vjeshalica wrote: ↑23/06/2020 00:11Međunožne![]()
Danasnji "feminizam"
- Connaisseur Karlin
#11251 Re: Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#11252 Re: Danasnji "feminizam"
Sta biste konkretno stvarale sto do sad vec nije stvoreno od muskih ruku i glava?

-
Škobo Habu
#11253 Re: Danasnji "feminizam"
Već je poznato da su pripadnici "Crvene armije", nakon sloma nacističke Njemačke, kampanjski silovali na stotine hiljada Njemica što je bio klasičan čin brutalne osvete za sve što su nacisti radili Ruskinjama tokom "Drang nach Osten" kampanje, no malo je poznato da se jedna slična i jeziva kampanja, tokom pobjedničkog slavlja po Zapadnoj Evropi, sve na oči saveznika, odvijala nad ženama koje su, u mnogo puta lažno optuživane za kolaboraciju, ili su se iz čisto egzistencijalnih razloga bavile prostitucijom sa pripadnicima Wermachta.
https://www.theguardian.com/lifeandstyl ... -world-warThe American historian Forrest Pogue wrote of the victims that "their look, in the hands of their tormentors, was that of a hunted animal". Colonel Harry D McHugh, the commander of an American infantry regiment near Argentan, reported: "The French were rounding up collaborators, cutting their hair off and burning it in huge piles, which one could smell miles away. Also, women collaborators were forced to run the gauntlet and were really beaten."
Elsewhere some men who had volunteered to work in German factories had their heads shaved, but that was an exception. Women almost always were the first targets, because they offered the easiest and most vulnerable scapegoats, particularly for those men who had joined the resistance at the last moment. Altogether, at least 20,000 women are known to have had their heads shaved. But the true figure may well be higher, considering that some estimates put the number of French children fathered by members of the Wehrmacht as high as 80,000.
- MarlboroGold
#11254 Re: Danasnji "feminizam"
https://www.jutarnji.hr/izbori/vijesti/ ... a-15004438
"Drage žene (niste mi sve drage, ali pravimo se da jeste), od kada su nam muškarci dali pravo glasa svijet je otišao naopako. Nadam se da će na vlast doći ekipa i vratiti nas na tvorničke (Božje) postavke."
Jesmo li vam mi dali pravo glasa?

"Drage žene (niste mi sve drage, ali pravimo se da jeste), od kada su nam muškarci dali pravo glasa svijet je otišao naopako. Nadam se da će na vlast doći ekipa i vratiti nas na tvorničke (Božje) postavke."
Jesmo li vam mi dali pravo glasa?
-
Hakiz
#11255 Re: Danasnji "feminizam"
One će reći da su ga izborile, ali mi smo morali reći "Eto vam ga".
Samo još jedan dokaz naše muške milosti.
A kako smo im ga dali, tako im ga možemo uvijek uzeti nazad
Samo još jedan dokaz naše muške milosti.
A kako smo im ga dali, tako im ga možemo uvijek uzeti nazad
- hadzinicasa
#11256 Re: Danasnji "feminizam"
Citala sam dobru knjigu na tu temu: Jedna zena u Berlinu (dnevnici) od anonimne autorice. Teska ali vrijedi procitati.Škobo Habu wrote: ↑26/06/2020 09:07 Već je poznato da su pripadnici "Crvene armije", nakon sloma nacističke Njemačke, kampanjski silovali na stotine hiljada Njemica što je bio klasičan čin brutalne osvete za sve što su nacisti radili Ruskinjama tokom "Drang nach Osten" kampanje, no malo je poznato da se jedna slična i jeziva kampanja, tokom pobjedničkog slavlja po Zapadnoj Evropi, sve na oči saveznika, odvijala nad ženama koje su, u mnogo puta lažno optuživane za kolaboraciju, ili su se iz čisto egzistencijalnih razloga bavile prostitucijom sa pripadnicima Wermachta.
https://www.theguardian.com/lifeandstyl ... -world-warThe American historian Forrest Pogue wrote of the victims that "their look, in the hands of their tormentors, was that of a hunted animal". Colonel Harry D McHugh, the commander of an American infantry regiment near Argentan, reported: "The French were rounding up collaborators, cutting their hair off and burning it in huge piles, which one could smell miles away. Also, women collaborators were forced to run the gauntlet and were really beaten."
