Po(Mi)licjiski automobili
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- fwh
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1102 Re: Po(Mi)licjiski automobili

mislim da smo nekad pisali o ovom ds-u iz zagreba ,nadjoh neko napisao sta se desilo
Ilica, krajem 70-ih
Novi i skupocijeni milicijski Citroen DS s opremom za uviđaje kod prometnih udesa je izletio iz haustora pred tramvaj.
Vozača tramvaja, iako nije bio kriv za sudar milicija je odvela u postaju i premlatila ga. Sljedeći dan tramvaji nisu vozili zbog prosvjeda protiv bahatosti milicije i u znak podrške pretučenom kolegi.
- Sodom1
#1103 Re: Po(Mi)licjiski automobili
To ti je reci milicija , nema cile mile. Ubiju brasno u tebi nema veze jesi li kriv ili ne 
- amar1994
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1105 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Isto ovakvo vozi Inspector Morse u seriji Endeavouramar1994 wrote:

- supercali
#1106 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Isto model al vjetovatno druga verzija sto bi rekli redizajn nekiJimmy McNulty wrote:Isto ovakvo vozi Inspector Morse u seriji Endeavouramar1994 wrote:![]()
-
condy
#1107 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Nisam da se tuku nevini, ali da nam je vratit tu miliciju. Juče, lik sa krntijom ulazi pod punim gasom na glavnu ulicu iz sporedne ulice a da nije vidio imali u toj glavnoj ulici vozila iz suprotnog smjera ( dvije ceste sa dvije trake ) i mora skrenuti uljevo za nekih šesdeset stepeni, a tačno na tom skretanja stala žena sa manjim autom, upalila četri žmigavca, ona u autu a na drugoj strani, izlazi čovjek sa djetetom iz auta. Da ga je iznijelo a malo mu je falilo jer su gume samo tako strugale, direkt bi otišao na njih. Znači, takve treba ne razbit već im noge polomit da nikad ne mogne hodat, na licu mjesta. Balavac vozi nema u njemu 60 kila, da je titina milicija bacila bi ga pod tramvajbitanga_sa_otesa wrote:
mislim da smo nekad pisali o ovom ds-u iz zagreba ,nadjoh neko napisao sta se desilo
Ilica, krajem 70-ih
Novi i skupocijeni milicijski Citroen DS s opremom za uviđaje kod prometnih udesa je izletio iz haustora pred tramvaj.
Vozača tramvaja, iako nije bio kriv za sudar milicija je odvela u postaju i premlatila ga. Sljedeći dan tramvaji nisu vozili zbog prosvjeda protiv bahatosti milicije i u znak podrške pretučenom kolegi.
- Ned071
#1108 Re: Po(Mi)licjiski automobili
da je titina milicija, ne bi stajala u stelt modu nasred ceste
-
IcedFlame
- commendatore
#1110 Re: Po(Mi)licjiski automobili
gledaj kako marva utaranci auto... picka li im materina.... nije kae isplativo - zato jest isplativo kupit 50 novih mamu li vam jebem

bas me zanima jesu li motori /i motocikli odjednom svi crkli u bobu pa ih ovako poslagali ili im je stigao frisak kontingent novih BMWova na 2 tocka.... majku li im na majku jebem

bas me zanima jesu li motori /i motocikli odjednom svi crkli u bobu pa ih ovako poslagali ili im je stigao frisak kontingent novih BMWova na 2 tocka.... majku li im na majku jebem
- Ommadawn
#1111 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Razumijem sta hoces da kazes, rigoroznije kazne uvesti za sve te kretene koji voze ludo, ali....condy wrote:Nisam da se tuku nevini, ali da nam je vratit tu miliciju.bitanga_sa_otesa wrote:
Ilica, krajem 70-ih
Da je kojim slucajem ovaj Citroen DS, izletjevsi iz haustora udario u auto kakvog sina od "tadasnjih rukovodecih glava" kurac bi ga iko priveo a kamoli premlatio. Ovako, mlatili su koga im se cefne pa i ako bi se desilo da prebiju nekog "ne bas toliko nepodobnog ali nezgodnog" - suspenzija i povratak na posao. I nisu bas bili efektivni u rijesavanju slucajeva. Samo su bili bog i batina i gledao si da nemas posla sa njima.
