Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#109951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
" Uvjeren sam da ce iza mene doci ekipa mladih ostrascenih patriota, koji ce nastaviti ovu borbu.Jel nisam bas i naivan da cu je ja zavrsiti. Zivi i zdravi bili"

-
statixx
#109952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bice neki referendum na jesen. 
-
Oznaka Tablica
#109953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Oprostajni govor, ima da ga oduzi na 3hLogin77777 wrote: ↑02/07/2023 13:26Tacno se vidi da samo glupost prica. Cas je entitet drzavetina, cas je ti 49% dio BiH.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#109954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A to sto je separatista sa svakim novim mandatom uhljeba sve jaci i jaci, to nista je lisehohari wrote: ↑02/07/2023 13:25 Svrha Komšića je da HDZ ne uzurpira to mjesto i koristi ga u svoje separatističke svrhe. I zato većina ljudi glasa za njega. Da bukvalno jedan dan poslije izbora kaže "odoh ja sad na godišnji 4 godine", opet bi dobio novi mandat.
Ljudi znaju da je bolje imati uhljeba na tom mjestu nego separatistu, to što vama fali dovoljno IQ u mozgu da shvatite to je vaš problem.
-
Maliodmene
#109955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moj Milorade, nema vise uhljupa Bakira, Turske i Irana, dosli su ljudi koji rade sa Anglosasima. Molim te kao stanovnika ove lijepe drzave da nastavis sa svojom borbom, jer dok ti nastavljas, drzava je sve jaca i jaca. Zivio Milorade. 
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#109956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I Dodik je danas puno jači prije 10, 15 godina. Jel i tu Komšić kriv?_BataZiv_0809 wrote: ↑02/07/2023 13:29A to sto je separatista sa svakim novim mandatom uhljeba sve jaci i jaci, to nista je lisehohari wrote: ↑02/07/2023 13:25 Svrha Komšića je da HDZ ne uzurpira to mjesto i koristi ga u svoje separatističke svrhe. I zato većina ljudi glasa za njega. Da bukvalno jedan dan poslije izbora kaže "odoh ja sad na godišnji 4 godine", opet bi dobio novi mandat.
Ljudi znaju da je bolje imati uhljeba na tom mjestu nego separatistu, to što vama fali dovoljno IQ u mozgu da shvatite to je vaš problem.![]()
Ček malo... da možda SDA uopšte nije kriva što je Čović danas jači, nego možda je sve to maslo DF i Komšića?
Ja mislim da bi najbolje bilo dati i mjesto gradonačelnika Zenice HDZ-u. Ko zna, možda će ih to malo smiriti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#109957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Whataboutism.sehohari wrote: ↑02/07/2023 13:32I Dodik je danas puno jači prije 10, 15 godina. Jel i tu Komšić kriv?_BataZiv_0809 wrote: ↑02/07/2023 13:29
A to sto je separatista sa svakim novim mandatom uhljeba sve jaci i jaci, to nista je li![]()
Ček malo... da možda SDA uopšte nije kriva što je Čović danas jači, nego možda je sve to maslo DF i Komšića?
Ja mislim da bi najbolje bilo dati i mjesto gradonačelnika Zenice HDZ-u. Ko zna, možda će ih to malo smiriti.
- Kiki_Musampa
#109958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma bravo mu ga. Od kako nas brani od separatista, nismo metra makli naprijed. Sve nadležnosti su prenesene dok je HDZ imao predsjednika i opoziciju, US,takodjer HDZ. Kako im je Komšić samo metnuo jelde. Čovjeka vidim prije izbora malo, i onda 4 godine po koja izjava.sehohari wrote: ↑02/07/2023 13:25 Svrha Komšića je da HDZ ne uzurpira to mjesto i koristi ga u svoje separatističke svrhe. I zato većina ljudi glasa za njega. Da bukvalno jedan dan poslije izbora kaže "odoh ja sad na godišnji 4 godine", opet bi dobio novi mandat.
