Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
moimoi

#11251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 11/11/2023 18:14
moimoi wrote: 11/11/2023 18:06
Al ga da prostis na kaki, unbelievable :lol:
Jos mi samo reci-za koga botujem?? Duso moja draga, ja sam bila na ovom forumu kada je bio sarajevo-x. To sto se iz dijaspore nisam kacila na forum je ascare za tebe problem :D

A nikada nisi dala odgovor na pitanje- koja stranka po tebi valja?
Odakle znam za koga botujes, ne pratim te toliko duso draga, nit me zanima. 2780 postova sa sedam mjeseci nakon tri posta u periodu od 17 godina je cirkus. Jos spavas na politici, jal ko sta napise napadas ko komarac :D

Za bold, imas problem sa citanjem ill ne razumijes napisano. Oko takvih stvari ti zaista ne mogu pomoci, misljenje sam napisao barem deset puta. Mrsko mi da ponavljam - ona prica o kalorijama :strik:

Cao botice :kiss:
Ja spavam na politici? :lol:
Naravno da nisi skontala za “koga botujem” neces nikad ni skontati posto nisam bot :lol:
Al je bitno da “rukopis” ne mozes promijeniti moja moonce aka plavi.. ma koliko ch, sh,… koristila prije toga :D Oni koji znaju citati lako cete prepoznati.
goredole

#11252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by goredole »

goredole wrote: 11/11/2023 17:56
A_A_AKCIJA wrote: 11/11/2023 15:15
_BataZiv_0809 wrote: 11/11/2023 12:55 Pa kroz historiju su svaki rezim rusili njegovi bivsi ljudi.
Ma glupa priča politički nepismenih.

Da je 2018. imalo bi smisla. Ovako, pet godina Trojka uspješno dokazuje da je bolja da ima bolje namjere i rezultat.

Trojka je skinula SDA, nešto što su mnogi sanjali, a niko nije očekivao. I sada mnogi plaču nad tom činjenicom i seru kvake.

Činjenice govore da je Trojka u Sarajevu unaprijedila život, nagrdila korupciju i da to građani vide.

Također, možete se na glavu postaviti, ali Trojka će otvoriti pregovore sa EU. Samo to je epohalan napredak u odnosu na SDA.

Samo glupi, politički nepismeni, zlonamjerni i SDA trolovi pričaju protiv i namišljaju kojekakve teorijske konstrukcije.
de vise naucite redosljed i proces, a ne da vas prave levatima i budala. dakle, kad pocnu pregovori ide prvo screening poglavlja, pa tek onda otvaranje poglavalja, usuglasavanje legislative, te na koncu zatvaranje. da je to dugotrajan i naporan proces najbolji je primjer crna gora koja je zavrsila screening u 2013. godini, otvorila sva poglavlja i uspjela zatvoriti samo 3 od 33 i to ona najgluplja koja se otvore i zatovre isti dan.
i da dodam jos da poslije zatvaranja svih poglavlja ide usvajanje u svim nacionalnim parlamentima pojedinacno, a tu krecu uvjetovanja i ucjenjivanja tako da realno nije bitno je li bakir, dino ili ramo isak na vlasti - od EU nema nista narednih 15 do 20 godina.
cvrčak_na_hedonizmu

#11253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

moimoi wrote: 11/11/2023 18:20
Jos mi samo reci-za koga botujem?? Duso moja draga, ja sam bila na ovom forumu kada je bio sarajevo-x. To sto se iz dijaspore nisam kacila na forum je ascare za tebe problem :D

Odakle znam za koga botujes, ne pratim te toliko duso draga, nit me zanima. 2780 postova sa sedam mjeseci nakon tri posta u periodu od 17 godina je cirkus. Jos spavas na politici, jal ko sta napise napadas ko komarac :D

Za bold, imas problem sa citanjem ill ne razumijes napisano. Oko takvih stvari ti zaista ne mogu pomoci, misljenje sam napisao barem deset puta. Mrsko mi da ponavljam - ona prica o kalorijama :strik:

Naravno da nisi skontala za “koga botujem” neces nikad ni skontati posto nisam bot :lol:
Al je bitno da “rukopis” ne mozes promijeniti moja moonce aka plavi.. ma koliko ch, sh,… koristila prije toga :D Oni koji znaju citati lako cete prepoznati.
Skont'o, ne skontala, skon'o....

