Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1126 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Jbg,neko za 50k € kupi buducu ikonu,a neko premijum Skodu.
Ali dobro,neko zna,a neko je jednostavno papak.
:D
emko1234

#1127 Re: Alfa Romeo

Post by emko1234 »

mali_milojica wrote:Jbg,neko za 50k € kupi buducu ikonu,a neko premijum Skodu.
Ali dobro,neko zna,a neko je jednostavno papak.
:D
HAHAH, dobar si. Znaci ti kupujes auto u nadi da ce postat buduca ikona?
ja ga kupujem, da ga vozim, silujem, putujem, slupam, napravim, prodam i kupim novo. U cijelom tom procesu kao najpouzdaniji partner mi se dosad pokazala premium skoda.
A ti drkas na auto koje nikad neces imati, ne zbog toga sto je 50 000 eura, nego zbog toga sto je ono prkno od auta koje bi kupio jedino neko ko pored njega ima jos 5 auta. A takvih ljudi je izrazito malo svugdje na svijetu.
Zato mi papci kupujemo skode, a vi sto znate ne kupujete alfe. I zbog toga, idu renderi i najave iz godine u godinu. Zbog toga sto vi "ZNATE" :lol: :lol: :lol:
f_ar

#1128 Re: Alfa Romeo

Post by f_ar »

mali_milojica wrote:
emko1234 wrote:wow, auto s karbonskom sasijom. onooo bas sam sad sjebo. i to ni manje ni vise nego za 50 000 eura :? :? :?

samo cu ti reci, da kad je fabia imala dsg mjenjac u kombinaciji 1.2tsi motorom, alfa romeo nije imao obicni automatik sa 6 brzina novije generacije.
a odgovor na tvoje pitanje je NE. u vw grupi nema premium auta s karbonskom sasijom. mi smo i dalje samo na karbonskim krovovima koje ugradimo kao aftermarket dodatak tj karbonskim folijama :lol: :lol:
:lol:
Kad je Alfa imala Twin Cam motor sa 16V,diskove na svim tockovima,5-brzinski mjenjac u seriji,varijabilno upravljane ventilima tad kompletan VW je bio Buba u kojoj si mogao dobiti samo krpu za brisanje prozora da bi odmaglila.

P.S. Alfa Romeo je jos 2005 godine imala 6 brzinski Selespeed i 6 brzinski automatic,za Skodu 1.2 TSI nisam siguran :D
A evo jos malo edukativnog materijala ;-)
http://alfa-corse.com/web/2012/01/25/al ... hnologije/
mali_milojica

#1129 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Nije u nadi,vec sigurno buduci klasik. Kojem ce cijena vjerovatno na pocetku malo padati,a onda poceti rasti kako godine budu prolazile.
Ja znam zasto ti tata kupuje auto i ako budes dobar decko,mozda,ali samo mozda ti kupi novi,ali ga ne mozes voziti i silovati kao ovu Alfu.
Ovaj svijet je u qrcu zato sto je vise onih koji ne znaju,nego onih sto znaju :lol:
Nego,ne zapricavaj se,nego slusaj sta tata kaze,pa da ga mozes premuntati da ti kupi novu Skodu.
emko1234

#1130 Re: Alfa Romeo

Post by emko1234 »

mali_milojica wrote:Nije u nadi,vec sigurno buduci klasik. Kojem ce cijena vjerovatno na pocetku malo padati,a onda poceti rasti kako godine budu prolazile.
Ja znam zasto ti tata kupuje auto i ako budes dobar decko,mozda,ali samo mozda ti kupi novi,ali ga ne mozes voziti i silovati kao ovu Alfu.
Ovaj svijet je u qrcu zato sto je vise onih koji ne znaju,nego onih sto znaju :lol:
Nego,ne zapricavaj se,nego slusaj sta tata kaze,pa da ga mozes premuntati da ti kupi novu Skodu.
Klasična seljačka politika. U nedostatku elokventnosti potrebne da se napiše smislen odgovor, poteže se za irelevantnim činjenicama kako bi se tema odvela u drugom pravcu.
Nema veze što si ti papak, meni to ne smeta. Mora i to neko biti, ali koliko je nemoći, jada i čemera u ovom odgovoru, tačno je materijal za psihologa.

