Sirija vol. 2

Locked
Krokodajl

#109251 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

animus wrote:Eh da se Turska ranije ukljucila mir bi odavno ovdje vladao. Ali nikad nije kasno. Sad kad su svi umorni od rata turci gaze redom sve.
Turska se u rat uključila dok još nije ni zapucalo... tako da.

Ili što bi reko rahmetli Aluš

"Preko mora plovi barka a u njoj dvi 'iljade poluautomata".
animus

#109252 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Zar nije rekao: pliva patka pliva guska Sirija ce biti turska.
sarajevoxxxx

#109253 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Navodno u toku su žestoki turski zračni udari na položaje režima i milicija u Tel Rifatu.
Krokodajl

#109254 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:Navodno u toku su žestoki turski zračni udari na položaje režima i milicija u Tel Rifatu.
U ostalim vijestim; Asadove režimske snage tuku po Kurdskoj enklavi u blizini Damaska.
basar

#109255 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Opetja033 wrote:
basar wrote: Ne radi ni moja al radi Poslanikova, prema Poslaniku Erdogan je tagut. :-D
.
Fuj. U tom slučaju Rouhani, Hizb, Nasrullah, Khamnei = psi dzehennema.
Na ove uvrede bi ti mogao napisati štošta, ali ću se sizdržati zbog neke braće koju volim i poštujem. Ali shvatit ćeš ako Bog da ;)

Erdogan je Tagut.
rajv0sa

#109256 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Opetja033 wrote:
basar wrote: Ne radi ni moja al radi Poslanikova, prema Poslaniku Erdogan je tagut. :-D
.
:-)
rajv0sa

#109257 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Po svemu sudeći sutra se Harasta predaje i ponovno vraća u okrilje Sirijske države. :thumbup:

https://muraselon.com/2018/03/%D8%AA%D8 ... %B4%D8%B1/

Image
Putanja izlaska militanata
animus

#109258 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Ovdje vlada opasna bolest. Pitam se kako moze neko smatrati licnom uvredom kad opsujes nekog iranca Hamneia. Kome je on bitan. I sra vam znaci taj tagut. Tagut ovaj tagut onaj i gsje ste to pokupili. Jos je ovdje bilo izraza nekih sto nikad cuo nisam. Musliman sam ali ovo nisam nikad cuo niti iko koga poznajem. Jeb.. vas te podjele vise i sije i suniti. Kako vam se da.
ultrajvosa 1987

#109259 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

animus wrote:Ovdje vlada opasna bolest. Pitam se kako moze neko smatrati licnom uvredom kad opsujes nekog iranca Hamneia. Kome je on bitan. I sra vam znaci taj tagut. Tagut ovaj tagut onaj i gsje ste to pokupili. Jos je ovdje bilo izraza nekih sto nikad cuo nisam. Musliman sam ali ovo nisam nikad cuo niti iko koga poznajem. Jeb.. vas te podjele vise i sije i suniti. Kako vam se da.
Dzaba se trudis. Braca su te poslije ovog posta otpisali. Nisi mumin po njihovom , ne znas sta je tagut, i sad bi ti glava otisla u Guti od strane Vojske Islama il npr Idlibu.

Slazem se za podjele suniti i siiti, al stas kad za tvoje burazere siiti nisu ni muslimani.
Ima nade za tebe.
zlajaBHF

#109260 Re: Sirija vol. 2

Post by zlajaBHF »

ultrajvosa 1987 wrote:
animus wrote:Ovdje vlada opasna bolest. Pitam se kako moze neko smatrati licnom uvredom kad opsujes nekog iranca Hamneia. Kome je on bitan. I sra vam znaci taj tagut. Tagut ovaj tagut onaj i gsje ste to pokupili. Jos je ovdje bilo izraza nekih sto nikad cuo nisam. Musliman sam ali ovo nisam nikad cuo niti iko koga poznajem. Jeb.. vas te podjele vise i sije i suniti. Kako vam se da.
Dzaba se trudis. Braca su te poslije ovog posta otpisali. Nisi mumin po njihovom , ne znas sta je tagut, i sad bi ti glava otisla u Guti od strane Vojske Islama il npr Idlibu.

Slazem se za podjele suniti i siiti, al stas kad za tvoje burazere siiti nisu ni muslimani.
Ima nade za tebe.
Jedina steta za ovu temu, sto je puna napaljenih sektasa sa svih strana.....Moram priznati, da sam bio naivan i mislio d aovog kod nema bas mnogo.....I dalje vjerujem da nema, ali opet me sokiraju da postoje.

