Pa nije ni @naša rekla da su bili ateisti, a ni ja... bolan bolan.odr0n wrote:Pa bolan jesil ti vidio šta si napisao za komuniste "Ti ljudi nit su kad bili ateisti", de razmišljaj malo.miki.ba wrote:@odron postoji li kod tebe mogucnost da kažeš "ok, možda i nisam u pravu"?
Mislim žena ti govori ne pricam o tome, a ti uporan.
Ne-religijski dokazi postojanja Boga
-
miki.ba
#1126 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
- nasa
#1127 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Znam ali nisam ni ulazila u to vec da se ljudi deklarisu u javnosti suprotno od svojih uvjerenja te sam samo period komunizma u naskojeime wrote:Naso, odes na primjer na Kubu i vidis da ateizam nema veze sa komunizmom jer vidis katolike komuniste. Ili negdje drugo vidis ateiste kapitaliste. To sto je neko komunista ne znaci automatski da je ateista i obratno. Trebao bi biti, jer komunizam smatra religiju opijumom za mase, ali kako nista na ovom svijetu nije onakvo kako je zamisljeno, to ni komunizam nije onakav kako je zamisljen da bude.nasa wrote:Naravno,ateizam nema veze s bilo cim I ljudi koji su ateisti nikad se javno ne deklarisu kao pripadnici bilo cega ,nedo Bog jos da svoja uvjerenja spoje s interesima kao svi ostali obicni smrtnici,oni su izuzeti od bilo kakvih ocjena I procjena historije ili realnosti....odr0n wrote:
I dalje ista greška, to što je neko komunist ima (odnosno nema) veze sa ateizmom koliko i budist, te bilo šta što ne uključuje boga ili religiju ne znači da je ateističko i da ikakve veze ima sa navedenim.
PS Uopce nisam pisala o tome al znam da volis pricati sa mnom pa reko idem nesto odgovoriti
A razlog tome je to sto je bog stvorio covjeka takvog da pokvari sve sto bi mu moglo ciniti dobro
Cinjenica je da se u tom period veliki broj ljudi deklarisao kao komunista pa,dalje I kao neko ko ne praktikuje niti slijedi bilo koju religiju onda se to u kratkom period promjenilo.....da li promjenili zaista misljenje ili su se pak povili kako vjetar puse ,ja sam zakljucila da ima ovog drugog dosta......to je sve
Bilo je naravno I komunista vjernika al su I to kod nas cesto skrivali jer je bilo podobnije tako da dodjemo do mog sljedeceg zakljucka da javni angazman cesto ima vise veze s licnim interesima nego s uvjerenjima,ljudski licemjerno bez da sam usla u podjelu ateisti -vjernici,samo ljudi ......Ali izgleda da je na pdf religija tesko popricati ljudski zato bolje da se prebacimo na kakvu vjersku temu
- odr0n
#1128 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Čuj nisi, pa u samoj rečenici jesi, dovodiš u vezu dva pojma koji nemaju veze...miki.ba wrote:Pa nije ni @naša rekla da su bili ateisti, a ni ja... bolan bolan.odr0n wrote:Pa bolan jesil ti vidio šta si napisao za komuniste "Ti ljudi nit su kad bili ateisti", de razmišljaj malo.miki.ba wrote:@odron postoji li kod tebe mogucnost da kažeš "ok, možda i nisam u pravu"?
Mislim žena ti govori ne pricam o tome, a ti uporan.