Što se tiče auta, mi auta uvijek kupujemo krajem godine. Tako će bit i ovaj put. Ide nova škoda abd, oznaka-prvo slovo abecede i broj 7iza :D
A što se tiče alfe, bit će klasik kosto je to bila i 156,166,159 i sve ostale kante poslije. Znači nikad.
mali_milojica

#1131 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Jos uvijek si ovdje. Zamisli kakav pacenik,jad i papak sa dna kace moras biti,kad mislis da si najpametniji jer vozis Premijum Skodu.
I ti se razumijes u auta? Razumijes se ko Mara u kriv qrac. Zna se koji i kakav auto moze biti klasik,a to velikoserijski sigurno ne.
Nego da te pitam,hoce li ove godine krompir biti skuplji nego inace,kako se krecu cijene na pijaci :D
Last edited by mali_milojica on 15/09/2014 13:33, edited 2 times in total.
sema911s

#1132 Re: Alfa Romeo

Post by sema911s »

mali_milojica wrote:Nije u nadi,vec sigurno buduci klasik. Kojem ce cijena vjerovatno na pocetku malo padati,a onda poceti rasti kako godine budu prolazile.

milojko hajd realno koje je to avto koje je sada skuplje nego dok se prozvodilo, samo iz masovne proizvodnje(necemo malu seriju i supersport) vec klasika za sitnu buraniju, nesto sto je na pocetku bilo lose a sada amanzaman cijenom i prestizom,.,
mali_milojica

#1133 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

sema911s wrote:

milojko hajd realno koje je to avto koje je sada skuplje nego dok se prozvodilo, samo iz masovne proizvodnje(necemo malu seriju i supersport) vec klasika za sitnu buraniju, nesto sto je na pocetku bilo lose a sada amanzaman cijenom i prestizom,.,
Pa ja i nisam rekao da ce velikoserijska Alfa biti klasik,vec 4C koja se pravi u ogranicenoj seriji.
Svaki slican auto njoj ili koji je u ogranicenoj seriji je zagarantovani klasik,kroz 20-30 godina.
Premijum Skoda sigurno tu ne spada.
_mufljuz_

#1134 Re: Alfa Romeo

Post by _mufljuz_ »

sema911s wrote:

u minhenu sto ja vidjam a vidjam puno je cinjenica da sam vidio puno puno starih restauriranih Alfi Giulia, Spidera, Alfete, Giulieti itd itd - a jedini VW klasik kojeg sam vidio je mozda x1 Karmann i cesto vidjanje starih buba u raznim izdanjima sto i nije tako cudno obzirom da ih je 30 miliona napravljeno.... toliko o tome ko guzi klasike iz masovne proizvodnje....
sema911s

#1135 Re: Alfa Romeo

Post by sema911s »

milojko skoda ili alfa isto sranje kada nije tvoje moje vec necije drugo,.,

eto ova alfa159 vazi ko lijep avto sto mu cijena ne raste vec cijena raste onoj losoj alfi 155v6,33,75,.

a budemo vidjeli za 4c,8c,. kada ljepilo koje se koristilo za vezivanje vlakana pocne da popusta nakon nekoliko godina koliko ce ista da kosta,.

ta skoda jbga auto za narodne mase ,., ha to zovem najbolje sluzbeno auto,.,. sta je to iz velike serije kroz odredjeni period uspjelo da bude popularno ,.,

tako ni nova djulia, ili kako vec par godina hit i cim izadje nesto novo svi se pitamo sta je ono hahahah vidi je kakava je ,.,

al dok kvadratic(155) u crvenoj boji sa logom tatrane, obaveznim dtm izduvom i zvukom (luso bloka) uhh eh to je klasik dok ovo sranje sa jtd, jtdm,jts, 1,4qvad turbo,., vama smrtnicima je ih,hit,grandprodukcija,.,

isto ko skoda iz 1929 prelijep avto, auto za bogate ljudove, jbga vremena se promjenila
_mufljuz_

#1136 Re: Alfa Romeo

Post by _mufljuz_ »

sema911s wrote:milojko skoda ili alfa isto sranje kada nije tvoje moje vec necije drugo,.,

eto ova alfa159 vazi ko lijep avto sto mu cijena ne raste vec cijena raste onoj losoj alfi 155v6,33,75,.

a budemo vidjeli za 4c,8c,. kada ljepilo koje se koristilo za vezivanje vlakana pocne da popusta nakon nekoliko godina koliko ce ista da kosta,.

