Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#1101 Re: Golman reprezentacije BiH
a tema o glupostima je obrisana 
- luckylaka
#1102 Re: Golman reprezentacije BiH
Jebo te patak nikad nisam ni spomenuo Begovica u losem kontekstu i ne samo Begovica nego nijednog reprezentativca.Hajd sad fino reci,,Sorry Lucky,,Edin H. wrote:Asmir protiv Liverpoolasurova dominacija
Drago mi je da sam razmijenio misljenje sa nepoznavaocima poput zecka, luckyja, safeta susica, tarika, bureka, hz semira....![]()
Bice bolje![]()
Hocemo li sada preci na bekove
- Obuca9
#1103 Re: Golman reprezentacije BiH
Ovaj Begović izgleda nije bša najbolji u glavi, ako je tačno da se namjerno ne javlja na pozive. A šta i očekivati od čovjeka koji je prije mjesec dana odbio da stane na gol svog poslodavca, od kojeg živi, kako onda očekivati da bude poslušan u reprezentaciji.
-
jovanbl
#1104 Re: Golman reprezentacije BiH
nisam bas siguran da je u ovoj situaciji sehic prvi golman . Moje inofrmacije govore da ce najvjerovatnije obojica dobiti sansu ( avdukic i sehic) ali da ce prvi medju stative ipak avdukic !LSD wrote:Šta se bezveze rasptavljate kad je Sušić vec odlucio: Šehić je prvi golman reprezentacije, bar sutra![]()
Pljujte po njemu slobodno, kako ste vec navikli, ali momak ce braniti jer ga je Sušić instalirao na gol državne selekcije....sam se nije mogao tamo postaviti.
-
extraordinary
#1105 Re: Golman reprezentacije BiH
I meni se čini Sema da Begoviću fali koja daska, prvo što odbija da brani za klub koji ga hrani, a nije ni prvi golman kluba, drugo, što hoće da pređe u Chelsea da bude vječita rezerva, a sad i ovo za reprezentaciju, ne javlja se na pozive. Ako je istina, ne treba ga uopšte zvati, mogao je tako leđa okrenuti i kad dođe neki puno ozbiljniji protivnik pa da imamo debitanta na golu u najvažnijoj kvalifikacijskoj utakmici.
- shalla
#1106 Re: Golman reprezentacije BiH
Zašto uvijek slijepo vjerujete šta novine pišu?
-
michio
#1107 Re: Golman reprezentacije BiH
U međuljudskim odnosima dođe i do nesporazuma. Već nakon nekoliko sedmica dobio je povjerenje Pulisa. Naši reprezentativci su prepelice u odnosu na Begovića.I meni se čini Sema da Begoviću fali koja daska, prvo što odbija da brani za klub koji ga hrani, a nije ni prvi golman
- Obuca9
#1108 Re: Golman reprezentacije BiH
“Bez obzira na sve trebao je da se javi i objasni o čemu se radi. Ukoliko to ne uradi on će kao i njegov klub snositi posljedice”, izjavio je Sušić za BHT1.shaqqa wrote:Zašto uvijek slijepo vjerujete šta novine pišu?
A reci mi zašto bi Sušić lagao u izjavi za državnu televiziju, da se ovaj zaista javio? Misliš da bi tek tako došao i rekao laž, za koju bi danas-sutra sam Begović mogao reći da je netačno, te da se on ustvari čuo sa Sušićem, a da se Pape pravi lud?
Selektoru bi u situaciji u kakvoj je sad, kada je u pitanju odnos novinara prema njemu, samo još to trebalo.
-
extraordinary
#1109 Re: Golman reprezentacije BiH
Mi slijepo vjerujemo da je Begović ignorisao Sušića a vi ne vjerujete slijepo da pljušte milioni na sve strane za Begovića. Ma jel de, ko je lud ovdje? 
