Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#1101 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

:?:
TheCitizen

#1102 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by TheCitizen »

Sad i njega ubjedjujete da je ja? Dobri ste. Jos uvijek imas dobre zivce Dozeru.
Last edited by TheCitizen on 28/05/2020 00:00, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#1103 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dead Man Walking »

Prijavljujem se dobrovoljno da prvi primim nanocip koji je u stanju proci kroz iglu vakcine i prosiriti se mojim krvotokom. Onaj koji je u stanju tako nesto izmisliti i implementirati ocito ima u glavi puno vise nego ja, pa mi nece biti problem da me navodi ko robota.

Jbte, za sta sam studirao elektrotehniku i sam nekad tokom studija pravio cipove da danas citam ovakve nebuloze. :-)
jeza u ledja

#1104 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote: 28/05/2020 00:00 Prijavljujem se dobrovoljno da prvi primim nanocip koji je u stanju proci kroz iglu vakcine i prosiriti se mojim krvotokom. Onaj koji je u stanju tako nesto izmisliti i implementirati ocito ima u glavi puno vise nego ja, pa mi nece biti problem da me navodi ko robota.

Jbte, za sta sam studirao elektrotehniku i sam nekad tokom studija pravio cipove da danas citam ovakve nebuloze. :-)
Ti si znaci vec cipovan. :twisted:
Dead Man Walking

#1105 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

jeza u ledja wrote: 28/05/2020 00:01
Dead Man Walking wrote: 28/05/2020 00:00 Prijavljujem se dobrovoljno da prvi primim nanocip koji je u stanju proci kroz iglu vakcine i prosiriti se mojim krvotokom. Onaj koji je u stanju tako nesto izmisliti i implementirati ocito ima u glavi puno vise nego ja, pa mi nece biti problem da me navodi ko robota.

Ti si znaci vec cipovan. :twisted:
Vise puta. :D
allem_77

#1106 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by allem_77 »

Dozer wrote: 27/05/2020 23:55:?:
Saznati tačno šta je sve vladajuća elita isplanirala, je kao da pokušaš protumačiti nečiji san. Ali prvo moraš pogoditi šta je planer sanjao, prije nego što ti on kaže, pa tek onda protumačiti san.
Kažu da je jedan čovjek u prošlosti to uspio. :D
laik1981

#1107 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by laik1981 »

Dead Man Walking wrote: 27/05/2020 23:30
jeza u ledja wrote: 27/05/2020 23:17
laik1981 wrote: 27/05/2020 20:22
A sta ako kazu moras se cjepiti inace nema na faks, posao, preko granice, itd.? Inace, slazem se sa tobom oko kontrole od strane korporacija.. Drzava ne moze kontrolisati ni svoje aparate.. Tu i jeste problem.. Nema vise suvereniteta.. Odavno smo vec jedno globalno selo kojim upravljaju korporacije..
Ovisi koji faks i koji posao. Privatni faks i privatna firma mogu radit sta hoce, manje vise. Internacionalne granice ili blokade prelaza odredjenim ljudima, kako se kome ceifne, se desavaju i sad, tako da me to ne cudi. Nit s jednim od ovih stvari nemam neki problem.

No opet stvar je u detaljima. Ovdje se non stop zamjera nekim "panicarima sto broje", ja pak vidim paniku ljudi oko forsiranja vakcine, raznih restrikcija, itd.

Mislim hajmo bit malo realni - tesko da ce ijedna ozbiljna zemlja primoravati ljude da uzimaju fuser vakcine. To pod jedno. Kao drugo, stvari koje spominjete (covid pasosi i sl.), to je jako tesko ostvarivo u praksi. Mislim, malo razuma majka mu stara. :-)
Ovo pitanje se moze preformulisati da bude recimo
sta ako kazu moras se kupati inace nema na faks, posao, preko granice, itd.?

Nece te niko tjerati da se kupas, ali ako zelis biti dio drustva i ne ugrozavati druge treba da se prilagodis pravilima ponasanja koja odgovaraju vecini. Ako neces, ne moras, idi smrdi sam za sebe negdje.

Niko nikoga jos nije natjerao da primi vakcinu za gripu recimo, i ja i moje djete smo primili sve vakcine, ali za gripu ne primamo jer ne smatram da je potrebna i niko me ne tjera. Ali ako imas zaraznu bolest koja je u stanju blokirati cijeli svijet, zasto je nelogicno da je vakcina obavezna (naravno pricam o provjerenoj vakcini a ne nesto zbdra-zdola sklepano za mjesec)?
Pa vakcinu za gripu, a i eventualnu za covid primas da zastitis sebe.. Sta te boli briga sto je neko drugi nije primio ako ne zeli.. Ti i vakcinisan mozes biti kliconosa i zaraziti nekoga.. Hipoteticki, na koji nacin nevakcinisana osoba je opasna za vakcinisanu kada je covid u pitanju? I nema potrebe da primas vakcinu za gripu ako si zdrav.. Zna se za koga je namjenjena i preporucljiva.. I nije virus blokirao svijet nego drzave uz preporuke WHO.. To je fakt..

