Ne moze i jare i pare jel. Al odgoj djeteta nije samo ekonomska racunica i ne treba biti. Ima tu milion briga al evo meni nista na ovom svijetu nmz zamijenit kad dodjem umoran sa posla, nerevozan imao los dan a curica se zatrci sa vrata i skoci u zagrljaj. Sve me prodje.jeza u ledja wrote: ↑27/12/2024 22:12Razne zemlje su probavale razne stvari. Svedjani su svasta probavali i pomjerili TFR za mrvicu, da bi se vratilo unazad.Ermin ZM wrote: ↑27/12/2024 22:05Imas razne modele, vise elterngelda a krace ili obratno. (Ja nisam koristio) al od kolege zena je msm ovako 14 mjeseci dobivala 67 posto plate i onda jos godinu nesto manje.Rockefeller wrote: ↑27/12/2024 21:37
Kakve ba tri godine?
I kako je moguce da stane sve u 100€ kad je fking Hipp dohrana 15€? Pa samo ba hranu moras minimum 100€ izdvojit plus stvari.
Pitacu ga pa naknadno postam.
Dje sisa u toj prici? Djabna je
Proslo je sad neko vrijeme od toga al koliko se sjecam:
Aptamil sam placao 15 eura, msm da je isla jedna sedmicno. I to je bio najveci trosak. Pelene su bile tipa 40 komada po 5-6 eura( onaj jumbo pack kad uzmes jos jeftinije) maramice 4 pakovanja po 80 komada oko 3-4 eura. Hapice ja nisam uzimao vec smo mi kombinovali. Set bodija u primarku tipa 6 komada 10 eura.
Ajd mozda nije 100 nek je 150 opet stane u djeciji.
Tesko da ce ista ovo promjeniti.
Najgore je u zemljama istocne Azije gdje se ocekuje da radis ko konj i jos se brines o roditeljima. Japanci se tek sad sjetili da uvoze radnu snagu, na kapaljku. I Kinezi su sad takodje u totalnom kurcu.
Globalno ce biti veliko takmicenje za radnom snagom. Samo sto to debili poput ovog fana AfD ne kontaju.
To se ne kupuje. Ebes i Havaje i Ferarije
Evo bas npr sa nekadasnjom seficom sam imao diskusiju, nerevozna, kolega javio odsutvo jer je trebao vodit dijete doktoru. I ona ljuta, eto kaze vidis samo komplikacije sa radnicima sa djecom, ja necu nikad da imam djecu. Kazem ja njoj reko hoces li ti u penziju? Gleda me kaze hocu. Pa reko ko ce tebe zamijenit ako nema djece. Treba malo gledat i u buducnost. Ko ce ti penziono uplacivat? Poklopi se i nijedne vise.