- Obuca9
#1110 Re: Golman reprezentacije BiH
To je to. Kad se pljuje po Sušiću, onda nije problem slijepo vjerovati novinarima koji prenose izjave anonimnih igrača kako se oni šprdaju sa Sušićem, ali kada neki igrač, po mogućnosti tvoj ljubimac, napravi sranje, onda čak i izjava iza koje stoji imenom i prezimenom sam selektor Sušić, nije vjerodostojna.extraordinary wrote:Mi slijepo vjerujemo da je Begović ignorisao Sušića a vi ne vjerujete slijepo da pljušte milioni na sve strane za Begovića. Ma jel de, ko je lud ovdje?
- ganjeta
#1111 Re: Golman reprezentacije BiH
Jovane ovo po meni nema logike!nisam bas siguran da je u ovoj situaciji sehic prvi golman . Moje inofrmacije govore da ce najvjerovatnije obojica dobiti sansu ( avdukic i sehic) ali da ce prvi medju stative ipak avdukic !
Sehic je smatran trecim golmanom,i dok su bili tu Keno i Beg,a Avdukic cetvrti...
Logicno je da Seha bude starter,a Avdukson ga zamjeni.Jer Seha moze se reci bolje poznaje repku i bio je vise na okupljanima. E sad jedino ako je Avdukic na treningu izigravo Bufona
-
mikogoago
#1112 Re: Golman reprezentacije BiH
Za reprezentaciju moze da igra samo onaj kome je ova u srcu i koji nece kalkulisati o tome kada je poziv u istu u pitanju.Po meni Begovic je u zadnje vrijeme napravio puno gluposti koje ga mogu kostati karijere.
Po meni Nemanja Supic (kojeg su ovdje svi brzo zaboravili) mozda i nije najbolji golman,ali on je branio srcem za BiH sjetite se Turske(jos ako je tacna,da su mu nudili lovu da propusti koju-sto nije daleko od istine).
Raja su to prepoznala.Sigurno mu tek tako nisu skandirali imeu Zenici.On je mozda ili vjerojatno zavrsio sa reprezentacijom,ali svjetla obraza.Po meni trebamo forsirati ove mladje golmane,a ima ih.
Po meni Nemanja Supic (kojeg su ovdje svi brzo zaboravili) mozda i nije najbolji golman,ali on je branio srcem za BiH sjetite se Turske(jos ako je tacna,da su mu nudili lovu da propusti koju-sto nije daleko od istine).
Raja su to prepoznala.Sigurno mu tek tako nisu skandirali imeu Zenici.On je mozda ili vjerojatno zavrsio sa reprezentacijom,ali svjetla obraza.Po meni trebamo forsirati ove mladje golmane,a ima ih.
- Chivas1
#1113 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma ko je branio srcem ba ...Sta sad treba Nemanju zovnut jel ? Njemu se samo posrecilo da bude na golu kad smo mi najbolje u historiji drzave igrali ...on nije imo 2 kvalitetne intervencije ...Ne sjecam se jel on branio protiv Turske ovdje .. ali ako jest (posto se sjecam kakav je gol i znam da je golman koji god je bio kriv) onaj go je njegov ....
-
mikogoago
#1114 Re: Golman reprezentacije BiH
Bogami prijatelju ja ne znam sta si ti gledao,a vidim i pamcenje te nesto ne sluzi,al hajd dobro nema veze ima kako rekoh mladjih kojima treba dati sansu.Chivas1 wrote:Ma ko je branio srcem ba ...Sta sad treba Nemanju zovnut jel ? Njemu se samo posrecilo da bude na golu kad smo mi najbolje u historiji drzave igrali ...on nije imo 2 kvalitetne intervencije ...Ne sjecam se jel on branio protiv Turske ovdje .. ali ako jest (posto se sjecam kakav je gol i znam da je golman koji god je bio kriv) onaj go je njegov ....