Ti more iz broda ne bi pogodila, smrc. Bice :D

Vidis da spavas, napisem preko dana komentar odgovor u roku odmah, napisem sada opet isto. Brza si, botice, na obaracu :D

@Velkoski

Optuzuju me da sam neciji klon. Mozete li provjeriti IP adrese i banovati me trajno ako sam bilo ciji klon. Il da zovem @Bloo ? :navijacica:

Da ne zacatavamo vise, da se vratimo Prehrabrom Dini koji je sjebo ili izd'o sve cega se dotakao, Neki Njivi zvanom "nismo znali da ce policija Sumske zloupotrijebiti zakon o prebivalistu" i dodatno smanjiti broj Bosnjaka koji mogu glasati u Sumskoj i agendasu Forti kojem je najbitnija digitalizacija i lgbtq prica. Nas trio fantastikus koji gura neke nove politicke paradigme sa nekim novim Miletom i sefom Covicem :lol: :lol: :lol: :lol:

Cao, cao
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Velkoski »

Zovi Bloo, ona bičuje :D

Cvrle klonuuuuuuu :lol: :sax:
moimoi

#11255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

@cvrčak_na_hedonizmu

Aaa tako se botovi otkrivaju :lol: nisam znala. Jbiga.. to su nove furke.. Doduse, nije vam lako (mislim, novim generacijama) ono… ne odgovaram odmah, jer se kao… pravim da imam drugog posla :D je li to to?
E vidis, moje generacije odgovaraju odmah .. Baj d vej, trenutno nemam drugog posla :lol:
Nego, subota je?! Sta radis kuci?? Mladost ludost ovo ono

Moram te malo :kiss:
tramvajtrojka

#11256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 11/11/2023 18:50

Vidis da spavas, napisem preko dana komentar odgovor u roku odmah, napisem sada opet isto. Brza si, botice, na obaracu :D

@Velkoski

Optuzuju me da sam neciji klon. Mozete li provjeriti IP adrese i banovati me trajno ako sam bilo ciji klon. Il da zovem @Bloo ? :navijacica:

Da ne zacatavamo vise, da se vratimo Prehrabrom Dini koji je sjebo ili izd'o sve cega se dotakao, Neki Njivi zvanom "nismo znali da ce policija Sumske zloupotrijebiti zakon o prebivalistu" i dodatno smanjiti broj Bosnjaka koji mogu glasati u Sumskoj i agendasu Forti kojem je najbitnija digitalizacija i lgbtq prica. Nas trio fantastikus koji gura neke nove politicke paradigme sa nekim novim Miletom i sefom Covicem :lol: :lol: :lol: :lol:

Cao, cao
Image
Image

Kad hoce da ispadne pametan i sukne nesto, a samo se provali u kolicini svog neznanja jedan od uslova ulaska u EU tj. jedna od tacaka je digitalna transformacija a u ovogodišnjem izvješću EU u vezi našeg napretka ima i to spomenuto i sta nismo ispunili i sta moramo ispuniti sto je Forto spominjao iz oblasti svog ministarstva
Point.

#11257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Cvrle definitivno nije klon niti dupli nalog a posebno od moonca ili esada. Ohani malo. Najlakše prozvati nekog botom ili klonom kada se čahure iz colta isprazne.
moimoi

#11258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Point. wrote: 11/11/2023 19:29

Cvrle definitivno nije klon niti dupli nalog a posebno od moonca ili esada. Ohani malo. Najlakše prozvati nekog botom ili klonom kada se čahure iz colta isprazne.
Jah, jah :D
cvrčak_na_hedonizmu

#11259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

tramvajtrojka wrote: 11/11/2023 19:18

@Velkoski

Cao, cao
Image
Image

Kad hoce da ispadne pametan i sukne nesto, a samo se provali u kolicini svog neznanja jedan od uslova ulaska u EU tj. jedna od tacaka je digitalna transformacija a u ovogodišnjem izvješću EU u vezi našeg napretka ima i to spomenuto i sta nismo ispunili i sta moramo ispuniti sto je Forto spominjao iz oblasti svog ministarstva
Ne znam sta ti nije jasno u boldovanoj recenici, napisana je bas kako treba da bude napisana. Cital' ovdje ko sta, a ? Mozda ne razumijes ?

