BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

jeza u ledja

#1151 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

samo da dodam, ovo sve iznad pod uslovom da ne dobijemo kakav crveni osim pred kraj i da u obje utakmice odigramo sa dzekom, spahicem, ibisevicem i mujdzom. naravno i bez nekog od njih smo favoriti ali sa ovom cetvoricom sam uvjeren u bar jednu pobjedu, bilo u prvoj ili drugoj utakmici.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1152 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Truba »

ja sumnjam da ću gledati
nemam živaca i fakat vam se divim kako možete svih 90 min odgledati

samo da sve prođe ok da ne bude sranja
po jedan gol razlike u oba meča i to je to
Kemal Malovčić

#1153 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Kemal Malovčić »

Black swan wrote:ja sumnjam da ću gledati
nemam živaca i fakat vam se divim kako možete svih 90 min odgledati

samo da sve prođe ok da ne bude sranja
po jedan gol razlike u oba meča i to je to
ma po pola gola razlike, samo da pobijedimo
am2804

#1154 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by am2804 »

Kaže Džeko: "Oni vole da tuku, al navikao sam na to" :D
Pa dragi Edine zar ima gorih od igrača Grčke ili Portugala

Jedna "injekcija" od tebe i dvije od Vede će biti dovoljno :bih:
jeza u ledja

#1155 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

Ja se ne sjecam kad me je zadnji put bh repka iznenadila rezultatom u nekoj kvalifikacionoj utakmici. Svaki put kad smo bili favoriti pobjedili smo, svaki put kad nismo izgubili smo ili igrali nerjeseno. Mozda je najvece negativno iznenadjenje bilo 1-1 u Albaniji, a najvece pozitivno 3-1 protiv Grcke, mada nijedno od toga nije bilo bas dibidus iznenadjenje. Jedino pravo iznenadjenje je bilo 1-1 u Francuskoj, ali znamo da je tada njima i remi odgovarao.

Ovako, realno 4 boda protiv Slovaka, a cak realnije i 6 boba nego recimo 2, 1 ili 0.

Skonto sam isto jednu "logiku" (:D), a to je da se iznenadjenja gdje se favorit pati protiv slabije ekipe najcesce desavaju zbog slabe ofanzive favorizovanog tima. Da mi imamo kvalitet tipa Dzeke i Ibisevica samo u odbrani, bekovima, ili na golu, a da su nam u ofanzivi prosjecni napadaci tipa Samaras ili Salpingidis, ili tipa Sestak ili Jakubko, nama bi bilo mnogo teze. Bez igraca koji znaju dati gol djaba sva prednost. Uglavnom, mislim da je nedostatak kvaliteta u ofanzivi favorizovanog tima najcesci uzrok iznenadjujucih rezultata. Kod nas to nije slucaj, naprotiv.
tipico2

#1156 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by tipico2 »

.....mi ovdje strahujemo od poraza i nadamo se pobjedi a sta mislite o tome da se Grci sami sjebu protiv Lihtenstajna i Latvije.....oni su u istoj situaciji gdje protivnik nema sta da izgubi........mada mislim da je to nemoguce :D
jeza u ledja

#1157 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

tipico2 wrote:.....mi ovdje strahujemo od poraza i nadamo se pobjedi a sta mislite o tome da se Grci sami sjebu protiv Lihtenstajna i Latvije.....oni su u istoj situaciji gdje protivnik nema sta da izgubi........mada mislim da je to nemoguce :D
Jos jedna stvarcica koja nam ide na ruku. Ako Slovaci naprave nesto protiv nas, to znaci da ce ostati jos u igri, sto onda pak znaci da ce imati za sta da se bore u Grckoj, sto onda pak povecava sansu da tu Grci uprskaju.
Kemal Malovčić

#1158 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Kemal Malovčić »

Ima li ko kakav furački video da se nafuram?
Brkooo

#1159 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Brkooo »

Kemal Malovčić wrote:Ima li ko kakav furački video da se nafuram?
http://www.youtube.com/watch?v=f2hSe-jSrro
noiserr

#1160 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Ovo je brate najbolji video ikad napravljen: http://www.youtube.com/watch?v=pltKeUiC1JU
Kemal Malovčić

#1161 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Kemal Malovčić »

noiserr wrote:
Ovo je brate najbolji video ikad napravljen: http://www.youtube.com/watch?v=pltKeUiC1JU
al kad ovaj crnac pjeva :mrgreen: :mrgreen: :bih: :bih: :bih:
noiserr

#1162 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Kemal Malovčić wrote:
noiserr wrote:
al kad ovaj crnac pjeva :mrgreen: :mrgreen: :bih: :bih: :bih:
Zna garo sta valja! :bih:
palermo