-
jovanbl
#1115 Re: Golman reprezentacije BiH
Necu da tvrdim , ali ja tako cuh, sto ne znaci da moze biti i drugacije.ganjeta wrote:Jovane ovo po meni nema logike!nisam bas siguran da je u ovoj situaciji sehic prvi golman . Moje inofrmacije govore da ce najvjerovatnije obojica dobiti sansu ( avdukic i sehic) ali da ce prvi medju stative ipak avdukic !
Sehic je smatran trecim golmanom,i dok su bili tu Keno i Beg,a Avdukic cetvrti...
Logicno je da Seha bude starter,a Avdukson ga zamjeni.Jer Seha moze se reci bolje poznaje repku i bio je vise na okupljanima. E sad jedino ako je Avdukic na treningu izigravo Bufonapa Pape to snimio i eto ga starter.Cisto sumnjam,prosto ne vjerujem...ostalo je nesto manje od 5 sati pa cemo vidjeti.
A logika je sljedeca :
Susic je zvao sehica i dao mu prednost kao TRECEM golmanu samo zbog njegovih godina a ne golmanskih kvaliteta, racunajuci da on NECE BRANITI u utakmici, a da mu je reprezentativni poziv dobar za dalju karijeru s kojim mu skace cijena. Tu je bilo malo i pritiska iz zeljeznicara.
Medjutim u situaciji kad golman zaista treba da brani na utakmici, Avudkic je po susicu u dosta boljoj formi nego sehic, iskusniji i psihicki stabilniji golman za reprezentativni nastup. Ja moram da kazem ( ner zato sto je avduka golman borca nego pokusavam biti objektivan) da dijelim takvo misljenje.
- Obuca9
#1116 Re: Golman reprezentacije BiH
Slabo se ti šta sjećaš... Nikakvu krivicu ovdje ne snosi Supić, čak šta više, u akciji prije gola je spasio čist gol.Chivas1 wrote:Ma ko je branio srcem ba ...Sta sad treba Nemanju zovnut jel ? Njemu se samo posrecilo da bude na golu kad smo mi najbolje u historiji drzave igrali ...on nije imo 2 kvalitetne intervencije ...Ne sjecam se jel on branio protiv Turske ovdje .. ali ako jest (posto se sjecam kakav je gol i znam da je golman koji god je bio kriv) onaj go je njegov ....
Krivci za ovaj gol su Spahić i Salihović koji su ispali kao bekani na onaj dupli pas na aut liniji.
- Obuca9
#1117 Re: Golman reprezentacije BiH
Šehić na golujovanbl wrote:Necu da tvrdim , ali ja tako cuh, sto ne znaci da moze biti i drugacije.ganjeta wrote:Jovane ovo po meni nema logike!nisam bas siguran da je u ovoj situaciji sehic prvi golman . Moje inofrmacije govore da ce najvjerovatnije obojica dobiti sansu ( avdukic i sehic) ali da ce prvi medju stative ipak avdukic !
Logicno je da Seha bude starter,a Avdukson ga zamjeni.Jer Seha moze se reci bolje poznaje repku i bio je vise na okupljanima. E sad jedino ako je Avdukic na treningu izigravo Bufonapa Pape to snimio i eto ga starter.Cisto sumnjam,prosto ne vjerujem...ostalo je nesto manje od 5 sati pa cemo vidjeti.
A logika je sljedeca :
Susic je zvao sehica i dao mu prednost kao TRECEM golmanu samo zbog njegovih godina a ne golmanskih kvaliteta, racunajuci da on NECE BRANITI u utakmici, a da mu je reprezentativni poziv dobar za dalju karijeru s kojim mu skace cijena. Tu je bilo malo i pritiska iz zeljeznicara.
Medjutim u situaciji kad golman zaista treba da brani na utakmici, Avudkic je po susicu u dosta boljoj formi nego sehic, iskusniji i psihicki stabilniji golman za reprezentativni nastup. Ja moram da kazem ( ner zato sto je avduka golman borca nego pokusavam biti objektivan) da dijelim takvo misljenje.
