Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kory_galaktikos

#11276 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

Teufik wrote:Cestitke svim simpatizerima Reala :thumbup:
Razvrnuli ste ih da valja.
Samo nemoj da Vam se takav utorak vise ponovi u ovoj godini. :D
ma nek bude i ovaj sledeci nesto slicno,bas bi bilo super heh mada bit ce punoo teze..
ii hvala na cestitci :thumbup:
ja1986

#11277 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja1986 »

Man.utd ce lagano proci reala. Ako madridjani imaju utjecaj na sudije u spaniji, pa oni ne vide ocite penale, blokiraju igrace itd. to iskreno se nadam nece upaliti i na otoku. Historija i politika ovaj put nece imati uticaja! Znaci lagano
DonVito

#11278 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

ja1986 wrote:Man.utd ce lagano proci reala. Ako madridjani imaju utjecaj na sudije u spaniji, pa oni ne vide ocite penale, blokiraju igrace itd. to iskreno se nadam nece upaliti i na otoku. Historija i politika ovaj put nece imati uticaja! Znaci lagano
Hoce li Webb suditi ?
kory_galaktikos

#11279 Re: Real Madrid C.F.

ja1986 wrote:Man.utd ce lagano proci reala. Ako madridjani imaju utjecaj na sudije u spaniji, pa oni ne vide ocite penale, blokiraju igrace itd. to iskreno se nadam nece upaliti i na otoku. Historija i politika ovaj put nece imati uticaja! Znaci lagano
u madridu uticaj na sudije,penali???? mozes li mi to malo objasnit sviju ti..cuij penali hahaa
ultima_palabra

#11280 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Nekom je loše sjeo zadnji Clasico :D
ultima_palabra

#11281 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Sad gledam, kako Xabi zaobiđe Mourinha kod proslave trećeg gola :D

Mora se reći da su uradili odličan posao dovođenjem Diega na gol.
kory_galaktikos

#11282 Re: Real Madrid C.F.

ultima_palabra wrote:Sad gledam, kako Xabi zaobiđe Mourinha kod proslave trećeg gola :D

Mora se reći da su uradili odličan posao dovođenjem Diega na gol.
kako zaobidje,nisu se pozz ili sta??
a je branio dobro,mou kralj poslo ikera na presicu a sto se llik voli zajebavat heh
ultima_palabra

#11283 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Varane kad je zabio počeo trčati prema klupi, a za njim grupa igrača... Varane skoči u zagrljaj Moua, Arbeloa za njim, a Xabi elegantno zaobiđe cijelu scenu i kao fol raduje se sa ovima na klupi :-)
kory_galaktikos

#11284 Re: Real Madrid C.F.

Lud i ponosan wrote:
ultima_palabra wrote:Varane kad je zabio počeo trčati prema klupi, a za njim grupa igrača... Varane skoči u zagrljaj Moua, Arbeloa za njim, a Xabi elegantno zaobiđe cijelu scenu i kao fol raduje se sa ovima na klupi :-)
:lol: :lol: :lol: :oops:

Nije zelio frajer da se gura, a mozda i Specijalni nije koristio dezadorans, ko ce znati. :D
a drazi mu modric heeh
ja1986

#11285 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja1986 »

kory_galaktikos wrote:
u madridu uticaj na sudije,penali???? mozes li mi to malo objasnit sviju ti..cuij penali hahaa
Naravno. Prvo, manco ce proci reala, jer ce takticki postaviti igru, a za real nece biti ocekivanog i laganog penala u prvim minutama kao protiv barce, jer mislim da real nema uticaj u evropi kao u spaniji, sto je ustvari cinjenica. Drugo, klub kao real, ne moze se zadovoljiti osvajanjem jednog trofeja po sezoni, bar ne bi trebalo, i tada stupa politika na scenu, sudija pomaze, real osvaja bar kup (koji je najmanje vazan) kako bi se zadovoljili nacionalisti u spaniji. Realu kup, barci liga i zadovoljni. Mozda mislite da je ovo puno politike u sportu, ali je tako u zemljama gdje postoji politicka i nacionalna netrpeljivost. Vi ste klub koji je kroz historiju imao pomoc i uvijek ce je imati.

@Don Vito...bravo, odlicno zapazanje, sto mancester ima u liku weba, to real ima u liku maljenka i to je tako.
DonVito

#11286 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

@Don Vito...bravo, odlicno zapazanje, sto mancester ima u liku weba, to real ima u liku maljenka i to je tako
8)

Zapazio sam da i Barsa faktički ima čitav štab arbitražnog suda kako u Španiji tako i u Europi.
kory_galaktikos

#11287 Re: Real Madrid C.F.

ja1986 wrote:
kory_galaktikos wrote:
Naravno. Prvo, manco ce proci reala, jer ce takticki postaviti igru, a za real nece biti ocekivanog i laganog penala u prvim minutama kao protiv barce, jer mislim da real nema uticaj u evropi kao u spaniji, sto je ustvari cinjenica. Drugo, klub kao real, ne moze se zadovoljiti osvajanjem jednog trofeja po sezoni, bar ne bi trebalo, i tada stupa politika na scenu, sudija pomaze, real osvaja bar kup (koji je najmanje vazan) kako bi se zadovoljili nacionalisti u spaniji. Realu kup, barci liga i zadovoljni. Mozda mislite da je ovo puno politike u sportu, ali je tako u zemljama gdje postoji politicka i nacionalna netrpeljivost. Vi ste klub koji je kroz historiju imao pomoc i uvijek ce je imati.