- odr0n
#1129 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Ateisti mogu biti samo pripadnici ateizma, dok komunisti, budisti itd. (i sve što ne uključuje boga i religiju) mogu niti samo pripadnici istoimene grupacije. A vala teška si za priču, jest da nekad moram crtat al hajd.nasa wrote:Naravno,ateizam nema veze s bilo cim I ljudi koji su ateisti nikad se javno ne deklarisu kao pripadnici bilo cega ,nedo Bog jos da svoja uvjerenja spoje s interesima kao svi ostali obicni smrtnici,oni su izuzeti od bilo kakvih ocjena I procjena historije ili realnosti....odr0n wrote:I dalje ista greška, to što je neko komunist ima (odnosno nema) veze sa ateizmom koliko i budist, te bilo šta što ne uključuje boga ili religiju ne znači da je ateističko i da ikakve veze ima sa navedenim.nasa wrote: Ne, nego bas kao sto miki objasni,mislila sam u kontekstu drustvenog isticanja pripadnosti,a da li su svi komunisti bili ateisti ili je medju njima bilo I vjernika kao ni da li su svi oni koji danas isticu svoju vjeru zaista vjernici ,ja ne mogu znati...ono sto sam zakljucila je da je licemjerje uvijek u svim kontekstima I vremenima prisutno I da razliciti interesi,podobnosti itd.utjecu bitno na javno deklarisanje vecine.....
Komunizam je jako tesko spojiv s nekim nacelima vjere,a da su kod nas mnogi postali preko noci vjernici nije neko otkrice ,da li su bili ranije ili sada licemjerni,mozemo nagadjati ili vjerovati da su samo promjenili misljenje.....
PS Uopce nisam pisala o tome al znam da volis pricati sa mnom pa reko idem nesto odgovoriti
- nasa
#1130 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
odr0n wrote:Ateisti mogu biti samo pripadnici ateizma, dok komunisti, budisti itd. (i sve što ne uključuje boga i religiju) mogu niti samo pripadnici istoimene grupacije. A vala teška si za priču, jest da nekad moram crtat al hajd.nasa wrote: Naravno,ateizam nema veze s bilo cim I ljudi koji su ateisti nikad se javno ne deklarisu kao pripadnici bilo cega ,nedo Bog jos da svoja uvjerenja spoje s interesima kao svi ostali obicni smrtnici,oni su izuzeti od bilo kakvih ocjena I procjena historije ili realnosti....
Je li se deklarises kao ateista ili nista ..... sto se neko uopce izjasnjava kao ateista.....?
- odr0n
#1131 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Pa realno ne bi ni trebalo postojati, ali eto služi samo kao uvid o nečijem stavu koji se ne slaže sa teizmom.nasa wrote:odr0n wrote:Ateisti mogu biti samo pripadnici ateizma, dok komunisti, budisti itd. (i sve što ne uključuje boga i religiju) mogu niti samo pripadnici istoimene grupacije. A vala teška si za priču, jest da nekad moram crtat al hajd.nasa wrote: Naravno,ateizam nema veze s bilo cim I ljudi koji su ateisti nikad se javno ne deklarisu kao pripadnici bilo cega ,nedo Bog jos da svoja uvjerenja spoje s interesima kao svi ostali obicni smrtnici,oni su izuzeti od bilo kakvih ocjena I procjena historije ili realnosti....
![]()
Je li se deklarises kao ateista ili nista ..... sto se neko uopce izjasnjava kao ateista.....?
- славянин
#1132 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Zato sto imamo ljudi i institucija koje pitaju "A sta ste po vjeroispovjesti" - tako da bi odgovor "Nista" bio malo zbunjujuci i koristiti rjec Ateista je mnogo lakstenasa wrote:odr0n wrote:Ateisti mogu biti samo pripadnici ateizma, dok komunisti, budisti itd. (i sve što ne uključuje boga i religiju) mogu niti samo pripadnici istoimene grupacije. A vala teška si za priču, jest da nekad moram crtat al hajd.nasa wrote: Naravno,ateizam nema veze s bilo cim I ljudi koji su ateisti nikad se javno ne deklarisu kao pripadnici bilo cega ,nedo Bog jos da svoja uvjerenja spoje s interesima kao svi ostali obicni smrtnici,oni su izuzeti od bilo kakvih ocjena I procjena historije ili realnosti....