Ljudi znaju da je bolje imati uhljeba na tom mjestu nego separatistu, to što vama fali dovoljno IQ u mozgu da shvatite to je vaš problem.
PS: imam krajnje pozitivno mišljenje o njemu, ali mi se ne svidja za šta se koristi.
- Login77777
#109959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo sto nije zaplakao.Oznaka Tablica wrote: ↑02/07/2023 13:29Oprostajni govor, ima da ga oduzi na 3hLogin77777 wrote: ↑02/07/2023 13:26
Tacno se vidi da samo glupost prica. Cas je entitet drzavetina, cas je ti 49% dio BiH.![]()
![]()
-
Maliodmene
#109960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Trojka prodala drzavu

-
Maliodmene
#109961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta vi mislite da u ovoj frtutmi pozovemo ministra vanjskih poslova Irana u Sarajevo recimo? 
-
Oznaka Tablica
#109962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ispade trojka namazana, pa hop dodu srusise 

-
Škobo Habu
#109963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ublehaš na tragu Bakira i Komšića.
Do podne mislu jedno, poslijepodne već drugo.
Alijina škola mišljenja.
Da NATO sutra razmjesti svoje trupu na Drini, govorio bih da je to sve njegova zasluga.
- Mishelinke
#109964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gledam sinoć Face, svi zabrinuti, kao ide danas na Kozari vrhunac radikalizma, okupio novinare, pravi spektakl, proglašava ne državu, ne republiku, nego Kraljevinu RS, ka ono.......
Tresla se gora, rodio se, ne miš, nego Dodik sa oproštajnim govorom
-
sitni svercer
#109965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sastanak je ranije planiran, teme poznate a onda nipovac kemo uzme mikrofon i pocne pricu o genocidu u srebrenica_BataZiv_0809 wrote: ↑02/07/2023 13:12 @Skijaš sastanak je planiran ranije, to je dio prakse sastajanja 1x mjesecno.
Dakle polazis od pogresne premise sto bi rekao madner![]()
- PreWiBa
#109966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rekoh, njegov zadatak nije da da se on obračunava sa HDZ-om, već da oni imaju jedno mjesto manje za uzurpiranje.Kiki_Musampa wrote: ↑02/07/2023 13:35Ma bravo mu ga. Od kako nas brani od separatista, nismo metra makli naprijed. Sve nadležnosti su prenesene dok je HDZ imao predsjednika i opoziciju, US,takodjer HDZ. Kako im je Komšić samo metnuo jelde. Čovjeka vidim prije izbora malo, i onda 4 godine po koja izjava.sehohari wrote: ↑02/07/2023 13:25 Svrha Komšića je da HDZ ne uzurpira to mjesto i koristi ga u svoje separatističke svrhe. I zato većina ljudi glasa za njega. Da bukvalno jedan dan poslije izbora kaže "odoh ja sad na godišnji 4 godine", opet bi dobio novi mandat.
PS: imam krajnje pozitivno mišljenje o njemu, ali mi se ne svidja za šta se koristi.
Druga je stvar što ti vidiš direktnu korelaciju između Komšića i jačanja separatista, a potpuno ignorišeš sveopšti sunovrat pro-BiH politike u zadnjih 17 godina.
- PreWiBa
#109967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidi moj odgovor iznad._BataZiv_0809 wrote: ↑02/07/2023 13:34Whataboutism.sehohari wrote: ↑02/07/2023 13:32
I Dodik je danas puno jači prije 10, 15 godina. Jel i tu Komšić kriv?
Komšić je tu da blokira tu poziciju za HDZ, za sve ostalo - pitaj Bakira što je ojačao toliko HDZ u ovih zadnjih 17 godina.