Ljudi.....normalni dolaze ovdje da bi razmjenili misljenja i saznali nesto novo......medjutim ovi fanatici kao navijeni.....da ih neko placa za ovo, nebi se ovako ponasali.
sarajevoxxxx

#109261 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

U toku je žestoko tursko granatiranje naselja Nubl i Zehra. Također, potvrđeno tursko bombardovanje Tel Rifata.

https://www.facebook.com/groups/2096595 ... 956925888/
sarajevoxxxx

#109262 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

basar wrote:
Opetja033 wrote:
.
Na ove uvrede bi ti mogao napisati štošta, ali ću se sizdržati zbog neke braće koju volim i poštujem. Ali shvatit ćeš ako Bog da ;)

Erdogan je Tagut.
:lol:
The 51st State

#109263 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

sace kiki pitati, a kad ce turci na washington.
ultrajvosa 1987

#109264 Re: Sirija vol. 2

zlajaBHF wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:

Ima nade za tebe.
Jedina steta za ovu temu, sto je puna napaljenih sektasa sa svih strana.....Moram priznati, da sam bio naivan i mislio d aovog kod nema bas mnogo.....I dalje vjerujem da nema, ali opet me sokiraju da postoje.

Ljudi.....normalni dolaze ovdje da bi razmjenili misljenja i saznali nesto novo......medjutim ovi fanatici kao navijeni.....da ih neko placa za ovo, nebi se ovako ponasali.
Sreca pa su svi za sekularnu Siriju, aaaa al u k.

Koliko znam svijet poznaje podjelu muslimana na sunite i siite, al pojedinci na forumu to evidentno ne priznaju i komplet jedan pravac u Islamu vrijedjaju na najgori moguci nacin. Jbg, za njih Siiti nisu ljudi. S druge strane oni , kakvi god bili, nikad ne vrijedjaju Sunite u globalu, vec sekte kao npr Vehabije, Haridzije i sl. Uglavnom, satro se svi bore za jedinstvo muslimana a lazu sami sebe, sreca ili nazalost, kako ko uzme, kod nas nema puno siita. Da ima prije bi se medjusobno pobili, nego sa "borcima VRS". Saxxxu su drazi cetnici od sija, i nije jedini.
The 51st State

#109265 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

vala je realno vise kontra primjera, ovaj jedan ohalalio rs hladno, cini se da se sve sije vrijedaju zbog same brojnosti tog pravca u islamu i sto je sami iran perjanica istog, a isti se sto jeste istina ne stedi.
mislim nisam primjetio da neko vrijedja sije pakistana, uae, nigerije i gdje ih vec jos ima.
basar

#109266 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Vehabo-cionisti - sam naziv kaže
Jedan napise komentar na fb: "šiije treba poklat" to bruku lajkova, podkomentara to lave na bozijem putu, ovo ono. Ali vidi obicna raja koja ima mozga, to me tjesi.

Ne znam koliko su tacne informacije da Erdoganova tagutska vojska bombarduje Nubl i Zehru, ali ako je tacno, onda i cionisticki brkica pokazuje pravo lice i za koga zapravo radi.
Maystor

#109267 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

handžar88 wrote:
Maystor wrote:
Jesi li ti onaj što je na temu došao s pitanjem:

"Čeli, možeš li mi malo objasniti šta se dešava u Siriji?"

:skoljka:
Ne, pitao sam ga za misljenje oko daljeg razvoja situacije.. al volite izmisljat to je cudo jedno.
Pa šta ti je reko? Je li te podučio čemu?
sarajevoxxxx

#109268 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Borci FSA nastavili napredovati. Palo i selo Kefir sjeveroistočno od Nubl i Zehra.

#عاجل

الجيش الحر بالتعاون مع القوات التركية يسيطرون على قرية كفير شمال شرق بلدة نبل بريف حلب الشمالي بعد معارك مع مليشيا النظام ول pkk
animus

#109269 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Do 20 i neke godine nisam ni znao da pripadam sunitima. Meni je to tada bilo sve isto a i sada nemam tih podjela u glavi. U Bosni to nikad prije nije bila tema. Pitam se ima li i jedan sektas u ovoj drzavi da se nije ovdje ukljucio. I onda nas jebu sa tim nekim izrazima. Svake sedmice po jedan. Umjesto da ko ljudi navijamo za jednu stranu oni to licno shvataju. Ovaj rat u Siriji nije vjerski rat, bar ne u prvom planu. Valjda je svima to jasno. Zemlja je razjebana i uništena a to je bio neciji cilj i taj neko je vec pobijedio. Ovo sada su samo utjesne nagrade. Neko ce popusiti puno kao Isil, neko srednje kao kurdi a neko malo kao Fsa. Asadu se ne zna jos sudbina ali mislim da nece sugo zivjeti.
Gledam maloprije emisiju o sirijskim izbjeglicama i vidis da su vecina bila za revoluciju ali i da su svi u najboljim godinama. Takvih je milion u Njemackoj samo. Tu je poraz revolucije nastao. Ali dugorocno i poraz napretka Sirije jer se ovi ljudi nece vratiti.
ultrajvosa 1987

#109270 Re: Sirija vol. 2

The 51st State wrote:vala je realno vise kontra primjera, ovaj jedan ohalalio rs hladno, cini se da se sve sije vrijedaju zbog same brojnosti tog pravca u islamu i sto je sami iran perjanica istog, a isti se sto jeste istina ne stedi.
mislim nisam primjetio da neko vrijedja sije pakistana, uae, nigerije i gdje ih vec jos ima.
Iran pa Iran.
Realno, meni ni u dzep ni iz dzepa.
Hvala im do neba sto su nam oruzje slali u ratu.

