Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Dozer

#1126 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Thorgerson wrote:Zato BTC nikada bojim se nece zazivjeti kao platezno sredstvo. Sto je steta.

Jer svi gledaju u to kao u investiciju, da zarade. Mali je broj ljudi koji kupuju BTC da bi ga koristili kao sredstvo placanja. I otprilike mozemo i pretpostaviti ko su ti ljudi.

Svi hoce da za 500 maraka obezbjede sebi penziju. A to nema smisla i to se nece desiti. Jer da bi ti za 500 dobio 50.000, neko morati izgubiti 50.000 a dobiti 500. :D
Grijesis. Crypto valute su buducnost. Trenutne monetarne valute ce nestati, a crypto valute su nasljenik. Ja mislim da ce za 15-20 godina cijeli svijet preci na crypto valute, a novac ce nestati.

Na koji nacin ce se sve to odvijati, tj. na koji tacno nacin ce to funcionisati - ne znam. Ali, vrlo vjerovatno ce se vrijednosni sistem samo prebaciti s trenutnog papirnog novca na crypto novac, odnosno na digitalu.
Npr. nesto sto danas vrijedi 1 EUR i ima pokrice u 0,1 g. zlata, ce sutra vrijediti 1 XYZ, a imace isto pokrice u zlatu.
Na taj nacin ce se uci u sljedeci evolutivni korak novca, tj. vrijednosti, pri cemu ce se iz opticaja potpuno povuci banknote, tj. papirni novac i ostace samo virtuelni novac kojim ce se raspolagati iskljucivo putem raznih uredjaja i plateznih sredstava poput kartica.
un1ted wrote: meni je facinantno da je 200 milijarde $ vrijednsot Bitcoin tržišta, a nemoš ga razmjeniti ko čoek nigdje, već po birtijama moraš dilat.
A transakcija 15 €.
Ovo je naprosto netacno. Eno IQOption. BTC se moze kupiti za lovu, a isto tako i prodati, i pare se odmah povuku na racun i karticu.
eToro takodjer.
Last edited by Dozer on 12/12/2017 12:18, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1127 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Kakvo pokriće u zlatu, odavno smo tu tačku prošli.
Mislim, možda još neko danas priča da je njegova valuta u potpunosti pokrivena protuvrijednošću u zlatu, ali je to laž.
muhafuca

#1128 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

Dozer wrote:
muhafuca wrote:
Dozer wrote: Jedini koji, mozda, zaista zna jeste - Soros :D
To je jedan gospodin koji iz svake moguce svjetske krize, i kada svi finansijski padaju na glavu - izadje dobar 5-10 milijardi....
Ako si ti na licu mjesta svakog veceg zlocina ili nekako (bar tangentijalno) povezan sa svakim vecim zlocinom koji se dogodio u zadnjih npr recimo 50 godina u tvom gradu

bili bilo cudno da se neko zapita "pa zasto policija malo ne pocne pratiti tog i tog covjeka"

Naravno moze biti da je slucajnost ali ....
Ma pratili ga, ispitivao ga i FBI, i sve sto su uspjeli zakljuciti jeste da je covjek samo imao dobre procjene i predvidjanja, i na osnovu njih pametno i na vrijeme ulagao i prodavao. Case closed.
jest naravno, nakon sto je godinama donirao milione i milione demokratima i ulagao u sve i jedan od njihovih projekata.

kad si bogat i imas "prijatelje" na uticajnim mjestima ....

mani pusti -- vidi kod nas korupcije na sve strane ... koliko je ljudi uhapseno i pravosnazno osudjeno radi korupcije, namjestanja tendera, trgovanje informacijom i slicnih stvari.

Sve ti je to isto i tamo - samo na mnogo mnogo vecem i kulturnijem nivou (u bjelim rukavicama sto se kaze).

Kod nas ne trebas puno ni odvojiti za mito i zastitu od sudstva i policije - tamo su milionske cifre za istu svrhu ali je zato i zarada basnoslovno veca.