I tada je bilo budala za volanom i tada su se vozile krntije nesigurnije nego danas. Bilo ih je doduse manje kao sto je manje bilo i auta nego danas. Ali uzmi procentualno - nije se mnogo promijenilo.
-
530i
#1112 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Dobro, policijska upotreba uništiva automobile, da ih ne znam koliko paze. Interijer sa svom njihovom opremom, mehanika sa svim vrstama intervencija plus rad u mjestu. Nije da ih branim, ali treba razumjeti. Pretpostavljam da su ove petice friško otpisane.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1113 Re: Po(Mi)licjiski automobili
realno ta auta se ne gase 24/7commendatore wrote:gledaj kako marva utaranci auto... picka li im materina.... nije kae isplativo - zato jest isplativo kupit 50 novih mamu li vam jebem
al sad kad bude aukcija,kad se amiđići i dajđići domognu petica za milju ipo ,eto ofarbanih leseva na cestu za 15 dana
-
tempuser
#1114 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Ne serendaj kad voz stoji...commendatore wrote:gledaj kako marva utaranci auto... picka li im materina.... nije kae isplativo - zato jest isplativo kupit 50 novih mamu li vam jebem
Svaka policija jednako unisti auto jer ne moze drugacije, s tim sto u bi svakoj normalnoj drzavi ovi bi auti bili otpisani prije 5 god, a ovi umaju u prosjeku preko 300k km i bezbroj sati rada u mjestu, dobro je ista od njih ostalo.
- commendatore
#1115 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Sa familijom tako pricaj jes cuo?tempuser wrote:Ne serendaj kad voz stoji...commendatore wrote:gledaj kako marva utaranci auto... picka li im materina.... nije kae isplativo - zato jest isplativo kupit 50 novih mamu li vam jebem
Policija u ceskoj republici je vozala skode felicije dobro iza 2007.g dok je kod nas seljadija raubala golfove 5
Malo manje pametuj nekad ispadnes ipak supalj
-
tempuser
#1116 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Ja na forumu ne slusam nego citam, a to sto ti ne znas za izreku kad neko lupeta bezveze pa se ponasa ko uvrijedjena mlada je tvoj problem.commendatore wrote:Sa familijom tako pricaj jes cuo?tempuser wrote:Ne serendaj kad voz stoji...commendatore wrote:gledaj kako marva utaranci auto... picka li im materina.... nije kae isplativo - zato jest isplativo kupit 50 novih mamu li vam jebem
Policija u ceskoj republici je vozala skode felicije dobro iza 2007.g dok je kod nas seljadija raubala golfove 5
Malo manje pametuj nekad ispadnes ipak supalj
Kad smo vec kod pametovanja i supljina poredjenje ti je jako glupo iz 2 razloga:
1. U Ceskoj ce Skoda biti osnovni policijski auto sve da mogu Bentleye voziti jer je to nacionalni auto.
2. Iz 1. ruke, osim Felicija 2007. god policija u Ceskoj je vozila Octavie Tour i A5, danas vozi A5 FL i Mk3. Kod njih se vozni park konstantno obnavlja aktuelnim modelima (bas kao i u HR), kod nas jednom u 10 godina. 2016 godine drot u Ceskoj je mogao voziti novu Octaviu Mk3, kod nas 10 god starog Golfa 5. Kad vec poredis "od - do", policija u K. Vakufu i danas vozi Golfa III. Nadam se da ove dvije cinjenice zadovoljavaju tvoj istancani osjecaj za balans.
- commendatore
#1117 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Tvoj komentar je nadahnuto glup jer mu je citava poenta nadjebavanje bez pokrica. jer se moja poenta ticala fakta da se u ceskoj felicija vozala u sred Brna do dugo iza 2007. godine. To su auta stara dobro preko 10g i nisu trcali da mijenjaju vozni park.... Octavije su pocele masovnije ici iza 2009.e godine.
