Gras all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neki

#11101 Re: Gras all about

Post by neki »

DebelinJoe wrote: 19/07/2026 11:53
neki wrote: 19/07/2026 11:43 Ti su tramvaji bili nužno zlo, teži 50% od ČKD- sa krutim postoljima razjebali su dodatno ionako dotrajalu prugu.
U cijeloj EU postoji max 10 proizvođača tramvaja a forumski sveznalice bi uposlile par tokara i električara da to časkom odrade..
Haj sad malo idite na autoputeve trasirajte oko vranduka, ni tamo ništa ne valja...
Nisam forumska neznalica, bio sam direktor u firmi u čijoj alatnici su za Biminog vakta pravljeni rezervni dijelovi za tramvaje. Firma u kojoj su pravljeni fantomski mjenjači za ČKD tramvaje. Doduše, to je bilo prije mog mandata. Vidiš da je sve moguće napraviti, čak i mjenjač za ČKD tramvaj.

Eto, radnici Grasa se sikirali za prugu, pa iz te ljubavi solidne tramvaje izrezali i prodali na otpadu. Nećeš ti amsterdamski tramvaju našu sarajevsku prugu kvariti, sad ćeš ti da vidiš svoje...

Eto taj supersonični ČKD ubio čovjeka.
Drago mi je da si se pohvalio da si bio direktor firme.
Da si se malo više posvetio poslu koji ti firma obavlja možda bi i znao da tramvaji nemaju mjenjače...
DebelinJoe

#11102 Re: Gras all about

Post by DebelinJoe »

neki wrote: 19/07/2026 12:00
neki wrote: 19/07/2026 11:43 Ti su tramvaji bili nužno zlo, teži 50% od ČKD- sa krutim postoljima razjebali su dodatno ionako dotrajalu prugu.
U cijeloj EU postoji max 10 proizvođača tramvaja a forumski sveznalice bi uposlile par tokara i električara da to časkom odrade..
Haj sad malo idite na autoputeve trasirajte oko vranduka, ni tamo ništa ne valja...
Nisam forumska neznalica, bio sam direktor u firmi u čijoj alatnici su za Biminog vakta pravljeni rezervni dijelovi za tramvaje. Firma u kojoj su pravljeni fantomski mjenjači za ČKD tramvaje. Doduše, to je bilo prije mog mandata. Vidiš da je sve moguće napraviti, čak i mjenjač za ČKD tramvaj.

Eto, radnici Grasa se sikirali za prugu, pa iz te ljubavi solidne tramvaje izrezali i prodali na otpadu. Nećeš ti amsterdamski tramvaju našu sarajevsku prugu kvariti, sad ćeš ti da vidiš svoje...

Drago mi je da si se pohvalio da si bio direktor firme.
Da si se malo više posvetio poslu koji ti firma obavlja možda bi i znao da tramvaji nemaju mjenjače...
Ne hvalim se, samo dajem do znanja ko stoji sa ove strane tastature. Naravno da znam da tramvaji nemaju mjenjač, znao je to i Bimo, ali ih je naručivao.

https://klix.ba/ko-je-u-gras-u-kupova ... -ove-firme
Samir Avdić, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo, podsjetio je nabavku mjenjača za tramvaje. Inače, ne postoji tramvaj na svijetu koji ima mjenjač.

Najveći broj problema
"Preko dva miliona vrijednosti dijelova se nalazi u Remizi koji ne mogu više ničemu poslužiti. Ne postoje vozila na koja bi se ti dijelovi mogli ugraditi. U ovom izvještaju Ured i na to upozorava da to treba otpisati. Još zanimljivije je za ovaj period za koji sam se ja posebno bavio (2006. – 2010.), koji je po meni najgori period i koji je uzrokovao najveći broj problema.

Ako vratite snimke štrajkova radnika GRAS-a iz tog perioda, vidjet ćete izjavu tadašnjeg predsjednika Sindikata, mislim da se gospodin zove Emir, koji je pronašao, istraživajući finansijski izvještaj svoje firme GRAS-a pronašao pod šifrom u vrijednosti milionskoj kupovine mjenjača, da ustvari u toj šifri piše da su to mjenjači za vozilo koje je u šifri tramvaj. Onda je on tu upoznao javnost da ne postoje mjenjači u tramvajima. Ne postoji tramvaj u svijetu koji ima mjenjač", rekao je Avdić.
sanchopansa1

#11103 Re: Gras all about

Post by sanchopansa1 »

A šta je tek sa MAN vozilima 2005. i 2008. godiste, počeli ih rezati odmah po prijemu, za svega par mjeseci.

Zatim Ikarbusi sa Man motorima i Mercedes mjenjačima isto 2005. i 2008. godiste, svi na groblju kod Miljacke.

Onda minibuseva šta su izrezali, većina bila pod garancijom još. Sve Škodine trolejbuse izrezali, a isti i dan danas u saobracaju u evropskim gradovima.

Prugu su krpili elektrodom, a brinuli se ko fol da je amaterdamski tramvaji ne unište.

O SATRA vozilima da i ne govorim. Ne znam da li ih ima možda jedan ili dva u životu, sve ih izrezali.

Naravno ostavili su tramvaj-ubice, truhle ČKD-ove. Imaju valjda fetiš na njih, šta li..
kabal1337

#11104 Re: Gras all about

Post by kabal1337 »

znaci stranacki postavljen covjek
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11105 Re: Gras all about

Post by bitanga_sa_otesa »

Image
Post Reply