Sušić ima dosta problema u sastavljanju ekipe i jučer se nije bio odlučio za ekipu koja će započeti utakmicu sa Slovačkom. Vjerovatno će umjesto Mujdže na desni bok Ognjen Vranješ, a Boris Pandža na mjesto stopera u paru s kapitenom Emirom Spahićem. Selektor ne strahuje zbog debitanta na golu, a povjerenje će, najvjerovatnije, ukazati Ibrahimu Šehiću.
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/1 ... govic.html
-
jovanbl
#1118 Re: Golman reprezentacije BiH
[quote="hz__semir Šehić na golu
Sušić ima dosta problema u sastavljanju ekipe i jučer se nije bio odlučio za ekipu koja će započeti utakmicu sa Slovačkom. Vjerovatno će umjesto Mujdže na desni bok Ognjen Vranješ, a Boris Pandža na mjesto stopera u paru s kapitenom Emirom Spahićem. Selektor ne strahuje zbog debitanta na golu, a povjerenje će, najvjerovatnije, ukazati Ibrahimu Šehiću.
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/1 ... govic.html[/quote]
ne iskljucujem da ce biti tako kako pise u tom tekstu u avazu, ali mislim da je i to jedan od pritisaka na susica da ipak stavica sehica na go.
Uzmi npr jucerasnju susicevu izjavu ( imas mna ss.ba) u kojoj on i sam kaze da ima dileme oko "te pozicije na golu", ovdje mi se cini da je ovo zakljucak novinara ( koji zakljucuje kao ganjeta) a ne susiceva recenica ( pri cemu opet ne kazem da tako nece biti) .
U stvari kad sad vidim pritisak koji susic ima da stavi sehica, vrlo je lako moguce da sehic bude na golu, iako je i slijepcu jasno da je trenutno acdukic u puno boljoj formi ako nista drugo.
Kad se govori o debitantu, i jedan i drugi bi bili debitanti, tako da to samo po sebi ne govori ko bi bio na golu
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/1 ... govic.html[/quote]
ne iskljucujem da ce biti tako kako pise u tom tekstu u avazu, ali mislim da je i to jedan od pritisaka na susica da ipak stavica sehica na go.
Uzmi npr jucerasnju susicevu izjavu ( imas mna ss.ba) u kojoj on i sam kaze da ima dileme oko "te pozicije na golu", ovdje mi se cini da je ovo zakljucak novinara ( koji zakljucuje kao ganjeta) a ne susiceva recenica ( pri cemu opet ne kazem da tako nece biti) .
U stvari kad sad vidim pritisak koji susic ima da stavi sehica, vrlo je lako moguce da sehic bude na golu, iako je i slijepcu jasno da je trenutno acdukic u puno boljoj formi ako nista drugo.
Kad se govori o debitantu, i jedan i drugi bi bili debitanti, tako da to samo po sebi ne govori ko bi bio na golu
- ganjeta
#1119 Re: Golman reprezentacije BiH
Svasta sam se naslusao,ali da je Avdukic toliko psihicki stabilna osoba....a Sehic labilna
.
Ti k'o da si psiholog repke pa raspolazes takvim informacijama..
Avdukic je stekao iskustvo i psihicku stbilnost u Rudaru iz Prijedora vauuuuu......
Ako ima neko ko je jak psihicki,to je Seha.Momak je prezivio to da mu se svaku tekmu sa sjevra psovalo tako,da se nije biralo,bilo mrtvo ili zivo...on nije posustao i zato je sad sad tu gdje mu je mjesto.
Avdukic je stekao iskustvo i psihicku stbilnost u Rudaru iz Prijedora vauuuuu......
Ako ima neko ko je jak psihicki,to je Seha.Momak je prezivio to da mu se svaku tekmu sa sjevra psovalo tako,da se nije biralo,bilo mrtvo ili zivo...on nije posustao i zato je sad sad tu gdje mu je mjesto.
