Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Prpa.ba

#111626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Tipicno bosnjacko samoponizavanje filovano desetljecima jugo propagande. Cuj ti jada, "pa dao im je municiju za ovu ili onu aktivnost".

Jebem ti, narod nad kojim se redovno cine genocidi, koji je narod zadnje kategorije u podrucjima gdje privremenu okupacionu vecinu cine katolici i pravoslavni, ono se kao pripadnik tog naroda boji da necim ne da municiju katolicima i pravoslavnima za nesto.

Mana Komsica je sto je prilicno nesposoban politicar u kontekstu bosnjackih interesa. Jedini uspjeh mu je sto nije dio katolicke separatisticke politike i nije katolicki taliban kao poskokovci. Mada, i to je dovoljno u ovom trenutku.

Da ce drzava propasti bez Komsica u Predsjednistvu, nece. Ali je bolje s njim tamo

DF je stranka koja je veca od pola cvijeca sarajevskog stana HNS-a, dakle Pucanstva i Pravde i Njihove stranke.
:thumbup:
Novak20

#111627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

_BataZiv_0809 wrote: 09/07/2023 08:13
sehohari wrote: 09/07/2023 00:52
Pa nista.
Bit ce kako bude.
Politicka strategija i dalekovidnost sazeta u dvije recenice.

Pa zar nece drzava propast bez 2-1 u Predsjednistvu i Zeljka da je brani?
Po toj teoriji imamo još tri godine i par mjeseci do propasti države. :D
Bloo
Globalna šefica

#111628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: 09/07/2023 03:13
Grean wrote: 09/07/2023 01:59 Meni je najinteresantnije da @blu @Chmoljo i ini u stvari otvoreno zale sto nije HDZ-ov clan u predsjednistvu, ne to sto je Komsic vec to sto nije "legitimni Hrvat".

Eto i do toga smo dosli, da se u Sarajevu prave alibiji Covicu za legitimno predstavljanje. Metar drugih problema koji proizilaze iz Dejtona a obicno na stetu najbrojnijih Bosnjaka pa i to sto mora biti troclano predsjednistvo kao nigdje u svijetu nije problem ali ovaj HDZ-ov jeste problem.

Cim to rijesimo opet im tenkovima ulaze u banke. Kakva suplja na kvadrat.
Tako ti je to, dok si odstranjivao poskokovce sa foruma ok si.

Kada barnes u idola, dzaba ti onda decenijski staz u pravljenju platforme za razmjenu misljenja bez mrzitelja ove drzave. Odjednom postajes njihov pristalica i navijas za UZP. Prosudio covjek na osnovu par rasprava da je za mene jedna praljkovaca.

Samo cu reci, eto vam zeljko, kuci ga sebi vodite jebo vas on, a od mene odjebite. Jer ja svakako od ovakvih degenericnih zakljucaka hocu.

Mrs.
7 dana
Vrijedanje
Bloo
Globalna šefica

#111629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Grean wrote: 09/07/2023 01:59 Meni je najinteresantnije da @blu @Chmoljo i ini u stvari otvoreno zale sto nije HDZ-ov clan u predsjednistvu, ne to sto je Komsic vec to sto nije "legitimni Hrvat".

Eto i do toga smo dosli, da se u Sarajevu prave alibiji Covicu za legitimno predstavljanje. Metar drugih problema koji proizilaze iz Dejtona a obicno na stetu najbrojnijih Bosnjaka pa i to sto mora biti troclano predsjednistvo kao nigdje u svijetu nije problem ali ovaj HDZ-ov jeste problem.

