Nista jos nije gotovo.Black swan wrote:kad sabereš i oduzmeš
izgleda da su iranci nagore prošli u siriji
? ha?
Ko se zadnji smije,najsladje se smije....
Nista jos nije gotovo.Black swan wrote:kad sabereš i oduzmeš
? ha?

Obzirom da se dugorocno njima o glavi radi ogroman su napredak napravili u par decenijaBlack swan wrote:kad sabereš i oduzmeš
? ha?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/muz- ... 39663.aspx“Zaista me nije briga što ljudi misle i što će reći. Jednom kad sam otišla, osjetila sam ekstremno olakšanje i mogla sam sanjati. Sve što sam vidjela bila je hrpa nasilnika i narkomana koji nisu našli mjesto u svojim državama. Stvorili su vlastitu države i nazvali je u ime boga”, kaže Sally.
Njen suprug u SAD-u nije pokazivao nikakve znakove da je radikaliziran. Nije bio ni posebno pobožan, povremeno je konzumirao drogu i obožavao je sportske automobile. Ali čim su došli u Raku, njihov odnos se potpuno promijenio, kaže Sally: “Prije bi me znao razmaziti s ‘Volim te’. Bili smo jako zaljubljeni. Romansa nikad nije otišla. Čim smo došli, to se promijenilo. Bila sam pas. Nisam imala nikakvog izbora. Bio je ekstremno nasilan. I nisam mogla ništa napraviti u vezi toga. Ništa.”
Sally je, kaže, provela i tri mjeseca u zatvoru zbog navodne špijunaže za SAD i pokušaja bijega, i to dok je bila trudna s trećim djetetom. U Raki je rodila još dvoje djece Elhasaniju, koji ju je redovito tukao i silovao. U jednom trenutku, nagovorio ju je da svojim novcima kupi jezidsku robinju da joj pravi društvo i pomaže u kući dok je on na fronti. Kupila je 17-godišnju Soad, kaže, da joj pomogne. Ali Elhasani je odmah počeo silovati i nju. Nakon toga je i sam kupio još jednu, još mlađu robinju, koju je također silovao.
Muž silovao robinje pred njom
Na pitanje novinara je li u biti omogućila mužu da siluje zarobljene djevojke, Sally odgovara: “U svakoj kući u kojoj je (Soad) bila prije bila je ista situacija, ali nije imala podršku nekog poput mene. Stalno smo razgovarali o tome kako ćemo otići vidjeti njenu majku. Planirala sam je izvući i ona bi otišla kući.”
“I ne, nitko ne zna kako je to kad vidite kako vam muž siluje 14-godišnju djevojčicu. I kad onda ona dođe vama - meni - nakon toga plačući, i ja je držim i kažem joj da će sve biti u redu. 'Sve će biti dobro, samo budi strpljiva'”, dodaje Sally. Soad je danas u izbjegličkom kampu u Iraku, odakle je CNN-u poslala video poruku u kojoj izražava zahvalnost i ljubav za svoju američku “vlasnicu”.
sve go narkoman, kriminalac i pedofilkarakters wrote:Pa savoxi su napisali da ISIL predstavlja branioce naroda i da nema alternativu.
ok nisam se poslovično dobro odraziomuhafuca wrote:Obzirom da se dugorocno njima o glavi radi ogroman su napredak napravili u par decenijaBlack swan wrote:kad sabereš i oduzmeš
? ha?
u odnosu na vrijeme kad je Amerika kontrolisala Irak u punom kapacitetu.
Nekad su se branili na svojoj teritoriji sad se brane u Siriji daleko od kuce.
Nekad nisu mogli ni zamisliti da se Izrael pobrinuo koliko toliko o sebi, i da sad osim o Iranu u Teheranu,
moraju razmisljati o proiranskim snagama na svojim granicama.
Za Irance - nije dobro jer im se jos uvijek o glavi radi na Zapadu - ali kako je bilo mislim da je njima sad elhamdulillah.
DaysleepeR wrote:kaže Nihad vratiće se ISIL, kakve veze ovo ima sa osjećajem ugroženosti sunita matere ti?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/muz- ... 39663.aspx“Zaista me nije briga što ljudi misle i što će reći. Jednom kad sam otišla, osjetila sam ekstremno olakšanje i mogla sam sanjati. Sve što sam vidjela bila je hrpa nasilnika i narkomana koji nisu našli mjesto u svojim državama. Stvorili su vlastitu države i nazvali je u ime boga”, kaže Sally.
