Sarajevo Construction
-
Naslovnica
#11301 Re: Sarajevo Construction
Slažem se, od-do.

-
Naslovnica
#11302 Re: Sarajevo Construction
De ne karikiraj i ne šupljiraj bezveze, znaš ti dobro o čemu ja pričam.
Nije isto današnjih 5 km od Čaršije do Alipašing polja i 5 km od Rajlovca do ŽŠ kada ne bi bilo raskranica (ukrštanja sa kolovozom) i semafora (samo stanice).
- drndalo
#11303 Re: Sarajevo Construction
Kad se kaze 7 zahrdjalih kolosjeka, to zvuci kao da svom duzinom od Zeljeznicke ide 7 kolosjeka vani i zauzimaju 50 m sirine. A u stvarnosti koliko ih je, 2 cini mi se uz Drinsku. Tu i tamo poneko ranzirno cvoriste ima dodatna grananja, ili u stanicama tipa A.most, ili na industrijskim skretanjima. Nakon A.mosta odvajaju se jedan kolosjek za ZE, a drugi za MO...
Last edited by drndalo on 12/12/2019 22:34, edited 1 time in total.
- drndalo
#11304 Re: Sarajevo Construction
Autobus vozi toliko ili duze, posebno dok je Vranduk bio blokiran. Auta su u belaj danima na Vranduku isto patila, sto me ljeti nije interesovalo jer imam Vlasic. Ali zimi sa sranjem na Vranduku, i autoputem nakon toga za BL je bilo i po 4,5 sata... Mrak rano pada, kad je cesta mokra od kise, bljuzge, ljepse je da neko drugi vozi, umjesto da meni oci ispadnu trazeci liniju na takvoj natopljenoj cesti oko Nemile...
Po redu voznje je to krace, 5,05 mislim, ali kasne uvijek u polasku zbog ne-sistema prodaje karata... Lokomotiva u Doboju se ne mijenja otkad ide Talgo, jer samo neke lokomotive imaju neki dodatak za njih... To skracuje voznju 20-30 min. samo od sebe.
Rampe na SA-ZE potezu bi ustedile isto 20-30 min... Malo li je...
Capljina i Mostar su bolji, tamo su konkurentni i autu, osim ako autom ides u 4 ujutro pa nema kolona.
- Hajvan
#11305 Re: Sarajevo Construction
superdrndalo wrote: ↑12/12/2019 22:23 Kad se kaze 7 zahrdjalih kolosjeka, to zvuci kao da svom duzinom od Zelneznicke ide 7 kolosjeka vani i zauzimaju 50 m sirine. A u stvarnosti koliko ih je, 2 cini mi se uz Drinsku. Tu i tamo poneko ranzirno cvoriste ima dodatna grananja, ili u stanicama tipa A.most, ili na industrijskim skretanjima. Nakon A.mosta odvajaju se jedan kolosjek za ZE, a drugi za MO...
a sto vi zagovarate konkrtno?
koje je najoptimalnije rijesenje?
kako cete me nagovoriti da ja parkiram auto/motor/biciklo na parking koji ne postoji i udjem ko gospodn cojk u stanicu Ilidza koja ne postoji te se odvezem u ilijas, brezu, visoko, zenicu, marindvor ili na aeredrom?
da iz mojeg naselja idem pjeske u Pejton (15-ak minuta) i cekam na livadi kompozicijiu koja morebit bidne stane, a more i nebidne po redu voznje kad je hodzi cejf.
umjesto da sjednem u auto i odvezem se dje zelim.
ovo (u najvecem gradu bosne)