@Don Vito...bravo, odlicno zapazanje, sto mancester ima u liku weba, to real ima u liku maljenka i to je tako.
ma bravo,i onda se probudis i vidis kakve si nebuloze ovdje pisao :thumbup: nemoj mi samo molim te pocet spominjat franca,koliko je puta pisano o tome i sve fino objasnjeno dokazano
ja1986

#11288 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja1986 »

DonVito wrote:
@Don Vito...bravo, odlicno zapazanje, sto mancester ima u liku weba, to real ima u liku maljenka i to je tako
8)

Zapazio sam da i Barsa faktički ima čitav štab arbitražnog suda kako u Španiji tako i u Europi.
Zasto barcelona ima to sto ti kazes? Evo ja sam tebi objasnio, tj. nasao motiv u vidu politickih desavanja u spaniji, odnosa madrid-katalonija, otcjepljenja, historije itd. Za svaku radnju postoji neki motiv koji je pokrece. Koji je to motiv da sudije pomazu barci u evropi? Jel barca toliko ima para da plati sudije, tj. potkupljuje ih? Nije, ima i bogatijih.Jel barca ima toliko znacajnu historiju, da joj mozda zbog toga pomazu? Nije ni to. Uefa, platini, ovo-ono? Mislim da bi prije gurao francusku ekipu, npr. liona. Jel barca ima bas bas utjecajnih ljudi u klubu? Mislim da je jedan berluskoni utjecajniji. Sudijama se svidjaju igraci barce jer su pederi? Nije, u drugim ekipama ima zgodnijih igraca. Znaci, pronadji mi motiv zasto su sudije na strani barce, a ne nekog drugog kluba?
ja1986

#11289 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja1986 »

[/quote]
ma bravo,i onda se probudis i vidis kakve si nebuloze ovdje pisao :thumbup: nemoj mi samo molim te pocet spominjat franca,koliko je puta pisano o tome i sve fino objasnjeno dokazano[/quote]

Dobro, ako ti smatras da je tako. Franko je samo jedna karika, danas je to sve u blazem tonu. Ja cu ti samo reci da politika ima znacajan uticaj na sport, tj. u zemljama gdje ne prestaju politicka prepucavanja i vlada nesklad. Pogledaj nasu ligu, gdje su ekipe naizmjenicno osvajale titule, pa onda hr. pokusaj dinamo=>croatia. Za spaniju je najidealnije da real sve osvaja i da se katalonija i barca stave u drugi plan, ali sreca oni su trenutno malo jaci od toga.
ultima_palabra

#11290 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Čovječe, o čemu ti pričaš? :-) Govoriš o dvije velike multinacionalne kompanije, dva konglomerata koja vrijede milijarde... iza kojih stoje još veći sponzori.

I sad treba neko popušiti priču da se protežira jedan konglomerat naspram drugog, Adidas i Siemens naspram Nikea i katarskog emira zbog nekih nacionalnih interesa države koja ne zna gdje je šuplja, u kojoj je pola mladih nezaposleno :lol: Probudi se, živiš u 60-tim.
barca_9

#11291 Re: Real Madrid C.F.

Post by barca_9 »

ja1986 wrote:
kory_galaktikos wrote:

džaba ti to njima pišeš... ne vide to oni :wink:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11292 Re: Real Madrid C.F.

Post by Velkoski »

ko je ove ss.ba mislioce posl'o na ovaj forum :roll:
ja1986

#11293 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja1986 »

Ne razumijem te bas, hoces da kazes da u zemlji u kojoj je toliko nezaposlenih, nekoga briga za nacionalizam i ostvarenje politickih-nacionalnih pitanja? Pa gdje onda mi zivimo, ocito nismo obojica u BiH? Ja npr. zivim u toj zemlji i pored toliko nezaposlenih, gladnih jedan Dodik gura KK Igokeu, zbog cega? Jebe se njemu za nacionalizam, jel, bitan je sport? Ma daj. Pa druze upravo suprotnu, kroz sport se salje jasna nacionalna poruka. Isto sto katalonija preko barce salje poruku otcjepljenja i ideje samostalnosti, tako i spanija, madrid kroz real salju jasnu poruku jacine, sile, torture.
DonVito

#11294 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

Drzite se teme Real Madrid C.F. politika je na drugom pdf.
Ali_G

#11295 Re: Real Madrid C.F.

