Dokle god im se daje oni će raditi to što rade.
"Apel za hranu", na nogama joj bolje tene od mojih, svi imaju mobitel.
Najgori su mi oni što se upali zeleno a oni traže siću, prebiraju po kaseti, novčaniku, debili
Samo im nastavite dijeliti sadaku
Kome je sadake, ima vise nego dovoljno prilika za nju. Od pomozi.ba, sos djecijeg sela...Naslovnica wrote: ↑09/08/2026 08:23Dokle god im se daje oni će raditi to što rade.
"Apel za hranu", na nogama joj bolje tene od mojih, svi imaju mobitel.
Najgori su mi oni što se upali zeleno a oni traže siću, prebiraju po kaseti, novčaniku, debili
Samo im nastavite dijeliti sadaku
E ne vjerujem, zavod za hitnu medicinsku pomoc se dosjetio dodatne zarade, profitabilna organizacija izgleda. Dobije li se fiskalni prilikom placanja?liyf wrote: ↑09/08/2026 01:18Moze vjerovatno, mozes i u HMP KS.I naravno Dzej wrote: ↑09/08/2026 01:05Ja bih radio naučio prvo pomoć , ali ne znam gdje. Gdje se to može prijaviti da se nauči, moze li u Crveni Krst ?
BLS kurs – Osnovna životna podrška
Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo organizuje BLS (Basic Life Support) kurs osnovne životne podrške.
Kurs je namijenjen zdravstvenom i nezdravstvenom kadru, odnosno svima koji žele steći osnovna znanja i praktične vještine za pravovremeno reagovanje u životno ugrožavajućim situacijama.
Kurs obuhvata:
1) Osnovni pristup unesrećenom;
2) Mjere kardiopulmonalne reanimacije uz upotrebu automatskog eksternog defibrilatora (AED);
3) Pomoć odrasloj osobi kod opstrukcije disajnog puta;
4) zbrinjavanje krvarenja i povreda.
Termini održavanja: 14.08.2026. i 20.08.2026. godine (jednodnevni kurs)
Mjesto: Centar za edukaciju ZZHMPKS
Prijave: [email protected]
Kroz teorijski i praktični rad polaznici će steći kompetencije za adekvatno reagovanje i pružanje osnovne pomoći do dolaska stručne medicinske pomoći.
Cijena kursa je 180KM što je meni van svake pameti. Ima i na YouTube resursa s' tim da nemate priliku vježbati i dobiti potvrdu.
Mislim, tuga je da se ovo ne podrazumijeva. Ja sam skoro u Parizu bio i zeni se desila ista stvar, deset ljudi skace da pomogne bez razmisljanja. Ovaj iz Grcke, ovaj iz Kuvajta, ovaj iz Srbije. Ljudi se mijenjaju, komuniciraju, drugi zovu Hitnu, treci traze AED. Kod nas policajac stao pored covjeka i ceka da dodje Hitna, boli ga kurac.
neko drugi s viseg nivoa se dosjetio ,nisu oni ,u svakoj ozbiljnijoj firmi je uvedeno da svako 2 godine polazes taj kurs,kao i zastitu na radu i protivpozarnu zastitu.
To na sta lice ti kursevi i sam znas, pretpostavljas..bitanga_sa_otesa wrote: ↑09/08/2026 08:53neko drugi s viseg nivoa se dosjetio ,nisu oni ,u svakoj ozbiljnijoj firmi je uvedeno da svako 2 godine polazes taj kurs,kao i zastitu na radu i protivpozarnu zastitu.
inspekcija provjerava![]()
Predavanje, eventualno demonstracija, od nas desetak proba na onoj lutki dvoje troje masažu srca, potpiši se i tjt.Labirint wrote: ↑09/08/2026 09:05To na sta lice ti kursevi i sam znas, pretpostavljas..bitanga_sa_otesa wrote: ↑09/08/2026 08:53neko drugi s viseg nivoa se dosjetio ,nisu oni ,u svakoj ozbiljnijoj firmi je uvedeno da svako 2 godine polazes taj kurs,kao i zastitu na radu i protivpozarnu zastitu.
inspekcija provjerava![]()
Da vlast samo hoće , a samim time policija i kriminalistički inspektori , tužilaštvo itd. to da riješe,