@jeza u ledja
Pitam hipoteticki.. Kazu do kraja godine da ce smuckati nesto zasto im inace treba 3-5 godina da bi bilo sigurno i provjereno.. Znaci ti nemas problem da primis tako nesto ako to bude opcenito uslov pri upisu na skolovanje, pri zaposljavanju, putovanju i sl.?
Dozer

#1108 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Ne bih da vrijedjam, zaista mi nije cilj...ali - znas li koliko mm je 1 nm?
Evo jedna informacija - trenutna standardna velicina nano cipova koji se koriste u mikrocipovima je 14nm. To ti je 0.000014 mm.

Znas li koliki je dijametar rupe na igli za vakcinu? 0,5mm.

Da ipak konsultujes tog profesora koji ti je predavao mikro i nano tehnologiju...? Ili da bar unaprijedis/updateujes gradivo...?
Optimus09

#1109 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Optimus09 »

Sve nesto nervozno veceras,popijte sta :D :caj:
Dozer

#1110 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Vala, ja sekunde nisam nervozan. Ali, vidis da imamo eksperte za sve i svasta, a ne znaju ni osnovne stvari.... I onda je logicno da se ulazi u besmislene rasprave jer su pojedini ubijedjeni da sve znaju i kontaju, a alternative ih ni ne zanimaju.

@jeza u ledja Sta rece, jesi bar ublizu...?
Dead Man Walking

#1111 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Dozer wrote: 28/05/2020 00:09

Evo jedna informacija - trenutna standardna velicina nano cipova koji se koriste u mikrocipovima je 14nm. To ti je 0.000014 mm.

Da ipak konsultujes tog profesora koji ti je predavao mikro i nano tehnologiju...? Ili da bar unaprijedis/updateujes gradivo...?
Kao sto rekoh, recite gdje se daju vakcine sa chipovima i prvi sam. Ovo sto sam napisao nema veze sa velicinom chipa legendo, moze i ovaj standardni RFID koji se umetne ispod koze. Onaj ko uspije nagovoriti taj cip da mi odredjuje sta cu raditi, ‘alal mu kefalo.
Dozer

#1112 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Ne vidim da je iko igdje spomenuo, a pogotovo ne ja, da bi te ti cipovi tjerali da radis nesto kao robot. Ako si to negdje vidio, pliz citiraj.

Ja sam pricao o drugim stvarima.
Kao sto znas, danas postoje i nanoroboti, ili nanobots. Njihova velicina je 1-10 mikrometara, ili ti 0,001 do 0,01 mm. Dok se nano cipom mogu postici detekcije kojecega, nanobotom se moze raditi i stosta drugo. I pozitivno, ali i negativno. TO je valjda jasno...
Last edited by Dozer on 28/05/2020 00:27, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#1113 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Dozer wrote: 28/05/2020 00:22 Ne vidim da je iko igdje spomenuo, a pogotovo ne ja, da bi te ti cipovi tjerali da radis nesto kao robot. Ako si to negdje vidio, pliz citiraj.

Ja sam pricao o drugim stvarima.
Zar nije to citava poenta, da upravljaju ljudima preko cipova? Zasto nas cipuju onda, sad sam bas zbunjen.
laik1981

#1114 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by laik1981 »

Dozer wrote: 28/05/2020 00:09

Ne kontam o kakvoj vi kontroli pricate? Poznajem ljude koji su u zadnjih deset godina bukvalno polovinu od tog vremena proveli buljeci u drustvene mreze.. I vecina takvih prica da je protiv neke kontrole.. Nisu svjesni da su vec pod kontrolom i to ne neceg ultra mega sofisticiranog, nego obicnih aplikacija koje u najvecoj mjeri vec upravljaju njihovim zivotima.. I to su dopustili svojom slobodnom voljom..
breba

#1115 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by breba »

Diwan wrote: 27/05/2020 23:44 Korona ludilo

Image
Korona humor.
Dozer

#1116 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Dead Man Walking wrote: 28/05/2020 00:26 Zar nije to citava poenta, da upravljaju ljudima preko cipova? Zasto nas cipuju onda, sad sam bas zbunjen.
Ne da upravljaju, nego da kontrolisu. Ne u smislu da ce neko upravljati tobom kao robotom, ali da moze imati punu kontrolu u mnogim stvarima, od lokacijske, pa i do finansijske, sto se moze postici nano cipom, to je sasvim izvodljivo uz odgovarajucu infrastukturu.
S nanobotima bi se vec mogle raditi i mnoge druge stvari, kao sto rekoh. I pozitivne, u vidu lijecenja (npr. unistavanje tumora), pa do negativnih u smislu stvaranja raznih medicinskih problema, pa i ubijanja.
Ovo bi trebao znati kao elektroinzinjer...
Dead Man Walking

