Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
p206

#1126 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by p206 »

Nije valjda da vjerujete u novinarske priče da Messi bira saigrače... :-)

Yebo dupli sport sta se ovdje piše

Pa lik nikad nije zagalamio na terenu a nije da nije igrao sa balvanima.
Prije bila priča da gura Di Mariju, sinoć isti nije igrao, sve rečeno.
Muhamed Đakmić

#1127 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

Svaka čast fakat za Hrvatsku :D

Dalić ipak nije ubleha od trenera, čak i ako ono sa Nigerijom nije izgledalo toliko dominantno. Očito je koliko Hrvatska dobro brani pristupe svom golu, Argentina je sinoć imala jednu šansu nakon velike greške, Nigerija neku noć nijednu.

To je za ovaj sistem takmičenja jako dobro. Ne vjerujem da mogu otići do samog kraja turnira, ali kako se dosad pokazalo sa favoritima, mogu izbaciti u jednoj utakmici apsolutno svakog. Taj kontinuitet je malo teže ostvariti, ali kvalitet i za to imaju.
ultima_palabra

#1128 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by ultima_palabra »

strong69 wrote:"Selektor" Sampaoli reprezentaciju i igrace u njoj prilagodjava Messiju. A u timu Mascherano koji ne moze da dise, Rojo, Meza... Samim tim, katastrofa im je bila zagarantovana. Ne zvati Icardija, Romera, na gol staviti rezervnog golmana u svom timu i na klupi drzati Dybalu i Di Mariju...

Inace, nadam se da ce Argentina nece dobiti sansu da se plasira dalje i da im se rezultati nece poklopiti. Onakva prljava i bezobrazna igra, nabijanje Rakitica dok lezi od strane Otamendija, Messiju ne pada na pamet da izbaci loptu dok mu je saigrac iz Barcelone povrijedjen samo je jos jedan razlog koji me podsjeti koliko su Argentinci odvratni i prljavi igraci bez trunke fair playa.

Hrvatska hrabro, mirno i rutinski. Ubili Argentinu i pokazali im kako se igra fudbal.
Meni je veća ludost da ti Mascherano i Perez igraju vezu kraj Banege i Biglie.
incognito071

#1129 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by incognito071 »

Argentina ide ipak dalje, zivi bili pa vidjeli!
edo_79

#1130 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by edo_79 »

E sad da hoće Island klepit Nigeriju .... pa da bude veselje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#1131 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:
strong69 wrote:"Selektor" Sampaoli reprezentaciju i igrace u njoj prilagodjava Messiju. A u timu Mascherano koji ne moze da dise, Rojo, Meza... Samim tim, katastrofa im je bila zagarantovana. Ne zvati Icardija, Romera, na gol staviti rezervnog golmana u svom timu i na klupi drzati Dybalu i Di Mariju...

Inace, nadam se da ce Argentina nece dobiti sansu da se plasira dalje i da im se rezultati nece poklopiti. Onakva prljava i bezobrazna igra, nabijanje Rakitica dok lezi od strane Otamendija, Messiju ne pada na pamet da izbaci loptu dok mu je saigrac iz Barcelone povrijedjen samo je jos jedan razlog koji me podsjeti koliko su Argentinci odvratni i prljavi igraci bez trunke fair playa.

Hrvatska hrabro, mirno i rutinski. Ubili Argentinu i pokazali im kako se igra fudbal.
Meni je veća ludost da ti Mascherano i Perez igraju vezu kraj Banege i Biglie.
To je meni najgore, ja ne znam šta je fakat sa tim očekivao. Mascherano ti kreira iz veznog reda, mislim smiješno.

Plakat će oni za Sabellom, užasan fudbal, ali jako efikasan, niko ih nije mogao dobiti.

Inače, u ovom internacionalnom fudbalu 3-4-3 filozofija prolazi ako baš imaš iskusnu i maksimalno uigranu ekipu, a dovoljno mladu da to fizički može podnijeti, kako je imao Bielsa 2010. godine sa Čileom i isti ovaj Sampaoli 2014. godine.