ta skoda jbga auto za narodne mase ,., ha to zovem najbolje sluzbeno auto,.,. sta je to iz velike serije kroz odredjeni period uspjelo da bude popularno ,.,

tako ni nova djulia, ili kako vec par godina hit i cim izadje nesto novo svi se pitamo sta je ono hahahah vidi je kakava je ,.,

al dok kvadratic(155) u crvenoj boji sa logom tatrane, obaveznim dtm izduvom i zvukom (luso bloka) uhh eh to je klasik dok ovo sranje sa jtd, jtdm,jts, 1,4qvad turbo,., vama smrtnicima je ih,hit,grandprodukcija,.,

isto ko skoda iz 1929 prelijep avto, auto za bogate ljudove, jbga vremena se promjenila

jednom sam na autoputu vidio bas tog sluzbenog kako je dere jedno 150 km/h - i komentarisemo redom (ja sutim) kako je to dobro sluzbeno auto - nakon par kilometara nize isti taj lik u zaussstavnoj traci sa otkinutim trapom.... auto palo na karambolku i pragove.... a najbolji jaran morao da otplati dug liku sto je novu skodu oktaviju TDI DSG skrsio jer nije im'o kad da na autoputu zaustavi auto zbog STOP ENGINE upozorenja.... ode i masina i DSG u 3 PM - 15 000€ stete....
sema911s

#1137 Re: Alfa Romeo

Post by sema911s »

jednom sam na autoputu vidio bas tog sluzbenog kako je dere jedno 150 km/h - i komentarisemo redom (ja sutim) kako je to dobro sluzbeno auto - nakon par kilometara nize isti taj lik u zaussstavnoj traci sa otkinutim trapom.... auto palo na karambolku i pragove.... a najbolji jaran morao da otplati dug liku sto je novu skodu oktaviju TDI DSG skrsio jer nije im'o kad da na autoputu zaustavi auto zbog STOP ENGINE upozorenja.... ode i masina i DSG u 3 PM - 15 000€ stete....[/quote]

neznam druze mi ove nase ne da silujemo, vec redaljku na svakoj napravimo,.,jest da se pokvare, jbga nema toga sto balkanac nije pokvario ali cica ejub to za par sati popravi i niko od sefova nevidi,.,

a svako avto se kvari, nema toga koje se nije pokvarilo(mozda od komsije mi punto mada mu je jos u garazi od kada ga je kupio na satu mu pise 300km a kupljen 2012 taj se zadugo nece pokvarit)
emko1234

#1138 Re: Alfa Romeo

Post by emko1234 »

_mufljuz_ wrote:
sema911s wrote:milojko skoda ili alfa isto sranje kada nije tvoje moje vec necije drugo,.,

jednom sam na autoputu vidio bas tog sluzbenog kako je dere jedno 150 km/h - i komentarisemo redom (ja sutim) kako je to dobro sluzbeno auto - nakon par kilometara nize isti taj lik u zaussstavnoj traci sa otkinutim trapom.... auto palo na karambolku i pragove.... a najbolji jaran morao da otplati dug liku sto je novu skodu oktaviju TDI DSG skrsio jer nije im'o kad da na autoputu zaustavi auto zbog STOP ENGINE upozorenja.... ode i masina i DSG u 3 PM - 15 000€ stete....
HAHAHAHAHAH
joj maljutki

ovo ono kad dva pijanca sjede ispred granapa, pa nakon trece klipace krene prica : drug od mog druga, pricao mom drugu kako je njegovom drugu ispricao njegov drug kad je bio kod druga u njemackoj, i vidio na autobahnu kako mu se treci drug sjebo s autom.
sjooo ocam, pa realnije su zvjezdane staze od ove tvoje dogodovstine s autoputa.
usporedbe radi, test audija a8. lik na 65 milja na autputu ostaje bez goriva, auto se gasi u D modu jer mu nestaje goriva. I neces vjerovat, covjek stane, izvadi kanister, gurnje mjenjac u p. Naspe gorivo, vrati se u auto. Pritisne dugme, upali auto i nastavi vozit.
Mani se majke ti tih seljackih prica. Pa ne pase ovdje niko travu moj mufljuze.
SSemir

#1139 Re: Alfa Romeo

Post by SSemir »

sema911s wrote:eto ova alfa159 vazi ko lijep avto sto mu cijena ne raste vec cijena raste onoj losoj alfi 155v6,33,75,.
cuj sto ne raste cijena autu starom 7 godina :D pa to ni sa ferrarijevim modelima nije slucaj. i on na osnovu toga zakljucuje da nije klasik auto.
boze
_mufljuz_

#1140 Re: Alfa Romeo

Post by _mufljuz_ »

emko1234 wrote:
_mufljuz_ wrote:

HAHAHAHAHAH
joj maljutki

ovo ono kad dva pijanca sjede ispred granapa, pa nakon trece klipace krene prica : drug od mog druga, pricao mom drugu kako je njegovom drugu ispricao njegov drug kad je bio kod druga u njemackoj, i vidio na autobahnu kako mu se treci drug sjebo s autom.
sjooo ocam, pa realnije su zvjezdane staze od ove tvoje dogodovstine s autoputa.
usporedbe radi, test audija a8. lik na 65 milja na autputu ostaje bez goriva, auto se gasi u D modu jer mu nestaje goriva. I neces vjerovat, covjek stane, izvadi kanister, gurnje mjenjac u p. Naspe gorivo, vrati se u auto. Pritisne dugme, upali auto i nastavi vozit.
Mani se majke ti tih seljackih prica. Pa ne pase ovdje niko travu moj mufljuze.
dobro te je ljakane - ispod nivoa mi je daljnja diskusija sa tobom - bolesno si iskompleksiran.
emko1234

#1141 Re: Alfa Romeo

Post by emko1234 »

ja stara čoeka kako bezočno laže. pa kako te bolan nije stid?
i jesi mufljuz pravi.

jel vam najveca vatra kad se isparite odavde ko najveći jad i čemer, čistite hale gore i onda skupite parica i dođete 10 dana da bi vidjeli kako ste i dalje jad i čemer i kako i ovdje ima ljudi koji su napravili pare? :lol: :lol: :lol:
NediM17

#1142 Re: Alfa Romeo

Post by NediM17 »

Jedan moj poznanik je htio da cipuje Passata 2.0 TDI sa DSG-om, ja mu fino govorio da je DSG smece sam od sebe i da ce ga cip pokidati, nije poslusao. Ishod- na petom kickdown-u mjenjac se prosuo kao riza. To je taj strasni Vau Vau premiJum :lol: .
_mufljuz_

#1143 Re: Alfa Romeo

Post by _mufljuz_ »

emko1234 wrote:ja stara čoeka kako bezočno laže. pa kako te bolan nije stid?
i jesi mufljuz pravi.

jel vam najveca vatra kad se isparite odavde ko najveći jad i čemer, čistite hale gore i onda skupite parica i dođete 10 dana da bi vidjeli kako ste i dalje jad i čemer i kako i ovdje ima ljudi koji su napravili pare? :lol: :lol: :lol:
zato sto je tesko u BIH bit moron jer je konkurencija prevelika.... kraj price...
sema911s

#1144 Re: Alfa Romeo

Post by sema911s »

NediM17 wrote:Jedan moj poznanik je htio da cipuje Passata 2.0 TDI sa DSG-om, ja mu fino govorio da je DSG smece sam od sebe i da ce ga cip pokidati, nije poslusao. Ishod- na petom kickdown-u mjenjac se prosuo kao riza. To je taj strasni Vau Vau premiJum :lol: .
onda ti je jaran bas dobar tuner jer je prebacio preko 500Nm,.,. iz dva litra sa fabrickim turbom,.,

koliko ste popili dok je to pricao
emko1234

#1145 Re: Alfa Romeo

Post by emko1234 »

NediM17 wrote:Jedan moj poznanik je htio da cipuje Passata 2.0 TDI sa DSG-om, ja mu fino govorio da je DSG smece sam od sebe i da ce ga cip pokidati, nije poslusao. Ishod- na petom kickdown-u mjenjac se prosuo kao riza. To je taj strasni Vau Vau premiJum :lol: .
zato sto ti je jaran parmak. postoji kontrukcijska granica koju dsg mjenjac moze da podnese na tim autima a to je u tom passatu bilo 350nm. isto tako postoji razlog sto se dsg u prvim serijama nije ugradjivao ni u jednog jaceg dizela od od onog sa 140ks. bas iz tog razloga sto bi ga okretni momenat jaceg dizela pokidao. i sad mu je granica 600nm u upotrebu kompozitnih materijala pa u sve jace dizele i benzince s turbom ide i dalje klasicni tiptronic.

znaci nije do mjenjaca nego tvoj jarana.

@mufljuze
ti si otisao iz BiH zbog toga sto nisi bio konkurentan na tom polju? :lol: :lol: :lol:
jel bolje u svabiji? :skoljka:
citroen xm

#1146 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

DSG ima toliko problema kao i motori VAG grupe tako da uopšte nema potrebe navoditi primjere. Internet ih je prepun i to ne od naših šabana već iz cijelog svijeta. Porediti Alfu i Audi nema smisla. Oni su nebo i zemlja. Može Alfa da se ugasi, ali ona je ikona. Audi sem jednog jedinog modela iz 80-ih nema interesantno auto, za koje će neko da pita 10 godina posle prestanka proizvodnje. Jednostavno vozite šta hoćete i možete, ne spominjite Alfu jer ispadate glupi kada pokušavate poniziti legendarnog proizvođača, a uzdići neki Audi koji bez obzira na kvalitet, nekvalitet, broj prodatih ili neprodatih primjeraka nije proizvođač vrijedan divljenja.

