Čega je skraćenica ZAVNOBIH?PipiDugaDevetka wrote:ZNAČI, ZALAŽEŠ SE ZA POVRATAK NA VEĆ DOGOVORENI ZAVNOBIH?Buručaga wrote:Srbija ima ogromnu Rusija za saveznika,ali nema ljeba od takvih država.Negdje sam pročitao,cijeli godišnji rod malina u Srbiji proda se na pijaci u Moskvi za 1 dan.Velike zemlje gledaju samo svoj interes. Turska je više puta u istoriji izdavala Bosnu,čak je dobrovoljno predala Austrougraskoj da bi očuvala zaledje uz Bugarsku granicu.Ovdje neće biti bolje dok se region bratski ne pomiri.A to će se desiti za oko 200 godina.
Turska - važan faktor za budućnost BiH
-
Buručaga
#1101 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
-
Lug
#1102 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
daddy-kool wrote:Sa Arapima imamo zajedničku vjeru Islam, a što se tiče ostalog imamo više dodirnih tačaka sa Amerikancima.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1103 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Zasjedanje Antifašističkog Vijeća Narodnog Oslobođenja Bosne i Hercegovine!Buručaga wrote:Čega je skraćenica ZAVNOBIH?PipiDugaDevetka wrote:ZNAČI, ZALAŽEŠ SE ZA POVRATAK NA VEĆ DOGOVORENI ZAVNOBIH?Buručaga wrote:Srbija ima ogromnu Rusija za saveznika,ali nema ljeba od takvih država.Negdje sam pročitao,cijeli godišnji rod malina u Srbiji proda se na pijaci u Moskvi za 1 dan.Velike zemlje gledaju samo svoj interes. Turska je više puta u istoriji izdavala Bosnu,čak je dobrovoljno predala Austrougraskoj da bi očuvala zaledje uz Bugarsku granicu.Ovdje neće biti bolje dok se region bratski ne pomiri.A to će se desiti za oko 200 godina.
Glavna Odluka ovog Vijeća bijaše da BiH ''NIJE NI SRPSKA, NI HRVATSKA, NI BOŠNJAČKA (tada Muslimanska), nego je BiH I SRPSKA, I HRVATSKA, I BOŠNJAČKA (tada Muslimanska).
- Amy-Mia
#1104 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Buručaga wrote:Srbija ima ogromnu Rusija za saveznika,ali nema ljeba od takvih država.Negdje sam pročitao,cijeli godišnji rod malina u Srbiji proda se na pijaci u Moskvi za 1 dan.Velike zemlje gledaju samo svoj interes. Turska je više puta u istoriji izdavala Bosnu,čak je dobrovoljno predala Austrougraskoj da bi očuvala zaledje uz Bugarsku granicu.Ovdje neće biti bolje dok se region bratski ne pomiri.A to će se desiti za oko 200 godina.
-
Buručaga
#1105 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Pipidugadevetka,ne može se od komunista uzimati samo ono što pojedincima odgovara i izvlačiti iz konteksta.Ako se uzme ZAVNOBIH,onda po automatizmu to znači oživljenje Jugoslavije. A upravo zbog Jugoslavije se i desio rat.
- hrastov žižak
#1106 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
ne, rat se desio uprkos Jugoslaviji.Buručaga wrote:Pipidugadevetka,ne može se od komunista uzimati samo ono što pojedincima odgovara i izvlačiti iz konteksta.Ako se uzme ZAVNOBIH,onda po automatizmu to znači oživljenje Jugoslavije. A upravo zbog Jugoslavije se i desio rat.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1107 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Super bi bilo to ''bratstvo i jedinstvo'', povratimo se na ZAVNOBIH i bh. tradiciju komšiluka!Amy-Mia wrote:Buručaga wrote:Srbija ima ogromnu Rusija za saveznika,ali nema ljeba od takvih država.Negdje sam pročitao,cijeli godišnji rod malina u Srbiji proda se na pijaci u Moskvi za 1 dan.Velike zemlje gledaju samo svoj interes. Turska je više puta u istoriji izdavala Bosnu,čak je dobrovoljno predala Austrougraskoj da bi očuvala zaledje uz Bugarsku granicu.Ovdje neće biti bolje dok se region bratski ne pomiri.A to će se desiti za oko 200 godina.![]()
bratstvo po krvi, a ne po vjeri
![]()
Ali šta ćemo sa bh. entitetom Republika srpska koji je poništio Odluke ZAVNOBIH-a?