![]()
-
kojeime
#1133 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Ma dobro, komunisticka knjizica prije 40 godina ili prvi saf danas. Sve je to isto i danas u prvom safu vidis ljude koje si gledao (gledala) kako nose clansku knjizicu KPJ prije 30ak godina.nasa wrote:Znam ali nisam ni ulazila u to vec da se ljudi deklarisu u javnosti suprotno od svojih uvjerenja te sam samo period komunizma u naskojeime wrote:Naso, odes na primjer na Kubu i vidis da ateizam nema veze sa komunizmom jer vidis katolike komuniste. Ili negdje drugo vidis ateiste kapitaliste. To sto je neko komunista ne znaci automatski da je ateista i obratno. Trebao bi biti, jer komunizam smatra religiju opijumom za mase, ali kako nista na ovom svijetu nije onakvo kako je zamisljeno, to ni komunizam nije onakav kako je zamisljen da bude.
A razlog tome je to sto je bog stvorio covjeka takvog da pokvari sve sto bi mu moglo ciniti dobrouzela kao primjer .....
Cinjenica je da se u tom period veliki broj ljudi deklarisao kao komunista pa,dalje I kao neko ko ne praktikuje niti slijedi bilo koju religiju onda se to u kratkom period promjenilo.....da li promjenili zaista misljenje ili su se pak povili kako vjetar puse ,ja sam zakljucila da ima ovog drugog dosta......to je sve
Bilo je naravno I komunista vjernika al su I to kod nas cesto skrivali jer je bilo podobnije tako da dodjemo do mog sljedeceg zakljucka da javni angazman cesto ima vise veze s licnim interesima nego s uvjerenjima,ljudski licemjerno bez da sam usla u podjelu ateisti -vjernici,samo ljudi ......Ali izgleda da je na pdf religija tesko popricati ljudski zato bolje da se prebacimo na kakvu vjersku temu
A javni angazman uvijek ima veze sa licnim interesom.
Vise se mi slazemo nego sto izgleda. A gdje celjad nije bijesna ni kuca nije tijesna, pa mozemo ljudski i o vjerskim temama cak i na pdf Religija
-
kojeime
#1134 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Zasto se ti izjasnjavas kao vjernica? Jer jesi. Tako i ja. Jer jesam ateista.nasa wrote:![]()
I proslijedi dalje raji to sto dimis.
- nasa
#1135 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Pa,nije to isto....
Nije isto nesto do cega ti je stalo I nesto do cega ne drzis ni malo....Tako da je Odronov odgovor prihvatljiviji....
A mozemo o svemu pricati ,ne moramo se ni uvijek dijeliti ateisti vs vjernici
Nije isto nesto do cega ti je stalo I nesto do cega ne drzis ni malo....Tako da je Odronov odgovor prihvatljiviji....
-
bosanac11111
#1136 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
50%danasnjih vjernika je samo u tom zacaranom krugu radi nekog modnog trenda a da se svi vjernici drze pravila svojih svetih knjiga nebi nikad bilo ratova po nacionalnoj strani.zato nam i jeste danas ovako kako nam je jer su licni interesi na prvom mjestu a nista vise nije svetto
-
kojeime
#1137 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Boldirano: Kako to mislis? Meni je do ateizma stalo. Meni je ateizam, izmedju ostalog, i filozofski i prakticno, nada i san da ce svi ljudi konacno prestati vjerovati u iracionalne i nepostojece stvoritelje, okrenuti se sami sebi, ne nadati se nebeskoj pomoci i rjesenju problema, vec zasukati rukave i stvarati dobro a eliministi zlo jer je tako bolje za ljude a ne zbog obecanja raja ili straha od pakla isto tako jak kao vjerniku uvjerenje i nada da ce svi ljudi konacno shvatiti postojanje stvoritelja i slijediti put koji je namijenio ljudima. Jeste da tih puteva ima vise (razlicite religije), pa je dilema koji odabrati, sto je paradoks ako postoji samo jedan stvoritelj, ali to je jos jedan dokaz o nelogicnosti njegovog postojanja ili barem postojanja kakvog nam religije reklamiraju.nasa wrote:Pa,nije to isto....