ili ovo (u americkom gradu s najvise bosanaca):
naravno, opet kazem..malo mastam
naravno bice nista, te daljnji sunovrat
- drndalo
#11306 Re: Sarajevo Construction
Optimalno bi bilo da izvadimo ruke iz guzice i najzad uradimo nesto da bismo imali 5x vise putnika u roku 2 godine... Ja mislim da to nije nemoguce, ali znam ja nas...
Naravno da nije za svako naselje isto, nekome moze biti usput, nekome nije... Meni bi vise pasovalo da mogu sjesti u voz na A. Mostu, pa za Mostar npr. nego sto moram na M.dvor... Itd...
Ma koliko nama bilo smijesno ovo tvoje sa Podlugovima, da nam je bogdo sada biti na nivou saobracaja i ponude iz zlatnog doba Podlugova...
Nekome je i noga u guzicu = korak naprijed, eto gdje smo nakon xx godina vizionarstva NAROD-ZNA-SE udruzenja...
Naravno da nije za svako naselje isto, nekome moze biti usput, nekome nije... Meni bi vise pasovalo da mogu sjesti u voz na A. Mostu, pa za Mostar npr. nego sto moram na M.dvor... Itd...
Ma koliko nama bilo smijesno ovo tvoje sa Podlugovima, da nam je bogdo sada biti na nivou saobracaja i ponude iz zlatnog doba Podlugova...
Nekome je i noga u guzicu = korak naprijed, eto gdje smo nakon xx godina vizionarstva NAROD-ZNA-SE udruzenja...
- Hajvan
#11307 Re: Sarajevo Construction
ok, ali ovim nista niste ponudili.
ovako izgleda savrmeni prigradski/gradski zeljeznicki saobracaj i ja bih ga koristio (ukoliko bi svaka od stanica bila hub s kojeg mogu drugim prevoznim sredstvom doci gdje zelim, da li je to tram, bus, iznajmljeni bicikl, vlastiti bicikl koji mogu unijeti u odredjeni vagon kompozicije ili pak tabani- bitno je da imam vise opcija)

a ovako ne izgleda savrmeni prigradski/gradski zeljeznicki saobracaj i ja bih ga NE koristio, a niti 5x se s ovim moze povecati promet putnika:
takozvana zeljeznicka stanica Ilidza (bukvalno), opstine sa 70 milja stanovnika

a ovako izgleda jedna od stanica lake zeljeznice u evropskoj drzavi koja ima manji gdp od nas, a u gradu slicne velicive kao Sa (Krivij Rog)

sta sam ja Darvin skrivio, pa se rodih i ostadoh ovdje
ovako izgleda savrmeni prigradski/gradski zeljeznicki saobracaj i ja bih ga koristio (ukoliko bi svaka od stanica bila hub s kojeg mogu drugim prevoznim sredstvom doci gdje zelim, da li je to tram, bus, iznajmljeni bicikl, vlastiti bicikl koji mogu unijeti u odredjeni vagon kompozicije ili pak tabani- bitno je da imam vise opcija)

a ovako ne izgleda savrmeni prigradski/gradski zeljeznicki saobracaj i ja bih ga NE koristio, a niti 5x se s ovim moze povecati promet putnika:
takozvana zeljeznicka stanica Ilidza (bukvalno), opstine sa 70 milja stanovnika

a ovako izgleda jedna od stanica lake zeljeznice u evropskoj drzavi koja ima manji gdp od nas, a u gradu slicne velicive kao Sa (Krivij Rog)

sta sam ja Darvin skrivio, pa se rodih i ostadoh ovdje
-
BadBoy
#11308 Re: Sarajevo Construction
Zadnji put sam se rodio ovdje i nikad više.
- Hajvan
#11309 Re: Sarajevo Construction
haj sto se rodih, al sto si umislih da ce se nesto desiti i ostadoh…
mazohizam, cisti.

mislim, vidi ovo baa
zeljeznicka takozvana stanica opstine sa 70 000 stanovnika, 10 km od centra drzave!!!!

wahahahahahahahahahaha
kae, nece ljudi da koriste
sta da koristimo???
kad ni ne postoji!!!
mazohizam, cisti.
mislim, vidi ovo baa
zeljeznicka takozvana stanica opstine sa 70 000 stanovnika, 10 km od centra drzave!!!!

