Znam da se zayebavas, ali nisi daleko od istine!zavrzlama wrote:kako ja razumijem....vecina srba i hrvata u BIH ne zele i ne vole ljiljane, a bosnjaci ne smiju iste uzimati za svoje ,dok ovi drugi ne dodju tobe i oni sami ponovo ne prihvate ljiljane kao svoje...
drzat ljiljane na "Hold" dok drugi ne dodju tobe
Ako cemo biti fini i posteni, tudje ne smijemo dirati cak i kad ga niko ne cuva. A tudje je sve sto nije 100% nase. Ako nesto jeste DIJELOM i NASE, odnosno ZAJEDNICKO, opet nije 100% nase.
Vidi kakve proste stvari covjek mora objasnjavati vjernicima koji nikad ne pozele tudje!
...
I jos jedna bitna stvar. Stalno se ovdje operira sa tezom da su se drugi ODREKLI LJILJANA.
To naprosto nije tacno. Evo samo da uzmemo u obzir cinjenicu da su i Hrvati, kojima je, jeli, sahovnica draza od ljiljana, dakle 1992. su i oni prihvatili ljiljane kao zajednicki simbol.
Imati simbol svoje vjere, svoje nacije, svoje skole, svoje firme... ne mora znaciti odbijanje simbola drzave!
Problem Bosnjaka nije u tome sto oni kao, jedini, vole simbole drzave vec je njihov problem u tome sto JOS NISU PRONASLI SVOJ SIMBOL.
A ocito ga i ne traze jer, kako Karadzic rece 1992. a SKB potvrdi 2012, "imaju podmuklu nameru da se identificiraju i da prisvoje celu drzavu"!
(ovo samo citiram Karadzica i raskrinkavam SKB, ovo nije moje misljenje!)