Ako sam ateista ne znaci da mi je svejedno, da se nicemu ne nadam i da ni u sta ne vjerujem. Biti ateista znaci ne vjerovati u postojanje boga (bogove) ili vise sile u teistickom smislu i samo to. Ateisti vjeruju u druge stvari. Ateizam znaci bas to i samo to, dakle suprotnost ili protivljenje teizmu, a ne nevjerovanje ni u sta.
Spocitavanje ateistima od strane teista nevjerovanje u bilo sta i ona smijesna pitanja ako ne vjerujes u boga vjerujes li u ljubav i slicno je sa jedne strane provokacija, sa druge strane neshvatanje ateizma, sa trece strane ko zna.
Ustvari, ateizam ne bi bio nista posebno, ne bi ni postojao, da nema teizma. Teisti su stvorili ateiste. Tvrdnje o postoojanju stvoritelja, njegovim zakonima, i prisiljavanje ljudi da zive po tim zakonima su neke ljude natjerali da se zapitaju da li je to stvarno tako, i kada su ti ljudi dosli do zakljucka da nije bas sigurno da je to tako onda su stvorili otpor prema prisili vjerskih vodja da im uredjuju i odredjuju zivote i time stvorili ateiste.
Kada teisti napadaju ateiste trebaju biti svjesni da napadaju nesto sto su sami stvorili. Kog vraga ste nas stvarali ako vam se ne svidjamo
Ozbiljno to znaci kog vraga ste stvarali sisteme i institucije (religije i institucije tipa vjerskih zakona i sudova) koje su tvrdile nesto sto mislecim ljudiima nije bilo logicno (okretanje Sunca oko Zemlje na primjer) i koje su ljude kroz istoriju toliko napatile da su ti napaceni ljudi imali potrebu da vam se suprotstave i time stvorili ateiste kao protivnike? Nesto ne milsim da bi postojali ateisti da nije bilo spaljivanja na lomaci i odsijecanja ruku (ovo banalizujem), dakle da nije bilo stvari koje su ljude toliko zasmetale da su rekli, ako vec moramo to trpjeti, da nas muce, ubijaju, uzimaju nam imovinu, upravljaju nasim zivotima, da provjerimo ima li osnove zasto to rade. I vidi cuda, ispostavilo se da nije bas 100 % sigurno da sva ta ubijanja, mucenja i uzimanja imovine imaju opravdane razloge koje je stvoritelj "naredio", nego ce biti da su ljudi ubijani i muceni zbog interesa ljudi jer nema tu nikakvog bozanskog uticaja, pa ni boga.
Da sumiram, sami ste nas stvorili, sta se sad zalite?
A mozemo o svemu pricati, sa tobom se da o svemu pricati slagali se ili ne.
Last edited by kojeime on 08/07/2013 13:40, edited 1 time in total.
- vatrogasac
#1138 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
kojeime wrote:Boldirano: Kako to mislis? Meni je do ateizma stalo. Meni je ateizam, i filozofski i prakticno, nada i san da ce svi ljudi konacno prestati vjerovati u iracionalne i nepostojece stvoritelje, okrenuti se sami sebi, ne nadati se nebeskoj pomoci i rjesenju problema, vec zasukati rukave i stvarati dobro a eliministi zlo jer je tako bolje za ljude a ne zbog obecanja raja ili straha od pakla isto tako jak kao vjerniku uvjerenje i nada da ce svi ljudi konacno shvatiti postojanje stvoritelja i slijediti put koji je namijenio ljudima. Jeste da tih puteva ima vise (razlicite religije), pa je dilema koji odabrati, sto je paradoks ako postoji samo jedan stvoritelj, ali to je jos jedan dokaz o nelogicnosti njegovog postojanja ili barem postojanja kakvog nam religije reklamiraju.nasa wrote:Pa,nije to isto....
Kako bi se na ovo hz. Ebu Bekr i hz. Omer slatko nasmijali. Možda bi se Omer prethodno malo namrštio, a onda bi se baš glasno nasmijao.
http://poruka.info/01.html
- odr0n
#1139 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Smijehom strah da pokriju... 
