Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#110001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

kakotakonikako wrote: 02/07/2023 14:45 Zamislite da ministar vanjskih poslova Izraela ostane na sastanku na kojem je neko opsovao Holokaust ili da izjavi da neće govoriti o tome šta je sud u Ninbergu utvrdio svojim presudama jer želi da ostane diplomata? Naravno da tako nešto nije moguće za onog ko brani čast i ugled svoje države, ko poštuje svoj narod i koji osjeća bol žrtve svoga naroda kao svoju. Onaj ko je tu samo radi fotelje i ličnog interesa, njemu nije problem ni ostat na sastanku na kojem neko psuje genocid, niti "ispasti diplomata" - napisao je Pivić
Gospodine Pivicu, prvo sapun, pa onda parfem. Prvo napisi ovakav tekst i zatrazi ostavku don baketa za izdaju revizije tuzbe protiv srbije. Onda cemo pricati o jebacima.

Selam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#110002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Cuj neko Pivica citira :lol:
laserShow

#110003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

plavi_E wrote: 02/07/2023 15:10
laserShow wrote: 02/07/2023 15:07

znaci lazes, obicni si lazljivac.
Znachi neko je lazljivac jer si ti bash propustio stranice na ovoj temi kad se o tome raspravljalo. Nije ta rasprava bila prije nekoliko godina nego sedmica.
Rekoh, ti, postavi izvore, ili si lazljivac. Je li tesko postaviti izvore? Samo nemoj da je av av ili neka pudlica :) Daj neki relevantan izvor majku mu.

Ili ces ko srbi "Njemci drze ubicu..." stize odgovor od njemaca da to nema veze s mozgom :D Daj ba...
MMM1977

#110004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MMM1977 »

Hakiz wrote: 02/07/2023 15:07
MMM1977 wrote: 02/07/2023 14:57

Hajde da pustimo ovako kako jeste i ne talasamo puno. Jebo i Trojku i SDA, ovo je sukob između MZ i RS i ne treba ih ometati.

SDA je mnogo puta imala priliku da uradi isto ali su znali da pravna država ne smije da zaživi zbog svih svojih aferima.
Problem sa netalasanjem je u tome što će biti ovako: Riješit ćemo RS (I Dodika i "opoziciju"), a cijena će biti da Čović dobije legitimni IZ. I ko zna šta još. Postat ćemo odlagalište evropskog otpada, ali će za razliku od sadašnjeg stanja, sve to biti legalizovano ugovorima. Već smo izgubili poprilično suvereniteta na primjer u energetici članstvom u energetskoj zajednici, a u drugim oblastima članstvom u sličnim asocijacijama, ko zna šta nas još čeka. A dobit ćemo samo uklanjanje SDA. Bolji standard, članstvo u EU, Euro, Šengen i slične rajeve ćemo čekati kao Turska, možda i duže. A vjerovatno ćemo to članstvo i dobiti kada i Turska :wink:

Valjda je to mala cijena da Konaković ima platu MVP itd :thumbup:
Jebo Konakovića, Neku, Bakira, Fortu. U ovom momentu beznačajni, ovo je sukob RS i MZ i ne treba se puno mješati. Raditi posao normalno, uz poneko saopštenje i tako to.

Ako su stranci nakanili da HDZ daju IZ mi tu nista ne možemo osim zahvaliti SDA sto su to dogovorili u Mostaru.
plavi_E

#110005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

laserShow wrote: 02/07/2023 15:13
plavi_E wrote: 02/07/2023 15:10

Znachi neko je lazljivac jer si ti bash propustio stranice na ovoj temi kad se o tome raspravljalo. Nije ta rasprava bila prije nekoliko godina nego sedmica.
Rekoh, ti, postavi izvore, ili si lazljivac. Je li tesko postaviti izvore? Samo nemoj da je av av ili neka pudlica :) Daj neki relevantan izvor majku mu.