- Baron_Samedi
#1120 Re: Golman reprezentacije BiH
Poznato je da su golmani malo opiceni ljudi. Sto fudbalski, sto rukometni. Medjutim, ako je dilema izmedju Begovica i Susica...nema tu dileme. 
-
jovanbl
#1121 Re: Golman reprezentacije BiH
Za sehica necu nista da govorim iako o njemu imam misljenje kao kiks golmanu ( sto je vjerovatno posljedica mladiosti i neiskustva), ali Avdukica znam licno i dugo nisam upoznao zrelijeg fudbalera . Momak je o sebi pri sebi 100% na zemlji , stabilan kao fudbaler a bogami i kao covjek!ganjeta wrote:Svasta sam se naslusao,ali da je Avdukic toliko psihicki stabilna osoba....a Sehic labilna.
-
exc0d14c
#1122 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa logicno je ako je Sehic pozvan dva dana ranije i ako je on pozvan kao zamjena za Hasagica, da ce on braniti. Avdukica ni ne bi bilo tu da je Begovic dosao. I zar ces ti gledati utakmicu sa Slovackom?jovanbl wrote: ne iskljucujem da ce biti tako kako pise u tom tekstu u avazu, ali mislim da je i to jedan od pritisaka na susica da ipak stavica sehica na go.
- ganjeta
#1123 Re: Golman reprezentacije BiH
O kakvim ti pristiscima pricas covjece? Mislis mi forumasi vrsimo pritisak,onda si u pravuU stvari kad sad vidim pritisak koji susic ima da stavi sehica, vrlo je lako moguce da sehic bude na golu, iako je i slijepcu jasno da je trenutno acdukic u puno boljoj formi ako nista drugo.
Sehic je proslu sezonu kao kapiten osvojio titulu prvaka sa Zeljom,igrao Ligu prvaka ( spasio nas vece blamaze) i ove sezone medju najboljim golmanima lige,ako ne i najbolji...branio za mladu repku.
Znaci decko u pitanju je kontinuitet,njegove dobre forme i rada... nikakvih pritisaka.To kada svatis bice ok.
Ne kazem da je Avdukic los golman,ali Seha je bolji
- ganjeta
#1124 Re: Golman reprezentacije BiH
Misljenje je kao shupak,svako ga ima pa tako i tijovanbl wrote:Za sehica necu nista da govorim iako o njemu imam misljenje kao kiks golmanu ( sto je vjerovatno posljedica mladiosti i neiskustva), ali Avdukica znam licno i dugo nisam upoznao zrelijeg fudbalera . Momak je o sebi pri sebi 100% na zemlji , stabilan kao fudbaler a bogami i kao covjek!ganjeta wrote:Svasta sam se naslusao,ali da je Avdukic toliko psihicki stabilna osoba....a Sehic labilna.
Onda nemoj pricati o Sehi kad ga ne poznajes licno i o njegovim ljudskim kvalitetima...ovdje ne pricamo kakav je ko kao covjek...nego golman majstore,golman!
-
zlajapravaraja
#1125 Re: Golman reprezentacije BiH
Jadni smo ako je neko uspio otjerati Begovica iz reprezentacije. Stvarno smo jadni ako smo to dozvolili...
Ipak se nadam da je sve patka, i da Begovic trenutno misli i na to kako da sacuva poziciju na golu Stoke-a, jer je u zadnje 4 tekme branio umjesto Sörensena, a dugo je se borio da stane na gol jednog premierligasa.
Begovica na gol pocevsi s Rumunijom pa na sljedecih 15 godina.
Ipak se nadam da je sve patka, i da Begovic trenutno misli i na to kako da sacuva poziciju na golu Stoke-a, jer je u zadnje 4 tekme branio umjesto Sörensena, a dugo je se borio da stane na gol jednog premierligasa.
Begovica na gol pocevsi s Rumunijom pa na sljedecih 15 godina.