-
dragonz
#1140 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
kojeime wrote:
Boldirano: Kako to mislis? Meni je do ateizma stalo. Meni je ateizam, izmedju ostalog, i filozofski i prakticno, nada i san da ce svi ljudi konacno prestati vjerovati u iracionalne i nepostojece stvoritelje, okrenuti se sami sebi, ne nadati se nebeskoj pomoci i rjesenju problema, vec zasukati rukave i stvarati dobro a eliministi zlo jer je tako bolje za ljude a ne zbog obecanja raja ili straha od pakla isto tako jak kao vjerniku uvjerenje i nada da ce svi ljudi konacno shvatiti postojanje stvoritelja i slijediti put koji je namijenio ljudima. Jeste da tih puteva ima vise (razlicite religije), pa je dilema koji odabrati, sto je paradoks ako postoji samo jedan stvoritelj, ali to je jos jedan dokaz o nelogicnosti njegovog postojanja ili barem postojanja kakvog nam religije reklamiraju.
Ako sam ateista ne znaci da mi je svejedno, da se nicemu ne nadam i da ni u sta ne vjerujem. Biti ateista znaci ne vjerovati u postojanje boga (bogove) ili vise sile u teistickom smislu i samo to. Ateisti vjeruju u druge stvari. Ateizam znaci bas to i samo to, dakle suprotnost ili protivljenje teizmu, a ne nevjerovanje ni u sta.
Spocitavanje ateistima od strane teista nevjerovanje u bilo sta i ona smijesna pitanja ako ne vjerujes u boga vjerujes li u ljubav i slicno je sa jedne strane provokacija, sa druge strane neshvatanje ateizma, sa trece strane ko zna.
Ustvari, ateizam ne bi bio nista posebno, ne bi ni postojao, da nema teizma. Teisti su stvorili ateiste. Tvrdnje o postoojanju stvoritelja, njegovim zakonima, i prisiljavanje ljudi da zive po tim zakonima su neke ljude natjerali da se zapitaju da li je to stvarno tako, i kada su ti ljudi dosli do zakljucka da nije bas sigurno da je to tako onda su stvorili otpor prema prisili vjerskih vodja da im uredjuju i odredjuju zivote i time stvorili ateiste.
Kada teisti napadaju ateiste trebaju biti svjesni da napadaju nesto sto su sami stvorili. Kog vraga ste nas stvarali ako vam se ne svidjamo
Ozbiljno to znaci kog vraga ste stvarali sisteme i institucije (religije i institucije tipa vjerskih zakona i sudova) koje su tvrdile nesto sto mislecim ljudiima nije bilo logicno (okretanje Sunca oko Zemlje na primjer) i koje su ljude kroz istoriju toliko napatile da su ti napaceni ljudi imali potrebu da vam se suprotstave i time stvorili ateiste kao protivnike? Nesto ne milsim da bi postojali ateisti da nije bilo spaljivanja na lomaci i odsijecanja ruku (ovo banalizujem), dakle da nije bilo stvari koje su ljude toliko zasmetale da su rekli, ako vec moramo to trpjeti, da nas muce, ubijaju, uzimaju nam imovinu, upravljaju nasim zivotima, da provjerimo ima li osnove zasto to rade. I vidi cuda, ispostavilo se da nije bas 100 % sigurno da sva ta ubijanja, mucenja i uzimanja imovine imaju opravdane razloge koje je stvoritelj "naredio", nego ce biti da su ljudi ubijani i muceni zbog interesa ljudi jer nema tu nikakvog bozanskog uticaja, pa ni boga.
Imam za tebe zadatak da racionalno razmišljaš o postanku svega krenuvši od ovoga trenutka pa unazad pa da spoznaš da je na prije svega(tjelesnog prema ljudskom razumu) bio Bog.
Možeš ignorisati moju tvrdnju na kraju ako će ti biti lakše za racionalno razmišljanje.