- vee-jay
#109968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sastanak je organizovan prije NSRS odluke.Skijaš wrote: ↑02/07/2023 12:47Sastanak u Konjicu je organizovan nakon sto je Dodik donio zakon o neprovodjenju odluka Ustavnog suda, iznenada sazvan i to u vrijeme kada se ocekivalo reakciju medjunarodne zajednice na njegovo divljanje. Taj je dakle totalno spontani sastanak organizovan od strane Konakovica, Niksica i Dodika da se pokusa izbjeci tu reakciju, a ostatak ekipe poput Forte su tu bili samo zbog inercije, njihovog naivnog hajde da razgovaramo.A_A_AKCIJA wrote: ↑02/07/2023 10:53
Nego, hoćemo li se malo detaljnije osvrnuti na tvoja očekivanja i ono što se desilo jučer?
Je li bilo rastaljivanje?
Jesu li se Miletu dale pare?
Je li Trojka nastavila kao SDA?
Je li se pristalo na truhli kompromis?
Jesu li popustili za Ustavni sud?
Bilo bi lijepo da vidimo šta si tvrdio i šta se desilo.
Reakcija se desila uprkos sastanku, a ne zbog sastanka.Eh, da ne zaboravim. Rekao si da treba biti principijelan i čvrst i tražiti da MZ reaguje. Jel se i to desilo sa ovom reakcijom OHR?
I drugo, moja zamjerka se jos tice tog prisnog odnosa kojeg se gaji sa Dodikom i sastanaka po Laktasima, Prudovima, hotelima, kosarkaskim utakmicama, itd. Ima dovoljno konferencijskih sala u drzavnim ustanovama. Po restoranima se ne sastaje ako planiras reci ne, nakon sastanaka u tako intimnoj atmosferi neko ga obicno primi.
Evo kompromisno rjesenje :
Moze se sjesti sa protivnikom drzave da mu se u lice objasni zasto njegovi zahtjevi nece biti ispostovani, a te sastanke treba odrzavati u okviru drzavnih institucija i transparentno bez skrivanja materije od medija. I takav sastanak salje poruku strancima da dogovor sa pavijanom nije moguc i ako Trojka to pocne praktikovati, Trojku ce se manje kritikovati. Mozda cak dobiju vise glasova nego na zadnjim izborima.
Da rezimiramo :
opcija 1; Sastanci po Laktasima, kafanama itd na kojima se napravi neki lafo kompromis
opcija 2; Otvoreni sastanci u okviru drzavnih institucija tokom kojih se ostane dosljedan i ne popusti
opcija 3; Izbjegavanje sastanaka sa sovinistima sve dok pokazuju manjak postovanja prema drzavi i citavim narodima
Meni su prihvatljive druga i treca, a tebi pretpostavljam bar druga pa ako je to slucaj, nema vise Laktasa i hacijendi. Mozemo li se oko toga sloziti?
Ja sam bio da se ne ide na sastanak, ali Trojka je ovo veoma dobro uradila - bolje nego da nisu otisli na sastanak.
Na zalost, opcija 1 se nece mijenjati sve dok je Dodika - ali sve dok nisu u pitanju "lafo kompromisi" nego konkretni koraci prema EU+NATO - onda je i to OK.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#109969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Komsic je sve vrijeme u vlasti sa HDZ-om, sto direktno, sto indirektno. Zapitaj se sto 2014. nije angazovao nekoga da se suprotstavi Covicu "da ne uzurpira mjesto", nego je kandidovao nekog dedu Antu iz Livna. Kako tad nije bilo kljucno 2-1 u Predsjednistvu
Pisao je @pemanapemani o tome traktake vise puta.
- PreWiBa
#109970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato što ti ne možeš tek tako nekoga dovesti "kao zamjenu"._BataZiv_0809 wrote: ↑02/07/2023 13:54Komsic je sve vrijeme u vlasti sa HDZ-om, sto direktno, sto indirektno. Zapitaj se sto 2014. nije angazovao nekoga da se suprotstavi Covicu "da ne uzurpira mjesto", nego je kandidovao nekog dedu Antu iz Livna. Kako tad nije bilo kljucno 2-1 u PredsjednistvuKako tad drzava nije bila ugrozena
![]()
Pisao je @pemanapemani o tome traktake vise puta.