wahahahahahahahahahaha
sta da koristimo???
kad ni ne postoji!!!
- drndalo
#11310 Re: Sarajevo Construction
Nasi brojevi putnika su toliko niski da 5x povecanje ne bi smio biti problem uz iole pametno uvodjenje novih linija i polazaka na postojecim... Mala nam glavnica...
I meni se svidja ovo sto prikazujes, i sta da ti kazem, osim da bi se na tome moralo raditi i praviti stanice jednu po jednu... Na zalost, ja nemam nikakav uticaj na sve to...
Jel problem ovdje na Ilidzi, Plandiste cini mi se, napraviti peron? Kao tramvajski? Nije... Ali smo govna...
I meni se svidja ovo sto prikazujes, i sta da ti kazem, osim da bi se na tome moralo raditi i praviti stanice jednu po jednu... Na zalost, ja nemam nikakav uticaj na sve to...
Jel problem ovdje na Ilidzi, Plandiste cini mi se, napraviti peron? Kao tramvajski? Nije... Ali smo govna...
- Haris.ba
#11311 Re: Sarajevo Construction
Treba do Hadžića dva kolosjeka. Ali, mislim da to nije nijednim planom planirano. Ne znam i uopće je li više i moguće zbog izgradnje uz prugu.
Problem je što niko ništa ne planira. Sada da neko se opameti i napravi dostojnu stanicu na Ilidži, ostaje problem šta sa tom stanicom. Jer nema planiranih autobusnih stajališta, a kamoli da se neko ohrabri i napravi tramvajsku prugu prema stanici. Ali, i to su maštanja. Mada, niko nije vjerovao rekonstrukciji tramvajske pruge, a kamoli novoj trasi prema Hrasnici. A, izgleda da će se to ostvariti. Treba biti malo i pozitivan.
Problem je što niko ništa ne planira. Sada da neko se opameti i napravi dostojnu stanicu na Ilidži, ostaje problem šta sa tom stanicom. Jer nema planiranih autobusnih stajališta, a kamoli da se neko ohrabri i napravi tramvajsku prugu prema stanici. Ali, i to su maštanja. Mada, niko nije vjerovao rekonstrukciji tramvajske pruge, a kamoli novoj trasi prema Hrasnici. A, izgleda da će se to ostvariti. Treba biti malo i pozitivan.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#11312 Re: Sarajevo Construction
Treba iskoristiti prugu koja ide kroz Vogoscu do TASa, pa u nekom idealnom scenariju je zajedno sa 1 transverzalom dovesti skroz u Sarajevo i tako spojiti Vogoscu.
Last edited by sime_cipol on 13/12/2019 00:18, edited 1 time in total.
- Maharadza
#11313 Re: Sarajevo Construction
Ima i za to riješenje:Hajvan wrote: ↑12/12/2019 23:30 haj sto se rodih, al sto si umislih da ce se nesto desiti i ostadoh…
mazohizam, cisti.
mislim, vidi ovo baa
wahahahahahahahahahaha
sta da koristimo???
kad ni ne postoji!!!
https://9gag.com/gag/aXjMeG6
-
Naslovnica
#11314 Re: Sarajevo Construction
Hajvan wrote: ↑12/12/2019 23:30 haj sto se rodih, al sto si umislih da ce se nesto desiti i ostadoh…
mazohizam, cisti.
mislim, vidi ovo baa
wahahahahahahahahahaha
sta da koristimo???
kad ni ne postoji!!!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11315 Re: Sarajevo Construction
u šta se ovdje sve bacaju pare što se tiče cestogradnje, uređenje željezničkih stanica je sića...
-
atticus_finch
#11316 Re: Sarajevo Construction
naravno da je GA potreba ovog grada, samo se polako gura priča da to jedno drugo isključuje a sve kako ne bi imali ni jedno ni drugo. prema arhitektima ove zamisli o ukidanju pruge zarad gradskog autoputa rezultat će biti da nećemo imati prugu a imat ćemo u najboljem slučaju nekakvu Zagrebačku ulicu umjesto GA.