Elsewhere some men who had volunteered to work in German factories had their heads shaved, but that was an exception. Women almost always were the first targets, because they offered the easiest and most vulnerable scapegoats, particularly for those men who had joined the resistance at the last moment. Altogether, at least 20,000 women are known to have had their heads shaved. But the true figure may well be higher, considering that some estimates put the number of French children fathered by members of the Wehrmacht as high as 80,000.
- hadzinicasa
#11257 Re: Danasnji "feminizam"
a sada malo provokativniji clanak 
https://www.designmom.com/twitter-thread-abortion/
if you want to stop abortion, you need to prevent unwanted pregnancies. And men are 100% responsible for unwanted pregnancies. No for real, they are. Perhaps you are thinking: IT TAKES TWO! And yes, it does take two for _intentional_ pregnancies.
But ALL unwanted pregnancies are caused by the irresponsible ejaculations of men. Period. Don’t believe me? Let me walk you through it. Let’s start with this: women can only get pregnant about 2 days each month. And that’s for a limited number of years.
That makes 24 days a year a women might get pregnant. But men can _cause_ pregnancy 365 days a year. In fact, if you’re a man who ejaculates multiple times a day, you could cause multiple pregnancies daily. In theory a man could cause 1000+ unwanted pregnancies in just one year.
And though their sperm gets crappier as they age, men can cause unwanted pregnancies from puberty till death. So just starting with basic biology + the calendar it’s easy to see men are the issue here.
But what about birth control? If a woman doesn’t want to risk an unwanted pregnancy, why wouldn’t she just use birth control? If a women can manage to figure out how to get an abortion, surely she can get birth control, right? Great questions.
Modern birth control is possibly the greatest invention of the last century, and I am very grateful for it. It’s also brutal. The side effects for many women are ridiculously harmful. So ridiculous, that when an oral contraception for men was created, it wasn’t approved…
… because of the side effects. https://www.npr.org/sections/health-sho ... 3421942224
And the list of side effects was about 1/3 as long as the known side effects for women’s oral contraception.
There’s a lot to be unpacked just in that story, but I’ll simply point out (in case you didn’t know) that as a society, we really don’t mind if women suffer, physically or mentally, as long as it makes things easier for men.
But good news, Men: Even with the horrible side effects, women are still very willing to use birth control. Unfortunately it’s harder to get than it should be. Birth control options for women require a doctor’s appointment and a prescription. It’s not free, and often not cheap.
- S4mpion
#11258 Re: Danasnji "feminizam"
Biva žrtvovana svakako, ili na oltaru tradicije ili na oltaru feminizma. To je glavni problem, sebe ne prepoznajete kao vukove, a to definitivno jeste.wewa wrote: ↑22/06/2020 14:08to je dio price, da oni imaju 'pravo' da se oslobode rutinskih poslova, emocionalnog rada i slicnih trica i kucina.hadzinicasa wrote: ↑22/06/2020 13:53 mislis da se ti veliki umovi ne opterecavaju ovim frivolnim stvarima kao sto je ciscenje, pranje, kuhanje, odgajanje, peglanje, popravci i to... jer je to takvo tracenje njihovih kapaciteta koje se bolje mogu utrositi na promisljanje, pisanje i stvaranje, a ove prizemne stvari nek' neko primjereniji tome odradi... da bi oni mogli biti great.
kad se samo prisjetim kako sam ja studirala![]()
ah.
strasnija strana jest da je zenski dio drustva toliko generacija zrtva represije da smo, vecinom, povjerovale da ni nemamo pravo na glas, izbor, predstavljanje. sto, na neki nacin, objasnjava zasto je cesto zena zeni vuk - svaka koja izlazi iz kolotecine biva zrtvovana na oltaru tradicije i ukorijenjenih stavova.