Ima i u Ceskoj "Gornjih Vakufa" .Samo - sta ce Gornjem Vakufu sezonski novi auto kad je jedna ulica tamo jedna vamo. A kod nas seljadija mijenja auta jer NE ZNA DA CUVA TJ JEBE SLUZBENA AUTA do iznemoglosti.
nisi ti svu pamet svijeta pokupio to si samo umislio.
https://www.drugs.com/cg/narcissistic-p ... order.html
Ima i u Ceskoj "Gornjih Vakufa" .Samo - sta ce Gornjem Vakufu sezonski novi auto kad je jedna ulica tamo jedna vamo. A kod nas seljadija mijenja auta jer NE ZNA DA CUVA TJ JEBE SLUZBENA AUTA do iznemoglosti.
-
tempuser
#1118 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Odmakni se od tog "ja mrzim policiju" rezona, ostavices bolji utisak o sebi.commendatore wrote:Tvoj komentar je nadahnuto glup jer mu je citava poenta nadjebavanje bez pokrica. jer se moja poenta ticala fakta da se u ceskoj felicija vozala u sred Brna do dugo iza 2007. godine. To su auta stara dobro preko 10g i nisu trcali da mijenjaju vozni park.... Octavije su pocele masovnije ici iza 2009.e godine.
Kad smo kod nadjebavanja bez pokrica, krenuo si s pricom kako su oih raz*ebali, pa kad ti je bitanga (kome naravno ne kontriras) objasnio da nisu nista razjebaniji nego sto bi bili u bilo kojoj drugoj policiji i kad si skontao da ti je opaska bila glupa onda okreces pricu sto im kupuju Golfove i pri tome dajes opet glup argument - poredis sa Ceskom gdje se auta non stop kupuju, a kod nas jednom u 10-12 god. Ja za Brno ne znam, ali znam za Prag, sta sam vidio 2007, 2010, 2012.
Kao nekom ko ocigledno nikakvog dodira sa policijskim autima nema osim ako si nekad sjeo nazad da ti pisu kaznu (provjeri sa bitangom s kim se raspravljas) ti ocigleno moram nacrtati, svaka policijak jednako (ne)cuva auto i s obzirom na to koliko ulazu u odrzavanje i da traju po 10 god ti cudo je da su jos uvijek u komadu.
Last edited by tempuser on 13/09/2017 23:57, edited 1 time in total.
- commendatore
#1119 Re: Po(Mi)licjiski automobili
https://www.drugs.com/cg/narcissistic-p ... order.htmltempuser wrote:Odmakni se od tog "ja mrzim policiju" rezona, ostavices bolji utisak o sebi.commendatore wrote:Tvoj komentar je nadahnuto glup jer mu je citava poenta nadjebavanje bez pokrica. jer se moja poenta ticala fakta da se u ceskoj felicija vozala u sred Brna do dugo iza 2007. godine. To su auta stara dobro preko 10g i nisu trcali da mijenjaju vozni park.... Octavije su pocele masovnije ici iza 2009.e godine.
Kad smo kod nadjebavanja bez pokrica, krenuo si s pricom kako su oih raz*ebali, pa kad ti je bitanga (kome naravno ne kontriras) objasnio da nisu nista razjebaniji nego sto bi bili u bilo kojoj drugoj policiji i kad si skontao da ti je opaska bila glupa na okreces pricu sto im kupuju Golfove i pri tome dajes opet glup argument - poredis sa Ceskom gdje se auta non stop kupuju, a kod nas jednom u 10-12 god. Ja za Brno ne znam, ali znam za Prag, sta sam vidio 2007, 2010, 2012.
Kao nekom ko ocigledno nikakvog dodira sa policijskim autima nema osim ako si nekad sjeo nazad da ti pisu kaznu (provjeri sa bitangom s kim se raspravljas) ti ocigleno moram nacrtati, svaka policijak jednako (ne)cuva auto i s obzirom na to koliko ulazu u odrzavanje i da traju po 10 god ti cudo je da su jos uvijek u komadu.