Cim to rijesimo opet im tenkovima ulaze u banke. Kakva suplja na kvadrat.
Mislim da postoji neki poremećaj kada neko ne razumije napisano ili pak učitava i interpretira drugačije od napisanog.
Jest, otvoreno žalimo.
Mi smo UZPovci i ustaše.
GandalfSivi

#111630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Glupa prica skroz. Niko ovdje (sem par ubacenih elemenata) ne bi radje vidio Covica od Zeljke u Predsjednistvu, ali to ne daje pravo Zeljki i njegovima da prodaju pricu kako su oni uber patriote, a sve ostalo izdajice. Na kraju krajeva, evo lik 14 godina ukupno u Predsjednistvu, sta je uradio da promjeni misljenje onih dole o njemu? Jebo inat vise, mogao si malo i potruditi da promjenis politicku klimu…

Nego ja naletio da pitam hapsi li SIPA nedjeljom?
PM72

#111631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Eto šta napraviste mom alpašincu...al namazan je on,sigurno ode na odmor pa ga briga za ban...taman heftu da odmori od naše šuplje
Roccohljup

#111632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote: 09/07/2023 09:01 Glupa prica skroz. Niko ovdje (sem par ubacenih elemenata) ne bi radje vidio Covica od Zeljke u Predsjednistvu, ali to ne daje pravo Zeljki i njegovima da prodaju pricu kako su oni uber patriote, a sve ostalo izdajice. Na kraju krajeva, evo lik 14 godina ukupno u Predsjednistvu, sta je uradio da promjeni misljenje onih dole o njemu? Jebo inat vise, mogao si malo i potruditi da promjenis politicku klimu…

mayab

#111633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mayab »

Roccohljup wrote: 09/07/2023 09:11
GandalfSivi wrote: 09/07/2023 09:01 Glupa prica skroz. Niko ovdje (sem par ubacenih elemenata) ne bi radje vidio Covica od Zeljke u Predsjednistvu, ali to ne daje pravo Zeljki i njegovima da prodaju pricu kako su oni uber patriote, a sve ostalo izdajice. Na kraju krajeva, evo lik 14 godina ukupno u Predsjednistvu, sta je uradio da promjeni misljenje onih dole o njemu? Jebo inat vise, mogao si malo i potruditi da promjenis politicku klimu…

Image
kakotakonikako

#111634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Grean wrote: 08/07/2023 21:39
Bloo wrote: 08/07/2023 21:36

Takvih kao on ima još, ali ne sisaju budžet ove države desetljećima na lafina priči.
Prima platu od oko 6000 KM.
Izabran je više puta na razne pozicije da NEŠTO učini.
Učinio nije ništa.
Ali i dalje udara u talambase rata, Zlatnog ljiljana, branio državu...
Kao i Izetbegovići, profitirao od rata.
Možda mu to nije bila namjera na početku, ali ipak par hiljadica je par hiljadica...
Zasluzio je vise da uzme tih par hiljadica nego Covic.

Bar je nama koji smo bili na istoj strani kao i Komsic draze daj on a ne Covic. Vjerujem i vidim da ih ima koji bi volili da je obratno.

A sto ona ne napise koliko je uzeo i uzima covke, pa dodo, pa bake ....

Samo joj trn u oku Zeljko.
giannibelif

#111635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Dobar kurban.
addem

#111636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by addem »

garankich wrote: 09/07/2023 01:34 Zašto se ne piše isto i za štetočinu Bećirovića ? Već godinu parazitira u predsjedništvu ,a duplo veći staž na budzetu ima od Komšića , još na sve to tih 30 godina ,parazitiranja , vješto je izbjegao mobilizaciju dok se ŽK krljao po brdima i planinama BiH. Bolesni dupli aršini sarajevske političke scene.
Hahaha. Duplo veci staz od komsica. Hajde da vidimo kakva je to tvoja matematika. Znaci komsic 13 godina u predsjednistvu sjedi ovaj godinu. Bio je od 98 ambasador u srbiji i 4 godine nacelnik opcine Novo Sarajevo. A becirovic je na budzetu kao i komsic od 98 i to kao zastupnik u parlamentu FBIH. E hajde sad posto si tako pametan objasni a izgleda da jesi kako je duplo veci staz na budzetu?
addem

#111637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by addem »

Nemoj tako umalo nije zabranio da se izgradi Peljeski most, a onomad je Vucica po prstima opalio da je onaj javno pred kamerama plako kako ga je Zeljko nas lijepi istukao i rekao da se vise nikada nece zezati sa njim.
Cherry-Cherry

#111638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Cherry-Cherry »

Ali najjače mi je, kada se počne ubacivati priča o ratu. On se borio... Dobro, ok, i šta sad? Bio je vojni obveznik, morao se boriti,kao i svi drugi, koji su se borili.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#111639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Kostunicu
mayab

#111640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mayab »

giannibelif wrote: 09/07/2023 09:17 Dobar kurban.
Kad bolje skontam , za ljude bez morala to nije problematično ,
ko zna koliko je već stotina hiljada šuški taj klepio od entiteta i države ,a pod paskom dodiga ,
a možda je i sada obećana "poštena" nagrada za iskazivanje odanosti "srbstvu" i "voždu" i njegovim idejama,
sve i da krene loše po njega jebiga, odležat godinu , pa izaći kao heroj i lagano trošiti milione :oops:

Hajmo SIPA, tužiteljstvo, pi_ke malterine ... i šta ja znam tko je već za to sve nadležan ,
hoćemol počet radit,
eto makar od sutra,
taman je ponedeljak,
a znamo da od ponedeljaka sve počinje ....
;-)
p206

#111641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by p206 »

mayab wrote: 09/07/2023 09:25
giannibelif wrote: 09/07/2023 09:17 Dobar kurban.
Kad bolje skontam , za ljude bez morala to nije problematično ,
ko zna koliko je već stotina hiljada šuški taj klepio od entiteta i države ,a pod paskom dodiga ,
a možda je i sada obećana "poštena" nagrada za iskazivanje odanosti "srbstvu" i "voždu" i njegovim idejama,
sve i da krene loše po njega jebiga, odležat godinu , pa izaći kao heroj i lagano trošiti milione :oops:

Hajmo SIPA, tužiteljstvo, pi_ke malterine ... i šta ja znam tko je već za to sve nadležan ,
hoćemol počet radit,
eto makar od sutra,
taman je ponedeljak,
a znamo da od ponedeljaka sve počinje ....
;-)
neka ba dok se ljudi odmore u Antaliji, ko će raditi po ovoj vrućini... jebo državu bolje biti izbjeglica i rob ko Kurdi
PM72

#111642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Cherry-Cherry wrote: 09/07/2023 09:24 Ali najjače mi je, kada se počne ubacivati priča o ratu. On se borio... Dobro, ok, i šta sad? Bio je vojni obveznik, morao se boriti,kao i svi drugi, koji su se borili.
Nije morao...on je dobrovoljac...komandir čete...dobitnik Zlatnog ljiljana...to ne djele u Štokholmu i Minhenu
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#111643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Ako se sad ne pocne hapsiti, onda nema nista od drzave. Ljudi moji ako ce oni ovako opstruirati zakone, odoh u banku da i ja opljackam i da prekrsim zakon, pa kad njiHa pohapse nek hapse i mene.HaJa.
oldtajmer

#111644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by oldtajmer »

- Što se tiče odluka građanina Savezne Republike Njemačke Schmidta, on ih kao i dosada može donositi kao što donosi sve odluke u svom privatnom životu da li će negdje ići na odmor ili šta će danas ručati ali kao što ne objavljujemo ni te njegove privatne odluke nećemo ni ove kojima on umišlja da može donositi određene zakone - rekao je Lukić.
pisanje po turisti, mora ovaj put malo jace da izrazi zabrinutost, vakat je
problemnatravunu