- saint_mirad
#11259 Re: Danasnji "feminizam"
Ovo je bullshit samo takav. Žene su gatekeepers of sex, I ako se plaše neželjene trudnoće uvek mogu da uslove muškarca samim činom sexa kojeg će biti ili neće u ovisnosti od toga hoće li on da koristi gumu ili da ona ima pilulu za dan posle.hadzinicasa wrote: ↑29/06/2020 11:14 a sada malo provokativniji clanak
if you want to stop abortion, you need to prevent unwanted pregnancies. And men are 100% responsible for unwanted pregnancies. No for real, they are. Perhaps you are thinking: IT TAKES TWO! And yes, it does take two for _intentional_ pregnancies.
ALL unwanted pregnancies are caused by the irresponsible ejaculations of men. Period. Don’t believe me? Let me walk you through it. Let’s start with this: women can only get pregnant about 2 days each month. And that’s for a limited number of years.
That makes 24 days a year a women might get pregnant. But men can _cause_ pregnancy 365 days a year. In fact, if you’re a man who ejaculates multiple times a day, you could cause multiple pregnancies daily. In theory a man could cause 1000+ unwanted pregnancies in just one year.
And though their sperm gets crappier as they age, men can cause unwanted pregnancies from puberty till death. So just starting with basic biology + the calendar it’s easy to see men are the issue here.
But what about birth control? If a woman doesn’t want to risk an unwanted pregnancy, why wouldn’t she just use birth control? If a women can manage to figure out how to get an abortion, surely she can get birth control, right? Great questions.
Modern birth control is possibly the greatest invention of the last century, and I am very grateful for it. It’s also brutal. The side effects for many women are ridiculously harmful. So ridiculous, that when an oral contraception for men was created, it wasn’t approved…
… because of the side effects. https://www.npr.org/sections/health-sho ... 3421942224
And the list of side effects was about 1/3 as long as the known side effects for women’s oral contraception.
There’s a lot to be unpacked just in that story, but I’ll simply point out (in case you didn’t know) that as a society, we really don’t mind if women suffer, physically or mentally, as long as it makes things easier for men.
But good news, Men: Even with the horrible side effects, women are still very willing to use birth control. Unfortunately it’s harder to get than it should be. Birth control options for women require a doctor’s appointment and a prescription. It’s not free, and often not cheap.
Žene uživaju beneficije biranja, dok s druge strane tu dolazi i odgovornost za neželjene trudnoće koju dele s muškarcima. U najmanju ruku je zajednička krivica, mada ja čak naginjem ka tome da su žene više odgovorne jer znaju šta trudnoća radi njihovom telu. Muškarac nakon ejakulacije nema daljih bioloških posledica.
- hadzinicasa
#11260 Re: Danasnji "feminizam"
ne znam odakle da pocnem da odgovaram na ovaj komentar 
- Connaisseur Karlin
#11261 Re: Danasnji "feminizam"
hadzinicasa wrote: ↑29/06/2020 11:14 a sada malo provokativniji clanak
But ALL unwanted pregnancies are caused by the irresponsible ejaculations of men. Period. Don’t believe me? Let me walk you through it. Let’s start with this: women can only get pregnant about 2 days each month. And that’s for a limited number of years.
moj stav :Women enjoying sex does not equal unwanted pregnancy and abortion. Men enjoying sex and having irresponsible ejaculations is what causes unwanted pregnancies and abortion
pa zene mogu reci kakav zele seks !?
dogovore si tacka
Last edited by Connaisseur Karlin on 29/06/2020 15:56, edited 1 time in total.
- saint_mirad
#11262 Re: Danasnji "feminizam"
Koji god deo misliš da je najviše problematičan.