Bile su i razne druge stranke u koaliciji sa HDZ-om i SDA, ali zna se ko tu ima 90% krivice.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#109971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Spremao se Damir Marjanovic, tadasnja zvijeda i next big thing, pa se nakon sastanka Komsica i Covica u Sirokom Brijegu od toga odustalo.
-
archi_a
#109972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ispuho vožd! 
Nedovoljno vremena da mu pravni tim spremi govor i kaže šta smije a šta ne smije. Blag govor, okolokole. Radi guza. Ni jednom:' mi nećemo, mačku o rep, šta ćete nam, mi ćemo". Ni jedan jedini srednji prstić. Na šta spade prkos entitetlija. Boga mi zujanje u ušima. Voda komšija.
Nedovoljno vremena da mu pravni tim spremi govor i kaže šta smije a šta ne smije. Blag govor, okolokole. Radi guza. Ni jednom:' mi nećemo, mačku o rep, šta ćete nam, mi ćemo". Ni jedan jedini srednji prstić. Na šta spade prkos entitetlija. Boga mi zujanje u ušima. Voda komšija.
-
mirza_15
#109973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali je isturio Suljagića da pokupi jedan dio glasova u izboru za B člana predsjedništva i time direktno pomogao Baketu. Kasnije ga je odbacio kao staru krpu._BataZiv_0809 wrote: ↑02/07/2023 14:02Spremao se Damir Marjanovic, tadasnja zvijeda i next big thing, pa se nakon sastanka Komsica i Covica u Sirokom Brijegu od toga odustalo.
-
A_A_AKCIJA
#109974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mile danas:
Bla bla, kmeeeee, bla bla
E sada, u meni se sukobljavaju dva vuka (kako ono idu ta motivacijska sranja
)
Jedan bi uživao u satiranju Mileta i išao do njegovog skorog pada.
A drugi, racionalni, bi manje dramatično iskoristio Mileta na koljenima. Uh, that came out wrong
Ostaviti submisivnog Mileta da ispunjava ciljeve EU u zamjenu za novac na kapaljku.
Ovaj drugi scenario nam može dati seriju jačanja države i otvaranje procesa pristupanja EU čak i ove godine.
Dodatni motiv, drugi scenario može biti jako ponižavajući za Mileta i jako lijepo može ispuhati sve ove mitove i balone o njegovoj snazi.
Možda da napravimo anketu, šta bi raja radije od ovo dvoje
Kad bolje razmislim, biće kombinacija ovo dvoje. Mile će morati da se kurči, što znači da će Šmit morati da ga disciplinuje. U međuvremenu, da bi disao, moraće da pravi ustupke.
Bla bla, kmeeeee, bla bla
E sada, u meni se sukobljavaju dva vuka (kako ono idu ta motivacijska sranja
Jedan bi uživao u satiranju Mileta i išao do njegovog skorog pada.
A drugi, racionalni, bi manje dramatično iskoristio Mileta na koljenima. Uh, that came out wrong
Ostaviti submisivnog Mileta da ispunjava ciljeve EU u zamjenu za novac na kapaljku.
Ovaj drugi scenario nam može dati seriju jačanja države i otvaranje procesa pristupanja EU čak i ove godine.
Dodatni motiv, drugi scenario može biti jako ponižavajući za Mileta i jako lijepo može ispuhati sve ove mitove i balone o njegovoj snazi.
Možda da napravimo anketu, šta bi raja radije od ovo dvoje
Kad bolje razmislim, biće kombinacija ovo dvoje. Mile će morati da se kurči, što znači da će Šmit morati da ga disciplinuje. U međuvremenu, da bi disao, moraće da pravi ustupke.
-
seksi_ideje
#109975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Komsic se ne kandiduje na sljedecim izborima, makar ne za clana predsjednistva. Jel on izgradio neku alternativu za hrvatsko pucanstvo u BejHa? Jel ima lika hrvatske nacionalnosti u Debilskoj Fronti koji ce njega naslijediti u predsjednistvu?