Sve je to divno-krasno, ali moj komentar je bio odgovor da je Quattro bio nista, a zapravo je bio najuspjesniji auto u grupi za koju je bio namjenjen.johntra wrote:Kad se tih godina gleda WRC bilo je bitnije osvajanje konstruktorske titule, Audi jeste bio najbolji, ali je 037 bila cijelo vrijeme sa stražnjim pogonom, a i to je bio uspjeh, parirati autima sa pogonom na sva četiri točka...Tome treba dodati da je Audi išao na mnoge relije, na kojima Pug i Lancia nisu bili, kako bi skupljao bodove...
Što se tiče Delte S4, ona je bila tu samo dvije godine, prvu na trećem mjestu, dok je drugu bila ispred Audija u konstruktorskom poretku..u vozačkom poretku je 85 godine S4 bila druga...
kako god, to ne umanjuje značaj da je Lancia i danas najuspješniji konstruktor u ovom sportu, sa čak četiri različita auta, nešto što još nikome nije uspjelo i o čemu Audi može samo sanjati...
Ne znam gdje nadje 4 modela Lancie koja su nesto osvajali, koliko znam to su 3: Stratos , 037 i Delta sa ukupno 9 konstruktorskih titula i 5 vozackih. Citroen ima 8 kontruktorskih titula, ali 9 vozackih sa takodjer 3 modela, a uzmu li titulu 2013. godine (realno je da bi mogli, Hirvonen prosle sezone bio drugi, Loeb vozi dio sezone ali se poeni ne ubrajaju u konstruktorske) prestice Lanciu po ukupnom uspjehu, imace isti broj konstruktorskih, ali 2 x vise vozackih titula, ne znam tacno ali vjerujem i daleko vise pobjeda. Ako ubrajas sve modele s kojima je Lancia nastupala u eri WRC-a, sa ova 3 modela+ S4, opet zaostaje za Citroenom koji je mimo Xsare, C4 i DS3 sa kojima je osvajao titule imao jos BX-a i Visu, odnosno 5 modela. Ispravi me ako sam negdje pogrijesio.