- Connaisseur Karlin
#11263 Re: Danasnji "feminizam"
da oboje su jednako odgovornisaint_mirad wrote: ↑29/06/2020 14:05
Žene uživaju beneficije biranja, dok s druge strane tu dolazi i odgovornost za neželjene trudnoće koju dele s muškarcima. U najmanju ruku je zajednička krivica, mada ja čak naginjem ka tome da su žene više odgovorne jer znaju šta trudnoća radi njihovom telu. Muškarac nakon ejakulacije nema daljih bioloških posledica.
ali, ne osnovu cega " iak naginjes" da je muskarac manje odgovoran od zene !?
ja sam dogovor i razgovor
zena nije prisiljena imati seks bez kondoma
- saint_mirad
#11264 Re: Danasnji "feminizam"
Naginjem jer je zena cesce ta koja odlucuje hoce li se desiti sex ili nece, dakle ona bira. Kad je tako, svesna je sama potencijalnih rizika i sta oni donose za nju a sta za muskarca i da nezeljena trudnoca vise menja njen zivot nego muskarcu koji je napravio to dete. Zene kao gatekeepers of sex imaju vec moc, ali i vecu odgovornost.Connaisseur Karlin wrote: ↑29/06/2020 15:59da oboje su jednako odgovornisaint_mirad wrote: ↑29/06/2020 14:05
Žene uživaju beneficije biranja, dok s druge strane tu dolazi i odgovornost za neželjene trudnoće koju dele s muškarcima. U najmanju ruku je zajednička krivica, mada ja čak naginjem ka tome da su žene više odgovorne jer znaju šta trudnoća radi njihovom telu. Muškarac nakon ejakulacije nema daljih bioloških posledica.![]()
ja sam dogovor i razgovor![]()
zena nije prisiljena imati seks bez kondoma![]()
- Connaisseur Karlin
#11265 Re: Danasnji "feminizam"
Zar ne odlucuju oboje ne razumijem !?saint_mirad wrote: ↑29/06/2020 16:19Naginjem jer je zena cesce ta koja odlucuje hoce li se desiti sex ili nece, dakle ona bira. Kad je tako, svesna je sama potencijalnih rizika i sta oni donose za nju a sta za muskarca i da nezeljena trudnoca vise menja njen zivot nego muskarcu koji je napravio to dete. Zene kao gatekeepers of sex imaju vec moc, ali i vecu odgovornost.Connaisseur Karlin wrote: ↑29/06/2020 15:59da oboje su jednako odgovornisaint_mirad wrote: ↑29/06/2020 14:05
Žene uživaju beneficije biranja, dok s druge strane tu dolazi i odgovornost za neželjene trudnoće koju dele s muškarcima. U najmanju ruku je zajednička krivica, mada ja čak naginjem ka tome da su žene više odgovorne jer znaju šta trudnoća radi njihovom telu. Muškarac nakon ejakulacije nema daljih bioloških posledica.![]()
ako imaju rizican seks, moraju razgovarati o potencijalnim posljedicama
realno receno, mora postojati dogoovor, od toga sve pocinje
Ti rezoniras, ako je zena peistala na seks da je automatski vise odgovorna, ali to nema nikakve logike
zena ima vecu dogovornost iskljucivo o donosnju doluke o prestanku ili zadrzaanju trudnoce
ali ako je djete rodjeno, tad oboje imaju odgovornost, ne na isti nacin, ali je oboje imaju
- saint_mirad
#11266 Re: Danasnji "feminizam"
Odlucuju oboje, nikad nisam ni tvrdio da je sve do zene. Vec sam napisao zbog cega smatram da je zena vise odgovorna, ona je ta koja donosi odluku oko sexa dok s druge strane ona isto tako ima vise posledica kod nezeljene trudnoce.Connaisseur Karlin wrote: ↑29/06/2020 16:23Zar ne odlucuju oboje ne razumijem !?saint_mirad wrote: ↑29/06/2020 16:19Naginjem jer je zena cesce ta koja odlucuje hoce li se desiti sex ili nece, dakle ona bira. Kad je tako, svesna je sama potencijalnih rizika i sta oni donose za nju a sta za muskarca i da nezeljena trudnoca vise menja njen zivot nego muskarcu koji je napravio to dete. Zene kao gatekeepers of sex imaju vec moc, ali i vecu odgovornost.Connaisseur Karlin wrote: ↑29/06/2020 15:59