Sjedi u Alfu, provozaj, osjeti zvuk, krivine..... Neki nikada neće shvatiti neke stvari, samo pišu gluposti i pokušavaju biti interesantni.
sema911s

#1147 Re: Alfa Romeo

Post by sema911s »

citroen xm wrote:DSG ima toliko problema kao i motori VAG grupe tako da uopšte nema potrebe navoditi primjere. Internet ih je prepun i to ne od naših šabana već iz cijelog svijeta. Porediti Alfu i Audi nema smisla. Oni su nebo i zemlja. Može Alfa da se ugasi, ali ona je ikona. Audi sem jednog jedinog modela iz 80-ih nema interesantno auto, za koje će neko da pita 10 godina posle prestanka proizvodnje. Jednostavno vozite šta hoćete i možete, ne spominjite Alfu jer ispadate glupi kada pokušavate poniziti legendarnog proizvođača, a uzdići neki Audi koji bez obzira na kvalitet, nekvalitet, broj prodatih ili neprodatih primjeraka nije proizvođač vrijedan divljenja.

Sjedi u Alfu, provozaj, osjeti zvuk, krivine..... Neki nikada neće shvatiti neke stvari, samo pišu gluposti i pokušavaju biti interesantni.
citras natakarim ti svako ff auto koje je zanimljivo vozit,., svako podupravlja, nemoze da prenese snagu na podlogu, od tockova trazis da upravljaju, koce, prenose snagu, jos na njih natovaris 60+ opterecenja,.
ok stavaljaju neki diff sta dobiju ovo gore samo malo slabije izrazeno,., alfa, audi, vw, skoda, seat, psa isto sranje za velike narodne mase koje koriste ove parfeme gore nabrojane, samo sto se u tim masaama hoce svi da razlikuju od drugih,..,

ps koji to proiztvodjac nema problema sa svojim proizvodima,. i koji je to automatik savrsen,.,

zna se ko pravi kola za uzivanje i koje je tata mata,.,. buranija ima da bira ova velikoseriska kola

to jtd daje neki specijalni zvuk, isto sranje ko tdi samo malo brze klapara
emko1234

#1148 Re: Alfa Romeo

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:DSG ima toliko problema kao i motori VAG grupe tako da uopšte nema potrebe navoditi primjere. Internet ih je prepun i to ne od naših šabana već iz cijelog svijeta. Porediti Alfu i Audi nema smisla. Oni su nebo i zemlja. Može Alfa da se ugasi, ali ona je ikona. Audi sem jednog jedinog modela iz 80-ih nema interesantno auto, za koje će neko da pita 10 godina posle prestanka proizvodnje. Jednostavno vozite šta hoćete i možete, ne spominjite Alfu jer ispadate glupi kada pokušavate poniziti legendarnog proizvođača, a uzdići neki Audi koji bez obzira na kvalitet, nekvalitet, broj prodatih ili neprodatih primjeraka nije proizvođač vrijedan divljenja.

haj majke ti citroen nemoj da seres. pises ovdje ko da pricas o nekom mclarenu ili porseu. kakav zvuk, kakvo lezanje. o kojem lezanju cemo pricat? lezanju 159 koje je bila 200 kila teza od konkurncije, koja je vise podupravljala nego svaki audi skupa u zadnjih 20 godina? o kojem zvuku da pricamo, o zvuku 3.2 motora? nismo ga vozili ni ti ni ja, a da s ne lazemo ovo sto se moze cuti preko youtube od tog motora me nikad nije ponukalo da o zvuku istog pisem hvalospjeve.
o kakvoj kvalitetii ti pricas, pa alfa je godinama sinonim za auto puno cvrcaka i sitnica koje izludjuje vlasnike. zato molim te nemoj biti smjesan i pricati i pisati ko da je maseratti upitanju.
ElDzidziIbnDzo

#1149 Re: Alfa Romeo

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ovaj forum je odavno postao jedna velika truba :lol: :lol:

Šta je bolje krompir ili teletina :lol:
530i

#1150 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

Šta zna mesar iz Pazarića kad mu je babo potkupio učiteljicu da završi i prvi razred osnovne škole. Ta mesarčina može samo da cvili po forumu, dok mu babo kolje volove, pa kad se vrati s posla da ga moljaka za krug u plastičnoj škodi.

Obriši tastaturu kad pobališ sad.
Post Reply