Eto Soros sad neki madjionicar ili prorok pa dobro predvidja sta ce se desiti u buducnosti :-)

I jos neki drugi (neovisno od politicke strane koja ih stiti - imaju i republikanci svoje sticenike)
Dozer

#1129 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Danas ne postoji valuta potpuno pokrivena zlatom, naravno. Ali, i to je rezultat evolucije vrijednosti o kojoj pricam.

Nekada je bila robna razmjena u smislu roba za robu.
Pa je dosla razmjena robe za zlato i srebro (pri cemu su i zlato i srebro zapravo roba).
Pa je onda dosao kovani zlatni i srebrni novac kao nova roba za koju se kupovala druga roba (ali, i to je zapravo razmjena).
Pa se onda pojavio papirni novac, ali koji je morao imati protuvrijednost u zlatu, i koji je takodjer roba koja sem ijenja za drugu robu.
Pokrice papirnog novca (valute) u zlatu je postepeno gubilo na znacaju s pojavom novih roba i njihove vrijednosti (nafta npr.), ali i stvaranja generalno novih vrijednosti (industrija i razne druge robe), tako da se vrijednost novca danas moze izraziti u raznim drugim stvarima, sto ukljucuje i usluge. Ali, sve je to i dalje roba.

Uvidjate li proces?
Sljedeci korak evolucije vrijednoosti robe jeste napustanje koncepta novca, kao protuvrijednosti za neku drugu robu, i uvodjenje crypto novca kao protuvrijednosti za druge robe.
Last edited by Dozer on 12/12/2017 12:31, edited 1 time in total.
Dozer

#1130 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

muhafuca wrote: jest naravno, nakon sto je godinama donirao milione i milione demokratima i ulagao u sve i jedan od njihovih projekata.

mani pusti -- vidi kod nas korupcije na sve strane ... koliko je ljudi uhapseno i pravosnazno osudjeno radi korupcije, namjestanja tendera, trgovanje informacijom i slicnih stvari.

Sve ti je to isto i tamo - samo na mnogo mnogo vecem i kulturnijem nivou (u bjelim rukavicama sto se kaze).

Kod nas ne trebas puno ni odvojiti za mito i zastitu od sudstva i policije - tamo su milionske cifre za istu svrhu ali je zato i zarada basnoslovno veca.

Eto Soros sad neki madjionicar ili prorok pa dobro predvidja sta ce se desiti u buducnosti :-)

I jos neki drugi (neovisno od politicke strane koja ih stiti - imaju i republikanci svoje sticenike)
Ne kazem da to nije tako u generalnom smislu, ali u njegovom slucaju grijesis.
Covjek ima armiju ekperata koji po cijeli dan i noc sjede i prate ekonomska desavanja sirom planete.
Pored toga, i sam je vise nego kliker za te stvari. Sjetimo se tzv. "Tigar ekonomije", kada je skrkao Englesku funtu, i to im jos sve najavio sta ce i kako ce biti. :lol:
Pa, zar ti nije dovoljno da je u vrijeme Bushove vladavine upravo on dao 10 miliona za anti-Bush kampanju, a istovremeno zaradio milijarde tokom ekonomske krize? Upravo ga je Bush optuzio za malverzacije i poslao mu FBI da mu iskopaju bilo sta kako bi ga s*eb'o, ali - nista. 0 bodova. :D
visocicaguy

#1131 Re: Bitcoins

Post by visocicaguy »

rekoh da bacim jedan koristan link http://lopp.net/bitcoin.html

pozz svima.
muhafuca

#1132 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

Dozer wrote:
muhafuca wrote: jest naravno, nakon sto je godinama donirao milione i milione demokratima i ulagao u sve i jedan od njihovih projekata.

