Star Trek
Moderator: _BataZiv_0809
- Ajatolah_
#1101 Re: Star Trek
Pa ruku na srce, da sam Star Trek serijama sudio na osnovu prvih epizoda, ne bih se puno nagledao. Recimo da mi je ovo bilo bolje i od Encounter at Farpoint i od Emissary epizoda, mada sumnjam da će nadmašiti TNG i DS9.
- dale cooper
#1102 Re: Star Trek
Da, generalno Star Trek pilot epizode nisu bile čemu. Discovery je možda čak i među boljim.
TNG-u je trebalo gotovo dvije sezone da uđe u ritam i postane ono što je postao. U tom
vremenu je bilo dosta prosječnih pa čak i loših epizoda. Doduše i drugačija su bila vremena za
televiziju. Discovery nema tog luksuza da se mnogo uhodava.
TNG-u je trebalo gotovo dvije sezone da uđe u ritam i postane ono što je postao. U tom
vremenu je bilo dosta prosječnih pa čak i loših epizoda. Doduše i drugačija su bila vremena za
televiziju. Discovery nema tog luksuza da se mnogo uhodava.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#1103 Re: Star Trek
Ljudi, gdje vi uopšte gledate novi Star Trek? Nisam nikako u toku. 
- Ajatolah_
#1104 Re: Star Trek
Opcije su Netflix ili piraterija.Romeo 80 wrote:Ljudi, gdje vi uopšte gledate novi Star Trek? Nisam nikako u toku.
-
bierkof
#1105 Re: Star Trek
Discovery je pravljen samo za streaming servise, nece se prikazivati na TVu kao normalne serije sto najcesce znaci da studio nema vjere u projekat.
Ja sam napisao samo neke stvari koje su mi zasmetale u pilot epizodama. To ne znaci da necu gledati, ili da ce serija biti potpuno losa.
Nakon toliko vremena od zadnjeg canon star trek seriala, jednostavno sam ocekivao vise.
U zadnjem postu sam 3 puta napisao kako iskreno zelim da discovery uspije.
Mozda cemo onda dobiti serijal koji ce ponovo prosiriti star trek universe, nastaviti originalni timeline nakon voyagera, ili imati hrabrosti da napravi neki novi setting poput DS9.
Ja sam napisao samo neke stvari koje su mi zasmetale u pilot epizodama. To ne znaci da necu gledati, ili da ce serija biti potpuno losa.
Nakon toliko vremena od zadnjeg canon star trek seriala, jednostavno sam ocekivao vise.
Mozda cemo onda dobiti serijal koji ce ponovo prosiriti star trek universe, nastaviti originalni timeline nakon voyagera, ili imati hrabrosti da napravi neki novi setting poput DS9.
Koji je tvoj problem?BHCluster wrote: Hosh konopac?
- dale cooper
#1106 Re: Star Trek
To i baš nije tačno sa obzirom da streaming uzima sve veći dio tržišnog kolača, a u budućnosti će televiziju kakvubierkof wrote:Discovery je pravljen samo za streaming servise, nece se prikazivati na TVu kao normalne serije sto najcesce znaci da studio nema vjere u projekat.
Koji je tvoj problem?BHCluster wrote: Hosh konopac?
poznajemo vjerovatno učiniti bespotrebnom. Nije slučajnost što su neke od najgledanijih i najpopularnijih serija danas
izašle upravo iz Netflix, Hulu i Amazon produkcije, uz neizbježni HBO koji je i sam već odavno prepoznao prednosti
streaming modela poslovanja. CBS hoće da ugrabi dio svog kolača na ovom tržištu pa su osnovali sopstveni
streaming CBS All Access servis. I pogodi koja im je glavna uzdanica? Da, da, upravo Discovery. Tako da nema
govora da nemaju vjere u projekat u koji su usput rečeno ulupali jako mnogo novca. I iz CBS-a kažu da su prve brojke za
pretplatu na servis odlične. A i gledanost prve epizode na tv-u je bila oko 9 miliona, što je sasvim solidno.