-
Buručaga
#1108 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Amy-Mia wrote:Buručaga wrote:Srbija ima ogromnu Rusija za saveznika,ali nema ljeba od takvih država.Negdje sam pročitao,cijeli godišnji rod malina u Srbiji proda se na pijaci u Moskvi za 1 dan.Velike zemlje gledaju samo svoj interes. Turska je više puta u istoriji izdavala Bosnu,čak je dobrovoljno predala Austrougraskoj da bi očuvala zaledje uz Bugarsku granicu.Ovdje neće biti bolje dok se region bratski ne pomiri.A to će se desiti za oko 200 godina.![]()
Isti narod koji govori jednim jezikom. A svaki od toh naroda svoju istoriju vezuje za neke vladare i careve od prije 1000 godina. Ej,1000 godina??? Šta Srbi imaju zajedničko sa Carem Dušanom koji je vladao prije 800 godina? Mi o Nemanjićima govorimo kao da su oni vladali juče.Ili Hrvati sa kraljem Tomislavom iz 9. vijeka. A Hrvatska nije postojala 1100 godina.Makedonci svojataju čak Aleksandra Makedonskog haha.....baš je grijeh šta se desilo Jugoslaviji.
- PipiDugaDevetka
#1109 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Pa neka se donesu odluke o ujedinjenju Srbije i BiH, ako,...Srbi imaju obraza tako šta tražiti poslije onakvog genocida.Buručaga wrote:Pipidugadevetka,ne može se od komunista uzimati samo ono što pojedincima odgovara i izvlačiti iz konteksta.Ako se uzme ZAVNOBIH,onda po automatizmu to znači oživljenje Jugoslavije. A upravo zbog Jugoslavije se i desio rat.
Šta o tome misle Hrvati iz BiH?
#1110 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
To vi u Bosni vidite šta ćete.Ne mogu Srbija ili Madjarska rešavati vaša unutrašnja pitanja.Šta god da kažem neće valjati,prema tome bolje da ćutim.PipiDugaDevetka wrote:Super bi bilo to ''bratstvo i jedinstvo'', povratimo se na ZAVNOBIH i bh. tradiciju komšiluka!Amy-Mia wrote:Buručaga wrote:Srbija ima ogromnu Rusija za saveznika,ali nema ljeba od takvih država.Negdje sam pročitao,cijeli godišnji rod malina u Srbiji proda se na pijaci u Moskvi za 1 dan.Velike zemlje gledaju samo svoj interes. Turska je više puta u istoriji izdavala Bosnu,čak je dobrovoljno predala Austrougraskoj da bi očuvala zaledje uz Bugarsku granicu.Ovdje neće biti bolje dok se region bratski ne pomiri.A to će se desiti za oko 200 godina.![]()
![]()
Ali šta ćemo sa bh. entitetom Republika srpska koji je poništio Odluke ZAVNOBIH-a?
- PipiDugaDevetka
#1111 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
To isto kao BoTa kada je bio u Srebrenici reče da ''podržava svaki dogovor tri naroda i dva entiteta'', pa malo kasnije ugosti ga M. Dodik predizborno.Buručaga wrote: To vi u Bosni vidite šta ćete.Ne mogu Srbija ili Madjarska rešavati vaša unutrašnja pitanja.Šta god da kažem neće valjati,prema tome bolje da ćutim.
Podržavamo i mi Srbiju u dešavanjima na Kosovu tako što prihvatamo sve što se dva naroda i dvije države dogovore.
-
Buručaga
#1112 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
PipiDugaDevetka wrote:To isto kao BoTa kada je bio u Srebrenici reče da ''podržava svaki dogovor tri naroda i dva entiteta'', pa malo kasnije ugosti ga M. Dodik predizborno.Buručaga wrote: To vi u Bosni vidite šta ćete.Ne mogu Srbija ili Madjarska rešavati vaša unutrašnja pitanja.Šta god da kažem neće valjati,prema tome bolje da ćutim.
