Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Ajatolah_

#1101 Re: Star Trek

Post by Ajatolah_ »

Pa ruku na srce, da sam Star Trek serijama sudio na osnovu prvih epizoda, ne bih se puno nagledao. Recimo da mi je ovo bilo bolje i od Encounter at Farpoint i od Emissary epizoda, mada sumnjam da će nadmašiti TNG i DS9.
dale cooper

#1102 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Da, generalno Star Trek pilot epizode nisu bile čemu. Discovery je možda čak i među boljim.
TNG-u je trebalo gotovo dvije sezone da uđe u ritam i postane ono što je postao. U tom
vremenu je bilo dosta prosječnih pa čak i loših epizoda. Doduše i drugačija su bila vremena za
televiziju. Discovery nema tog luksuza da se mnogo uhodava.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1103 Re: Star Trek

Post by Romeo 80 »

Ljudi, gdje vi uopšte gledate novi Star Trek? Nisam nikako u toku. :izet:
Ajatolah_

#1104 Re: Star Trek

Post by Ajatolah_ »

Romeo 80 wrote:Ljudi, gdje vi uopšte gledate novi Star Trek? Nisam nikako u toku. :izet:
Opcije su Netflix ili piraterija.
bierkof

#1105 Re: Star Trek

Post by bierkof »

Discovery je pravljen samo za streaming servise, nece se prikazivati na TVu kao normalne serije sto najcesce znaci da studio nema vjere u projekat.
Ja sam napisao samo neke stvari koje su mi zasmetale u pilot epizodama. To ne znaci da necu gledati, ili da ce serija biti potpuno losa.
Nakon toliko vremena od zadnjeg canon star trek seriala, jednostavno sam ocekivao vise.

U zadnjem postu sam 3 puta napisao kako iskreno zelim da discovery uspije.
Mozda cemo onda dobiti serijal koji ce ponovo prosiriti star trek universe, nastaviti originalni timeline nakon voyagera, ili imati hrabrosti da napravi neki novi setting poput DS9.
BHCluster wrote: Hosh konopac?
Koji je tvoj problem?
dale cooper

#1106 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

bierkof wrote:Discovery je pravljen samo za streaming servise, nece se prikazivati na TVu kao normalne serije sto najcesce znaci da studio nema vjere u projekat.
Ja sam napisao samo neke stvari koje su mi zasmetale u pilot epizodama. To ne znaci da necu gledati, ili da ce serija biti potpuno losa.
Nakon toliko vremena od zadnjeg canon star trek seriala, jednostavno sam ocekivao vise.

U zadnjem postu sam 3 puta napisao kako iskreno zelim da discovery uspije.
Mozda cemo onda dobiti serijal koji ce ponovo prosiriti star trek universe, nastaviti originalni timeline nakon voyagera, ili imati hrabrosti da napravi neki novi setting poput DS9.
BHCluster wrote: Hosh konopac?
Koji je tvoj problem?
To i baš nije tačno sa obzirom da streaming uzima sve veći dio tržišnog kolača, a u budućnosti će televiziju kakvu
poznajemo vjerovatno učiniti bespotrebnom. Nije slučajnost što su neke od najgledanijih i najpopularnijih serija danas
izašle upravo iz Netflix, Hulu i Amazon produkcije, uz neizbježni HBO koji je i sam već odavno prepoznao prednosti
streaming modela poslovanja. CBS hoće da ugrabi dio svog kolača na ovom tržištu pa su osnovali sopstveni
streaming CBS All Access servis. I pogodi koja im je glavna uzdanica? Da, da, upravo Discovery. Tako da nema
govora da nemaju vjere u projekat u koji su usput rečeno ulupali jako mnogo novca. I iz CBS-a kažu da su prve brojke za
pretplatu na servis odlične. A i gledanost prve epizode na tv-u je bila oko 9 miliona, što je sasvim solidno.
Tako da se ne bih složio sa tobom što se ovoga tiče. :)
wickerman

