Nisam za njemacku.. Jesam za banke.. Ali ti kazem da imas flag.. Flag ne znaci da si nesto kriv da se ruzumijemo.. Banke su duzne cak da reportiraju sumnjive transakcije.. Ako je limit banke za podizanje recimo 10k a ti u par navrata dignes kes 9500 u toku jedne godine, ti si pod lupom druze...forumskivojnik wrote: ↑17/11/2022 21:55Ako si ti pravio algoritam za Njemacku sto ne postavis link na njemackom?Bullet Tooth Tony wrote: ↑17/11/2022 21:45 Sa stranice njemacke carine
Any person entering Germany from a country which is not a member state of the European Union (EU) or leaving Germany for a non-member state and who is carrying cash or an equivalent means of payment with a total value of 10,000 or more euros is obliged to declare this amount unsolicited and in writing to the competent German customs authorities.
A ja ti garantujem zivotom da imas flag na sebi da si iznio kesh iz banke.. Ja pravio algoritam jbt...
To sto je novac dosao legalnim putem ne znaci da ne moze zavrsiti u nelegalnim radnjama...
Ovo sto si copy paste nalijepio je ono sto i BiH trazi, iznos novca veci od 10.000 eura mora biti prijavljen na ulazu i izlazu u zemlju.
Njemacka je clanica EU dakle novac prijavljujes tek na izlazu iz EU a za BiH je to Hrvatska i na ulazu u BiH.
Nikakav "flag" nemas na sebi kada podignes svoju licnu gotovinu sa banke kao privatno lice.
Ti u nelegalne radnje mozes usmjeriti novac i preko banke tipa Kanarska ostrva i sl., otvoriti vise laznih bankovnih racuna a sve k´o fol legalno.
Nemoj molim te,....suplje![]()
![]()
Ovo sto sam kopirao je sa stranice njemacke carine jel.. Jel ovo znaci da ne moras Njemackoj carini prijaviti iznos novca iz Njemacke i to pismenim putem?
Jede Person, die mit Barmitteln im Gesamtwert von 10.000 Euro oder mehr aus einem Land, das kein Mitglied der Europäischen Union (EU) ist, nach Deutschland einreist oder aus Deutschland in ein solches Land ausreist, muss diesen Betrag bei der Ein- oder Ausreise unaufgefordert bei der zuständigen deutschen Zollstelle schriftlich anmelden.
Mozemo nastaviti na drugim temama podforum dijaspora.. . Ne moramo.ovdje spamat.