Ne kazem da to nije tako u generalnom smislu, ali u njegovom slucaju grijesis.
Covjek ima armiju ekperata koji po cijeli dan i noc sjede i prate ekonomska desavanja sirom planete.
Pored toga, i sam je vise nego kliker za te stvari. Sjetimo se tzv. "Tigar ekonomije", kada je skrkao Englesku funtu, i to im jos sve najavio sta ce i kako ce biti. :lol:
Pa, zar ti nije dovoljno da je u vrijeme Bushove vladavine upravo on dao 10 miliona za anti-Bush kampanju, a istovremeno zaradio milijarde tokom ekonomske krize? Upravo ga je Bush optuzio za malverzacije i poslao mu FBI da mu iskopaju bilo sta kako bi ga s*eb'o, ali - nista. 0 bodova. :D
Poznat ti je slucaj HSBC banke (ako nije lahko je procitati na netu) i trgovanje svim mogucim i nemogucim ilegalnim nocem (od pranja novca za Iran pod sankcijama do pranja novca za Meksicke kartele droge) - sta bi na kraju ? Platili par milijardi na kraju sto je manje od par procenata zarade koju su ostvarili tim poslom tj procenat od onog sto je dokazano i sto se zna da su hajrovali. Niko u zatvor nije otisao i banka nastavila normalno poslovati.

e tako isto i Soros ima Armiju - ali ne ekonomskih eksperata vec advokata koji mogu Drzavu razvlaciti na sudu i decenijama ako treba - on trosi svoje pare Drzava pare poreskih obveznika pa ti vidi ko ce prije biti primoran da se slucaj zatvori nekom nagodbom gdje on plati neku simbolicnu kaznu ili nista i naravno nastavi poslovati - dodaj na to konstantni pritisak njegovih "prijatelja" u politici i medijima da se slucaj zavrsi.

A sto se tice Bushovog perioda - pa ako kontas izazvati ekonomsku krizu i profitirati na njoj zajedno sa ekipom jos nekoliko magnata - pa kad je bolje vrijeme da je izvedes nego kad je Republikanski predsjednik na vlasti.

Sva sranja za vrijeme Busha su dovela do izbora Demokratskog predsjednika na vlast (Obame) nakon Busha.

Moze njemu Bush poslati 3 FBI-a i naci milion stvari ali kad to dodje do suda i pocne se razvlaciti - druga je to prica onda.
Dozer

#1133 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Ama - grijesis. On ima, vjerovao ili ne, kamaru ekonomskih strucnjaka, a i sam je to.
Ima i advokate, naravno, ali - nije ni dosao do suda da bi ih morao pokrenuti. Zasto nije dosao do suda, i to pod Bushom? :D
Nisu imali nikakvih dokaza da ga optuze.
muhafuca

#1134 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

Dozer wrote:Ama - grijesis. On ima, vjerovao ili ne, kamaru ekonomskih strucnjaka, a i sam je to.
Ima i advokate, naravno, ali - nije ni dosao do suda da bi ih morao pokrenuti. Zasto nije dosao do suda, i to pod Bushom? :D
Nisu imali nikakvih dokaza da ga optuze.
Zato sto su se vjerovatno nagodili prije suda - dovedes armiju advokata koji mu objasne koliko su ustvari jaki/slabi dokazi koje su prikupili - koliko dugo se on moze braniti - kojom argumentacijom i opcijama on barata - koliko ce sudski proces potencijalno kostati drzavu cak iako Drzava pobjedi nakon decenija sudjenja - koliko ce sudski proces kostati drzavu ukoliko Drzava izgubi nakon decenija sudjenja i slicne stvari.

Sve to dok Sudstvo dobija svakodnevne pozive uticajnih ljudi da slucaj ne dodje do suda - a svaki sudija, drzavni tuzilac itd voli svoj dobro placeni posao i nada se re-izboru na tu poziciju u sljedecem mandatu.

Pa kod njih se 90% slucajeva za najobicniji kriminal (dilanje droge na ulici, reket, sitne pljacke itd) rjesava vansudskom nagodbom. Drzava ti zaprijeti da ce ici na maksimalnu kaznu ukoliko ides na sud - ponude manju kaznu ako ne ides i priznas bez sudjenja - ti uzmes i gotova stvar. A to sustinski i nisu skupi procesi - mada kad se nakupi puno takvih slucajeva .... zato se uvijek preferira vansudska nagodba.