Ili ces ko srbi "Njemci drze ubicu..." stize odgovor od njemaca da to nema veze s mozgom :D Daj ba...
Ali kako bash da su ti promakle te stranice kad se o tome raspravljalo?
laserShow

#110006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

plavi_E wrote: 02/07/2023 15:15 Ali kako bash da su ti promakle te stranice kad se o tome raspravljalo?
zato sto ne smrdim na ovim placenickim temama. Ti si mi zapao za oko s tvrdnjom, koja je porazna za sve nas. Rekao si da izvori tvrde, pa nam daj koji su to izvori. Ako mislis da su tacni, ako mislim da su tacni, da pokrenemo kakvu tuzbu ili nesto, a ne da tipkamo po forumu.

Jebo majku hoce li ovo smetljiste ikad biti barem uredjeno, neka je smetljiste ali s pravilima?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#110007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Ma izvor je jedan. Tviter profil i par klon naloga na forumu istog covjeka.
Gray

#110008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gray »

manuchao91 wrote: 02/07/2023 15:10 naravno da ce neko vrlo brzo popustit Dodiku da se smire tenzije i dobice od EU 600 mil eura al da se ustabili.i to je to
Napravi nered stvori umjetnu krizu dobije pare i to je to kao i zadnjih 10 godina.
Nemojmo biti smjesni i misliti da ce biti drugačije.
Vrlo brzo ide njemu financijska inekcija od EU
I ja sam tako mislio, ali se bojim drugog faktora - Rusija.

Mislim da je Dodik (kao i veliki broj drugih političara) direktno na ruskoj platnoj listi, i da će uraditi nešto što i nije dobro za RS i sto nema nikakve logike, zato sto mu je to naređeno i plaćeno iz Moskve, koja hoće da opet zakuha u Evropi ne bi li se morali stranci zabaviti oko nas i da će Dodik to uraditi za par desetina ili stotina miliona direktno njemu, pa i ako je to loše za RS.
Hakiz

#110009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

MMM1977 wrote: 02/07/2023 15:15

Problem sa netalasanjem je u tome što će biti ovako: Riješit ćemo RS (I Dodika i "opoziciju"), a cijena će biti da Čović dobije legitimni IZ. I ko zna šta još. Postat ćemo odlagalište evropskog otpada, ali će za razliku od sadašnjeg stanja, sve to biti legalizovano ugovorima. Već smo izgubili poprilično suvereniteta na primjer u energetici članstvom u energetskoj zajednici, a u drugim oblastima članstvom u sličnim asocijacijama, ko zna šta nas još čeka. A dobit ćemo samo uklanjanje SDA. Bolji standard, članstvo u EU, Euro, Šengen i slične rajeve ćemo čekati kao Turska, možda i duže. A vjerovatno ćemo to članstvo i dobiti kada i Turska :wink:

Jebo Konakovića, Neku, Bakira, Fortu. U ovom momentu beznačajni, ovo je sukob RS i MZ i ne treba se puno mješati. Raditi posao normalno, uz poneko saopštenje i tako to.

Ako su stranci nakanili da HDZ daju IZ mi tu nista ne možemo osim zahvaliti SDA sto su to dogovorili u Mostaru.
Možemo.
no_sekirli

#110010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by no_sekirli »

_BataZiv_0809 wrote: 02/07/2023 13:54
sehohari wrote: 02/07/2023 13:44
Vidi moj odgovor iznad.
Komšić je tu da blokira tu poziciju za HDZ, za sve ostalo - pitaj Bakira što je ojačao toliko HDZ u ovih zadnjih 17 godina.
Komsic je sve vrijeme u vlasti sa HDZ-om, sto direktno, sto indirektno. Zapitaj se sto 2014. nije angazovao nekoga da se suprotstavi Covicu "da ne uzurpira mjesto", nego je kandidovao nekog dedu Antu iz Livna. Kako tad nije bilo kljucno 2-1 u Predsjednistvu :? Kako tad drzava nije bila ugrozena :?

Pisao je @pemanapemani o tome traktake vise puta.
Doticni Anto, inace prezimena Popovic je preminuo nedavno. Pokoj mu dusi. Livnjak koji je do rata zivio u Zenici, psiholog.