#1117 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Dozer wrote: 28/05/2020 00:32
Dead Man Walking wrote: 28/05/2020 00:26 Zar nije to citava poenta, da upravljaju ljudima preko cipova? Zasto nas cipuju onda, sad sam bas zbunjen.
Ne da upravljaju, nego da kontrolisu. Ne u smislu da ce neko upravljati tobom kao robotom, ali da moze imati punu kontrolu u mnogim stvarima, od lokacijske, pa i do finansijske, sto se moze postici nano cipom, to je sasvim izvodljivo uz odgovarajuu infrastukturu.
Kako? Do tell, bas me zanima ako moze na konkretnom primjeru iz svakodnevnog zivota? Kako da me kontrolise? Evo recimo danas sam se prbudio i krenuo na cevape, tu pocinje kontrola i cip
preuzima stvar u svoje ruke - kako se zavrsava dan? Ili bilo koji drugi primjer?
Dozer

#1118 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Uporan si s "preuzimanjem"... Niko te nece preuzeti i upravljati tobom. Ali ce u svakom momentu znati npr. gdje si, sta radis. Moze te i slusati. Ovo je sve vid kontrole. Mozda je npr. tebi to nebitno jer ne radis u zivotu nista ilegalno. I OK. Ali na ovaj nacin bi se vodila borba rotiv terorizma i kriminala recimo...
S druge strane, postavlja se pitanje licnih sloboda i toga zasto bi neko morao znati gdje sam ja i sta radim, pogotovo ako nisam nekakav krimos?
Sljedeca upotreba moze biti finansijska, pa da te npr. POS terminali sleniraju cim im pridjes, i da sva placanja obavljamo na taj nacin. Znaci - nema vise papirne love, kartica, i sl.
Itd.itd.itd. Mogucnosti su razne.
jeza u ledja

#1119 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

laik1981 wrote: 28/05/2020 00:08
Dead Man Walking wrote: 27/05/2020 23:30
jeza u ledja wrote: 27/05/2020 23:17

Ovisi koji faks i koji posao. Privatni faks i privatna firma mogu radit sta hoce, manje vise. Internacionalne granice ili blokade prelaza odredjenim ljudima, kako se kome ceifne, se desavaju i sad, tako da me to ne cudi. Nit s jednim od ovih stvari nemam neki problem.

No opet stvar je u detaljima. Ovdje se non stop zamjera nekim "panicarima sto broje", ja pak vidim paniku ljudi oko forsiranja vakcine, raznih restrikcija, itd.

Mislim hajmo bit malo realni - tesko da ce ijedna ozbiljna zemlja primoravati ljude da uzimaju fuser vakcine. To pod jedno. Kao drugo, stvari koje spominjete (covid pasosi i sl.), to je jako tesko ostvarivo u praksi. Mislim, malo razuma majka mu stara. :-)
Ovo pitanje se moze preformulisati da bude recimo
sta ako kazu moras se kupati inace nema na faks, posao, preko granice, itd.?

Nece te niko tjerati da se kupas, ali ako zelis biti dio drustva i ne ugrozavati druge treba da se prilagodis pravilima ponasanja koja odgovaraju vecini. Ako neces, ne moras, idi smrdi sam za sebe negdje.

Niko nikoga jos nije natjerao da primi vakcinu za gripu recimo, i ja i moje djete smo primili sve vakcine, ali za gripu ne primamo jer ne smatram da je potrebna i niko me ne tjera. Ali ako imas zaraznu bolest koja je u stanju blokirati cijeli svijet, zasto je nelogicno da je vakcina obavezna (naravno pricam o provjerenoj vakcini a ne nesto zbdra-zdola sklepano za mjesec)?
Pa vakcinu za gripu, a i eventualnu za covid primas da zastitis sebe.. Sta te boli briga sto je neko drugi nije primio ako ne zeli.. Ti i vakcinisan mozes biti kliconosa i zaraziti nekoga.. Hipoteticki, na koji nacin nevakcinisana osoba je opasna za vakcinisanu kada je covid u pitanju? I nema potrebe da primas vakcinu za gripu ako si zdrav.. Zna se za koga je namjenjena i preporucljiva.. I nije virus blokirao svijet nego drzave uz preporuke WHO.. To je fakt..