Tako da se ne bih složio sa tobom što se ovoga tiče.
- wickerman
#1107 Re: Star Trek
Nista cudno, prije 30 godina nije bilo tehnologije da naprave efekte za to, ali eto kad vec nisi imao i para i tehnologije treba ostati doseljedan tome.Bloo wrote:Meni je čudno (mada se pojavljuje u ostalim ST fansizama) da nema...znaci putuješ svemirom u zajebanim brodovima i imas naprednu tehnologiju i pricas preko TV-awickerman wrote:Mene ovaj Discovery podsjeca recimo na trecu sezonu Enterprisea. Koncept nece biti uobicajan konceptu prijasnjih serijala, ali ne moze se to ni ocekivat. Samo mi na q ide nova napredna tehnologija komunikacije putem holograma, koja eto nije bila ni svojstvena 100inama godina poslije u timeline-u. malo baca Star Wars ali haj.
- wewa
#1108 Re: Star Trek
naglas se smijeeeeeeeeeeeeeeeeem!Tito_i_Partija wrote:Za sve fanove ST: neko je napravio twitter account sa kratkim opisima epizoda iz (fiktivne) sezone 8. Malo je star, al' je odlican.![]()
https://twitter.com/tng_s8?lang=en
A nymphomaniac worm controls Riker’s mind and body to seduce the Enterprise's female crew. Nobody notices, it eventually dies of old age.Picard wants racist aliens to stop being so damn racist. Riker accidentally sells Data to a prostitute.Picard wrestles with the ethical ramifications of altering a murderer's memories. Also: someone pooped in the holodeck and now it's ruined.Roman centurions force Riker to fight a gorilla. There's no room for a side story here: the main plot is too epic. Also: it's a 3-parter.All missions are put on hold until Worf locates his contact lens. The crew nervously waits in silence as he angrily crawls the corridors.Riker cautiously dates a sexy, sentient bomb. Picard drinks water wrong, awkwardly coughs for ten minutes in front of an angry Romulan.
- Bloo
- Globalna šefica
- Bloo
- Globalna šefica
#1110 Re: Star Trek
ja sam svaku oplakalawewa wrote: naglas se smijeeeeeeeeeeeeeeeeem!
- spree
#1111 Re: Star Trek
Kad ce sljedeca epizoda?
- Bloo
- Globalna šefica
#1112 Re: Star Trek
u neđeljuspree wrote:Kad ce sljedeca epizoda?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1113 Re: Star Trek
ja još nisam pogledao sve od TNG i VOJAGER
a DS9 mislim nijednu da nisam gledao i ovaj novi enterprajz
šta žću kad sam bio antitreker
zato sad laganini uživam po malo gledam TNG pa ću vojadžer
a DS9 mislim nijednu da nisam gledao i ovaj novi enterprajz
šta žću kad sam bio antitreker
zato sad laganini uživam po malo gledam TNG pa ću vojadžer
- spree
#1114 Re: Star Trek
fala vi.Bloo wrote:u neđeljuspree wrote:Kad ce sljedeca epizoda?
posto na covenantu pisu nazivi dvije sljedece epizode, da li to slucajno znaci da ce izaci dvije o'je'nom?
- Bloo
- Globalna šefica
#1115 Re: Star Trek
don't think so..ja se ravnam po ovomspree wrote:fala vi.Bloo wrote:u neđeljuspree wrote:Kad ce sljedeca epizoda?
posto na covenantu pisu nazivi dvije sljedece epizode, da li to slucajno znaci da ce izaci dvije o'je'nom?
http://www.imdb.com/title/tt5171438/epi ... t_eps_sn_1
- Karabaja
#1116 Re: Star Trek
Po tradiciji u svakoj pilot epizodi pojavi se bar jedan lik iz prethodne serije (ili u slučaju ENT, filma). Ovaj put je lik bio Sarek, međutim, do sada su uvijek bili originalni glumci. Tako da mi je tradicija malo iznevjerena. 