#1163 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
tipico2 wrote:.....mi ovdje strahujemo od poraza i nadamo se pobjedi a sta mislite o tome da se Grci sami sjebu protiv Lihtenstajna i Latvije.....oni su u istoj situaciji gdje protivnik nema sta da izgubi........mada mislim da je to nemoguce :D
Jos jedna stvarcica koja nam ide na ruku. Ako Slovaci naprave nesto protiv nas, to znaci da ce ostati jos u igri, sto onda pak znaci da ce imati za sta da se bore u Grckoj, sto onda pak povecava sansu da tu Grci uprskaju.
Ma nemaju Slovaci nikakvih šansi čak i nas da dobiju dva puta. Mislim, ono, bilo bi to kao da su neka vanzemaljska posla :D

Nego, ne znam zašto, ali ja nešto mislim da neće Grci lako sa Lih....
north

#1164 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by north »

Čitam izjave ovih slovaka, i selektora i Hamšika i vrlo namazano prebacuju lopticu na nas, kao na nama je pritisak, a nije na njima....seljačka posla i politika pokušavajući sa sebe smanjiti pritisak i prebaciti na drugu stranu, pa na njima je duplo veći jer moraju obje uzeti i opet nisu sigurni da će baraž uhvatiti, nama je dovoljna samo jedna pobjeda, pa da imamo zadnju tekmu meč loptu u svojim rukama....ali opet sam siguran da je ova u petak prelomna i ako tu prvu uzmemo da smo pravo blizu i da bi ih tamo u utorak mogli čak poniziti i pregaziti :bih:

Hajmo ovo u petak uzeti kako god znamo i umijemo :bih:
jeza u ledja

#1165 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:
Ma nemaju Slovaci nikakvih šansi čak i nas da dobiju dva puta. Mislim, ono, bilo bi to kao da su neka vanzemaljska posla :D

Nego, ne znam zašto, ali ja nešto mislim da neće Grci lako sa Lih....
Pa ako nas dobiju dva puta itekako imaju sanse.
stari_rastafari

#1166 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by stari_rastafari »

north wrote:Čitam izjave ovih slovaka, i selektora i Hamšika i vrlo namazano prebacuju lopticu na nas, kao na nama je pritisak, a nije na njima....seljačka posla i politika pokušavajući sa sebe smanjiti pritisak i prebaciti na drugu stranu, pa na njima je duplo veći jer moraju obje uzeti i opet nisu sigurni da će baraž uhvatiti, nama je dovoljna samo jedna pobjeda, pa da imamo zadnju tekmu meč loptu u svojim rukama....ali opet sam siguran da je ova u petak prelomna i ako tu prvu uzmemo da smo pravo blizu i da bi ih tamo u utorak mogli čak poniziti i pregaziti :bih:

Ja evo upravo gledo izjavu Kozaka za neku Slovacku TV >> Pogledaj drugi video << i evo sta od prilike Kozak kaze :

"Radi se o favoritu grupe koji posjeduje veoma kvalitetne igrace, dakle ceka nas vrlo tezak suparnik, ali mislim da bi to za nase igrace trebalo biti veliki izazov,
igrati protiv Dzeke, Ibisevica, Pjanica koji su vrh evropskog fudbala. Tako da cemo ucini sve kako bi izvukli najbolji moguci rezulatat. Vjerujem da ce dobru igru potaci
navijanje nasih fanova te da ce stadion u Zilini biti pun. A decki ce da ostave zadnji atom snage kako bi uspjeli.....
Navijaci koji ce pratiti mec ce zasigurno imati dobar osjecaj iz pristupa igri sa maximalnom koncentracijom, davanje zadnjeg atoma snage za dobar rezultat...
Tako da cemo uraditi sve da uspijemo"
noiserr

#1167 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

stari_rastafari wrote:
north wrote:Čitam izjave ovih slovaka, i selektora i Hamšika i vrlo namazano prebacuju lopticu na nas, kao na nama je pritisak, a nije na njima....seljačka posla i politika pokušavajući sa sebe smanjiti pritisak i prebaciti na drugu stranu, pa na njima je duplo veći jer moraju obje uzeti i opet nisu sigurni da će baraž uhvatiti, nama je dovoljna samo jedna pobjeda, pa da imamo zadnju tekmu meč loptu u svojim rukama....ali opet sam siguran da je ova u petak prelomna i ako tu prvu uzmemo da smo pravo blizu i da bi ih tamo u utorak mogli čak poniziti i pregaziti :bih:

Ja evo upravo gledo izjavu Kozaka za neku Slovacku TV >> Pogledaj drugi video << i evo sta od prilike Kozak kaze :

"Radi se o favoritu grupe koji posjeduje veoma kvalitetne igrace, dakle ceka nas vrlo tezak suparnik, ali mislim da bi to za nase igrace trebalo biti veliki izazov,
igrati protiv Dzeke, Ibisevica, Pjanica koji su vrh evropskog fudbala. Tako da cemo ucini sve kako bi izvukli najbolji moguci rezulatat. Vjerujem da ce dobru igru potaci
navijanje nasih fanova te da ce stadion u Zilini biti pun. A decki ce da ostave zadnji atom snage kako bi uspjeli.....
Navijaci koji ce pratiti mec ce zasigurno imati dobar osjecaj iz pristupa igri sa maximalnom koncentracijom, davanje zadnjeg atoma snage za dobar rezultat...
Tako da cemo uraditi sve da uspijemo"
Naravno da ce pokusati. Oni mogu biti vrlo nezgodni, jer bas nemaju neki pritisak. Ovo je novi trener i on moze ici na sve ili nista, bez ikakvih konsekvenci, jer oni su vec prokockali svoje sanse za prolaz. Ali bas u tom otvorenom futbalu mi smo naj jaci. Tako da se nadam da ce bit pun brod golova.
palermo