Kuc, kuc, imal koga, komsija, u toj vusegla il je samo konac koji drzi usi :mrgreen:

Agendas Forto kojem je najbitnija digitalizacija i lgbtq prica, da ponovim. Nemoj me zamarati sa glupostima, ziv bio, ako ne razumijes napisano.

Nisam napisao da ima ili nema uspjeha, nit sam napisao da to nije uslov za EU. O digitalizaciji sam takodjer pisao, pisao sam i o EU.

Agendas Forto je dobio Minustarstvo prometa i komunikacija bas zbog guranja price o digitalizaciji, a Srbi su dobili "sasvim nebitno" ministarstvo sigurnosti. Agendas Forto sa jede strane i Nesic i SNSD kadar koji je usao u sve strukture naseg obavjestajnog aparata s druge strane ( dobili su sefa operacija OSE umjesto kadra PDP-a ili SDS-a ). To im je Trojka dala, zbog agendasa Forte :stidljiv:
tramvajtrojka

#11260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 11/11/2023 19:42
tramvajtrojka wrote: 11/11/2023 19:18

@Velkoski

Cao, cao
Image
Image

Ne znam sta ti nije jasno u boldovanoj recenici, napisana je bas kako treba da bude napisana. Cital' ovdje ko sta, a ? Mozda ne razumijes ?

Kuc, kuc, imal koga, komsija, u toj vusegla il je samo konac koji drzi usi :mrgreen:

Agendas Forto kojem je najbitnija digitalizacija i lgbtq prica, da ponovim. Nemoj me zamarati sa glupostima, ziv bio, ako ne razumijes napisano.

Nisam napisao da ima ili nema uspjeha, nit sam napisao da to nije uslov za EU. O digitalizaciji sam takodjer pisao, pisao sam i o EU.

Agendas Forto je dobio Minustarstvo prometa i komunikacija bas zbog guranja price o digitalizaciji, a Srbi su dobili "sasvim nebitno" ministarstvo sigurnosti. Agendas Forto sa jede strane i Nesic i SNSD kadar koji je usao u sve strukture naseg obavjestajnog aparata s druge strane ( dobili su sefa operacija OSE umjesto kadra PDP-a ili SDS-a ). To im je Trojka dala, zbog agendasa Forte :stidljiv:
Znas li ti prvo kako se ministarstva dijele tj. ko sta dobija pp etnickoj pripadnosti i kako su neki dobili ovo a kako su neki dobili ono , prvo da krenemo od toga
Point.

#11261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

moimoi wrote: 11/11/2023 19:35
Point. wrote: 11/11/2023 19:29

Jah, jah :D
Kažem ti da svako ko razumije pročitano može skontati da cvrle, esad i moonca nisu iste osobe, nego 3 različite.
cvrčak_na_hedonizmu

#11262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

tramvajtrojka wrote: 11/11/2023 19:45
Znas li ti prvo kako se ministarstva dijele tj. ko sta dobija pp etnickoj pripadnosti i kako su neki dobili ovo a kako su neki dobili ono , prvo da krenemo od toga
I dalje ne kontas sta sam napisao i zasto sam napisao ono sto je napisano, a poenta je tacno onakva kakva je trebala da bude, sve si fulio, a bio sam veoma jasan :D javi se kad nadodjes, mozes ti to, vjerujem u tebe.

Inace, odgovaram ti jer valjda neko nekad jos nesto i procita pa se mozda i zamisli, provjeri napisano, sagleda desavanja iz drugog ugla. Stvari nikada nisu crno bijele kakvim se predstavljaju.