Podržavamo i mi Srbiju u dešavanjima na Kosovu tako što prihvatamo sve što se dva naroda i dvije države dogovore.
Srbija podržava jedinistvenu Bosnu a vi iz Federacije javno podržavate nezavisno Kosovo,iako Kosovo nije član UN.
- PipiDugaDevetka
#1113 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Podržava je kroz riječi predsjednika prethodnog ''sve što se dogovore tri naroda i dva entiteta'', pa ode u BLuku da dadne podršku milom PreCedniku entiteta.Buručaga wrote:PipiDugaDevetka wrote:To isto kao BoTa kada je bio u Srebrenici reče da ''podržava svaki dogovor tri naroda i dva entiteta'', pa malo kasnije ugosti ga M. Dodik predizborno.Buručaga wrote: To vi u Bosni vidite šta ćete.Ne mogu Srbija ili Madjarska rešavati vaša unutrašnja pitanja.Šta god da kažem neće valjati,prema tome bolje da ćutim.
Srbija podržava jedinistvenu Bosnu a vi iz Federacije javno podržavate nezavisno Kosovo,iako Kosovo nije član UN.
Što ne bismo, onda, i mi dali podršku nezavisnoj državi KosovA?
Republika KosovA je mala satisfakcija svim žrtvama ''made in Srbija'' u BiH.
-
Buručaga
#1114 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Nemoj nas provocirati.Kažem ti opet,Srbija podržava jedinstvenu Bosnu iako vi podržavate otkidanje naše teritorije.
- limeni
#1115 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
moj pipi dragi meni nije satisfakcija..kosovo nije bilo ni republika prije rata pa sada dobise svoju drzavu bez velikih zrtava, dok smo mi najvise platili i prosuli krv da bi dobili ovaj protektorat...a ovi sa druge strane drine neka traze bratstvo i jedinstvo negdje drugo, previse smo mi krvi prosuli da bi nas mogao neko praviti naivnim..
- Samir_01
#1116 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Srbija podrzava zato sto je trenutno nemocna da bilo sta promijeni.Buručaga wrote:Srbija podržava jedinstvenu Bosnu iako vi podržavate otkidanje naše teritorije.
-
Buručaga
#1117 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Srbija nemoćna,a vi ste kao moćni?Samir_01 wrote:Srbija podrzava zato sto je trenutno nemocna da bilo sta promijeni.Buručaga wrote:Srbija podržava jedinstvenu Bosnu iako vi podržavate otkidanje naše teritorije.
- PipiDugaDevetka
#1118 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Gubitnicima rata je oduzeto Kosovo, protiv svake međunarodne pravde i uzusa. Tome smo doprinjeli i mi u Bosni svojim otporom koji je bio prenošen u direktnom CNN TV prenosu. Albanci bi trebali podići spomenik ARBiH pored zlatno-ružnog spomenika Klintonu. Taj direktni tv. prenos CNN TV je ohrabrio Klintona da podigne NATO avijaciju jer je shvatio sa kakvim ološem ima posla pri pregovaranju sa srbijanskim političarima.limeni wrote:moj pipi dragi meni nije satisfakcija..kosovo nije bilo ni republika prije rata pa sada dobise svoju drzavu bez velikih zrtava, dok smo mi najvise platili i prosuli krv da bi dobili ovaj protektorat...a ovi sa druge strane drine neka traze bratstvo i jedinstvo negdje drugo, previse smo mi krvi prosuli da bi nas mogao neko praviti naivnim..
- PipiDugaDevetka
#1119 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Da li Srbija i njen predsjednik podržavaju istovremeno i M. Dodicka, predsjednika manjeg bh. entiteta? Da.Buručaga wrote:Nemoj nas provocirati.Kažem ti opet,Srbija podržava jedinstvenu Bosnu iako vi podržavate otkidanje naše teritorije.
Sabereš 2 i 2 i dobiješ rezultat od 4.