Svi se veliki mogu siriti, okupirati tudji teritorij , raditi sta hoce samo Iran ni pod razno ? Turci mogu uzeti pola Sirije bilo bi normala, Rusi Krim normala, Izrael preventivno sravniti sa zemljom pola neke drzave normala, o Amerima da ne pricam. Svi mogu samo Iran jok. Pa nisu ni oni vesla sisali. Sad pricamo o drzavama.

A siitima mozemo ovako, evo nek svako od nas koji redovno seremo na ovoj temi napise sta misli o sijama, pa cemo vidjeti pravo stanje. 100 puta sam napisao, meni nije normalno da ljudi vise mrze sije nego cetnike, da sije ocima nije vidio a ide u Siriju da ubija mrske sije, da svi znamo podjelu na sunite i siite oni hladno pisu o njima kao sekti. Nisu ni suniti sekta...nego Vehabije, Haridjije, Tekfirdzije il koje vec pm.
Imaju i krscani podjele, pa niko od katolika ne kaze za pravoslavce da su sekta il protestante.
Ne znam, mozda ja nisam normalan, al ne moze se neko deklarisati za sekularnu Siriju, a podrzavati Nusru, Vojsku Islama, Shamove. Prosto nemoguce
husein_kapetan

#109271 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

@majstor..
Veliki pozdrav drugu..
handžar88

#109272 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

basar wrote:Vehabo-cionisti - sam naziv kaže
Jedan napise komentar na fb: "šiije treba poklat" to bruku lajkova, podkomentara to lave na bozijem putu, ovo ono. Ali vidi obicna raja koja ima mozga, to me tjesi.

Ne znam koliko su tacne informacije da Erdoganova tagutska vojska bombarduje Nubl i Zehru, ali ako je tacno, onda i cionisticki brkica pokazuje pravo lice i za koga zapravo radi.
Gledaj sto laze, petlja i izmislja.. nevjerovatno
basar

#109273 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Pa to sto pisete i jeste slogan sirijskih kvazi revolucionara: ubij zakolji da nevehbos ne postoji.
animus

#109274 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

ultrajvosa 1987 wrote:
The 51st State wrote:vala je realno vise kontra primjera, ovaj jedan ohalalio rs hladno, cini se da se sve sije vrijedaju zbog same brojnosti tog pravca u islamu i sto je sami iran perjanica istog, a isti se sto jeste istina ne stedi.
Iran pa Iran.
Realno, meni ni u dzep ni iz dzepa.
Hvala im do neba sto su nam oruzje slali u ratu.

Svi se veliki mogu siriti, okupirati tudji teritorij , raditi sta hoce samo Iran ni pod razno ? Turci mogu uzeti pola Sirije bilo bi normala, Rusi Krim normala, Izrael preventivno sravniti sa zemljom pola neke drzave normala, o Amerima da ne pricam. Svi mogu samo Iran jok. Pa nisu ni oni vesla sisali. Sad pricamo o drzavama.

A siitima mozemo ovako, evo nek svako od nas koji redovno seremo na ovoj temi napise sta misli o sijama, pa cemo vidjeti pravo stanje. 100 puta sam napisao, meni nije normalno da ljudi vise mrze sije nego cetnike, da sije ocima nije vidio a ide u Siriju da ubija mrske sije, da svi znamo podjelu na sunite i siite oni hladno pisu o njima kao sekti. Nisu ni suniti sekta...nego Vehabije, Haridjije, Tekfirdzije il koje vec pm.
Imaju i krscani podjele, pa niko od katolika ne kaze za pravoslavce da su sekta il protestante.
Ne znam, mozda ja nisam normalan, al ne moze se neko deklarisati za sekularnu Siriju, a podrzavati Nusru, Vojsku Islama, Shamove. Prosto nemoguce
A hajde ti meni reci koga da podrzavam. Asad je zlocinac koji je radi svoje fotelje jebo i narod i drzavu. Kurde bi i mogao gotiviti da nije Kikija. Isil ne dolazi u obzir kao niti nusre. Sije su agresori i na strani asada.
Ostaju ovi umjereni ali istina da su pomijesani sa nekim alkaidama i shamovima. Ja mislim da turci to dobro kontrolisu i ekstremiste dobro odstranjuju. Na kraju ce ostati sa njima samo fsa i ove neke grupice koje ce se morati ponasati kako turci kazu. Uvijek sam bio pripadnik sjevera i tu nalazim simpatije. Niko normalan nece nusre podrzavati ako me razumijes.
basar

#109275 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Hahaha pa turci i napravili rat u siriji a sad mirotvorci- naravno kod plitkoumnih. Turski tagut je odgovoran za sve poginule u siriji tokom ovih godina.

Covjek umislio da je sultan osmanskog tagutskog carstva pa bi poput predaka da silom i ubijanjem osvaja tuđe zemlje. Ne pada kruska daleko od stabla. Tagut sin taguta.
Last edited by basar on 21/03/2018 20:44, edited 1 time in total.
Locked