Ovo s Argentinom je stvarno sramota, ako vidiš da ne ide, posloži 4-2-3-1, budi što čvršći nazad i nadaj se magiji Messija i Dybale, a mora je biti. Kako god, predviđam im da izlaze iz grupe i idu dalje, a onda je sve moguće :D :D :D

Samo ja mislim da njima nakon prvenstva kakav god bio ishod slijedi totalno ludilo. Messi, Higuain, Aguero, Mascherano, Di Maria, Banega, Biglia... pola ekipe se oprašta skoro sigurno.

Trebaju graditi novu generaciju oko Icardija, Dybale i još par ovih mlađih talentovanih momaka tipa Martineza i Pavona. I nek dovedu više ozbiljnog trenera, mada je ruku na srce Sampaoli djelovao ozbiljnije od svih ranijih. Možda im stvarno oproštaj Messija omogući da prodišu :D
Korovjev

#1132 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Korovjev »

Napisah post od pet paragrafa i pojede mi ga internet. Hebem ti gejts tvoje milijarde.
Sad ću kraće.
Svi u Hrvatskoj dobro odigrali, ali dvojicu izdvajam.
Modrića kao daleko najboljeg, najkompletnijeg igrača sredine terena od Xavija. Sve na stranu, tehnika, borbenost, inteligencija, čitanje igre ali kad da loptu vanjskim ko rukom suigraču na 30, 40 metara ostanem bez riječi. Ili onaj pas Rebiću na kraju prvog.
Lovren koji je željom za dokazivanjem, mentalnom snagom prevazišao sve porodične i profesionalne poteškoće zbog kojih bi mnogi, uključujući i mene, odustali i od porodice i od fudbala. Da me Klop, ispravno, zamjenio nakon pola sata igre prije jedno 6, 7 mjeseci zbog katastrofalne igre, ganjao bih neki transfer u Kinu. A on se evo vratio, igra puno bolje, ponekad i pogriješi ali gura dalje i zbog toga mi se sviđa ta njegova priča. Jer tako treba i u životu. A i nekako mi je najviše naš od svih naših na svjetskom. Možda baš zbog tih silnih problema.
Arha loša i tu se nema šta puno dodati. Nema potrebe da prolaze dalje, premda ne bi prvi put bilo da velikan koji na guzove prođe grupu ode do kraja.
Ovi što se čude što ne igra ovaj ili onaj nek proguglaju malo. Romero im je prvi golman, ali je povrijeđen, Icardija ne zovu, i pitanje je da li će ikad, ukratko zbog trebe. Banega povrijeđen, nije ga trebao ni voditi, ako im ovu najbitniju nije mogao odigrati, jer im fali jedan u sredini znalac. Di Maria u katastrofalnoj formi, što se njeme dešava sve češće i češće....
Ali zato i jesu dobra reprezentativna takmičenja. Igraš sa onim što imaš, nema tržišta da kupiš bilo koga, osim trenera. E tu su, čini me, mogli bolje jer ovo sa trojicom odozada u po frke mi je potez očajnika. Koliko ja znam do sada ni jednu nisu odigrali sa tom taktikom. I još ta trojica loši sa loptom u nogama pa na bilo kakav pritisak ide nabijanje na gigante Aguera i Mesija. Trebao je Higuaina prije uvesti možda čak i početi jer mu je on jedini playmaker u špici osim Mesija.
zomri

#1133 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by zomri »

Nema tu puno filozofije, napredni napadački sistemi poput Sampaolijevog trebaju vrijeme da se uigraju na reprezentativnom nivou, vrijeme kojeg obično nema na velikim natjecanjima. U ove dvije utakmice vidjeli smo samo konture sistema, ni izbliza njegovu punu implementaciju.

Zato Portugal ili Hrvatska imaju uspjeha na turniru a Argentina ne.
cyprus

#1134 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by cyprus »

Danas Nigerija uzima Islanda i tako ostavlja Argentini vrlo realne šanse... Islanđanima su odgovarali statični Argentinci, i tako su i izvukli bod... Međutim, protiv brzih Nigerijaca im je mrka kapa...