Njen suprug u SAD-u nije pokazivao nikakve znakove da je radikaliziran. Nije bio ni posebno pobožan, povremeno je konzumirao drogu i obožavao je sportske automobile. Ali čim su došli u Raku, njihov odnos se potpuno promijenio, kaže Sally: “Prije bi me znao razmaziti s ‘Volim te’. Bili smo jako zaljubljeni. Romansa nikad nije otišla. Čim smo došli, to se promijenilo. Bila sam pas. Nisam imala nikakvog izbora. Bio je ekstremno nasilan. I nisam mogla ništa napraviti u vezi toga. Ništa.”
Sally je, kaže, provela i tri mjeseca u zatvoru zbog navodne špijunaže za SAD i pokušaja bijega, i to dok je bila trudna s trećim djetetom. U Raki je rodila još dvoje djece Elhasaniju, koji ju je redovito tukao i silovao. U jednom trenutku, nagovorio ju je da svojim novcima kupi jezidsku robinju da joj pravi društvo i pomaže u kući dok je on na fronti. Kupila je 17-godišnju Soad, kaže, da joj pomogne. Ali Elhasani je odmah počeo silovati i nju. Nakon toga je i sam kupio još jednu, još mlađu robinju, koju je također silovao.
Na pitanje novinara je li u biti omogućila mužu da siluje zarobljene djevojke, Sally odgovara: “U svakoj kući u kojoj je (Soad) bila prije bila je ista situacija, ali nije imala podršku nekog poput mene. Stalno smo razgovarali o tome kako ćemo otići vidjeti njenu majku. Planirala sam je izvući i ona bi otišla kući.”
“I ne, nitko ne zna kako je to kad vidite kako vam muž siluje 14-godišnju djevojčicu. I kad onda ona dođe vama - meni - nakon toga plačući, i ja je držim i kažem joj da će sve biti u redu. 'Sve će biti dobro, samo budi strpljiva'”, dodaje Sally. Soad je danas u izbjegličkom kampu u Iraku, odakle je CNN-u poslala video poruku u kojoj izražava zahvalnost i ljubav za svoju američku “vlasnicu”.
sarajevoxxxx wrote: Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno
Egipat, u stvari, je više član koalicije na papiru nego u stvarnosti. On je, istina, poslao 800 vojnika u Jemen, koji su se, ako sam dobro zapamtio, brzo vratili a u vazdušnim udarima ne učestvuje, a o tome je već vođena rasprava na jednoj drugoj temi. Može se reći da Egipta nema ni na zemlji ni u zraku Jemena, ali ga itekako ima na moru, gdje vrši pritisak, jer, kako kaže Sisi, "obezbjeđivanje Crvenog mora je od vitalnog nacionalnog interesa za Egipat".muhafuca wrote:Pa sta rade u Jemenu?
Da ih nije Jemen mozda napao pa se brane .... preko mora na njihovoj teritoriji?
Niti slučajno. Ljigavci, da, plaćenici, ne.Jasta su nego placenici.
To se slazem.muhafuca wrote:Obzirom da se dugorocno njima o glavi radi ogroman su napredak napravili u par decenijaBlack swan wrote:kad sabereš i oduzmeš
? ha?
u odnosu na vrijeme kad je Amerika kontrolisala Irak u punom kapacitetu.
Nekad su se branili na svojoj teritoriji sad se brane u Siriji daleko od kuce.
Nekad nisu mogli ni zamisliti da se Izrael pobrinuo koliko toliko o sebi, i da sad osim o Iranu u Teheranu,
moraju razmisljati o proiranskim snagama na svojim granicama.
Za Irance - nije dobro jer im se jos uvijek o glavi radi na Zapadu - ali kako je bilo mislim da je njima sad elhamdulillah.
Challenger_ wrote:DaysleepeR wrote:kaže Nihad vratiće se ISIL, kakve veze ovo ima sa osjećajem ugroženosti sunita matere ti?