-
tempuser
#1120 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Jbga, kad se pocnes praviti pametan pred pogresnom osobom onda ti jedino glupavi linkovi preostaju.commendatore wrote:
- commendatore
#1121 Re: Po(Mi)licjiski automobili
link je prava stvar i preporucujem da malo to izanaliziras - ima i za to lijeka....tempuser wrote:Jbga, kad se pocnes praviti pametan pred pogresnom osobom onda ti jedino glupavi linkovi preostaju.commendatore wrote:
nisi ti nikakva posebna referentna osoba da se neko pravi pametan pred tobom - tu pricu mozes nailovoj materi prdit,.... ovo ti sad kazem zadnji put jer si naporan ko proljev.... moje je pravo da mislim sta ja hocu o kome hocu.... kad budes bio partijski funkcioner u monopartijskom rezimu zavodi svoje ideje i jednoumlje po svom nahodjenju.
previse visoko o sebi mislis da odajes simptome iskompleksirane patoloski narcisoidne osoba....
moj prvi post se tebe nije ticao i shodno tome takav idiotski rezon zaista nema ama bas nikakvog mjesta....
jos nesto: boli te karna kakav je moj odnos sa drugim bicima, biljkama, ljudima, pojavama i slicno jer je to moja stvar kome cu ja da odgovaram i sta - jer stvarno mi nisi niko u zivotu da vrsis te procjene....
-
tempuser
#1122 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Yeah whatever, bitan si sto imas milljenje, jos da misljenje nije ko guzica da svako ga ima pa i ti...commendatore wrote:link je prava stvar i preporucujem da malo to izanaliziras - ima i za to lijeka....tempuser wrote:Jbga, kad se pocnes praviti pametan pred pogresnom osobom onda ti jedino glupavi linkovi preostaju.commendatore wrote:
nisi ti nikakva posebna referentna osoba da se neko pravi pametan pred tobom - tu pricu mozes nailovoj materi prdit,.... ovo ti sad kazem zadnji put jer si naporan ko proljev.... moje je pravo da mislim sta ja hocu o kome hocu.... kad budes bio partijski funkcioner u monopartijskom rezimu zavodi svoje ideje i jednoumlje po svom nahodjenju.
previse visoko o sebi mislis da odajes simptome iskompleksirane patoloski narcisoidne osoba....
moj prvi post se tebe nije ticao i shodno tome takav idiotski rezon zaista nema ama bas nikakvog mjesta....
jos nesto: boli te karna kakav je moj odnos sa drugim bicima, biljkama, ljudima, pojavama i slicno jer je to moja stvar kome cu ja da odgovaram i sta - jer stvarno mi nisi niko u zivotu da vrsis te procjene....
- johntra
#1123 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Nisu sve petice, ima i jedna šestica tamo iza...nju su vjerovatno izraubovali...
Ja se sjećam kad su ove petice uvedene u službu 2005. godine, stajale pred ASA-om, tek kupljene...iskreno, prešle su one puno, vjerovatno se više ne isplate praviti...ja ih krivim što nisu u stanju novi tender raspisati već skoro dvije godine, odnosno, krivim ih jer se to ipet štima ASA Autu, odnosno današnjem Porscheu...i to je najveći problem...
Ja se sjećam kad su ove petice uvedene u službu 2005. godine, stajale pred ASA-om, tek kupljene...iskreno, prešle su one puno, vjerovatno se više ne isplate praviti...ja ih krivim što nisu u stanju novi tender raspisati već skoro dvije godine, odnosno, krivim ih jer se to ipet štima ASA Autu, odnosno današnjem Porscheu...i to je najveći problem...
- ElRe
#1124 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Dobi li Bunjo na kraju tender za vozila u KS, ili je VW opet prosao?
- johntra
#1125 Re: Po(Mi)licjiski automobili
Mislim da nije još, da je u toku postupak žalbe od strane Porschea...