Mada, ništa mi draže ne bi bilo da Island ode dalje, a da ovi smetljari odmah ispadnu...
edo_79

#1135 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by edo_79 »

cyprus wrote:Danas Nigerija uzima Islanda i tako ostavlja Argentini vrlo realne šanse... Islanđanima su odgovarali statični Argentinci, i tako su i izvukli bod... Međutim, protiv brzih Nigerijaca im je mrka kapa...

Mada, ništa mi draže ne bi bilo da Island ode dalje, a da ovi smetljari odmah ispadnu...
Pa nebih ja bio baš tako siguran .... al hajd da prvo odgledamo tekmu :D
Muhamed Đakmić

#1136 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

zomri wrote:Nema tu puno filozofije, napredni napadački sistemi poput Sampaolijevog trebaju vrijeme da se uigraju na reprezentativnom nivou, vrijeme kojeg obično nema na velikim natjecanjima. U ove dvije utakmice vidjeli smo samo konture sistema, ni izbliza njegovu punu implementaciju.

Nema ovdje nikakvog naprednog sistema. Ovo što on radi je cirkus.
turbofolk

#1137 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by turbofolk »

Kako li je jutros Argentincima.. Pa u njih je dan žalosti, skoro pa kao i Brazilu prije 4 godine. Samo oni najistrajniji vjeruju da još ima nade :D
Logovan

#1138 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Logovan »

turbofolk wrote:Kako li je jutros Argentincima.. Pa u njih je dan žalosti, skoro pa kao i Brazilu prije 4 godine. Samo oni najistrajniji vjeruju da još ima nade :D
Treba biti optimističan. :mrgreen:
Fudo387

#1139 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Fudo387 »

Renta wrote:
Fudo387 wrote:
MensurM wrote:Luka Modrić - najveći nogometaš ikad rođen na ovim prostorima

:thumbup:
Luka je stvarno igracina,
No, najbolji igrac koji je ikad sutao loptu po nasim planincugama je bez premca, Dejan Savicevic.
On bi ovu danasnju odbranu Argentine predriblao osam puta gore dole i na kraju im petom zabio gol, golmanu kroz noge.

Ne sporim o nogometnom znanju Savičevića, gledao sam ga godinama, pakleni igrač, nepredvidljiv.. ali oni koji malo duže prate nogomet kažu da je najbolji hrvatski nogometaš ikad, bio Ico Hitrec...na žalost nema snimki, nema jutjuba, nema videa..ali bio je najveći.

Molim pročitati:
https://www.vecernji.hr/premium/ico-hit ... ena-919213

http://povijestsporta.com/niste-gledali ... o-nogomet/
Mozemo i tako,
Najbolji svih vremena je Safet Susic. :D
Fudo387

#1140 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Fudo387 »

Muhamed Đakmić wrote:
zomri wrote:Nema tu puno filozofije, napredni napadački sistemi poput Sampaolijevog trebaju vrijeme da se uigraju na reprezentativnom nivou, vrijeme kojeg obično nema na velikim natjecanjima. U ove dvije utakmice vidjeli smo samo konture sistema, ni izbliza njegovu punu implementaciju.

I cirkus, i za prekrsajnu prijavu.
Ne kontam samo kako je jedan ozbiljan fudbalski savez dozvolio kretenu da im bude selektor?
Mescini, imaju i oni svoje Munje.
zomri

#1141 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by zomri »

Muhamed Đakmić wrote:

Pa to i kažem, sad je to cirkus jer nema nikakvih mehanizama, ništa još nije usvojeno. A sistem postoji makar u Sampaolijevoj glavi za sad :mrgreen: i siguran sam da mu se da vrijeme da bi to izašlo na nešto.
sumirprimus