Post by Ali_G »

Nacionalna pitanja su samo mamac za siroke narodne mase. Sto rece ultima tu se vrte milijarde dolara profita da bi nekog zanimala Katalonija. Mislis da bi Barca bila toliko interesantna da nema te trakavice? Veliki dio imidza je izgradjen na tome.
Sta je na kraju krajeva Real osvojio zadnjih godina. Sve im se eto steli pa ih Lyon izbaci, pa im se opet steli pa izvuku Barcu u LP. Mora da im i ove godine stimaju LP, pa od silne buranije dobiju Utd. I to sve da bi pokazali Kataloncima.
popokatepetl_com

#11296 Re: Real Madrid C.F.

Post by popokatepetl_com »

Ovi fanovi Barcelone su tragikomicni, spominju nekakve sudijske greske i nesvirane penale koji se ni u jednoj normalnoj ligi ne bi svirali, isforsirana bacanja samo jer je protivnik dobio cist penal su samo pokazatelj nemoci spram Mourinhovog Reala.

Sad spominju nekog diktatora koji je vladao tamo nekad prije 40-50 godina i koji je bio navijac Atletica kao kljuc Realovih uspjeha :lol: Spominju neke sudije a nisu se bunili dok su na njihovim tekmama Busaca, Ovrebo, Stark i sl. zarili i palili na kljucnim utakmicama LP u Barceloninu korist gdje se svaki teatralni pad Barceloninih igraca kaznjavao crvenim kartonom. Kad samo skontas da je Robin Van Persie dobio drugi zuti zato sto je sutao sekundu nakon sto je sudija svirao ofsajd :lol: i jos se bune...
Artest

#11297 Re: Real Madrid C.F.

Post by Artest »

leet wrote:ko je ove ss.ba mislioce posl'o na ovaj forum :roll:
Slazem se s korisnikom @leet.

U zadnje vrijeme je primjetna hiperinfalcija kindercadi, pretpostavlja se sa amaterskog ss., cim je dobrano narusen kvalitet diskusija ovog @pdf-a.

Kojekakve don lite i bratiju, treba sustavno zapriječiti.
Charuga
Globalni moderator

#11298 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

DonVito wrote:Drzite se teme Real Madrid C.F. politika je na drugom pdf.
Prvi put je mozda nekom bilo i smijesno ovo ali kad sam ti izbrisao sljedecih 5-6 trebao si skontati da je vise postalo dosadno. Odmori malo ...

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma,...”
» DonVito

14 dana
kory_galaktikos

#11299 Re: Real Madrid C.F.

ja1986 wrote:
ma bravo,i onda se probudis i vidis kakve si nebuloze ovdje pisao :thumbup: nemoj mi samo molim te pocet spominjat franca,koliko je puta pisano o tome i sve fino objasnjeno dokazano[/quote]

Dobro, ako ti smatras da je tako. Franko je samo jedna karika, danas je to sve u blazem tonu. Ja cu ti samo reci da politika ima znacajan uticaj na sport, tj. u zemljama gdje ne prestaju politicka prepucavanja i vlada nesklad. Pogledaj nasu ligu, gdje su ekipe naizmjenicno osvajale titule, pa onda hr. pokusaj dinamo=>croatia. Za spaniju je najidealnije da real sve osvaja i da se katalonija i barca stave u drugi plan, ali sreca oni su trenutno malo jaci od toga.[/quote]
gdje te mogu nac zelim tvoj autogram...jaci si od ismeta hore kolilko si me nasmijo,svaka cast samo nastavi,ionako te niko nezna ovdje nemoze ti se smjat u lice ovim tvojim nebulozama
ja1986

#11300 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja1986 »

Ma uredu sve, nastavite vi i dalje usko gledati na sve, svakako vecina vas nije nikada ni pokusala igrati nogomet (ne broji se ploha), a kamoli se profesionalno bavila.
I zadnji post, jos jedna stvar vezana za nogomet i vase price o simuliranju, glumi, itd. Razumijem vasa medjusobna podjebavanja u vezi svega, ali morate malo imati granicu. Ocito ne znate sta znaci biti dio jednog tima. Kada si dio jednog tima, bilo kojeg sporta, kada svaki dan provodis vrijeme sa ekipom, kada su ti saigraci kao i porodica, kada na stadion dodje publika koja ocekuje pobjedu...znaci sve ces uraditi da pobjedis, znaci sve. Pokusat ces izboriti penal, pokusat ces izivcirati protivnika da bude iskljucen, sve ces pokusati da pobjedis, da svi budu zadovoljni i to je svojstveno svim ekipama. Na sudiji je da li ce to primjetiti i sankcionisati. Nadam se da ovo bar neko razumije, tj.da je bio ili jos uvijek je profesionalni sportista. Relacija real-barcelona. Ako sam pretjerao, izvinjavam se :-D
I za kraj Bogom se kunem da ima forumasa koji nikada trening nisu odradili, koji nisu krocili na travnjak, al lafo oni razumiju nogomet :)
Bez ljutnje, pozdrav!
Post Reply