Grijesis. Crypto valute su buducnost. Trenutne monetarne valute ce nestati, a crypto valute su nasljenik. Ja mislim da ce za 15-20 godina cijeli svijet preci na crypto valute, a novac ce nestati.Thorgerson wrote:Zato BTC nikada bojim se nece zazivjeti kao platezno sredstvo. Sto je steta.
Jer svi gledaju u to kao u investiciju, da zarade. Mali je broj ljudi koji kupuju BTC da bi ga koristili kao sredstvo placanja. I otprilike mozemo i pretpostaviti ko su ti ljudi.
Svi hoce da za 500 maraka obezbjede sebi penziju. A to nema smisla i to se nece desiti. Jer da bi ti za 500 dobio 50.000, neko morati izgubiti 50.000 a dobiti 500.
Na koji nacin ce se sve to odvijati, tj. na koji tacno nacin ce to funcionisati - ne znam. Ali, vrlo vjerovatno ce se vrijednosni sistem samo prebaciti s trenutnog papirnog novca na crypto novac, odnosno na digitalu.
Npr. nesto sto danas vrijedi 1 EUR i ima pokrice u 0,1 g. zlata, ce sutra vrijediti 1 XYZ, a imace isto pokrice u zlatu.
Na taj nacin ce se uci u sljedeci evolutivni korak novca, tj. vrijednosti, pri cemu ce se iz opticaja potpuno povuci banknote, tj. papirni novac i ostace samo virtuelni novac kojim ce se raspolagati iskljucivo putem raznih uredjaja i plateznih sredstava poput kartica.
Ovo je naprosto netacno. Eno IQOption. BTC se moze kupiti za lovu, a isto tako i prodati, i pare se odmah povuku na racun i karticu.un1ted wrote: meni je facinantno da je 200 milijarde $ vrijednsot Bitcoin tržišta, a nemoš ga razmjeniti ko čoek nigdje, već po birtijama moraš dilat.
A transakcija 15 €.
eToro takodjer.