Yebo dupli sport sta se ovdje piše
Pa lik nikad nije zagalamio na terenu a nije da nije igrao sa balvanima.
Prije bila priča da gura Di Mariju, sinoć isti nije igrao, sve rečeno.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Meni je veća ludost da ti Mascherano i Perez igraju vezu kraj Banege i Biglie.strong69 wrote:"Selektor" Sampaoli reprezentaciju i igrace u njoj prilagodjava Messiju. A u timu Mascherano koji ne moze da dise, Rojo, Meza... Samim tim, katastrofa im je bila zagarantovana. Ne zvati Icardija, Romera, na gol staviti rezervnog golmana u svom timu i na klupi drzati Dybalu i Di Mariju...
Inace, nadam se da ce Argentina nece dobiti sansu da se plasira dalje i da im se rezultati nece poklopiti. Onakva prljava i bezobrazna igra, nabijanje Rakitica dok lezi od strane Otamendija, Messiju ne pada na pamet da izbaci loptu dok mu je saigrac iz Barcelone povrijedjen samo je jos jedan razlog koji me podsjeti koliko su Argentinci odvratni i prljavi igraci bez trunke fair playa.
Hrvatska hrabro, mirno i rutinski. Ubili Argentinu i pokazali im kako se igra fudbal.
To je meni najgore, ja ne znam šta je fakat sa tim očekivao. Mascherano ti kreira iz veznog reda, mislim smiješno.ultima_palabra wrote:Meni je veća ludost da ti Mascherano i Perez igraju vezu kraj Banege i Biglie.strong69 wrote:"Selektor" Sampaoli reprezentaciju i igrace u njoj prilagodjava Messiju. A u timu Mascherano koji ne moze da dise, Rojo, Meza... Samim tim, katastrofa im je bila zagarantovana. Ne zvati Icardija, Romera, na gol staviti rezervnog golmana u svom timu i na klupi drzati Dybalu i Di Mariju...
Inace, nadam se da ce Argentina nece dobiti sansu da se plasira dalje i da im se rezultati nece poklopiti. Onakva prljava i bezobrazna igra, nabijanje Rakitica dok lezi od strane Otamendija, Messiju ne pada na pamet da izbaci loptu dok mu je saigrac iz Barcelone povrijedjen samo je jos jedan razlog koji me podsjeti koliko su Argentinci odvratni i prljavi igraci bez trunke fair playa.
Hrvatska hrabro, mirno i rutinski. Ubili Argentinu i pokazali im kako se igra fudbal.
Pa nebih ja bio baš tako siguran .... al hajd da prvo odgledamo tekmucyprus wrote:Danas Nigerija uzima Islanda i tako ostavlja Argentini vrlo realne šanse... Islanđanima su odgovarali statični Argentinci, i tako su i izvukli bod... Međutim, protiv brzih Nigerijaca im je mrka kapa...
Mada, ništa mi draže ne bi bilo da Island ode dalje, a da ovi smetljari odmah ispadnu...
Nema ovdje nikakvog naprednog sistema. Ovo što on radi je cirkus.zomri wrote:Nema tu puno filozofije, napredni napadački sistemi poput Sampaolijevog trebaju vrijeme da se uigraju na reprezentativnom nivou, vrijeme kojeg obično nema na velikim natjecanjima. U ove dvije utakmice vidjeli smo samo konture sistema, ni izbliza njegovu punu implementaciju.
Zato Portugal ili Hrvatska imaju uspjeha na turniru a Argentina ne.
Treba biti optimističan.turbofolk wrote:Kako li je jutros Argentincima.. Pa u njih je dan žalosti, skoro pa kao i Brazilu prije 4 godine. Samo oni najistrajniji vjeruju da još ima nade
Mozemo i tako,Renta wrote:Fudo387 wrote:Luka je stvarno igracina,MensurM wrote:Luka Modrić - najveći nogometaš ikad rođen na ovim prostorima
No, najbolji igrac koji je ikad sutao loptu po nasim planincugama je bez premca, Dejan Savicevic.
On bi ovu danasnju odbranu Argentine predriblao osam puta gore dole i na kraju im petom zabio gol, golmanu kroz noge.
Ne sporim o nogometnom znanju Savičevića, gledao sam ga godinama, pakleni igrač, nepredvidljiv.. ali oni koji malo duže prate nogomet kažu da je najbolji hrvatski nogometaš ikad, bio Ico Hitrec...na žalost nema snimki, nema jutjuba, nema videa..ali bio je najveći.
Molim pročitati:
https://www.vecernji.hr/premium/ico-hit ... ena-919213
http://povijestsporta.com/niste-gledali ... o-nogomet/
I cirkus, i za prekrsajnu prijavu.Muhamed Đakmić wrote:Nema ovdje nikakvog naprednog sistema. Ovo što on radi je cirkus.zomri wrote:Nema tu puno filozofije, napredni napadački sistemi poput Sampaolijevog trebaju vrijeme da se uigraju na reprezentativnom nivou, vrijeme kojeg obično nema na velikim natjecanjima. U ove dvije utakmice vidjeli smo samo konture sistema, ni izbliza njegovu punu implementaciju.
Pa to i kažem, sad je to cirkus jer nema nikakvih mehanizama, ništa još nije usvojeno. A sistem postoji makar u Sampaolijevoj glavi za sadMuhamed Đakmić wrote:Nema ovdje nikakvog naprednog sistema. Ovo što on radi je cirkus.zomri wrote:Nema tu puno filozofije, napredni napadački sistemi poput Sampaolijevog trebaju vrijeme da se uigraju na reprezentativnom nivou, vrijeme kojeg obično nema na velikim natjecanjima. U ove dvije utakmice vidjeli smo samo konture sistema, ni izbliza njegovu punu implementaciju.
Još im onaj Vrsaljko kaže da su plačipičke.Logovan wrote:Treba biti optimističan.turbofolk wrote:Kako li je jutros Argentincima.. Pa u njih je dan žalosti, skoro pa kao i Brazilu prije 4 godine. Samo oni najistrajniji vjeruju da još ima nade
Naravno da su smetljari, pa pogledaj samo sve šupačke poteze u zadnjih 20 minuta.Korovjev wrote:Al kad pročitam komentare da ‘smetljari’ trebaju ispasti namah se u meni probudi Mr Hyde. Idemo gaučosi prljavo pa do kraja.
I koliko čitam po netu za tog Sampaolija tvrde da je taktički dobar, ali se i meni čini da su emocije prevladale kod njega i da se malo pogubio.