#1107 Re: Star Trek

Post by wickerman »

Bloo wrote:
wickerman wrote:Mene ovaj Discovery podsjeca recimo na trecu sezonu Enterprisea. Koncept nece biti uobicajan konceptu prijasnjih serijala, ali ne moze se to ni ocekivat. Samo mi na q ide nova napredna tehnologija komunikacije putem holograma, koja eto nije bila ni svojstvena 100inama godina poslije u timeline-u. malo baca Star Wars ali haj.
Meni je čudno (mada se pojavljuje u ostalim ST fansizama) da nema...znaci putuješ svemirom u zajebanim brodovima i imas naprednu tehnologiju i pricas preko TV-a
Nista cudno, prije 30 godina nije bilo tehnologije da naprave efekte za to, ali eto kad vec nisi imao i para i tehnologije treba ostati doseljedan tome.
wewa

#1108 Re: Star Trek

Post by wewa »

Tito_i_Partija wrote:Za sve fanove ST: neko je napravio twitter account sa kratkim opisima epizoda iz (fiktivne) sezone 8. Malo je star, al' je odlican. :lol:

https://twitter.com/tng_s8?lang=en
A nymphomaniac worm controls Riker’s mind and body to seduce the Enterprise's female crew. Nobody notices, it eventually dies of old age.
Picard wants racist aliens to stop being so damn racist. Riker accidentally sells Data to a prostitute.
Picard wrestles with the ethical ramifications of altering a murderer's memories. Also: someone pooped in the holodeck and now it's ruined.
Roman centurions force Riker to fight a gorilla. There's no room for a side story here: the main plot is too epic. Also: it's a 3-parter.
All missions are put on hold until Worf locates his contact lens. The crew nervously waits in silence as he angrily crawls the corridors.
Riker cautiously dates a sexy, sentient bomb. Picard drinks water wrong, awkwardly coughs for ten minutes in front of an angry Romulan.
:pisnuo:
naglas se smijeeeeeeeeeeeeeeeeem!
Bloo
Globalna šefica

#1109 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Image
Bloo
Globalna šefica

#1110 Re: Star Trek

Post by Bloo »

wewa wrote: naglas se smijeeeeeeeeeeeeeeeeem!
ja sam svaku oplakala :D
spree

#1111 Re: Star Trek

Post by spree »

Kad ce sljedeca epizoda?
Bloo
Globalna šefica

#1112 Re: Star Trek

Post by Bloo »

spree wrote:Kad ce sljedeca epizoda?
u neđelju
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1113 Re: Star Trek

Post by Truba »

ja još nisam pogledao sve od TNG i VOJAGER
a DS9 mislim nijednu da nisam gledao i ovaj novi enterprajz

šta žću kad sam bio antitreker

zato sad laganini uživam po malo gledam TNG pa ću vojadžer
spree

#1114 Re: Star Trek

Post by spree »

Bloo wrote:
u neđelju
fala vi.

posto na covenantu pisu nazivi dvije sljedece epizode, da li to slucajno znaci da ce izaci dvije o'je'nom?
Bloo
Globalna šefica

#1115 Re: Star Trek

Post by Bloo »

spree wrote:
Bloo wrote:
u neđelju
fala vi.

posto na covenantu pisu nazivi dvije sljedece epizode, da li to slucajno znaci da ce izaci dvije o'je'nom?
don't think so..ja se ravnam po ovom

http://www.imdb.com/title/tt5171438/epi ... t_eps_sn_1
Karabaja

#1116 Re: Star Trek

Post by Karabaja »

Po tradiciji u svakoj pilot epizodi pojavi se bar jedan lik iz prethodne serije (ili u slučaju ENT, filma). Ovaj put je lik bio Sarek, međutim, do sada su uvijek bili originalni glumci. Tako da mi je tradicija malo iznevjerena. :-?
spree

#1117 Re: Star Trek

Post by spree »

Bloo wrote:
don't think so..ja se ravnam po ovom

http://www.imdb.com/title/tt5171438/epi ... t_eps_sn_1
:( .sad mi krivo sto sam uopste cuo za novi st. ko ce cekati po 7 dana :roll: ito za jednu epizodu :run:
irac300

#1118 Re: Star Trek

Post by irac300 »

spree wrote:
Bloo wrote:
u neđelju
fala vi.