#1142 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by sumirprimus »

bilo ih je al luka je vjerovatno najtrofejniji, i to godinama igra na visokom nivou i nije epizodan lik u ekipi.
Korovjev

#1143 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Korovjev »

Al kad pročitam komentare da ‘smetljari’ trebaju ispasti namah se u meni probudi Mr Hyde. Idemo gaučosi prljavo pa do kraja.
I koliko čitam po netu za tog Sampaolija tvrde da je taktički dobar, ali se i meni čini da su emocije prevladale kod njega i da se malo pogubio.
Muhamed Đakmić

#1144 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Muhamed Đakmić »

Pa možda bi izašlo, ali sigurno ne bi sa Mezama :D

Tu je on već preko godinu, imao je vremena da isproba neke stvari. Dokle je došao njegov sistem najbolje pokazuje ona situacija iz drugog poluvremena kad se Messi vratio do štopera da uzme loptu.

Njegov kompletan sistem je da Messi ima što više loptu u svom posjedu, ali očito nije razmišljao o tome kako da mu donese loptu u pravim zonama. Nikakvog on sistema nema, ostavi ga na ovaj način stoljeće na klupi, i ništa promijeniti neće :D
turbofolk

#1145 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by turbofolk »

Logovan wrote:
turbofolk wrote:Kako li je jutros Argentincima.. Pa u njih je dan žalosti, skoro pa kao i Brazilu prije 4 godine. Samo oni najistrajniji vjeruju da još ima nade :D
Treba biti optimističan. :mrgreen:
Još im onaj Vrsaljko kaže da su plačipičke. :lol:

https://www.index.hr/sport/clanak/hrvat ... 06226.aspx
ultima_palabra

#1146 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by ultima_palabra »

Korovjev wrote:Al kad pročitam komentare da ‘smetljari’ trebaju ispasti namah se u meni probudi Mr Hyde. Idemo gaučosi prljavo pa do kraja.
I koliko čitam po netu za tog Sampaolija tvrde da je taktički dobar, ali se i meni čini da su emocije prevladale kod njega i da se malo pogubio.
Naravno da su smetljari, pa pogledaj samo sve šupačke poteze u zadnjih 20 minuta.
sumirprimus

#1147 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by sumirprimus »

jos brazil da cucne danas jel previse? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1148 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Tomahawk11 »

S Islandom blago rečeno grozni, neriješen rezultat je jedino dobar, jer si dobio bod iz njega, ali kad se sagleda šira slika, neuspjeh.
Ovo sa Hr, tu ni nema riječi da se opiše katastrofa od igre Argentine.
Poštujem da igraš sa igračima koji odgovaraju tvom sistemu iako to možda nisu najbolji igrači koje imaš u ekipi, ali onda moraš imati rezutate. Sampaoli ih nema, nema igru, nema ništa. Njegova ekipa je rahmetli.
U dvije utakmice, ja sam zapamtio samo ono Aguerovo kod datog gola. Ostalo, tuga. Uključujući i očajno izvedeni penal.
Neko kaže, da nije golman pogriješio...da nije golman pogriješio, da je onaj dao gol u prvom kad su Hrvati pogriješili, da onaj nije izgubio loptu na sredini kod Modrićevog gola, da napad Argentine nije izgledao kao karina, da ovo, da ono....i kad sve sabereš, zasluženih 0-3.
manijak1

#1149 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by manijak1 »

Kako god bilo , gorepomenuti ne mogu primirisat Ivici Osimu .Ni kao igraču, ni kao treneru , ni kao pedagogu, ni kao psihologu, ni kao sportskom radniku .
Island i samo Island , dokle god.
A Argentinci su pokazali da su prljavoprgavi igračići , stvarno koliko je samo nesportskih poteza bilo , za nepovjerovat.
Sumire :D ne benavi .
pirmin

#1150 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by pirmin »

Koja to reprezentacija ima gospodu u svojim redovima?
Svi gaze, tuku, idu preko leseva, cigane...
Meni su blize evropske repre ali ne vidim potrebu da se bas toliko laje na ostale.
Locked