Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

jovanbl

#1126 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jovanbl »

ganjeta wrote:
jovanbl wrote:
ganjeta wrote:Svasta sam se naslusao,ali da je Avdukic toliko psihicki stabilna osoba....a Sehic labilna :skoljka: .
Ti k'o da si psiholog repke pa raspolazes takvim informacijama..
Avdukic je stekao iskustvo i psihicku stbilnost u Rudaru iz Prijedora vauuuuu......
Ako ima neko ko je jak psihicki,to je Seha.Momak je prezivio to da mu se svaku tekmu sa sjevra psovalo tako,da se nije biralo,bilo mrtvo ili zivo...on nije posustao i zato je sad sad tu gdje mu je mjesto.
Za sehica necu nista da govorim iako o njemu imam misljenje kao kiks golmanu ( sto je vjerovatno posljedica mladiosti i neiskustva), ali Avdukica znam licno i dugo nisam upoznao zrelijeg fudbalera . Momak je o sebi pri sebi 100% na zemlji , stabilan kao fudbaler a bogami i kao covjek!
Misljenje je kao shupak,svako ga ima pa tako i ti :mrgreen:
Onda nemoj pricati o Sehi kad ga ne poznajes licno i o njegovim ljudskim kvalitetima...ovdje ne pricamo kakav je ko kao covjek...nego golman majstore,golman!
ne mozemo se ja i ti usaglasiti oko ovog nikada samo iz razloga sto ti iskljucivo razmisljas kao navijac zeljeznicara!

Pokusaj biti objektivan, pa mi reci , sudeci po ovoj polusezoni ( a to bi valjda trebalo odlucivati ko je jedinica - trenutna forma) po kojem je kriteriju sehic u prednosti nad avdukicem ?
Joey Tribbiani

#1127 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Joey Tribbiani »

Mislim da su oba golmana dobra, ali je (kako god to nekome zvučalo) Šehić iskusniji na jedan način. Prvu utakmicu za Željezničar je odigrao 2007 godine. Od tada je proteklo 3,5 sezone. Ima u nogama nekoliko gradskih derbija gdje je veliki pristisak. U posljednjoj godini, taj pritisak je narastao i na tekmama protiv Borca. Ima iza sebe 2 tekme u evropi (gdje smo primili 6 golova i koliko god to bilo ludo, nije kriv ni za jedan gol, čak je skinuo i penal u gostima). Poreg toga branio je i za mladu selekciju. Najviše se istakao protiv Italije u gostima gdje smo, u velikoj mjeri zahvaljujuci njegovim odbranam, izvukli remi.

Istina je da je imao kikseva, posljednji su za mladu repku protvi madjarske, ali mislim da je sazrio bar za tog 3 golmana repke za razliku od Avdukića koje tek sada brani na nekom većem nivou. Ranije je bio rezerva u Čeliku, branio za Rudar iz prijedora i borio se s njima za opstanak. Po meni, i on zasluzuje poziv i šansu na danjašnoj tekmi, ali je Šeha zbog nabrojanih stvari u maloj prednosti. Ne bi reko da se trebamo nešto plašiti ko će nam stajat na golu, solidni su golmani, više me brine pristup ostatka ekipe. Valjda neće mrljavit i tjerat od sebe navijače koji ih prate. Nadam se najmanje nekom remiju uz pristojnu igru. Sve ostalo je tjeranja u pm i njih i sušića protiv kojeg do sad ništa nisam rekao.

Eto vam jedno stučno mišljenje :mrgreen:
ganjeta

#1128 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Da ja razmisljam kao navijac Zeljeznicara a ti kao posmatrac realan :lol: :lol:
Citaj malo JOvaneeee :mrgreen: napisao sam ti,ali opet cu...
Zadnje 2 god golman mlade repke.
Proslu sezonu kao kapiten podigao championski pehar,igrao finale kupa.
Spasio nas protiv Hapoela jos vece blamaze.
Ovu sezonu je drugi na tabeli,i polufinale kupa BiH.
Jesu li to dovoljni argumenti i laiku?
Znaci u pitanju je kontinuitet,opet ti ponavljam trebam li crtati ili obojiti vostanim...znaci nije on od juce...ali dzaba tebi pricati kad ti znas da je Avdukic psihicki stabilna osoba :skoljka: .Yebo sve ovo pobrojano...
jovanbl

#1129 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jovanbl »

jovanbl wrote: ne mozemo se ja i ti usaglasiti oko ovog nikada samo iz razloga sto ti iskljucivo razmisljas kao navijac zeljeznicara!