A da ne govorimo o slucajevima gdje Drzava treba trositi milijarde i milijarde dolara godisnje na jedan slucaj i nije sigurna u ishod (opet - plus uticaj mocnih prijatelja sa svih strana i iz svih sfera)

Ukratko kad imas milijarde u djepu - izvan zakona si dok god ne pocnes ubijati ljude na live streamu da svi gledaju ili slicne gluposti raditi.
KAMI666

#1135 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Thorgerson wrote:
KAMI666 wrote: Mozes li zlatom u birtiji pllatiti pice, ili naruciti sebi novi mobitel? Tolika vrijednost a ne mozes.
Da ti sada neko da 2kg zlata ili ne znam 6 BTC za tvoj stan da ga kupi, sta bi ti uzeo?

Iskren odgovor ako moze molim.

Da se razumije, ja uopste nisam toliki skeptik po pitanju kriptovaluta, nego samo kazem ovo je tek pocetak. Ali ono sto me zabrinjava jeste ovaj nevjeroatni skok vrijednosti koji ipak nije normalan, ma koliko mi sada sebe ubjedjivali - nije.

Citao sam negdje clanak, ako poslije 18. krene pljuvanje po bitcoinu od strane medija, treba se onda dobro cuvati... CME tada krece sa svojim fjucursima, pa vidjecemo.
Sve je investicija i cijenu jedne stvari odlucuje moc potraznje i onih koji su voljni da odvoje odredjenu kolicinu tog novca za tu stvar.

Licno bi danas uzeo Bitcoin nego zlato, zasto? Zato sto cijena BTC ce jos da skoci, dok cijena zlata stagnira. :mrgreen: Sta hocu reci: sa uzimanjem danas BTC da mi neko nudi za narednih dana, sedmica, mjeseci bi imao veci profit. Jednostavna je racunica i na tom se sve zasniva: da ostvaris profit.

Ovo sto BTC sada skace je normalno, svi hoce da udju unutra, tek je sada medijski popracen i tek ce da adaptuje da i ostala masa ulaze u ovo i da mu da na vrjednosti. Mi smo na trenutno danas na pragu tog pumpanja novca u kripto valutama. Sam BTC se postepeno koreguje i svoj kurs ali nije to to. Doci ce jedan dan gdje ce biti masovna korektura i gdje ce sa recimo 100k vratiti se na 10k. Kada ce to da bude i do koje ce cifre doci, to se ne zna. Valjda ce i za to postojati indikatori, zato treba biti ispred svih i citati vijesti, gledati sta se desava u ekonomiji i IT svijetu. Ali, cak i posle pada, kada svi budu prodavali on ce polako da se dize i dostici jednog dana opet vecu visinu nego sto je prije imao. Zato za ovakvo ulaganje moras imati i cvrste zivce ali i vremena.

Da li ce BTC zamjeniti danasnji sistem? Ne vjerujem, jer to svjetski mocnici, citaj "banke" to nece sebi dozvoliti da im neko izvlaci profit iz dzepa, gdje oni kada im se cefne nastancaju novca milijarde i milijarde, bez ikakvog pokrica, bez ikakvog limita. Banke ostaju i ostace glavne baje u igri,kripto valute ce im biti vid ulaganja da uzmu profit od dizanja i padova i to je to. Znace oni vec kako ce te valute drzati na distanci, a i drzave pogotovo, jer ne mogu da prate porezne obaveznike gdje im tece lova.

Sto se tice CME: oni su vec tamo, bilo 10.tog cini mi se. Kad te najvise pljuju,osjecaj se sigurnim, ali kada te pocnu hvaliti, zapitaj se. :D
KAMI666

#1136 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

otacxxl wrote:Postavio bih jedno laičko pitanje. Na koji način mogu kupiti IOTA coin-a? Planiram da ih ostavim da se kisele pa šta bude.

Hvala
https://coinmarketcap.com/currencies/iota/
klikni dole pored charts na tab "Markets" i vidis gdje ga mozes kupiti.
Ja sam ga uzeo na Bitfinex kada je bio 0.45 centi :D :izet:
Dozer

#1137 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Thorgerson wrote:
KAMI666 wrote: Mozes li zlatom u birtiji pllatiti pice, ili naruciti sebi novi mobitel? Tolika vrijednost a ne mozes.
Da ti sada neko da 2kg zlata ili ne znam 6 BTC za tvoj stan da ga kupi, sta bi ti uzeo?
Ovo je upravo ono o cemu napisah prethodni post o vrijednostima. Pokusacu na ovom primjeru to jos malo pojednostaviti...