Inace, po rijecima Popovica, za tu kandidaturu se ZK nije ni pocesao. Niti je imao podrsku stranke, kako financijske tako ni infrastrukturne.
Znaci, ja, ja i samo ja. Dajte mi nekog da ga udaram po prstima.
Nikola Testa

#110011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nikola Testa »

Znaci trojka sporazume hdza i sda smatra obavezujucim?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#110012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

no_sekirli wrote: 02/07/2023 15:20
Doticni Anto, inace prezimena Popovic je preminuo nedavno. Pokoj mu dusi. Livnjak koji je do rata zivio u Zenici, psiholog.

Inace, po rijecima Popovica, za tu kandidaturu se ZK nije ni pocesao. Niti je imao podrsku stranke, kako financijske tako ni infrastrukturne.
Znaci, ja, ja i samo ja. Dajte mi nekog da ga udaram po prstima.
Pa sjeca li se iko ijednog bilborda icega?

Jasno je bilo da se tu odradio dogovor sa Chovichem.
plavi_E

#110013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

laserShow wrote: 02/07/2023 15:17
plavi_E wrote: 02/07/2023 15:15 Ali kako bash da su ti promakle te stranice kad se o tome raspravljalo?
zato sto ne smrdim na ovim placenickim temama. Ti si mi zapao za oko s tvrdnjom, koja je porazna za sve nas. Rekao si da izvori tvrde, pa nam daj koji su to izvori. Ako mislis da su tacni, ako mislim da su tacni, da pokrenemo kakvu tuzbu ili nesto, a ne da tipkamo po forumu.

Jebo majku hoce li ovo smetljiste ikad biti barem uredjeno, neka je smetljiste ali s pravilima?
Ne smrdish na ovoj temi. I ti nekog nazivash lazovom. :-)
MMM1977

#110014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MMM1977 »

Nikola Testa wrote: 02/07/2023 15:22

Ne znam i nije važno, važno je samo kako su stranci to shvatili jer je bilo pod njihovim patronatom.
plavi_E

#110015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Na konferenciji za novinare u Mostaru je bilo riječi o računima i projektima koje je Evropska unija blokirala Republici Srpskoj. Tom prilikom je Dragan Čović stao u odbranu Milorada Dodika, dok je predsjednik RS-a istaknuo da se za deblokadu računa zalaže i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-i ... /230601155

Znachi potvrdjeno na konferenciji za novinare u Mostaru. I onda ovdje chovicevsko-trojkashka svita nekog naziva lazovom i traze neka pravila. :-)
Nikola Testa

#110016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nikola Testa »

MMM1977 wrote: 02/07/2023 15:28

Ne znam i nije važno, važno je samo kako su stranci to shvatili jer je bilo pod njihovim patronatom.
Ne dizu ruke stranci, vec zastupnici Trojke, kad dodje taj trenutak da se odlucuje o IZ. Ako stranci shvate da ovu drzavu treba razjebat ti ces iskoristit isti argument da je najvaznije kako oni nesto dozivljaju?
MMM1977

#110017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MMM1977 »

Nikola Testa wrote: 02/07/2023 15:31

Ne dizu ruke stranci, vec zastupnici Trojke, kad dodje taj trenutak da se odlucuje o IZ. Ako stranci shvate da ovu drzavu treba razjebat ti ces iskoristit isti argument da je najvaznije kako oni nesto dozivljaju?
Tu vas čekam. Ne mogu izmjene IZ bez 2/3 glasova u Parlamentu što znači da za isti mora glasati i SDA, nas dokazani branik države. Mirno spavajte, IZ neće biti bez jedinih Patriota
Hakiz

#110018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Dugo se na forumu od trojkinih botova priča kako je SDA sve zlo koje nas je zadesilo itd, a onda, kada treba djelovati, sporazum ili poklon koji je SDA dao HDZ-u umjesto da se s indignacijom odbaci i protiv njega ne samo radi nego i govori, prihvati se kao vlastita obaveza. Šta je gore, sporazum koji cementira nacionalnu podjelu države i diskriminaciju svih koji ne pripadaju BHS narodima.