da oboje su jednako odgovorni![]()
ako imaju rizican seks, moraju razgovarati o potencijalnim posljedicama![]()
realno receno, mora postojati dogoovor, od toga sve pocinje![]()
Ti rezoniras, ako je zena peistala na seks da je automatski vise odgovorna, ali to nema nikakve logike![]()
- Connaisseur Karlin
#11267 Re: Danasnji "feminizam"
Kako!? elaboriarajsaint_mirad wrote: ↑29/06/2020 16:25Odlucuju oboje, nikad nisam ni tvrdio da je sve do zene. Vec sam napisao zbog cega smatram da je zena vise odgovorna, ona je ta koja donosi odluku oko sexa dok s druge strane ona isto tako ima vise posledica kod nezeljene trudnoce.Connaisseur Karlin wrote: ↑29/06/2020 16:23Zar ne odlucuju oboje ne razumijem !?saint_mirad wrote: ↑29/06/2020 16:19
Naginjem jer je zena cesce ta koja odlucuje hoce li se desiti sex ili nece, dakle ona bira. Kad je tako, svesna je sama potencijalnih rizika i sta oni donose za nju a sta za muskarca i da nezeljena trudnoca vise menja njen zivot nego muskarcu koji je napravio to dete. Zene kao gatekeepers of sex imaju vec moc, ali i vecu odgovornost.
ako imaju rizican seks, moraju razgovarati o potencijalnim posljedicama![]()
realno receno, mora postojati dogoovor, od toga sve pocinje![]()
Ti rezoniras, ako je zena peistala na seks da je automatski vise odgovorna, ali to nema nikakve logike![]()
posljedice nisu jednake, to ni ne pitam
-
The 51st State
#11268 Re: Danasnji "feminizam"
Jednostavno, ili boli ili ne boli glava 
- saint_mirad
#11269 Re: Danasnji "feminizam"
Ne iskljucivo, vec cesce nego muskarac. Citaj s razumevanjem. A kako? Pa lako, muskarci su ti koji iniciraju, muvaju, traze..dok su zene te koje biraju i daju. Naravno bude i nekad obrnut primer, ali je to neuporedivo redje. Muskarac je uglavnom taj koji "lovi" i to je tako cross-cultural.Connaisseur Karlin wrote: ↑29/06/2020 16:28 Kako!? elaboriaraj Kako zena donnosi iskljucivo odluku o seksu
- Connaisseur Karlin
#11270 Re: Danasnji "feminizam"
Nema veze tko prvi pita ili odgovori, opet su oboje odlucili imati seks , ne valja ti logikasaint_mirad wrote: ↑29/06/2020 16:31Ne iskljucivo, vec cesce nego muskarac. Citaj s razumevanjem. A kako? Pa lako, muskarci su ti koji iniciraju, muvaju, traze..dok su zene te koje biraju i daju. Naravno bude i nekad obrnut primer, ali je to neuporedivo redje. Muskarac je uglavnom taj koji "lovi" i to je tako cross-cultural.Connaisseur Karlin wrote: ↑29/06/2020 16:28 Kako!? elaboriaraj Kako zena donnosi iskljucivo odluku o seksu
pa kako cemo sa bracnim seksom , tko je tad odgovoran
nema lovljenja , to je bajka , svi se mi uzajmano lovimo
- saint_mirad
#11271 Re: Danasnji "feminizam"