Dakle, u primjeru imamo sljedece:
1. Zlato, kao robu jedne vrijednosti, (koja se smatra najvecom),
2. Pice, kao robu druge vrijednosti,
3. Mobitel, kao robu trece vrijednosti,
4. Stan, kao robu cetvrte,
5. BTC, kao robu prete vrijednosti,

Sta nedostaje u primjeru? Nedostaje ono u cemu se zapravo izazava vrijednost svega nevedenoga, a to je danas - novac. Neka to bude USD / $.

Sve navedeno pod gornjim tackama ima svoju protuvrijednost koja se izrazava u novcu, tj. u $ (ili bilo koja druga monetarna valuta).
1. Zlato, 1kg = 40.000 $
2. Pice = 2 $
3. Mobitel = 400 $
4. Stan = 80.000 $
5. 1 BTC = 15.000 $

Dakle, zapravo je apsolutno svejedno sta je neko ponudio kao protuvrijednost za stan, sve dok je ta protuvrijednost konvertibilna u, za nas, iskoristivu robu, sto je trenutno novac.
Drugim rijecima, ako bi meni danas neko za stan ponudio 2 kg zlata ili 6 BTC-a, ja bih uzeo 6 BTC-a jer im je trenutna vrijednost 90.000 $, a 2 kg zlata 80.000 $.

E, ali tu sada dolazimo i do drugog dijela svega ovoga, a to su provizije. Da bi se bilo sta od ovoga (i zlato i BTC) pretvorili u $, potrebno je nekome platiti odredjenu proviziju (banka, broker, itd.). Od vrijednosti te provizije zavisi i sta je za nas isplativije, odnosno u cemu cemo uzeti protuvrijednost za svoj stan.

Ali, sta ako sutra vise nije $ jedinica mjere vrijednosti, nego to bude BTC (ili bilo koja druga crypto valuta, nebitno)?
Onda cemo imati ovakvu sliku:
1. Zlato, 1kg = 2,66 BTC
2. Pice = 0,00013 BTC
3. Mobitel = 0,026 BBTC
4. Stan = 5,33 BTC
:-D
Drugim rijecima, sve je u nacinu izrazavanja vrijednosti neke robe. Nekada je 1 stolica vrijedila 3 jabuke, danas ta ista stolica vrijedi 3$, sutra ce vrijediti 3 XYZ-a.
Kako je papirni novac postao validna roba i protuvrijednost za sve ostale robe jer je postao najlaksi (fizicki) za manipulaciju, tako je i BTC danas jos laksi za manipulaciju, odnosno ne zahtijeva nikakve dodatne stvari poput stampanja, novcanika, nosanja, nema habanja, ne treba obnavljanje radi habanja, itd.itd.

Takodjer, zapitajte se - da li je i sam novac vec danas postao neka vrsta crypto valute?
S obzirom da je i njega sve manje i manje u fizickom opticaju i da se umjesto njega ljudi koriste karticama, a od nedavno i mobitelima kako bi platili neku robu/uslugu, to je sasvim jasan pokazatelj u kojem pravcu ide novac kao fizicka roba.
Last edited by Dozer on 12/12/2017 14:02, edited 6 times in total.
Dozer

#1138 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

KAMI666 wrote:
otacxxl wrote:Postavio bih jedno laičko pitanje. Na koji način mogu kupiti IOTA coin-a? Planiram da ih ostavim da se kisele pa šta bude.

Hvala
Mozes ti, kad nisi u BiH....
KAMI666

#1139 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Dozer wrote:
KAMI666 wrote:

Hvala
Mozes ti, kad nisi u BiH....
Vazno ti je samo da dodjes do BTC ili ETH, sve te ostale kupovine drugih coins i tokena mozes sam da kupis preko stranica. Ne treba ti da im saljes ID i ostale stvari. Pa i u Bosni imate lokalaca koji to prodaju ako vec preko banke ne moze.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1140 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

KAMI666 wrote: Vazno ti je samo da dodjes do BTC ili ETH, sve te ostale kupovine drugih coins i tokena mozes sam da kupis preko stranica. Ne treba ti da im saljes ID i ostale stvari. Pa i u Bosni imate lokalaca koji to prodaju ako vec preko banke ne moze.
Tačno, ako imaš, recimo, BTC, možeš kupiti koju god hoćeš drugu kriptovalutu iz BiH.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1141 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

victom wrote: ja govorim o praktičnoj upotrebi. Da kupim čips ili tampone za ženu u granapu.
Ili da ih dignem na bankomatu.
Opet ne citas, ili ne zelis?