P.S. ako može da sve što budeš promišljao da zabilježiš i da podjeliš na kraju sa nama ovdje na forumu.
Last edited by dragonz on 08/07/2013 17:26, edited 1 time in total.
- vatrogasac
#1141 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Ljudskom neznanju moj @odr0ne...neznanju.odr0n wrote:Smijehom strah da pokriju...
- славянин
#1142 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Imam ja zadatak za tebe - PISI MANJIM SLOVIMA JER VELICINA ISTIH NE PREDSTAVLJA SNAGU ARGUMENTAdragonz wrote:kojeime wrote:
Boldirano: Kako to mislis? Meni je do ateizma stalo. Meni je ateizam, izmedju ostalog, i filozofski i prakticno, nada i san da ce svi ljudi konacno prestati vjerovati u iracionalne i nepostojece stvoritelje, okrenuti se sami sebi, ne nadati se nebeskoj pomoci i rjesenju problema, vec zasukati rukave i stvarati dobro a eliministi zlo jer je tako bolje za ljude a ne zbog obecanja raja ili straha od pakla isto tako jak kao vjerniku uvjerenje i nada da ce svi ljudi konacno shvatiti postojanje stvoritelja i slijediti put koji je namijenio ljudima. Jeste da tih puteva ima vise (razlicite religije), pa je dilema koji odabrati, sto je paradoks ako postoji samo jedan stvoritelj, ali to je jos jedan dokaz o nelogicnosti njegovog postojanja ili barem postojanja kakvog nam religije reklamiraju.
Imam za tebe zadatak da racionalno razmišljaš o postanku svega krenuvši od ovoga trenutka pa unazad pa da spoznaš da je na prije svega(tjelesnog prema ljudskom razumu) bio Bog.
Možeš ignorisati moju tvrdnju na kraju ako će ti biti lakše za racionalno razmišljanje.
P.S. ako može da sve što budeš promišljao da zabilježiš i da podjeliš na kraju sa nama ovdje na forumu.
- odr0n
#1143 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Pa tačno, ne znaju, a misle da znaju pa smijehom pokrivaju ...vatrogasac wrote:Ljudskom neznanju moj @odr0ne...neznanju.odr0n wrote:Smijehom strah da pokriju...
-
kojeime
#1144 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Dragonz, nemoj vikati, probi usi.
I kada se vratimo na pocetak ostaje pitanje ko stvori boga. Da se i ja koristim "ozbiljnim" agumentima.
Vatrogasac, ja generalno imam problem kada neko svoju tvrdnju pokusava da dokaze svojom tvrdnjom. Bez potvrde neutralinh, nezavisnih izvora. Na primjer, jeste da hriscani tvrde da je Isus uskrsnuo, i na tome se hriscanstvo zasniva (bez uskrsnuca ne postoji hriscanstvo), ali gdje je nezavisna potvrda ili da samo njima vjerujemo na rijec? Pa taj isti princip primijeni na islam.
Iliti, ako muslimani ne vjeruju hriscanima da je Isus sin boziji, zasto bi neko drugi vjerovao muslimanima ono sto kazu? Dakle ja primjenjujem isti princip koji primjenjuju i muslimani, a to je ne vjerujem u nesto samo zato jer mi je to receno.
Spominjem muslimna u ovom kontekstu samo zato sto je 99 % diskutanata muslimana. A primjenjivo je na bilo koju religiju.
I kada se vratimo na pocetak ostaje pitanje ko stvori boga. Da se i ja koristim "ozbiljnim" agumentima.
Vatrogasac, ja generalno imam problem kada neko svoju tvrdnju pokusava da dokaze svojom tvrdnjom. Bez potvrde neutralinh, nezavisnih izvora. Na primjer, jeste da hriscani tvrde da je Isus uskrsnuo, i na tome se hriscanstvo zasniva (bez uskrsnuca ne postoji hriscanstvo), ali gdje je nezavisna potvrda ili da samo njima vjerujemo na rijec? Pa taj isti princip primijeni na islam.