- spree
#1117 Re: Star Trek
Bloo wrote:
don't think so..ja se ravnam po ovom
http://www.imdb.com/title/tt5171438/epi ... t_eps_sn_1
- irac300
#1118 Re: Star Trek
Na Covenantu prekopiraju sa IMDB-a nazive epizoda, trenutno stoje naslovi samo za 4 epizode.spree wrote:fala vi.Bloo wrote:u neđeljuspree wrote:Kad ce sljedeca epizoda?
-
Lokonja
#1119 Re: Star Trek
Meni je novi ST fenomenalan, posebno što je vizuelno tako dobro urađen a i gluma i priča su mi sasvim ok.
- wewa
#1120 Re: Star Trek
ostadoh ti duzna za ovodale cooper wrote:Pa tako recite, da vas TNG i Riker podsjećaju na školske simpatije.hadzinicasa wrote:awwwwwewa wrote:igrali se mi StarTreka na malim odmorima
on Riker, ja Tasha YarJa konto' ima nešto više od nostalgije.
![]()
jeste, zavoljela sam TNG kao dijete, to mi je obavezna lektira bila. a onda sam s merakom nadoknadjivala propusteno s Kirkom i Spockom, gledala Voyager i DS9.
nesto kao i s muzickim ukusom, ogranicila sam se na taj period 60tih-90tih, sve poslije mi je manje zabremedet i vise iznimka nego pravilo.
tako da, Riker jest dasak nostalgije, ali definitivno nije sve samo nostalgija
- dale cooper
#1121 Re: Star Trek
Ma šalim se ja malo, bi mi simpatičan onaj komentar o Tashi i Rikeru.wewa wrote: ostadoh ti duzna za ovo
jeste, zavoljela sam TNG kao dijete, to mi je obavezna lektira bila. a onda sam s merakom nadoknadjivala propusteno s Kirkom i Spockom, gledala Voyager i DS9.
nesto kao i s muzickim ukusom, ogranicila sam se na taj period 60tih-90tih, sve poslije mi je manje zabremedet i vise iznimka nego pravilo.
tako da, Riker jest dasak nostalgije, ali definitivno nije sve samo nostalgija
dio mog djetinjstva i odrastanja. Uvijek mi je recimo Star Trek bio malo draži od Star Warsa, jer je
Star Trek priča o nama, o čovječanstvu i onome što bi mogli postići da se istinski ujedinimo
i radimo zajedno. To je pouka i poruka Star Treka. Velika utopija, znam, ali u ovim groznim vremenima
poruka koja nam nikada više nije bila potrebnija.
- wewa
#1122 Re: Star Trek
dijelim tvoje sentimente prema SW i STdale cooper wrote:Ma šalim se ja malo, bi mi simpatičan onaj komentar o Tashi i Rikeru.wewa wrote: ostadoh ti duzna za ovo
tako da, Riker jest dasak nostalgije, ali definitivno nije sve samo nostalgijaTNG je bio i ogroman
dio mog djetinjstva i odrastanja. Uvijek mi je recimo Star Trek bio malo draži od Star Warsa, jer je
Star Trek priča o nama, o čovječanstvu i onome što bi mogli postići da se istinski ujedinimo
i radimo zajedno. To je pouka i poruka Star Treka. Velika utopija, znam, ali u ovim groznim vremenima
poruka koja nam nikada više nije bila potrebnija.
fascinantno je i to inherentno postovanje prema drugim rasama i oblicima zivota sadrzano u Prime Directive, kao i ponos koji covjecanstvo otjelovljeno u posadi Enterprisea, pa i drugih generacija, nosi dok putuje beskrajem.
eh, good old times...
- hadzinicasa
#1123 Re: Star Trek
mrzim skracenice.
- Bloo
- Globalna šefica
#1124 Re: Star Trek
Kad ste se već razniježili
da ubijem malo ove emocije

- hadzinicasa