Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
1,30h BiH ( ako se porani )
1,30h Hr
1,30 Slo ( sa pauzom za kafu od 20 min i točenje goriva uz malo prekoračenje brzine 150 km/h u prosjeku )
2,00 h Au ( tuneli uzmu barem pola sata, sporije se vozi )
Ukupno 6,30 h
Ispod toga teško. I ovo je za jutarnju vožnju. Poslije podnevna je duža za sat vremena ima viša zastoja na granici i na tunelima.
ps. iz Zenice
Last edited by condy on 11/12/2017 11:20, edited 1 time in total.
Ponekad se zaista zapitam za koje ceste fabrike prave jaka auta , on je stavio lupam 110 ogranicenje pa se slikaj
Za autobhana
Divota kad vidiš onaj znak da nema ograničenja poslije Austrije...ali i umara kad ga duže vremena ljuštriš i onda ga spustiš 160 km/h najljepše tako. Mene je zadnji put u Austriji fiksni radar uslikao, vozio oko 120 km/h a ograničenje spustili na jednoj dionici na 100 km/h na autoputu, nisam skontao da je smanjena brzina nije bilo tunela niti radova ništa samo blicnu crne boje radar nema šanse da ga uočiš Nije nikad ništa došlo
condy wrote:1,30h BiH ( ako se porani )
1,30h Hr
1,30 Slo ( sa pauzom za kafu od 20 min i točenje goriva uz malo prekoračenje brzine 150 km/h u prosjeku )
Ukupno 6,30 h
Ispod toga teško. I ovo je za jutarnju vožnju. Poslije podnevna je duža za sat vremena ima viša zastoja na granici i na tunelima.
ps. iz Zenice
nema sanse. sarajevo zagreb brzom voznjom tesko da mozes doci za manje od 4 sata. plus dodaj tome jos najmanje cetiri sata do salzburga. i to u idealnim uslovima. a ne racunam granice, stajanje za placanje cestarine i kupoviunu naljepnice... nema teorije
condy wrote:1,30h BiH ( ako se porani )
1,30h Hr
Ukupno 6,30 h
ps. iz Zenice
nema sanse. sarajevo zagreb brzom voznjom tesko da mozes doci za manje od 4 sata. plus dodaj tome jos najmanje cetiri sata do salzburga. i to u idealnim uslovima. a ne racunam granice, stajanje za placanje cestarine i kupoviunu naljepnice... nema teorije
Jbg. ne sjecam se ni ja najbolje. Ja sam krajem aprila išao, krenem u tri sata ujutru u Frankfurtu budem oko pola šest poslije podne. U Slo sam već oko sedam ujutru. Brzo dođem do Au, jer jako poranim pa nema gužve. Onda već na pola Au krene dosta više saobraćaja. Doduše ovaj put me je na Alpama snijeg uhvatio na ljetnim gumama pa je išlo sporije. Iskreno ja do Zg stignem za 2 i pol sata kad krenem u tri ujutu odavde
Jest, tako gledas dok ne dodje vrijeme da ides, onda upalis auto i lagano. Been there, seen that. Vise puta.
Sarajevo - Salzburg je 10ak sati voznje u povoljnom slucaju (nema guzva na granicama, nema guzve u putu), kad se ide po danu, recimo kretanje oko 6 ujutro, Moze se tu usparati sat-sat i po kad vozis 20 preko ogranicenja u Slo/Hr i divljas kroz Bosnu, ali kad te uhvate guzve na putu i na granici dzaba ti i to. Zadnji put sat i po u Brodu.
Ponekad se zaista zapitam za koje ceste fabrike prave jaka auta , on je stavio lupam 110 ogranicenje pa se slikaj
Mene je skinuo radar isao 101 km/h , ogranicenje 80 .
Ukljucivao se ko coJek na autoput i direkt na radar , a tek poslje radara znakovi stoje 80 i to oni promjenjivi moze da stavi sta hoce i koliko hoce