Pokusaj biti objektivan, pa mi reci , sudeci po ovoj polusezoni ( a to bi valjda trebalo odlucivati ko je jedinica - trenutna forma) po kojem je kriteriju sehic u prednosti nad avdukicem ?
da ponovim pitanje ??????
Baltazar_khan

#1130 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Baltazar_khan »

Smorili ste nas Šehićem i Avdukićem kao da je ibro Buffon a Avdukić Casillas :-)

Hebo i njega i Avdukića najveća žalost je ta što nema golmana koji brani udarce jednog Gerrarda. Baš se vidi da smo neozbiljna reprezentacija na čelu sa neozbiljnom savezom.
jazzer

#1131 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jazzer »

Jadna nam majka kada su nam Sehic i Avdukic opcije za golmana reprezentacije.
ganjeta

#1132 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Al'si zakte u pm :twisted: ...ako cemo odlucivati po ovoj sezoni pola nasih reprezentativaca ne zasluzuzuje poziv.
Eto u pravu si po ovoj polusezoni :lol: Avdukic zasluzuje da bude starter,si zadovoljan..
Ali Ibrahim Sehic zasluzuje po svojim zaslugama u zadnje 2-3 godine.Jeli i dure to.
ganjeta

#1133 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Baltazar_khan wrote:Smorili ste nas Šehićem i Avdukićem kao da je ibro Buffon a Avdukić Casillas :-)

Hebo i njega i Avdukića najveća žalost je ta što nema golmana koji brani udarce jednog Gerrarda. Baš se vidi da smo neozbiljna reprezentacija na čelu sa neozbiljnom savezom.
Da,da bas smo smorili.Da su ovdje Ibro Hodzic i Hamzic poredjenje bi ti bilo na mjestu :mrgreen:.
A do tada nastavi sa smaranjem,bar do veceras kada nastupa pljuvanje Sehe ili Avdukica.
Znam ja nas,yebo ti nas!
Baltazar_khan

#1134 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Baltazar_khan »

ganjeta wrote:
Baltazar_khan wrote:Smorili ste nas Šehićem i Avdukićem kao da je ibro Buffon a Avdukić Casillas :-)

Da,da bas smo smorili.Da su ovdje Ibro Hodzic i Hamzic poredjenje bi ti bilo na mjestu :mrgreen:.
A do tada nastavi sa smaranjem,bar do veceras kada nastupa pljuvanje Sehe ili Avdukica.
Znam ja nas,yebo ti nas!
Jelde pljuvam... Pročitaj moj post o Šehiću na 44 stranici. Prvo ispeci, pa onda reci :oops:
Ne znam šta spominješ njih dvojicu baš namjerno hoćeš da prebaciš priču na prepucavanje između bordo i plavih navijača :roll:

Ali jako smiješna vam je ova priča, šipak ste realni i ti i ovaj iz bl iz aviona se vidi da branite svoje golmane onako baš navijački. Ti njemu daješ neke argumente o Šehiću ko da brani u Španiji i tamo diže pehare a ne u ligi kojoj malo fali da bude najgora na svijetu.
Alfa_Ze

#1135 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Alfa_Ze »

Jasmin Buric, zasluzio je ako nista ono bar sansu da ga se isproba !!