Evo zamisli da si u BILO KOJOJ EU ZEMLJI. Narucis sebi AdvCash karticu, sjednes sada u 14h i na nju prebacis BTC, a u 14:15 kupis karticom sta god zelis, pocastis zenu, natocis gotivo, a odes na bankomati i dignes stoju. Sta ti je ovdje komplikovano?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1142 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

Btw, neko je pitao neki dan za prodaju BTC-a. Ako neko prodaje 20BTC moze prodati odmah :)
KAMI666

#1143 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

un1ted wrote:
Evo zamisli da si u BILO KOJOJ EU ZEMLJI. Narucis sebi AdvCash karticu, sjednes sada u 14h i na nju prebacis BTC,...
Na ADVcash ne mozes prebaciti Bitcoin ... mozes Euro ili Dolar da prebacis u BTC i da mu kazes na koju adresu, oni obracunavaju onda po svojoj kursnoj listi koliko ces da dobijes. Ali BTC da drzis ne mozes.
Isto koliko znam od januara ADVcash kartica nece funkcionisati za narod koji je van EU, mislim nece im kartica vise biti validna ko je ima.
un1ted

#1144 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

AdvCash ili neka druga, svejedno je. Bitno je da mozes poslati BTC na tu karticu i pretvoriti u $$$ a onda raditi sta god zelis sa tom karticom, kao da ti je lokalna banka izdala.

Nisam ni pričao o BIH, vec o EU. Bosna je ništa i niko se ne ravna po njoj.
mO k3

#1145 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

Thorgerson wrote:Zato BTC nikada bojim se nece zazivjeti kao platezno sredstvo. Sto je steta.

Jer svi gledaju u to kao u investiciju, da zarade. Mali je broj ljudi koji kupuju BTC da bi ga koristili kao sredstvo placanja. I otprilike mozemo i pretpostaviti ko su ti ljudi.

Svi hoce da za 500 maraka obezbjede sebi penziju. A to nema smisla i to se nece desiti. Jer da bi ti za 500 dobio 50.000, neko morati izgubiti 50.000 a dobiti 500. :D
:thumbup:
KAMI666

#1146 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

un1ted wrote:

AdvCash ili neka druga, svejedno je. Bitno je da mozes poslati BTC na tu karticu i pretvoriti u $$$ a onda raditi sta god zelis sa tom karticom, kao da ti je lokalna banka izdala.

Nisam ni pričao o BIH, vec o EU. Bosna je ništa i niko se ne ravna po njoj.
Aha mislis isplatu u valutama , to naravno da. :thumbup:
Dozer

#1147 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Ovo sam fulio...

Mislim - :?:

Ja da sam bio pametan 2011 i uzeo samo 100 BTC-a po 1$, koliko je tada kostao, danas bih imao - koliko...?
100 x 15.000 = 1.500.000 $ = penzija.

I niko ne bi nista izgubio...
Last edited by Dozer on 12/12/2017 15:30, edited 1 time in total.
visocicaguy

#1148 Re: Bitcoins

Post by visocicaguy »

Dozer wrote:

Ovo sam fulio...

Ja da sam bio pametan 2011 i uzeo samo 100 BTC-a po 1$, koliko je tada kostao, danas bih imao - koliko...?

hajde da te malo utjesim:

1. da je babi mikseta bila bi DJ
2. i da si to uradio imao bi hard time cashing out toliku lovu, tako da - sta je tu je :)
Dozer

#1149 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Snasao bih se ja, ne brini ;)
mO k3

#1150 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

Dozer wrote:

Ovo sam fulio...

I niko ne bi nista izgubio...
eh da si ... :mrgreen: :lol:
Post Reply