@jeza u ledja
Pitam hipoteticki.. Kazu do kraja godine da ce smuckati nesto zasto im inace treba 3-5 godina da bi bilo sigurno i provjereno.. Znaci ti nemas problem da primis tako nesto ako to bude opcenito uslov pri upisu na skolovanje, pri zaposljavanju, putovanju i sl.?
Ne primas ti vakcinu samo da bi zastitio sebe, vec i druge. Ne znam mozes li biti kliconosa i kao vakcinisan, ali znam da su mnogo manje sanse da ces vakcinisan postati zarazen i time ustostruciti svoju zaraznost.
Da li shvatas da ne mogu svi primiti vakcine? Neki su suvise slabi da bi ih se kljukalo vakcinama (na primjer novorodjencad) ili imaju jako slab imunitet (stari i iznemogli). Ti i njih stitis svojim primanjem vakcine. Da ne govorimo o tome da se smanjuje generalno sirenje zaraze ako puno ljudi primi vakcinu (tako su neke bolescuge haman iskorjenjene).

Hipoteticki, ako vakcina bude napravljena do kraja godine i ako primanje iste bude preduslov za nesto sto je meni bitno - naravno da cu je primiti.
A za vakcinu ne treba 3-5 godina vec godina do godina i pol. To nam od pocetka govore, barem sto se tice minimuma.
Znamo da je za ranije vakcine trebalo desetljeca, ali i za mnoge druge stvari tehnoloski je trebalo mnogo vise vremena, a sad je vise sredstava ulozeno u razvijanje istog i tehnologija je naprednija. Ne znam zasto bi bilo nezamislivo da je naprave brze?

Naravno govorimo hipoteticki. U stvarnosti sumnjam da ce se stvari tako odvijati.
Dead Man Walking

#1120 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Dozer wrote: 28/05/2020 00:42 Uporan si s "preuzimanjem"... Niko te nece preuzeti i upravljati tobom. Ali ce u svakom momentu znati npr. gdje si, sta radis. Moze te i slusati. Ovo je sve vid kontrole. Mozda je npr. tebi to nebitno jer ne radis u zivotu nista ilegalno. I OK. Ali na ovaj nacin bi se vodila borba rotiv terorizma i kriminala recimo...
S druge strane, postavlja se pitanje licnih sloboda i toga zasto bi neko morao znati gdje sam ja i sta radim, pogotovo ako nisam nekakav krimos?
Sljedeca upotreba moze biti finansijska, pa da te npr. POS terminali sleniraju cim im pridjes, i da sva placanja obavljamo na taj nacin. Znaci - nema vise papirne love, kartica, i sl.
Itd.itd.itd. Mogucnosti su razne.
Sad sam jos vise zbunjen. Jel mi pricamo o naprednoj tehnologiji i nanovakcinama, ili o necemu sto se uveliko radi na svakodnevnoj bazi putem mobilnih uredjaja, tj telefona koje svi nosamo dobrovoljno?
jeza u ledja

#1121 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Dozer wrote: 28/05/2020 00:17 @jeza u ledja Sta rece, jesi bar ublizu...?
Cemu, sreco moja? :)
jeza u ledja

#1122 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Dozer wrote: 28/05/2020 00:32 Ne da upravljaju, nego da kontrolisu.
:meza1:
CPT

#1123 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

jeza u ledja wrote: 28/05/2020 00:53
Dozer wrote: 28/05/2020 00:32 Ne da upravljaju, nego da kontrolisu.
:meza1:
:lol:
Ali_G

#1124 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Ali_G »

Ispisaste stranice i stranice o nekakvim ogranicenjima, a konkretno u drzavi u kojoj mi zivimo rade kafici, tererane, frizeri, kozmeticari, hoteli, firme, vrtici, ide se u bogomolje. Od sutra trzni centri i unutrasnjost kafana. Od nedjelje bazeno, spa, wellnes. Ista situacija je u blizem okruzenju. Za 2-3 dana se otvaraju granice, a ovdje diskusija o nekakvim pasosima kad se krene po hljeb ili na kafu...
CPT

#1125 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Ali_G wrote: 28/05/2020 00:58 Ispisaste stranice i stranice o nekakvim ogranicenjima, a konkretno u drzavi u kojoj mi zivimo rade kafici, tererane, frizeri, kozmeticari, hoteli, firme, vrtici, ide se u bogomolje. Od sutra trzni centri i unutrasnjost kafana. Od nedjelje bazeno, spa, wellnes. Ista situacija je u blizem okruzenju. Za 2-3 dana se otvaraju granice, a ovdje diskusija o nekakvim pasosima kad se krene po hljeb ili na kafu...
Zaboravio si da vecina drzava gura novac ljudima da idu negdje, da putuju, da trose.... i kaze represija, ogranicenja i te price...

FREEEEDOM :lol:

Vecina drzava se nije snasla ni oko maski od par centi a ovdje se prica o nano robotima :lol:
Post Reply