EUROPSKA LIGA 2010 / 2011 Grupa ‘’A’’

Juventus - Lech Poznań 3 : 3 ( Buric nije branio )

Lech Poznań - Red Bull Salzburg 2 : 0
Buric - Wojtkowiak (53. Kiełb), Bosacki, Arboleda, Henriquez - Injac (86. Drygas), Kriwiec - Kikut, Stilic, Peszko - Rudnevs (82. Wichniarek)

Manchester City - Lech Poznań 3 : 1
Burić - Kikut, Bosacki, Arboleda (70. Djurdjevic), Henriquez - Injac, Drygas (55. Rudnevs) - Peszko, Kriwiec, Wilk (55. Stilic) - Tshibamba

Lech Poznań - Manchester City 3 : 1
J. Buric - M. Kikut, B. Bosacki, M. Arboleda, L. Henriquez - S. Peszko (73. Wilk), D. Injac (57. Kiełb), I. Djurdjevic, S. Krivets - S. Stilic (62. Możdżeń) - A. Rudnevs

1. Lech Poznaň 4 7 bodova
2. Manchester City 4 7 boda
3. Juventus 4 4 boda
4. Salzburg 4 2 boda

Image

Jasmin Burić
February 18, 1987 (age 23)
Height 1.93 m (6 ft 4 in)
ganjeta

#1136 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Tvoja terorija i zakljuci me ne zanimaju.
Apsolutno se slazem da je liga gotovo najgora na svijetu i da je Ibrahim Sehic najbolji golman u njoj.Kakva god bila liga mi nemamo bolje,nemamo rezervne domovine...nemamo boljeg golmana trenutno.
Ovdje cu zavrsiti raspravu...

Samo cu reci Ibrahim Sehic jedan je od nas-TM 87
Baltazar_khan

#1137 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Baltazar_khan »

ganjeta wrote: Samo cu reci Ibrahim Sehic jedan je od nas-TM 87
jovanbl wrote: ne mozemo se ja i ti usaglasiti oko ovog nikada samo iz razloga sto ti iskljucivo razmisljas kao navijac zeljeznicara!
exc0d14c

#1138 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by exc0d14c »

Sad se javlja i Zenicanin i gura svog golmana :lol: :lol: :lol:
ganjeta

#1139 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

exc0d14c wrote:Sad se javlja i Zenicanin i gura svog golmana :lol: :lol: :lol:
Morao sam....
A meni zao :sad: vas na mapi nema :run:
Van Halen

#1140 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Van Halen »

Šehić nema fizičke predispozicije za golmana. U skoku sa fizički jakim igračima kakvi igraju u npr. engleskoj ligi on nema nikakve šanse. Jedini koji ima takve predispozicije a trenutno je u ili oko reprezentacije je Begović.
respo

#1141 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by respo »

mikogoago wrote:Za reprezentaciju moze da igra samo onaj kome je ova u srcu i koji nece kalkulisati o tome kada je poziv u istu u pitanju.Po meni Begovic je u zadnje vrijeme napravio puno gluposti koje ga mogu kostati karijere.
Po meni Nemanja Supic (kojeg su ovdje svi brzo zaboravili) mozda i nije najbolji golman,ali on je branio srcem za BiH sjetite se Turske(jos ako je tacna,da su mu nudili lovu da propusti koju-sto nije daleko od istine).
Raja su to prepoznala.Sigurno mu tek tako nisu skandirali imeu Zenici.On je mozda ili vjerojatno zavrsio sa reprezentacijom,ali svjetla obraza.Po meni trebamo forsirati ove mladje golmane,a ima ih.
protiv turske pozvati igrace koji igraju u rs-u
svaki bi ostavio koozu na terenu a ne srce :D (neshvatiti ozbiljno :))
shalla

#1142 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

hz__semir wrote:
extraordinary wrote:Mi slijepo vjerujemo da je Begović ignorisao Sušića a vi ne vjerujete slijepo da pljušte milioni na sve strane za Begovića. Ma jel de, ko je lud ovdje? :-)
To je to. Kad se pljuje po Sušiću, onda nije problem slijepo vjerovati novinarima koji prenose izjave anonimnih igrača kako se oni šprdaju sa Sušićem, ali kada neki igrač, po mogućnosti tvoj ljubimac, napravi sranje, onda čak i izjava iza koje stoji imenom i prezimenom sam selektor Sušić, nije vjerodostojna.
Aludirao sam na ono što se događa oko Begovića u engleskoj (ovo odbio da brani za stoke zbog toga i toga, hoće isključivo u chelsea i sl), ne za ovu tekmu, ovdje je i meni nejasan skroz... Nego mi je bezze kad se ovdje komentariše o nečemu što se pročita u avazu ili možda na npr. sportinu ili u drugim "relevatnim izvorima" a uopšte se ne provjeri ta informacija na nekim ozbiljnijim siteovima ili možda na zvaničnim stranicama kluba...