“I ne, nitko ne zna kako je to kad vidite kako vam muž siluje 14-godišnju djevojčicu. I kad onda ona dođe vama - meni - nakon toga plačući, i ja je držim i kažem joj da će sve biti u redu. 'Sve će biti dobro, samo budi strpljiva'”, dodaje Sally. Soad je danas u izbjegličkom kampu u Iraku, odakle je CNN-u poslala video poruku u kojoj izražava zahvalnost i ljubav za svoju američku “vlasnicu”.sarajevoxxxx wrote: Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno
sarajevoxxxx wrote:
Isil kakav je takav je, proizvod je okolnosti, i manje više ima podršku naroda.Narod u Siriji želi da se prekine sa masakrima.Sirijska opozicija zajedno sa svojim prijateljima iz međunarodne zajednice sasvim mirno posmatra klaonicu, mirno gleda na svakodnevne masakre, čak šta više svjetskim agencijama mrsko i da izvještava o tim masakrima.Taj narod da ima bolji izbor od isila sigurno bi dao prednost tom presvjetlom izboru, koji odiše i puca civilizacijom, modernošću, pravdom
U suštini narod želi samo da se odbrani, a nije da isil nije u stanju da ih odbrani. Ljudima je bitno da se riješe Asada, da se stane sa masakrima, u njima su vidjeli snagu i to je to.FSA je dvije godine stražarila oko Tabke, nisu ništa uradili, ovi došli sve pomeli, i tako je sve krenulo.
Koliko sam uspio saznati iz onoga što sam pročitao, ako je istina, radi se o dva projektila Storm Shadow, ispaljena iz britanskih aviona Panavia Tornado GR4, ili dva slična takva projektila SCALP EG, ispaljena iz francuskih aviona Dassault Rafale.Nadzornik wrote:Sirija isporucuje dva neeksplodirana NATO projektila Rusima.
Projektili su prebaceni u Rusiju na analizu.
Uskoro cemo imati Iransku i Kinesku verziju tomahavka...![]()
Syria hands over two unexploded cruise missiles to Russia found after US strike — source
http://tass.com/world/1000645
Za preko 95 % svih masakara direktno je odgovoran sirijski režim. Nasilje nad Sirijcima odnosno Iračanima bi se desio sa ili bez Isila. Da su svi Sirijci koji su protiv Asada da su svi bili ateisti, režim bi ih opet bombardovao barel-bombama, a međunarodna zajednica ne bi reagovala što se vidjelo i potvrdilo na primjeru Efrina, nalijepi ti etiketu terorista i radi šta hoće bez straha od bilo kakvih sankcija. Isil je Asadu odnosno premijeru Malikiju u Iraku bio samo izgovor i toga su svijesni i Iračani i Sirijci. Isilu je dovoljno da ima podršku 5 % stanovništva nekog grada da isti uzme sa vrlo malo vojnika ili boraca. Nazovi to želja da se odbrane, ili kako god, to ti je tako ili to su činjenice. Da sutra ode Rusija bilo bi u Damasku kao i sa Mosulom, sasvim mali broj vojnika bi u vrlo kratkom roku sve zauzeo.salik79 wrote:
Isil kakav je takav je, proizvod je okolnosti, i manje više ima podršku naroda.Narod u Siriji želi da se prekine sa masakrima.Sirijska opozicija zajedno sa svojim prijateljima iz međunarodne zajednice sasvim mirno posmatra klaonicu, mirno gleda na svakodnevne masakre, čak šta više svjetskim agencijama mrsko i da izvještava o tim masakrima.Taj narod da ima bolji izbor od isila sigurno bi dao prednost tom presvjetlom izboru, koji odiše i puca civilizacijom, modernošću, pravdom
U suštini narod želi samo da se odbrani, a nije da isil nije u stanju da ih odbrani. Ljudima je bitno da se riješe Asada, da se stane sa masakrima, u njima su vidjeli snagu i to je to.FSA je dvije godine stražarila oko Tabke, nisu ništa uradili, ovi došli sve pomeli, i tako je sve krenulo.
![]()
U Siriji za nasilje krivim, osuđujem, i kao glavnog krivca smatram samo režim i nikoga drugog, a sve ostale grupacije su rezultat Asadovog nasilja.Izvještaji međunarodnih organizacija govore da je za preko 95 % svih zločina u Siriji odgovoran Asadov režim, i smatram i ubjeđen sam da to nema nikakve veze ni sa Isilom niti sa Nusrom, već sa režimskom odlukom da sve one koji su protiv režima ili pobiju ili protjeraju. Da su svi bili ateisti ista stvar bi se desila. Ko smatra drugačije naivan je.Challenger_ wrote:sarajevoxxxx wrote: Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno