Sirija vol. 2

Locked
sekerbay

#111576 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

Stvarno ne kontam što rusija ne pokloni asadu te protuzračne sisteme :?
Ono, imaju zajedničkog neprijatelja. Majka mu stara, valjda je i rusima u cilju da oslabe glavnog konkurenta.
salik79 wrote:Mahsuz selam
Ve alejkumu selam ve rahmetullahi ve berekatuhu.
velkoM bek.

Ps.
I mene zanima ovo što i arzuhala.
Msm, zašto bi asad bacao gas kad je i bez toga pred pobjedom :?
The 51st State

#111577 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

eto ko da mu je prvi put, bas za cudjenja, mislim traziti logiku kod iracionalnog rezima je bas onako smisleno.
DuckZz

#111578 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Zato što nisu pristali na pregovore, a Doumu nije moguće zauzeti vojnim putem, isto kao ni Jobar, možes napadat do milje volje, nešto drugo je potrebno da se druga strana preda.
The 51st State

#111579 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

DuckZz wrote:Zato što nisu pristali na pregovore, a Doumu nije moguće zauzeti vojnim putem, isto kao ni Jobar, možes napadat do milje volje, nešto drugo je potrebno da se druga strana preda.
to je jasno u startu.
bogoljub

#111580 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

Nikki Haley je erupirala u još jednoj vatrenoj izjavi rusofobije, upozoravajući kako Rusija “nikada neće biti američki prijatelj”
.
Rusija se može pokušati ponašati “kao obična zemlja”, ali SAD će ju “šamarati kad god to bude potrebno” – rekla je Haley :arrow:
“Rusija nikada neće biti naš prijatelj” – rekla je Haley

https://www.youtube.com/watch?v=w8njAzFIJIY
Krokodajl

#111581 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

arzuhal wrote:Znam da je veoma mutavo ovo pitati, ali da li su veće šanse da su asadovci koristili sarin ili da su Ameri ovo isfabrikovali zarad svojih ciljeva? Jer i jedni i drugi su spremni to uraditi k s nokta i ne vjerujem ni jednim ni drugim. Jedino mi beskrajno žao djece, bili žrtve sarina ili ne.
U ovom ratu smo vidjeli da su sve karte na stolu i da je kao što ti kažeš i jedna i druga strana spremna to da uradi.
Na hiljade civila je poginulo u bombardovanjima i granatiranjima, bilo je situacija kada je i višestruko više civila pobijeno u jednom napadu od ovog pa se nije dizala tolika halabuka, najveći pojedinačni masakar je mislim učinjen od strane Amera u Mosulu kada je u preko 300 civila poginulo u jednoj zgradi koju su Ameri sravnili kao kolateralu, naravno oni nisu koristili sarin pa ćemo im halaliti, kao što ćemo halaliti i svaki drugi čamac preko Eufrata u Raki koji je sa sobom odnjeo po 10-20 civila svaki, jer jbg- kolaterala.

Ovdje govorimo o tajmingu, 7 godina rata, 7 godina rata se ovi bore u toj Guti, na stotine, na hiljade vojnika strada u borbama u kojima ni metra ne mogu napredovat, i onda u trenutku kada ne samo da si porazio neprijatelja nego si uspio dogovoriti i evakuaciju civila, onda ti kao gađaš hemijskim oružjem, kao e'o vam na.

Normalno, jebeš istragu, jebeš dokaze, vidjeli na video snimku kako se guše ljudi, sarin ja šta, i to SAA gađala 100%.

Otkud znaju da je SAA, možda su Rusi ? Eno su im u Britaniji otrovali špijuna, što ne bi i djecu po Siriji ?
A jok, SAA je to, vidio Herr Flick na moćnom dalekozoru, znaju i iz kojeg je aerodroma avion poletio, a ne mogu ocjeniti jel konvoj u Deir ez Zoru vojni ili civilni...

Poenta, moguće je i da su jedni i drugi uradili, ali eto skoro svaki put do sada Sirijska vojska napadne hemijskim oružjem kada privedu stvar kraju, ko kad bi saveznici Berlin nuklearnom gađali 29.4.1945.

Nije to toliko ni zbog Sirije, nego valja Rusima šuknut opet, valja skrenut pažnju sa nekih stvari, hladni rat, ha hu, bojimo se Rusa i Ruskog naroda, će da nas kolju, će da šire propagandu, će da destabilizuju svijet, 10 godina neće voće beharat kad Rus dođe, i zec će majku u šumi da traži...

---

Selam i tebi Salik, ja već mislio ti se udomaćio kod Kuke u rudniku
zigzag

#111582 Re: Sirija vol. 2

Post by zigzag »

Ovo je svakako strategija na kojoj se bazira nova američka politika. U svijetu globalizacije amerika nema dobru poziciju jer i ostali imaju iste startne uslove pa se onda pokaže da i drugi mogu postati ekonomska velesila.

Kad napraviš polarizaciju onda glavni počinje vladati i diktirati a zna se ko je glavni na zapadnoj hemisferi. Kad napraviš polarizaciju onda imaš prostora da dodatno povećaš budžet za "odbranu", koliko god da tražiš povećanje biti će ti odobreno.

A kad napraviš velike tenzije onda ti skače i cijena nafte.Pogotovo kada ti država skoro prestiže Saudijsku Arabiju po dnevnoj količini izvađene nafte. Zašto bi je prodavali svijetu jeftino kada možeš puno skuplje.

A ova sića je kolaterala kao i uvijek.
Last edited by zigzag on 10/04/2018 09:52, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#111583 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

idolopoklonici polako napreduju
The 51st State

#111584 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

ponjava gluposti i verbalno lizanje dupeta rezimu
arzuhal

#111585 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Krokodajl wrote:
arzuhal wrote:Znam da je veoma mutavo ovo pitati, ali da li su veće šanse da su asadovci koristili sarin ili da su Ameri ovo isfabrikovali zarad svojih ciljeva? Jer i jedni i drugi su spremni to uraditi k s nokta i ne vjerujem ni jednim ni drugim. Jedino mi beskrajno žao djece, bili žrtve sarina ili ne.
U ovom ratu smo vidjeli da su sve karte na stolu i da je kao što ti kažeš i jedna i druga strana spremna to da uradi.
Na hiljade civila je poginulo u bombardovanjima i granatiranjima, bilo je situacija kada je i višestruko više civila pobijeno u jednom napadu od ovog pa se nije dizala tolika halabuka, najveći pojedinačni masakar je mislim učinjen od strane Amera u Mosulu kada je u preko 300 civila poginulo u jednoj zgradi koju su Ameri sravnili kao kolateralu, naravno oni nisu koristili sarin pa ćemo im halaliti, kao što ćemo halaliti i svaki drugi čamac preko Eufrata u Raki koji je sa sobom odnjeo po 10-20 civila svaki, jer jbg- kolaterala.

Ovdje govorimo o tajmingu, 7 godina rata, 7 godina rata se ovi bore u toj Guti, na stotine, na hiljade vojnika strada u borbama u kojima ni metra ne mogu napredovat, i onda u trenutku kada ne samo da si porazio neprijatelja nego si uspio dogovoriti i evakuaciju civila, onda ti kao gađaš hemijskim oružjem, kao e'o vam na.

Normalno, jebeš istragu, jebeš dokaze, vidjeli na video snimku kako se guše ljudi, sarin ja šta, i to SAA gađala 100%.

Otkud znaju da je SAA, možda su Rusi ? Eno su im u Britaniji otrovali špijuna, što ne bi i djecu po Siriji ?
A jok, SAA je to, vidio Herr Flick na moćnom dalekozoru, znaju i iz kojeg je aerodroma avion poletio, a ne mogu ocjeniti jel konvoj u Deir ez Zoru vojni ili civilni...

Poenta, moguće je i da su jedni i drugi uradili, ali eto skoro svaki put do sada Sirijska vojska napadne hemijskim oružjem kada privedu stvar kraju, ko kad bi saveznici Berlin nuklearnom gađali 29.4.1945.

Nije to toliko ni zbog Sirije, nego valja Rusima šuknut opet, valja skrenut pažnju sa nekih stvari, hladni rat, ha hu, bojimo se Rusa i Ruskog naroda, će da nas kolju, će da šire propagandu, će da destabilizuju svijet, 10 godina neće voće beharat kad Rus dođe, i zec će majku u šumi da traži...

---

Selam i tebi Salik, ja već mislio ti se udomaćio kod Kuke u rudniku
Ako jesu, moguće i da su Rusi, a Amerima dobro dođe da udare po Asadu, i jedni i drugi udaraju po proxyma...
ioannes

#111586 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

salik79 wrote:Brinu Ameri, kako nece brinuti, uvijek su brinuli... :oops:

CIA files prove America helped Saddam as he gassed Iran
https://www.sbs.com.au/news/cia-files-p ... assed-iran

Naravno, nisu samo iranci "tuseni" sa americkim blagoslovom i svesrdnom pomoci, nego i danasnji "saveznici" Kurdi...Ali, hudi, sta ce drugo - to im je bio jedini nacin da sprijece slom Sadamove vojske, a morao se sprijeciti "po svaku cijenu" - sto bi Regan rek'o...

Naravno, ovdje primjecujete notornu cinjenivu da je hemijako oruzje koristila slabija strana, odnosno zlocinacka vojska pred slomom, a ne pobjednicka vojska. (Iran nikada nije koristio nekonvencionalno oruzje, cak ni u kontranapadu, odnosno kao mjeru odvracanja - da ih dragi Allah obilato nagradi za to. :thumbup: ).

Mahsuz selam i pozdrav mojoj raji! :bih:
pozdrav Saliče....
ioannes

#111587 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

ako nema napada bojnim otrovima, onda nema ni žrtava.
to je vec utvrđeno
Krokodajl

#111588 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

arzuhal wrote:

Ako jesu, moguće i da su Rusi, a Amerima dobro dođe da udare po Asadu, i jedni i drugi udaraju po proxyma...
Nemoć Amerike da riješi neke probleme na drugim poljima pa tuci gdje stigneš, evo Kinezima uvedoše carine i šta sada Kinezi uveli njima, i hoće li to pomoć Američkoj privredi ?

Ista stvar u Siriji, 7 godina gledaš i izražavaš zabrinutost zbog rata u Siriji, u Homsu kamen na kamenu ne ostane, u Alepu krv do koljena...

Al' sad je pravi trenutak za udariti na Asada, to će pravo pomoć Siriji :lol:
The 51st State

#111589 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

bolje ikad nego nikad.
sumirprimus

#111590 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

doni dje je zapelo, hos bombardovat il nes???
sumirprimus

#111591 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ioannes wrote:
to je vec utvrđeno
znaci zrtve postoje, znaci ima i napada bojnim otrovom.
jedino necovjecnije od same upotrebe hemijskog oruzja na civilima je nijekanje upotrebe istog. koje ckepi od nazov armije.
sumirprimus

#111592 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

hajde donalde reko si, obeco si :D 24 -48h joj ko onaj film iz osamdesetih 48 sati u san francisku tako nekako :skoljka:
DaysleepeR

#111593 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Trumpu hitno treba diverzija, ali mi se čini i da mu Putin ima muda u stegi

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /180410016
ioannes

#111594 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

sumirprimus wrote:
ioannes wrote:
to je vec utvrđeno
jedino necovjecnije od same upotrebe hemijskog oruzja na civilima je nijekanje upotrebe istog. koje ckepi od nazov armije.
te žrtve postoje samo u tvojoj glavi...
crveni polumjesec je već na licu mjesta utvrdio da nema nikakvih naznaka.
bogoljub

#111595 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

sumirprimus wrote:
ioannes wrote:
to je vec utvrđeno
a gore od nijekanja je da se neko boji te ckepi kako je ti nazva!
sumirprimus

#111596 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ioannes wrote:
koje, ovo sto se desilo?
jebte led, lik pridje svakom djetetu i otvori oci i fino se vidi pobijeno poguseno ,potrovano cime god.
i tako blatantno nijekat. nevjerovatno
Last edited by sumirprimus on 10/04/2018 11:00, edited 1 time in total.
sumirprimus

#111597 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

bogoljub wrote:
a gore od nijekanja je da se neko boji te ckepi kako je ti nazva!
ko se boji ? :lol:
ameri, rebeli,isil ,nusra,kurdi? izraelci ? nema tu milicije da nije lupala po saa nazov armiji :skoljka:
ioannes

#111598 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

sumirprimus wrote:
ioannes wrote:
koje ovo sto su se desilo?
jebte led, lik pridje svakom djetetu i otvori oci i fino se vidi pobijeno poguseno ,potrovano cime god.
i tako blatantno nijekat. nevjerovatno
dečko ti si rezistentan na svaku vrstu argumentacije...
1.nisi iz prošlosti ništa naučio
2. ne znaš kako propaganda funkcionira
sumirprimus

#111599 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ioannes wrote:
dečko ti si rezistentan na svaku vrstu argumentacije...
1.nisi iz prošlosti ništa naučio
2. ne znaš kako propaganda funkcionira
nisam ti ja decko, drugo kakva argumentacija, tebi vjerovat na rijec? :lol:
nema jace argumentacije od video snimka. jedino ako si ti osim strucnjak za geopolitiku,ekonomiju, geostrategiju i strucnjak za hemijske otrove pa mozes na osnovu video snimka sa sigurnoscu tvrditi da nisu otrovani, il jos gore da nisu uopce ni pobijeni,da je to jos jedan holivudski uradak.
zasad nicim konkretnim to niste pobili, nego bezuspjesno pravdate zlocince.
spavate li mirno??? :oops:
da nije zalosno i tragicno bilo bi smijesno.
nemate vi ni 1 valjan kontraargument.
sumirprimus

#111600 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

kontraargumenti zlicinaca iz saa su bili, nije ostecen gasni cilindar nije sletio s neba nego je poturen.
onda sami su sebe.
onda montirno, nije se ni desilo.
false flag.
bla bla
tregikomicno

da zaboravio sam, jos jedan, onaj mozda su se ugljen monoksidom pogusili
Locked