hrusta wrote:Dwndler wrote:ahuseino wrote:I ja pazario... ovoga

:
Ne novog.
Isporuka 2-6 dana.

Cestitiam, znaci ipak si se odlucio za novijeg Seamaster-a. Moj sef ima nesto slicno, mislim da je to neki pre-Bond ako se ne varam.
haj neka ti je sa srecom, gdje si ga pazario i ako nezamijeris koliko te je bas doso. ja sebi kupio isti prije nekoliko godina kad smo bili u Hong Kongu ali je kopija, fino je uradjena automatski je, ali malo kasni, kopija je kopija , bilo nesto jeftino ja mislim da me doso oko £20. haj neka ti je sretan jos jednom

Na eBay-u i doso je $1200 sa papirima (i kutijom

)
Gledao sam sta je do sad prodato, i bez papira idu oko $1100 u dobrom stanju, a iznad $1200 sa papirima... obicno.
@Dwindler, @Anonimni, svidja mi se Omega eXtra specijalno.
Ima Tag Heuer Aquaracer - dosta slican Seamasteru (a valjda su oba po motivu Rolexa SeaDweller/Submariner, samo je ovaj model plav - ne crn). Bio je 30% jeftiniji. Citao sam na forumima usporedbe, i Tag nije los, ali jednostavno nije valjda toliko cijenjen kao Omega. Valjda sam trazio sebi opravdanje.
Constellation mi je pravo dobar za vintage, i u dobrom stanju izgleda da ide za slicnu cijenu kao noviji Seamaster - zato i pitam o mehanizmu, jer 50 godina Constellation sa Omeginim mehanizmom vrijedi slicno kao noviji Seamaster sa ETA mehanizmom.
Gledacu da njega uzmem slijedeceg... za koju godinicu
A mozda i prodam Japance pa ranije.