-
Buručaga
#1120 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Podržava Dodika,naročito DS. Ali to je na štetu SDS-a a ne Federacije.Ne kapiram zašto je bitna podrška Srbije Dodiku? Objasni.PipiDugaDevetka wrote:Da li Srbija i njen predsjednik podržavaju istovremeno i M. Dodicka, predsjednika manjeg bh. entiteta? Da.Buručaga wrote:Nemoj nas provocirati.Kažem ti opet,Srbija podržava jedinstvenu Bosnu iako vi podržavate otkidanje naše teritorije.
Sabereš 2 i 2 i dobiješ rezultat od 4.
- Opetja033
#1121 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Pomiriti se mozemo samo kada vi prodjete kroz katarzu. Znaci ni za 200 godina nema pomirenja.. Ako Bog da.Buručaga wrote:Ovdje neće biti bolje dok se region bratski ne pomiri.A to će se desiti za oko 200 godina.
- Shahab
#1122 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Ovo si apsolutno u pravu..samo regionalna saradnja pruža neku nadu u ekonomski i socijalni oporavak. Bolji je saveznik Rusija nego Turska...Turska proizvodi sve od igle do lokomotive, šta mi možemo prodati Turskoj...Ništa! Za razliku od njih, Srbija može neograničeno izvoziti poljoprivrednih proizvoda za rusko tržište. Jedan mi je prijatelj pričao, da cjelokupna proizvodnja jabuka u Srbiji zadovoljava potrebe samo jednog dijela Moskve...Buručaga wrote:Srbija ima ogromnu Rusija za saveznika,ali nema ljeba od takvih država.Negdje sam pročitao,cijeli godišnji rod malina u Srbiji proda se na pijaci u Moskvi za 1 dan.Velike zemlje gledaju samo svoj interes. Turska je više puta u istoriji izdavala Bosnu,čak je dobrovoljno predala Austrougraskoj da bi očuvala zaledje uz Bugarsku granicu.Ovdje neće biti bolje dok se region bratski ne pomiri.A to će se desiti za oko 200 godina.
-
zlata
#1123 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
Arapi definitivno nece dozvolit da Turska postane predvodnik nikakvog muslimanskog bloka.Shahab wrote:Amerika treba saveznike u muslimanskom svijetu. Turska će biti predvodnik toga muslimanskog bloka. To je ujedno i velika razvojna ali i politička šansa za BiH.
Američki kongres je posebnom rezolucijom pohvalio iznimni rast Turske u vremenu globalne krize...
http://www.todayszaman.com/news-301674- ... rowth.html
A nece ni SAD.
U najboljem slucaju, mogu DJELIT UTJECAJ sa Irancima, Arapima, Indo-Pakistancima, i Indonezijom-Malezijom.
Neovisno koliko im jaca ekonomija, nit su najbrojniji, nit su kolijevka Islama, nit su bas demografsko-socijolosko ogledalo vecine Islamskog Svijeta.
Turska je svijet za'sebe....i to je to.
Osim jezika, nemaju ni puno zajednickog ni sa Turanima iz Sredisnje Azije.
Amerika ih malo gura naprijed,
da bi lakse mogli manipulirat s' Iranom i Arapima.
Malo zavadi....pa malo vladaj....
Nista novo.....
Stara zapadnjacka igra s'kojom se manipulira Bliskim Istokom vec duuuugo....
-
udrch
#1124 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
turci mogu biti predvodnici islamskog svijeta, samo uz uslov ako se ujedine sa nama bošnjacima, ali sa istom mjerom odlučivanja..mi smo najbolji muslimani u svijetu..
pored ovakvih komšija dobro nam je i šehadet ostao na jeziku..
pored ovakvih komšija dobro nam je i šehadet ostao na jeziku..
- PipiDugaDevetka
#1125 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH
APOTEKAOpetja033 wrote:Pomiriti se mozemo samo kada vi prodjete kroz katarzu. Znaci ni za 200 godina nema pomirenja.. Ako Bog da.Buručaga wrote:Ovdje neće biti bolje dok se region bratski ne pomiri.A to će se desiti za oko 200 godina.
-Dobar dan, imate li katarze?
-Dobar dan, imamo katarze. Koliko želite, imamo pakovanje od 1l i od 2l.
-Dajte mi, molim Vas, jedan litar katarze.