Dnevna doza agendasa Edina Forte :oops:
moimoi

#11263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 11/11/2023 20:00
I dalje ne kontas sta sam napisao i zasto sam napisao ono sto je napisano, a poenta je tacno onakva kakva je trebala da bude, sve si fulio, a bio sam veoma jasan :D javi se kad nadodjes, mozes ti to, vjerujem u tebe.

Inace, odgovaram ti jer valjda neko nekad jos nesto i procita pa se mozda i zamisli, provjeri napisano, sagleda desavanja iz drugog ugla. Stvari nikada nisu crno bijele kakvim se predstavljaju.

Dnevna doza iz supljeg u prazno.. daj ba CVRLE otkri nam Kine ti i Japana- ko je “THE”
cvrčak_na_hedonizmu

#11264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

moimoi wrote: 11/11/2023 21:19

Dnevna doza iz supljeg u prazno.. daj ba CVRLE otkri nam Kine ti i Japana- ko je “THE”
Svi redom su izdajnici ili nesposobnjakovici koji gledaju svoj interes. Da smo mi kao narod malo, zapravo malo vise, azurniji i aktivniji onda bi se uzdao da nam ulica i gradjanski neposluh mogu pomoci u nakani izlaska na zelenu granu. Vlast mora da se plasi naroda ili posljedica svog djelovanja. Jal toga nema, nista od toga.

Sta mi zapravo hocemo ? Mislimo da ce nam Dino pomoci i rijesiti sve nase probleme, hoce al u kurcu. Masu nam pricom o EU, usla jr Hrvatska i sta bi ? Otislo im vise od pola miliona radnosposobnog stanovnistva ( sada doslovno moraju da uvoze stranu radnu snagu ), sve poskupilo do pizde materine, suvereniteta vise nema ni u tragovima jer im birokrate iz Brisela uredjuju sve aspekte i sfere zivota. Hebrang ( ustasa, nekadasnji ratni ministar zdravstva i potpredsjednik vlade RH ) tvrdi da je licno bio svjedok kada nje Brisel fakticki naredio HDZ-u da koalira sa srbima u RH. Kao sto vidimo ista koalicija djeluje i u BiH. Ono sto je najjace jeste da Plenkovic nije premijer RH nego briselski cinovnik koji zastupa interese EU, a ne Hrvatske. E zamisli nas da nas prime i gdje bi zavrsili na kraju.

Nama trenutno namecu da do temelja sjebemo elektroenergetski sektor gurajuci nam zelenoagendaske kretenizme i nebuloze u vidu obnovljivih izvora koji su, dokazano, nepouzdani.

Umjesto da imamo jeftinu energiju bas tjeraju, a ovi izdajnici iz Trojke se hvale, da donosimo nove energetske zakone koje ce nas jebati na kraju. Vec pricaju o energetskoj krizi ? Kakva kriza kada imamo uglja za narednih 300 godina i to ono sto znamo. Kaze termielektrane zagadjuu, posteno, imal kakav filter ? Jok, sjebi to, uvedi karbon footprint porez ( porez na CO2 ) odnosno jos jednu prevaru i jebi nam svima mater za pet - deset godina sto ce se na kraju i dogoditi. Proizvodna cijena struje po MW ce kostati cca 110 €, a domacinstva trenutno placaju 33 €. Vec guraju poskupljenja privredi preko 50% i bice ih jos. Ko radi na tome ?

Imal dje plana u kojem smijeru idemo, svijet se mijenja i to ubrzano. Niko nista. Barem hranu da pocnemo proizvoditi da se mozemo prehraniti, gluho bilo razvoj kakve namjenske indistrije da guramo ili domacu banku. Nismo u stanju sopstvene resurse da iskoristimo, nit koga to zanima.