Na Covenantu prekopiraju sa IMDB-a nazive epizoda, trenutno stoje naslovi samo za 4 epizode.
Lokonja

#1119 Re: Star Trek

Post by Lokonja »

Meni je novi ST fenomenalan, posebno što je vizuelno tako dobro urađen a i gluma i priča su mi sasvim ok.
wewa

#1120 Re: Star Trek

Post by wewa »

dale cooper wrote:
hadzinicasa wrote:
wewa wrote:igrali se mi StarTreka na malim odmorima
on Riker, ja Tasha Yar :srce:
awwww :srce:
Pa tako recite, da vas TNG i Riker podsjećaju na školske simpatije. :oops: Ja konto' ima nešto više od nostalgije. :oops: :D
ostadoh ti duzna za ovo

jeste, zavoljela sam TNG kao dijete, to mi je obavezna lektira bila. a onda sam s merakom nadoknadjivala propusteno s Kirkom i Spockom, gledala Voyager i DS9.
nesto kao i s muzickim ukusom, ogranicila sam se na taj period 60tih-90tih, sve poslije mi je manje zabremedet i vise iznimka nego pravilo.

tako da, Riker jest dasak nostalgije, ali definitivno nije sve samo nostalgija :)
dale cooper

#1121 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

wewa wrote: ostadoh ti duzna za ovo

jeste, zavoljela sam TNG kao dijete, to mi je obavezna lektira bila. a onda sam s merakom nadoknadjivala propusteno s Kirkom i Spockom, gledala Voyager i DS9.
nesto kao i s muzickim ukusom, ogranicila sam se na taj period 60tih-90tih, sve poslije mi je manje zabremedet i vise iznimka nego pravilo.

tako da, Riker jest dasak nostalgije, ali definitivno nije sve samo nostalgija :)
Ma šalim se ja malo, bi mi simpatičan onaj komentar o Tashi i Rikeru. :D TNG je bio i ogroman
dio mog djetinjstva i odrastanja. Uvijek mi je recimo Star Trek bio malo draži od Star Warsa, jer je
Star Trek priča o nama, o čovječanstvu i onome što bi mogli postići da se istinski ujedinimo
i radimo zajedno. To je pouka i poruka Star Treka. Velika utopija, znam, ali u ovim groznim vremenima
poruka koja nam nikada više nije bila potrebnija.
wewa

#1122 Re: Star Trek

Post by wewa »

dale cooper wrote:
wewa wrote: ostadoh ti duzna za ovo

Ma šalim se ja malo, bi mi simpatičan onaj komentar o Tashi i Rikeru. :D TNG je bio i ogroman
dio mog djetinjstva i odrastanja. Uvijek mi je recimo Star Trek bio malo draži od Star Warsa, jer je
Star Trek priča o nama, o čovječanstvu i onome što bi mogli postići da se istinski ujedinimo
i radimo zajedno. To je pouka i poruka Star Treka. Velika utopija, znam, ali u ovim groznim vremenima
poruka koja nam nikada više nije bila potrebnija.
dijelim tvoje sentimente prema SW i ST :)
fascinantno je i to inherentno postovanje prema drugim rasama i oblicima zivota sadrzano u Prime Directive, kao i ponos koji covjecanstvo otjelovljeno u posadi Enterprisea, pa i drugih generacija, nosi dok putuje beskrajem.
eh, good old times...
hadzinicasa

#1123 Re: Star Trek

Post by hadzinicasa »

mrzim skracenice.
Bloo
Globalna šefica

#1124 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Kad ste se već razniježili :D da ubijem malo ove emocije
Image
Image