#1168 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Opet su bod iza nas, dakle opet mi još moramo kiksati, a ako dobiju Grke, opet su bod iza njih, pa opet i Grci moraju još kiksati.......nemaju šansi....
jeza u ledja

#1169 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:
Opet su bod iza nas, dakle opet mi još moramo kiksati, a ako dobiju Grke, opet su bod iza njih, pa opet i Grci moraju još kiksati.......nemaju šansi....
Pa eto ako dobiju nas 2 puta i onda Grcku, onda ili mi moramo kiksat protiv Litvanije u gostima ili Grci protiv Latvije kuci.

Hmm, pa jest na dugom stapu, ali postoji neka sansa. :D

U sustini, oni ako nas ne pobijede u Zenici vec su ispali matematicki. (Lihtenstajn ne racunam)
Partijaner

#1170 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Partijaner »

Pape je se "usmrdio" u onom suskavcu jbo ga Legia vise, kad ce nova oprema.
It_is_a_Leclerc

#1171 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by It_is_a_Leclerc »

De nemojte to - "dobiju nas..." :jok: :stidljiv:
north

#1172 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by north »

Šta kažu kladionice, kako kvote kotiraju?
jeza u ledja

#1173 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

Najvrjedniji igraci Slovacke:

Marek Hamsik (Napoli), ofanzivni vezni, 35mio
Martin Skrtel (Liverpool), stoper, 12.5mio
Tomas Hubocan (Zenit), stoper, 10mio
Juraj Kucka (Genoa), centralni vezni, 7mio
Vladimir Weiss (Olympiacos), desni vezni, 3.5mio
Stanislav Sestak (Bursaspor), napadac, 3.2mio

ostali ispod 3 miliona.

Nasi:
Edin Dzeko (Manchester City), 27mio
Miralem Pjanic (Roma), 14mio
Senad Lulic (Lazio), 10mio
Vedad Ibisevic (Stuttgart), 10mio
Asmir Begovic (Stoke), 7mio
Sejad Salihovic (Hoffenheim), 5mio
Zvjezdan Misimovic (Guinhou Renhe), 3.5mio
Emir Spahic (Leverkusen), 3mio
Mensur Mujdza (Freiburg), 3mio
Izet Hajrovic (Grasshoppers), 3mio

ostali ispod.

Nije da se nesto drasticno razlikujemo u sastavima.
north

#1174 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by north »

jeza u ledja wrote:Najvrjedniji igraci Slovacke:

Marek Hamsik (Napoli), ofanzivni vezni, 35mio
Martin Skrtel (Liverpool), stoper, 12.5mio
Tomas Hubocan (Zenit), stoper, 10mio
Juraj Kucka (Genoa), centralni vezni, 7mio
Vladimir Weiss (Olympiacos), desni vezni, 3.5mio
Stanislav Sestak (Bursaspor), napadac, 3.2mio

ostali ispod 3 miliona.

Nasi:
Edin Dzeko (Manchester City), 27mio
Miralem Pjanic (Roma), 14mio
Senad Lulic (Lazio), 10mio
Vedad Ibisevic (Stuttgart), 10mio
Asmir Begovic (Stoke), 7mio
Sejad Salihovic (Hoffenheim), 5mio
Zvjezdan Misimovic (Guinhou Renhe), 3.5mio
Emir Spahic (Leverkusen), 3mio
Mensur Mujdza (Freiburg), 3mio
Izet Hajrovic (Grasshoppers), 3mio

ostali ispod.

Nije da se nesto drasticno razlikujemo u sastavima.
Kod njih navodiš jednog napadača koji igra u strašnoj Bursi, a mi dva napadača u City i Stuttgart-u...to je već ogromna razlika....dodaj na to golmana gdje smo opet u velikoj prednosti, u odbrani smo tu negdje možda malo prednost njima, jer kod je sve na Spahi, dok oni imaju dva uigrana i pouzdana štopera....DM je isto na njihovoj strani očigledno, po bokovima smo bare-bare, mada opet nama mala prednost ako Mujdža i Lulić budu raspoloženi....dodaj na to misketa i Miralema koji ako budu isto pravi.....razlika je evidentna, samo to na terenu u petak treba potvrditi...
cindrlimindrli

#1175 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by cindrlimindrli »

jeza u ledja wrote:Nije da se nesto drasticno razlikujemo u sastavima.
Dzeko, Pjanic i Begovic su prevaga koja nas stavlja u prednost od 4 gola razlika i prije pocetka utakmice.
Locked