O cemu onda pricamo ?
kakotakonikako

#11265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u tehničkom mandatu i stručnjak za energetiku Almir Bečarević (SBIH) reagirao je na posljednji medijski istup ministra vanjskih poslova BiH i predsjednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića.
Bečarevićev autorski tekst prenosimo u cijelosti:

Slušajući Elmedina Dinu Konakovića u njegovim medijskim performansima ne možete da mu ne povjerujete da svi lažu osim ovog virtouza u spinovanju. Priča on tako da mu svi prijete, da su zatekli strašno stanje u preduzećima, da svi lažu samo on istinu govori, da mu je važniji narod od stranke itd.
Sada ću samo na jednom primjeru prezentirati kako ovaj bivši propali privatnik koji krade televizore brine o narodu i preduzećima koja vode njegovi kadrovi. Vodovod i kanalizacija u 2022. godini ostvario gubitak u iznosu od 16.452.706 KM. Gubitak vodovoda u 2019. godini bio 11.215.180. KM. Imamo historijski gubitak preduzeća.

Kapital preduzeća je u 2022. godini u VIK-u iznosio 639.214.187 KM. Kapital preduzeća je u 2019. godini u VIK-u iznosio 728.028.991 KM. Imamo najmanju vrijednost kapitala.

Broj popravljenih kvarova u 2002. godini iznosi 2807. Broj popravljenih kvarova u 2019. godini iznosi 3359. Ovo bi značilo da je vodovodna mreža u 2022. godini u boljem stanju nego 2019. godine, ali taj zaključak pada u vodu kada se zna da je prosjek otvorenih radnih naloga cca 1000 tako da voda curi na sve strane.

Kada se pogledaju ovi rezultati dovoljno je za zaključak da se dešava strahovita erozija preduzeća i to bez obzira što je Kanton Sarajevo preuzeo otplatu kredita prema EBRD i plaćanje PDV-a. Dešava se i dalje iako od KS, vodnih naknada i ostale pomoći VIK-u isti dobiju godišnje preko 10 miliona KM.

Ovo Elmedin Dino Konaković ne vidi i njegovo rješenje je, rješenje VIK-a, porast cijene vode za 60%. Rješenje je da se ovakvo "uspješno" upravljanje preduzećem nagradi tako da građani plate ove "uspjehe", a ja sam to kao ministar trebao da predložim.

Vidi Dino druge, a ne gleda svoje. Vidi Dino preduzeća u FBIH, a ne gleda šta mu njegovi rade u KS.

Kao rezultat ovakvog vođenja preduzeća direktor vodovoda sebe nagradi putovanjem u Amsterdam na sajam i to bez prethodne saglasnosti ministarstva. Za VIK ne vrijedi zaključak Vlade KS da direktori ne mogu na službeni put bez saglasnosti ministarstva.

Šta će vam to kada Dino gleda druga preduzeća, a u njegovim može sve uz spin o strašnim pokazateljima u onim drugim.

Njegova su uređena po njegovim standardima na način, pljuj po drugima, a svoja ne gledaj. Pljuj po tuđim presudama, a o svojim šuti. Šuti o svojim rezultatima i istragama koje se vode u preduzećima u KS. Nema veze što su u VIK-u lične/osobne kazne plaćali državnim novcima, nema veze što su falsifikovali radni staž i nema veze što Ured za reviziju FBIH da negativno mišljenje na izvještaj VIK-a. NEMA VEZE JER JE DINO REKAO DA MU JE NAROD VAŽNIJI OD STRANKE PA ĆE TAJ NAROD SADA DA PLAĆA NJEGOVE "USPJEHE".

Ovako izgleda samo jedno preduzeće u KS, a naredno moje oglašavanje koje se ne sviđa ovom vrhovnom ekonomskom autoritetu biće ubrzo.

Dininu "istinu" treba razbijati samo pokazateljima i papirima jer spin ne smije biti obrazac za političara. Radeljaš nije bio spin majstor već je pošteno rekao šta je njegovo i šta hoće, a ovaj naš Elmedin Dino Konaković niti pošteno govori niti zna šta hoće, ali zna da je narod važniji pa će ga nagraditi tako što će i zadnju KM izvući iz naših novčanika. Bravo Dino! - napisao je Bečarević.

:bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Opet ovaj ponjave postavlja
HelaS

#11267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

kakotakonikako wrote: 12/11/2023 21:42 Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u tehničkom mandatu i stručnjak za energetiku Almir Bečarević (SBIH) reagirao je...
Ovaj post je dobra osnova za raspravu, ali ne na ovoj temi, već na temi o komunalijama na pdf. Sarajevo.
HelaS

#11268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 12/11/2023 18:48 Umjesto da imamo jeftinu energiju bas tjeraju, a ovi izdajnici iz Trojke se hvale,
Koga su izdali "izdajnici iz Trojke" :?

Ovu riječ najčešće koriste SDA i DF političari kada žele diskreditirati njihove političke rivale, a nikad niko nije objasnio šta znači izdaja, koga, čega...
Styling

#11269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

HelaS wrote: 12/11/2023 22:47
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 12/11/2023 18:48 Umjesto da imamo jeftinu energiju bas tjeraju, a ovi izdajnici iz Trojke se hvale,
Koga su izdali "izdajnici iz Trojke" :?

Ovu riječ najčešće koriste SDA i DF političari kada žele diskreditirati njihove političke rivale, a nikad niko nije objasnio šta znači izdaja, koga, čega...
Ne znaju ni oni, ali bitno je da se piše i koriste teški izrazi. To pali kod običnog puka.
konami666

#11270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by konami666 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 12/11/2023 18:48
moimoi wrote: 11/11/2023 21:19

Svi redom su izdajnici ili nesposobnjakovici koji gledaju svoj interes. Da smo mi kao narod malo, zapravo malo vise, azurniji i aktivniji onda bi se uzdao da nam ulica i gradjanski neposluh mogu pomoci u nakani izlaska na zelenu granu. Vlast mora da se plasi naroda ili posljedica svog djelovanja. Jal toga nema, nista od toga.

Sta mi zapravo hocemo ? Mislimo da ce nam Dino pomoci i rijesiti sve nase probleme, hoce al u kurcu. Masu nam pricom o EU, usla jr Hrvatska i sta bi ? Otislo im vise od pola miliona radnosposobnog stanovnistva ( sada doslovno moraju da uvoze stranu radnu snagu ), sve poskupilo do pizde materine, suvereniteta vise nema ni u tragovima jer im birokrate iz Brisela uredjuju sve aspekte i sfere zivota. Hebrang ( ustasa, nekadasnji ratni ministar zdravstva i potpredsjednik vlade RH ) tvrdi da je licno bio svjedok kada nje Brisel fakticki naredio HDZ-u da koalira sa srbima u RH. Kao sto vidimo ista koalicija djeluje i u BiH. Ono sto je najjace jeste da Plenkovic nije premijer RH nego briselski cinovnik koji zastupa interese EU, a ne Hrvatske. E zamisli nas da nas prime i gdje bi zavrsili na kraju.

Nama trenutno namecu da do temelja sjebemo elektroenergetski sektor gurajuci nam zelenoagendaske kretenizme i nebuloze u vidu obnovljivih izvora koji su, dokazano, nepouzdani.

Umjesto da imamo jeftinu energiju bas tjeraju, a ovi izdajnici iz Trojke se hvale, da donosimo nove energetske zakone koje ce nas jebati na kraju. Vec pricaju o energetskoj krizi ? Kakva kriza kada imamo uglja za narednih 300 godina i to ono sto znamo. Kaze termielektrane zagadjuu, posteno, imal kakav filter ? Jok, sjebi to, uvedi karbon footprint porez ( porez na CO2 ) odnosno jos jednu prevaru i jebi nam svima mater za pet - deset godina sto ce se na kraju i dogoditi. Proizvodna cijena struje po MW ce kostati cca 110 €, a domacinstva trenutno placaju 33 €. Vec guraju poskupljenja privredi preko 50% i bice ih jos. Ko radi na tome ?

Imal dje plana u kojem smijeru idemo, svijet se mijenja i to ubrzano. Niko nista. Barem hranu da pocnemo proizvoditi da se mozemo prehraniti, gluho bilo razvoj kakve namjenske indistrije da guramo ili domacu banku. Nismo u stanju sopstvene resurse da iskoristimo, nit koga to zanima.