Iliti, ako muslimani ne vjeruju hriscanima da je Isus sin boziji, zasto bi neko drugi vjerovao muslimanima ono sto kazu? Dakle ja primjenjujem isti princip koji primjenjuju i muslimani, a to je ne vjerujem u nesto samo zato jer mi je to receno.
Spominjem muslimna u ovom kontekstu samo zato sto je 99 % diskutanata muslimana. A primjenjivo je na bilo koju religiju.
- vatrogasac
#1145 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Pa ko osvoji Bizant i Perziju ako su sjedili i čekali da im s neba padne? Grupa tek udruženih nekoliko arapskih plemena se drznula na takva dva carstva.odr0n wrote:Pa tačno, ne znaju, a misle da znaju pa smijehom pokrivaju ...vatrogasac wrote:Ljudskom neznanju moj @odr0ne...neznanju.odr0n wrote:Smijehom strah da pokriju...
- odr0n
#1146 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Osvajanje - bit proširenja islama.vatrogasac wrote:Pa ko osvoji Bizant i Perziju ako su sjedili i čekali da im s neba padne? Grupa tek udruženih nekoliko arapskih plemena se drznula na takva dva carstva.odr0n wrote:Pa tačno, ne znaju, a misle da znaju pa smijehom pokrivaju ...vatrogasac wrote:
Ljudskom neznanju moj @odr0ne...neznanju.
- vatrogasac
#1147 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Tebi ja ništa ne sugerišem nego se ne prepoznajem u tvojim komentarima kada opisuješ vjernike. Nije to samo kako u islamu, a kako u kršćanstvu. Pa toga imaš unutar samog islama. Neki će noćas ramazan početi spavajući tako što neće samo piti alkohol, a neki će ustaiti na sehur i zapostiti, a i jedni i drugi za sebe kažu da su muslimani. Uzeo bih Božije pravo da radim evoluaciju jednog ili drugog. Zato se u islamu često koristi glagol TLB (tražiti) za one koji ga proučavaju.kojeime wrote: Vatrogasac, ja generalno imam problem kada neko svoju tvrdnju pokusava da dokaze svojom tvrdnjom. Bez potvrde neutralinh, nezavisnih izvora. Na primjer, jeste da hriscani tvrde da je Isus uskrsnuo, i na tome se hriscanstvo zasniva (bez uskrsnuca ne postoji hriscanstvo), ali gdje je nezavisna potvrda ili da samo njima vjerujemo na rijec? Pa taj isti princip primijeni na islam.
- vatrogasac
#1148 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Upravo ti to govorim. Pogledaj na kraju serije ulazak hz. Omera u Jerusalem. Da li je to bilo osvajanje ili....? Moj @odr0ne...nemoj ba da ti to moram prepričavati.odr0n wrote:
Osvajanje - bit proširenja islama.
- odr0n
#1149 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Manje gledaj filmove i serije, te ne živi u događajima davno završenim koji veze nemaju sa današnjicom, naročito tim sa mačevima i kopljima kojima samo zapinješ sam sebi.vatrogasac wrote:Upravo ti to govorim. Pogledaj na kraju serije ulazak hz. Omera u Jerusalem. Da li je to bilo osvajanje ili....? Moj @odr0ne...nemoj ba da ti to moram prepričavati.odr0n wrote:
Osvajanje - bit proširenja islama.
Last edited by odr0n on 08/07/2013 14:29, edited 1 time in total.
- vatrogasac
#1150 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Sve je historija i juče i danas. Ja sam rekao da neću polemisati dok ne 'pročitate' ovaj 'ilmihal' u obliku serije pa onda možemo šta valja, a šta ne valja. Dosadilo svakome ko uskoči objašnjavati na svakoj drugoj stranici da Djed Mraz i Zubić vila ne postoje, ali te metafore su izgleda ovdje ključni argument i onda meni bez veze dalje.odr0n wrote: Manje gledaj filmove i serije, te ne živi u događajima davno završenim koji veze nemaju sa današnjicom.