arzuhal wrote:Znam da je veoma mutavo ovo pitati, ali da li su veće šanse da su asadovci koristili sarin ili da su Ameri ovo isfabrikovali zarad svojih ciljeva? Jer i jedni i drugi su spremni to uraditi k s nokta i ne vjerujem ni jednim ni drugim. Jedino mi beskrajno žao djece, bili žrtve sarina ili ne.
U ovom ratu smo vidjeli da su sve karte na stolu i da je kao što ti kažeš i jedna i druga strana spremna to da uradi.
Na hiljade civila je poginulo u bombardovanjima i granatiranjima, bilo je situacija kada je i višestruko više civila pobijeno u jednom napadu od ovog pa se nije dizala tolika halabuka, najveći pojedinačni masakar je mislim učinjen od strane Amera u Mosulu kada je u preko 300 civila poginulo u jednoj zgradi koju su Ameri sravnili kao kolateralu, naravno oni nisu koristili sarin pa ćemo im halaliti, kao što ćemo halaliti i svaki drugi čamac preko Eufrata u Raki koji je sa sobom odnjeo po 10-20 civila svaki, jer jbg- kolaterala.
Ovdje govorimo o tajmingu, 7 godina rata, 7 godina rata se ovi bore u toj Guti, na stotine, na hiljade vojnika strada u borbama u kojima ni metra ne mogu napredovat, i onda u trenutku kada ne samo da si porazio neprijatelja nego si uspio dogovoriti i evakuaciju civila, onda ti kao gađaš hemijskim oružjem, kao e'o vam na.
Normalno, jebeš istragu, jebeš dokaze, vidjeli na video snimku kako se guše ljudi, sarin ja šta, i to SAA gađala 100%.
Otkud znaju da je SAA, možda su Rusi ? Eno su im u Britaniji otrovali špijuna, što ne bi i djecu po Siriji ?
A jok, SAA je to, vidio Herr Flick na moćnom dalekozoru, znaju i iz kojeg je aerodroma avion poletio, a ne mogu ocjeniti jel konvoj u Deir ez Zoru vojni ili civilni...
Poenta, moguće je i da su jedni i drugi uradili, ali eto skoro svaki put do sada Sirijska vojska napadne hemijskim oružjem kada privedu stvar kraju, ko kad bi saveznici Berlin nuklearnom gađali 29.4.1945.
Nije to toliko ni zbog Sirije, nego valja Rusima šuknut opet, valja skrenut pažnju sa nekih stvari, hladni rat, ha hu, bojimo se Rusa i Ruskog naroda, će da nas kolju, će da šire propagandu, će da destabilizuju svijet, 10 godina neće voće beharat kad Rus dođe, i zec će majku u šumi da traži...
---
Selam i tebi Salik, ja već mislio ti se udomaćio kod Kuke u rudniku