#111645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by problemnatravunu »

pici wrote: 09/07/2023 09:37 Ako se sad ne pocne hapsiti, onda nema nista od drzave. Ljudi moji ako ce oni ovako opstruirati zakone, odoh u banku da i ja opljackam i da prekrsim zakon, pa kad njiHa pohapse nek hapse i mene.HaJa.
:thumbup: :thumbup:
isto kažem :bih:

doduše, ovo se savršeno uklapa u definiciju korumpirane države ,a to BiH jeste...dakle, probaj ti nešto učiniti protivzakonito, tzv.pravna država će se pokazati u svem svome sjaju , dok ovi mrmci mogu raditi šta hoće i kako hoće, bez posljedica...
Korupcija (lat. corruptus – potplaćen) ili podmitljivost u pravnom smislu kazneno djelo zlouporabe povjerenja ili dužnosti koju se obnaša u upravi, sudskoj vlasti, gospodarstvu, politici, školstvu, kulturi i umjetnosti te u negospodarskim subjektima ili organizacijama, radi stjecanja materijalne ili nematerijalne koristi na koju nema pravnu osnovu. Korupcija označava potplaćivanje. U političkim pogledu je po definiciji politologa Harolda Dwighta Lasswella povrjeda općeg interesa zbog osobnoga koristoljublja.

Po drugim definicijama se korupcija definira i kao „moralna pokvarenost“.

Srž korupcije sastoji se u tome, da pojedinci ili skupine nekažnjeno krše pravila koja, u pravilu vrijede za sve članove društva. Na taj način postaju konkurentniji na tržištu od onih koji igraju po pravilima. Rezultat je negativna selekcija, tj. narušavanje djelovanja tržišnog mehanizma selekcije po sposobnosti, što vodi do sporijeg gospodarskog napretka i slabljenja države. Korupcija je osnovni uzrok propasti civilizacija i država. Kada većina građana shvati, da žive u zajednici gdje netko može raditi što želi, a drugi moraju poštovati pravila, nestaje ljubav prema takvoj zajednici i spremnost za žrtvovanje, te zajednica polako, ali sigurno propada.

Podjela vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku otvara mogućnost, da se ove tri vlasti međusobno kontroliraju, čime je smanjena mogućnost korupcije. Koncentracija moći na jednom mjestu bez mogućnosti kontrole povećava pojavu korupcije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#111646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

PM72 wrote: 09/07/2023 09:35
Cherry-Cherry wrote: 09/07/2023 09:24 Ali najjače mi je, kada se počne ubacivati priča o ratu. On se borio... Dobro, ok, i šta sad? Bio je vojni obveznik, morao se boriti,kao i svi drugi, koji su se borili.
Nije morao...on je dobrovoljac...komandir čete...dobitnik Zlatnog ljiljana...to ne djele u Štokholmu i Minhenu
To da al niko se nije okoristio time ko dotićni i hajd da je bio konstruktivan pa ni po jada. Inace za mene ne zlatni ljiljani vec heroji su oni koji su poginuli ili izgubili dio tijela i zdravlje. Ovi prezivjeli, sve to nogom u dupe i radit i biti koristan, pocev prvo od mene. A vala nisu me ni mazili, sto jes jest. Sad me i stid reci da sam bio borac. Ko vele vid ovog budale. Sramota al tako stvari stoje. Najglasniji su profiteri, podrumasi i pobjegulje. Oni i super prolaze, dva svjedoka i iso si oslobadjat kote na žući. Ko te vise pita ista.
Nema mi Brace, Kvaje, Dragana, Čontre, Malog Čontre, Metka, Snajpera, Bumbara, Šojke, Age, Magnuma, Kene, Paje, Benje, Cunog, Pere, Mikija. Ubili su i obezglavili moju generaciju. Ko ih vise spominje.
Last edited by pici on 09/07/2023 09:56, edited 1 time in total.
garankich

#111647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by garankich »

Hoćel SFOR hapsit ovog ili SIPA
statixx

#111648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Popisao se Dodik po Daytonu, americkom cedu, zapadnim ambasadorima, Escobarima i svima koji su tvrdili da stvar drze po kontrolom.

I ovo dolazi u trenutku kada Rusi govore da je ukrajinska ofanziva propala. Sada velikosrpski projekti dobijaju vjetar u ledja.
nota1969

#111649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nota1969 »

ko forto .jel
:lol:
Prpa.ba

#111650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Cekamo Escobara i Dritana da izraze zabrinutost. :mrgreen:
Locked