u zemlji u kojoj se trenutno buši 4-5 raznih tunela i u zemlji u kojoj je samo u zadnjih 10 godina probušeno koliko hoćeš tunela i napravljeno ozbiljnih objekata, od prevoja Čemerno, Karaula, Tarčin-Konjic, Tunel 1.mart, u javnosti se želi stvoriti slika kako se GA ne može napraviti da se pruga ne ukine.
da, baš bi bilo osmo svjetsko čudo da se dva kolosijeka stave pod cut&cover tunel, zaspu i da preko njih ide GA. mislim da bi new york times poslao redovnog dopisnika u sarajevo koliko je to samo ozbiljan projekat. ponavljam, u BiH smo samo u zadnjih deset godina vidjeli ozbiljnije projekte od ovog. pogledajte samo tarčin-konjic, koliko je tu ozbiljnih objekata.
a cilj te priče nema veze s GA, nego se neko začešljao za zemljište.
patetični ste s ovim fotografijama. svi znamo u kakvom stanju su stanice i željeznička infrastruktura. ali to nije argument za njeno ukidanje, sve se to može popraviti za daleko manje novca od onog koji se troši na razna potemkinova sela. stvarno je porazno stanje svijesti pojedinaca da u vijeku kada se sve vrti oko zaštite okoliša mi želimo ukinuti najekološkiji i najpropusniji vid prevoza.
u zemlji u kojoj se trenutno buši 4-5 raznih tunela i u zemlji u kojoj je samo u zadnjih 10 godina probušeno koliko hoćeš tunela i napravljeno ozbiljnih objekata, od prevoja Čemerno, Karaula, Tarčin-Konjic, Tunel 1.mart, u javnosti se želi stvoriti slika kako se GA ne može napraviti da se pruga ne ukine.
da, baš bi bilo osmo svjetsko čudo da se dva kolosijeka stave pod cut&cover tunel, zaspu i da preko njih ide GA. mislim da bi new york times poslao redovnog dopisnika u sarajevo koliko je to samo ozbiljan projekat. ponavljam, u BiH smo samo u zadnjih deset godina vidjeli ozbiljnije projekte od ovog. pogledajte samo tarčin-konjic, koliko je tu ozbiljnih objekata.
a cilj te priče nema veze s GA, nego se neko začešljao za zemljište.
patetični ste s ovim fotografijama. svi znamo u kakvom stanju su stanice i željeznička infrastruktura. ali to nije argument za njeno ukidanje, sve se to može popraviti za daleko manje novca od onog koji se troši na razna potemkinova sela. stvarno je porazno stanje svijesti pojedinaca da u vijeku kada se sve vrti oko zaštite okoliša mi želimo ukinuti najekološkiji i najpropusniji vid prevoza.
- Cossack
#11317 Re: Sarajevo Construction
Počela rekonstrukcija vrtića „Vjeverica“ na Alipašinom Polju

https://sa-c.net/news-archive/project-n ... inom-polju

https://sa-c.net/news-archive/project-n ... inom-polju
- Cossack
#11318 Re: Sarajevo Construction
Privode se kraju radovi na izgradnji objekta vrtića „Razigrani dani“

https://sa-c.net/news-archive/project-n ... grani-dani
https://sa-c.net/news-archive/project-n ... grani-dani
- Cossack
-
nekome
#11320 Re: Sarajevo Construction
Postaju? Zar vec nisu... a to i znaci kraj nadanju napit se vode sa izvora.
Last edited by nekome on 13/12/2019 15:40, edited 1 time in total.
- Hajvan
#11321 Re: Sarajevo Construction
ugasise lazni muslEmani svijetlo u kantonu..
to vjerovatno znaci i gasenje kalpitalnih infrastrukturnih radova
sad ce opet nastviti graditi longitudilalle i trasvezale 30 m godisnje
to vjerovatno znaci i gasenje kalpitalnih infrastrukturnih radova
sad ce opet nastviti graditi longitudilalle i trasvezale 30 m godisnje
- Hajvan
#11323 Re: Sarajevo Construction
muslemani
lazni
takozvani
lazni
takozvani
- mk ultra