Ali, zaboga, stranci to traže i šta mi možemo?

Ovo šta nam je trojka, nasljeđujući SDA, spremila je kolač načinjen od laži, nedostatka dostojanstva, diskriminacije koja graniči sa ksenofobijom i ko zna čega još ne, sa šizofrenijom kao trešnjom na vrhu.

A zbog čega, šta se dobija za tu cijenu? Niko ne zna.
Nikola Testa

#110019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nikola Testa »

MMM1977 wrote: 02/07/2023 15:35

Tu vas čekam. Ne mogu izmjene IZ bez 2/3 glasova u Parlamentu što znači da za isti mora glasati i SDA, nas dokazani branik države. Mirno spavajte, IZ neće biti bez jedinih Patriota
Moze bez SDA i DF, ako glasa srpska opozicija (a hoce) , samo trebas prebrojat.
plavi_E

#110020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Iako se ova pricha kako nema chovicevog IZ bez izmjene ustava ponavlja papagajski ipak je istina drugachija:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavni ... /220615058

Proshli put kad je Chovic na silu pokushao pogurati svoj IZ falile su samo 22 ruke u Predstavnichkom Domu BiH.
MMM1977

#110021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MMM1977 »

Hakiz wrote: 02/07/2023 15:39

Dugo se na forumu od trojkinih botova priča kako je SDA sve zlo koje nas je zadesilo itd, a onda, kada treba djelovati, sporazum ili poklon koji je SDA dao HDZ-u umjesto da se s indignacijom odbaci i protiv njega ne samo radi nego i govori, prihvati se kao vlastita obaveza. Šta je gore, sporazum koji cementira nacionalnu podjelu države i diskriminaciju svih koji ne pripadaju BHS narodima.

Ovo šta nam je trojka, nasljeđujući SDA, spremila je kolač načinjen od laži, nedostatka dostojanstva, diskriminacije koja graniči sa ksenofobijom i ko zna čega još ne, sa šizofrenijom kao trešnjom na vrhu.

Glasao sam za Trojku ali nisam njihov advokat i pišem u svoje ime. SDA je dokazani neprijatelj ove države i dobro je da su uklonjeni (dok se ne reformisti) a kako ce, i hoce li, Trojka uspjeti da očisti sve bljuvotine, ne znam ali ne vjerujem.
sitni svercer

#110022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sitni svercer »

:izet:

Nikola Testa

#110023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nikola Testa »

plavi_E wrote: 02/07/2023 15:41

Iako se ova pricha kako nema chovicevog IZ bez izmjene ustava ponavlja papagajski ipak je istina drugachija:

Proshli put kad je Chovic na silu pokushao pogurati svoj IZ falile su samo 22 ruke u Predstavnichkom Domu BiH.
Sto se tice Predsjednistva i drzavnog doma naroda morao bi se i ustav mijenjat, ali ne bi me cudilo da nekim mahinacijama i pravnim vratolomijama kroz Izborni zakon pokusaju zaobici mijenjanje Ustava.
MMM1977

#110024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MMM1977 »

plavi_E wrote: 02/07/2023 15:41

Zašto i kako je prošao prijedlog u DN? Ko je glasao?

Ovo za 2/3 je ponovljeno milion puta, ako nije tačno onda Trojka ima težak zadatak pred sobom.
Hakiz

#110025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

MMM1977 wrote: 02/07/2023 15:43
Hakiz wrote: 02/07/2023 15:39

Glasao sam za Trojku ali nisam njihov advokat i pišem u svoje ime. SDA je dokazani neprijatelj ove države i dobro je da su uklonjeni (dok se ne reformisti) a kako ce, i hoce li, Trojka uspjeti da očisti sve bljuvotine, ne znam ali ne vjerujem.
Glasao sam i ja. Kao što Obama jednom reče, tada nisam znao šta sada znam :lol:
Locked