Ima veze ko prvi pita, jer onaj koji pita samo ostavlja ponudu, dok onaj koji odgovoara zapravo i odlucuje hoce li ponuda biti prihvacena. Oni nemaju podjednak balans moci u toj situaciji. U braku je drugacije, ali to ima svoje posebne razloge.Connaisseur Karlin wrote: ↑29/06/2020 16:43Nema veze tko prvi pita ili odgovori, opet su oboje odlucili imati seks , ne valja ti logikasaint_mirad wrote: ↑29/06/2020 16:31Ne iskljucivo, vec cesce nego muskarac. Citaj s razumevanjem. A kako? Pa lako, muskarci su ti koji iniciraju, muvaju, traze..dok su zene te koje biraju i daju. Naravno bude i nekad obrnut primer, ali je to neuporedivo redje. Muskarac je uglavnom taj koji "lovi" i to je tako cross-cultural.Connaisseur Karlin wrote: ↑29/06/2020 16:28 Kako!? elaboriaraj Kako zena donnosi iskljucivo odluku o seksu
posljedice nisu jednake, to ni ne pitam![]()
![]()
pa kako cemo sa bracnim seksom , tko je tad odgovoran![]()
nema lovljenja , to je bajka , svi se mi uzajmano lovimo![]()
- MarlboroGold
#11272 Re: Danasnji "feminizam"
Džaba ti to što govoriš. Odgovor na to će biti sigurno a šta je sa onim ženama kojima na silu rašire noge.saint_mirad wrote: ↑29/06/2020 14:05Ovo je bullshit samo takav. Žene su gatekeepers of sex, I ako se plaše neželjene trudnoće uvek mogu da uslove muškarca samim činom sexa kojeg će biti ili neće u ovisnosti od toga hoće li on da koristi gumu ili da ona ima pilulu za dan posle.hadzinicasa wrote: ↑29/06/2020 11:14 a sada malo provokativniji clanak
ALL unwanted pregnancies are caused by the irresponsible ejaculations of men. Period. Don’t believe me? Let me walk you through it. Let’s start with this: women can only get pregnant about 2 days each month. And that’s for a limited number of years.
- Connaisseur Karlin
#11273 Re: Danasnji "feminizam"
nema veze, ne budi djetinjast, jer treba postojati dogovor ako se prakticira rizican sekssaint_mirad wrote: ↑29/06/2020 16:47Ima veze ko prvi pita, jer onaj koji pita samo ostavlja ponudu, dok onaj koji odgovoara zapravo i odlucuje hoce li ponuda biti prihvacena. Oni nemaju podjednak balans moci u toj situaciji. U braku je drugacije, ali to ima svoje posebne razloge.Connaisseur Karlin wrote: ↑29/06/2020 16:43Nema veze tko prvi pita ili odgovori, opet su oboje odlucili imati seks , ne valja ti logikasaint_mirad wrote: ↑29/06/2020 16:31
Ne iskljucivo, vec cesce nego muskarac. Citaj s razumevanjem. A kako? Pa lako, muskarci su ti koji iniciraju, muvaju, traze..dok su zene te koje biraju i daju. Naravno bude i nekad obrnut primer, ali je to neuporedivo redje. Muskarac je uglavnom taj koji "lovi" i to je tako cross-cultural.![]()
![]()
pa kako cemo sa bracnim seksom , tko je tad odgovoran![]()
nema lovljenja , to je bajka , svi se mi uzajmano lovimo![]()
ti mijesas vlastitu ne/odgovornost ka sebi i svom tijelu , a istovremeno iskljucujes ne/odgovornost ka drugoj osobi i tijelu
- saint_mirad
#11274 Re: Danasnji "feminizam"
One nisu tema jer ja ovde govorim o sexu s dobrovoljnim pristankom.MarlboroGold wrote: ↑29/06/2020 16:49 Džaba ti to što govoriš. Odgovor na to će biti sigurno a šta je sa onim ženama kojima na silu rašire noge.
- saint_mirad
#11275 Re: Danasnji "feminizam"
Rizican sex je jedno, a uslovi koji se moraju stvoriti da bi se desio bilo kakav sex su nesto drugo. Opet ponavljam da oba partnera imaju odgovornost, samo sto ona nije 50-50%.Connaisseur Karlin wrote: ↑29/06/2020 16:50 nema veze, ne budi djetinjast, jer treba postojati dogovor ako se prakticira rizican seks
ti mijesas vlastitu ne/odgovornost ka sebi i svom tijelu , a istovremeno iskljucujes ne/odgovornost ka drugoj osobi i tijelu