Coronu. Tvoj imunoloski sistem i izlozenost virusu u principu odreduju tvoju sudbinu. I nije to samo kod nas. Gledas vijesti, citas evo i forumase koji pisu iz inostranstva.

A moji zdravstveni radnici kazu, ostani kuci.

A ja se svakoga necu pridruziti forumskom lincu zdravstvenih radnika pogotovo kada je to motivirano dnevno politickim razlozima
Last edited by palermo on 07/04/2020 11:57, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11695 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

prepusteni sami sebi... onaj s poljina ne silazi zabio se ko medzed u sumu, prpa gujci, zena mu se samo slika i daje intervjue kod provjerenih novinara, nedo bog je pitat nesto mimo toga, onaj sismis ne izlazi iz vile na rijeci radobolji, ljekari koji su nam ostali su nek nam je bog na pomoci, naucili sjedit iza kompjutera i tipkat a bolesnik dvajs metara od njeg, sve rade medicinske sestre... i kazu povecaj im platu, povecaj im qurac moj...
dječak sa šibicama

#11696 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

demagog wrote: 07/04/2020 11:53 Ja sam izvan BiH i gledam sve to na internetu i televiziji. Mogu reci da, u medijskom smislu RS ostavlja bolji utisak i da djeluju organizovanije i profesionalnije od Federacije.

Napominjem da govorim samo o medijskom utisku, ne znam kako je u praksi i sta stvarno ima iza fasade.
Pa tako je nekako, cim opozicija u RS nije nasla nista jace od ocajnih uvjeta u kojima zive izolirani u onoj dvorani, jasno je da bolje rade. Za sada u RS nema slucajeva kao u Sarajevu, da pacijenti umiru kod kuce, na stubistu, u cekaonici, jer im niko ne zeli pruziti pomoc.

Takve stvari su za krivicnu prijavu, kod nas se doktori uvrijedili jer se neko usudio reci da su nesavjesna govna.
Bosanski_kralj

#11697 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bosanski_kralj »

Morali smo znati da će nam naše ponašanje i naši postupci jednom doći glave. I evo sad nam bukvalno dolaze glave.

Sav naš javašluk, lopovluk, nepotizam, kriminal nam dolaze na naplatu i prijete da nas ubiju ili nam ubiju naše najmilije.

Jesmo li zaslužili bolje od ovog šta imamo?
pici

#11698 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

dječak sa šibicama wrote: 07/04/2020 11:56
demagog wrote: 07/04/2020 11:53 Ja sam izvan BiH i gledam sve to na internetu i televiziji. Mogu reci da, u medijskom smislu RS ostavlja bolji utisak i da djeluju organizovanije i profesionalnije od Federacije.

Pa tako je nekako, cim opozicija u RS nije nasla nista jace od ocajnih uvjeta u kojima zive izolirani u onoj dvorani, jasno je da bolje rade. Za sada u RS nema slucajeva kao u Sarajevu, da pacijenti umiru kod kuce, na stubistu, u cekaonici, jer im niko ne zeli pruziti pomoc.

Takve stvari su za krivicnu prijavu, kod nas se doktori uvrijedili jer se neko usudio reci da su nesavjesna govna.
naucili na koverte...
klixoris

#11699 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by klixoris »

Bosanski_kralj wrote: 07/04/2020 11:57 Morali smo znati da će nam naše ponašanje i naši postupci jednom doći glave. I evo sad nam bukvalno dolaze glave.

Sav naš javašluk, lopovluk, nepotizam, kriminal nam dolaze na naplatu i prijete da nas ubiju ili nam ubiju naše najmilije.

Ni poslije ovoga bosnjo nece doci pameti. Opet ce na izborima zaokruziti iste hajvane...
Takvi ljudi kao krivca za ovu stopu smrtnosti ne vide unisteno zdravstvo, nego kao bozije davanje... Sta ces, sinko, takva mu nafaka bila... To je taj mindset...
Proci ce i Corona, umrijet ce jos masa ljudi, i na kraju ce opet ostat isti sistem. I dalje cemo gledati Elenu, onog mongoloida od premijera, ridjobradog idiota...
Last edited by klixoris on 07/04/2020 12:03, edited 1 time in total.
pici

#11700 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Bosanski_kralj wrote: 07/04/2020 11:57 Morali smo znati da će nam naše ponašanje i naši postupci jednom doći glave. I evo sad nam bukvalno dolaze glave.

jutros umenemi zena dodje crvena ko rak, svadjala se sa ljudima jer ne drze distancu, pustaju u merkator jedno po jedno i goveda nahrlila u deset redova i jedno na drugo... koji smo mi narod papana pa to je cudo.
Locked