O cemu onda pricamo ?
A de mi reci koliko je iz Bosne ostalo radno sposobnog stanovništva u zemlje EU u zadnjih 20 godina? Šta je vlast učinila da zadrži te ljude? Eto Bosna nije u Europi, niko nije otišao tamo jelde ;)
Dalje, de mi reci šta je alternativa zelenoj agendi, da se kopa i vadi cumur, tako kažeš. Da se gradi blok 7 ili koji već jel? Ako je tako, objasni mi onda šta je planirano da se radi sa zagađenim zrakom, da li će se filtrirati 100% ili je prljav zrak samo laž i prevara zelenih agendaša? Niko ne umire od prljavog zraka jelde?
Čovjek se šokira inteligencijom pojedinaca ovdje koji imaju pristup internetu.
konami666

#11271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by konami666 »

@cvrčak_na_hedonizmu

Taj rad, još ovoga:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gusta-m ... /231113006

Image

“Magla” :izet:
Ozimician

#11272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

konami666 wrote: 13/11/2023 07:28
A de mi reci koliko je iz Bosne ostalo radno sposobnog stanovništva u zemlje EU u zadnjih 20 godina? Šta je vlast učinila da zadrži te ljude? Eto Bosna nije u Europi, niko nije otišao tamo jelde ;)
Dalje, de mi reci šta je alternativa zelenoj agendi, da se kopa i vadi cumur, tako kažeš. Da se gradi blok 7 ili koji već jel? Ako je tako, objasni mi onda šta je planirano da se radi sa zagađenim zrakom, da li će se filtrirati 100% ili je prljav zrak samo laž i prevara zelenih agendaša? Niko ne umire od prljavog zraka jelde?
Ako je Njemacka mogla ponovo aktivirati davno ugasene Termoelektrane na ugalj, jesmo li to mi nesto pametniji od njih ? :D

Eto Sarajevo nema Termoelektranu pa vidi kvaliteta zraka i go***
Sanjarko

#11273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Sanjarko »

Ozimician wrote: 13/11/2023 07:54
konami666 wrote: 13/11/2023 07:28
Ako je Njemacka mogla ponovo aktivirati davno ugasene Termoelektrane na ugalj, jesmo li to mi nesto pametniji od njih ? :D

Eto Sarajevo nema Termoelektranu pa vidi kvaliteta zraka i go***
+1 Sa sistemima za odsumporavanje i sl.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mk ultra »

kakotakonikako wrote: 12/11/2023 21:42
Dininu "istinu" treba razbijati samo pokazateljima i papirima jer spin ne smije biti obrazac za političara. Radeljaš nije bio spin majstor već je pošteno rekao šta je njegovo i šta hoće, a ovaj naš Elmedin Dino Konaković niti pošteno govori niti zna šta hoće, ali zna da je narod važniji pa će ga nagraditi tako što će i zadnju KM izvući iz naših novčanika. Bravo Dino! - napisao je Bečarević.

:bih:
pa vidi
kreni nabrajati sva ta kantonalna preduzeća
tu ne radi niko ništa
može doći ko god hoće na vlast, ali uposlenici ostaju isti

pošto sam na žalost mnogo imao kontakta sa SA Gasom, ViK, BHT
nema vlast ništa sa tim.

ima do samoupravljanja i međeda u tim preduzećima. od kafe kuharice do generalnog. i svi se vode parolom, što manje radiš manje su šanse da pogriješiš

tako je i u svim drugim institucijama. vlast odlazi i dolazi, jučer SDA, danas neko drugi, sutra neko treći. a na poslu i dalje Majković i Ciganović.
PM72

#11275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

A ko mijenja upravni i nadzorni odbor? Vlast.Ista ona koja instalira direktore koji onda raspisuju konkurse na kojima se unaprijed zna ko će biti primljen pa dovode svoje mamlaze u čoporima,namještaju sistematizacije kako im odgovara...
Locked