Ne govorim samo za Begovića već inače, nije ni čudo što nam je avaz najprodavanija novina, sve zatupljeno samo tako. Nije ovo vezano samo za sportiste već za sve druge sfere života, političare, muzičare i sl. Ljudi objavljuju izmišljene intervjue, stave jedinu sliku koju imaju u arhivi (npr Begović u dresu Portsmoutha ili Škoro u dresu Sarajeva ali iz tamo neke 2000 godine i sl) i bum, hajmo prodati novinu/vijest... Presmiješno...

P.S. vezano za pljuvanje po sušiću, ja sve što sam rekao o njemu bazirao sam na osnovu gledanja utakmica ili eventualno izjava koje sam čuo iz njegovih usta... NIje tema o sušiću ali fakat, FAKAT ne kontam kako ga neko ko iole poznaje fudbal može braniti?!? Jbt da je moj babo rođeni ja bih mu rekao "stari griješiš tu, tu i tu"... Evo vam i današnja tekma za primjer, da nema ovih povreda istrčao bi sastav Hasagić,Mujdža,Spaha,Mravac,Lulić,Rahimić,Pjanić,Misimović,Ibričić,Džeko i Ibiš i šta bismo postigli sa prijateljskom???
Ovako moramo Bogu zahvaliti na povredama pa da vidimo šta mogu Vranješ, Bešić, Subašić, Štilić i sl...

Aj vozdrica :bih:
Alfa_Ze

#1143 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Alfa_Ze »

exc0d14c wrote:Sad se javlja i Zenicanin i gura svog golmana :lol: :lol: :lol:
Nema ko sta gurat', momak je stariji od Sehica samo godinu, a ima vec internacinalno iskustvo.Samo konstatujem da momka treba imati u kadru, a to ko je bolji ili gori ?? - ne bi da licitiram !!
Chivas1

#1144 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Chivas1 »

Jest moja greska nije Supic kriv za ovaj gol protiv Turske nisam nikad pogledo snimak a onako u sekundi mi se cinilo da je on odbio a ne onaj igrac ispred ..al eto opet jel on branio protiv spanije ? :D stvarno nema ni jedna intervencija koja ce reci da je on neki vrsni golman..uostalom gdje sada brani ? i ova intervencija prije gola svaki amater treba ovo da odbrani a kamoli reprezentativni golman
ganjeta

#1145 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Šehić, Vranješ, Spahić, Pandža, Lulić, Salihović, Rahimić, Medunjanin, Misimović, Pjanić i Džeko.

Znaci 4-5-1.

@Jovane
pisam ti se na info :mrgreen:
Neelix

#1146 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Neelix »

Slovaci su Talijanima tri uvalili na svjetskom

a nama sehic na golu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Baron_Samedi

#1147 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Baron_Samedi »

Pa talijani su kita, nikakvo mjerilo...Mozda je trebo Halaim branit?
Neelix

#1148 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Neelix »

kita jelde, ma be i ha bi im uvalila pet :D :lol: jadna majko.
LSD

#1149 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by LSD »

Eno jedva docekaše da primimo gol, samo da bi pljuvali Šehića :lol: :lol: koja patnja nesnosna jebote :shock:
A Pandžin gol 1/1, frajer mu se uvalio ispred njega jer je i brži i jaci u duelu od njega...i naravno sam izbio ispred Šehića....najlakše je izbacivati komplekse, ali zapitajte se zašta nam uopšte služi ovakva odbrana i stoperi :?: ...da gledaju kako im protivnici daju golove, izgleda.
ganjeta

#1150 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Pljuvaci jeste li vidjeli kako se brani :dance:
Locked